ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Διασφάλιση

διασφάλιση-432160

Διασφάλιση

Οι πολλές, ομολογουμένως, περιπτώσεις έκδοσης πλαστών πιστοποιητικών εμβολιασμού, που προκύπτουν πλέον σε καθημερινή βάση, προκαλούν εύλογα έντονο προβληματισμό. Οι ευθύνες δεδομένες σε όσους εμπλέκονται, ωστόσο επιμερίζονται και στους αρμοδίους, καθώς δεν μπορεί και δεν γίνεται το σύστημα εμβολιασμού να είναι τρωτό και προσβάσιμο στον καθένα. Ηδη ασχολούνται με τις περιπτώσεις δύο υπουργεία, το κακό, όμως, έγινε. Το ζήτημα είναι σοβαρό. Πέρα από την τρωτότητα του συστήματος, προκύπτουν, ενδεχομένως, επιπτώσεις και στη δημόσια υγεία, καθώς ανεμβολίαστοι πολίτες κυκλοφορούν σαν εμβολιασμένοι. Οι έχοντες την ευθύνη οφείλουν άμεσα, έστω εκ των υστέρων, να διασφαλίσουν το σύστημα και να κλείσουν όλα τα στεγανά.

Β.ΚΑΡ.

Εκτιμήσεις

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών αντιπολιτεύσεων, όπως τουλάχιστον εκφράζονταν διαρκώς μέχρι το περασμένο καλοκαίρι, τον τρέχοντα Σεπτέμβριο η χώρα θα οδηγούνταν σε εθνικές εκλογές. Προφανώς οι εκτιμήσεις, που δεν είχαν καμία απολύτως λογική, αλλά και πολιτική βάση, διαψεύστηκαν. Ωστόσο, τα σενάρια για κάλπες στη χώρα συνεχίζονται, τούτη τη φορά με χρονικό ορίζοντα την ερχόμενη άνοιξη, συγκεκριμένα τον Μάιο, με βάση τη φθορά, που υπαγορεύει εκλογικό σχεδιασμό από το κυβερνητικό επιτελείο. Οι κοινωνικές τάξεις έχουν μπροστά τους δύσκολο φθινόπωρο και ακόμη δυσκολότερο χειμώνα, λόγω πανδημίας και ανατιμήσεων κυρίως. Οι αντιπολιτεύσεις οφείλουν να επικεντρωθούν στο θεσμικό τους καθήκον, με κριτική, προτάσεις και αντιπροτάσεις. Εκτός και αν η μόνη πρόταση για την αντιμετώπιση των δυσκολιών είναι οι εκλογές…

Β.ΚΑΡ.

Εργα

Το πολυώροφο γκαράζ στη Φιλελλήνων, το ένα από τα δύο έργα στην πόλη που καρκινοβατούν πάνω από 15 χρόνια, ολοκληρώθηκε και εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τετάρτη το πρωί, δίνοντας σημαντικές ανάσες στο οξύ πρόβλημα στάθμευσης στο κέντρο του Βόλου. Το έργο ολοκληρώθηκε με δημοτικούς πόρους και κλείνει οριστικά την ανοιχτή πληγή, που υπήρχε σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία στην πόλη, από το 2006.

Γ.Λ.

Καρκινοβατεί

Δυστυχώς, δεν ισχύει το ίδιο για το Δημοτικό Θέατρο Βόλου, έργο που καρκινοβατεί από το 2007. Οπως προέκυψε από τη χθεσινή αυτοψία του δημάρχου Αχιλλέα Μπέου, θα χρειαστούν νέα παράταση και αντίστοιχη εργολαβία, προκειμένου να γίνουν τεχνικές παρεμβάσεις στη σκηνή του Θεάτρου, ώστε να μεγαλώσει ο χώρος για τους θεατές. Εγκαίνια δεν προβλέπονται πριν το δεύτερο εξάμηνο του 2023, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα έχουμε νέες καθυστερήσεις είτε λόγω πανδημίας, είτε νέων προβλημάτων στην εξέλιξη των εργασιών.

Γ.Λ.

Ενστάσεις

Εντονες είναι οι αντιδράσεις για τον σχεδιασμό της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που αφορά στο νέο αλιευτικό καταφύγιο Πλατανιά. Ο σχεδιασμός της Περιφέρειας κοινοποιήθηκε προχθές ενόψει της δημοπρασίας του έργου. Δεν άρεσε σε κατοίκους της περιοχής, που υποστηρίζουν ότι αποβάλλεται η τουριστική προοπτική του τόπου και ο χώρος θα προορίζεται για αποκλειστική χρήση από αλιείς. Ισως οι παρατηρήσεις τους θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την περιφερειακή αρχή. Είναι κρίμα για ένα τόσο μεγάλο έργο να προκύπτουν έντονες διαφωνίες.

Κ.Μ.

Ανησυχία

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατούν στην εκπαιδευτική κοινότητα λόγω των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα ισχύουν φέτος, με το ζήτημα του αριθμού των μαθητών σε κάθε τμήμα να αποτελεί σημείο τριβής και αντιδράσεων. Εμμένουν οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας στη θέση ότι πρέπει να τηρείται η αντιστοιχία ένας εκπαιδευτικός για δεκαπέντε μαθητές, προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα διασποράς του κορονοϊού, πολύ δε περισσότερο της μετάλλαξης Δέλτα, στη σχολική κοινότητα. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, το αίτημα παραμένει, χωρίς να έχει δοθεί λύση.

Γ.Υ.

Καμπανάκι

Την ανησυχία του εξέφρασε για το δημογραφικό πρόβλημα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, καταθέτοντας τον προβληματισμό του για τη διαρκή μείωση των μαθητών, που εγγράφονται στην πρώτη Δημοτικού. Οπως υπογράμμισε ο κ. Ιγνάτιος, το δημογραφικό πρόβλημα γίνεται διαρκώς εντονότερο στη χώρα, ενώ χαρακτήρισε «ευλογία Θεού τα παιδιά». Με λόγο ψύχραιμο και πατρικό, ο Σεβασμιώτατος κάνει ουσιαστικές παρεμβάσεις για όλα τα φλέγοντα ζητήματα, καταθέτοντας τεκμηριωμένα την άποψή του και χτυπώντας «καμπανάκι», όπου απαιτείται.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου