ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συμβολή

συμβολή-433753

Συμβολή

Στη μάχη του εμβολιασμού, αναλαμβάνοντας ακόμη πιο ενεργό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας, ρίχνονται και οι Βολιώτες παιδίατροι, για τον εμβολιασμό παιδιών ηλικίας 12 – 17 ετών, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Σε τοπικό επίπεδο οι ιδιώτες παιδίατροι, μαζί με τους συναδέλφους τους στο ΕΣΥ, ήταν από τους πρώτους, που ήχησαν δυνατά το καμπανάκι κινδύνου, πριν ακόμη η πανδημία περάσει τα σύνορα της χώρας. Από την πρώτη στιγμή ανέλαβαν την αποστολή να ενημερώνουν τις οικογένειες και να τις προστατεύουν, μαζί, βεβαίως, με τα παιδιά. Πλέον συνεχίζουν και στο εμβολιαστικό μέτωπο, με την πειθώ τους κυρίως να αποτελεί ρυθμιστικό παράγοντα για τη θωράκιση του πληθυσμού γενικότερα.

Β.ΚΑΡ.

Προσδοκίες

Συνδικάτα και αγροτοσυνδικαλιστές αναμένουν να ακούσουν τις κυβερνητικές εξαγγελίες από τη ΔΕΘ ενόψει του δυσκολότερου ίσως χειμώνα, που έρχεται, από το ξέσπασμα της πανδημίας. Οι προσδοκίες τους είναι χαμηλές και η αισιοδοξία τους συγκρατημένη. Οι επιπτώσεις από τα δύο χρόνια της πανδημίας στα εισοδήματα είναι δεδομένες και έρχονται να προστεθούν οι ανατιμήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες. Ο προβληματισμός τους, όπως και της κοινωνίας γενικότερα, είναι γνωστός στο κυβερνητικό επιτελείο και απομένει πλέον να φανεί στην πράξη αν το κλίμα θα αλλάξει στη ΔΕΘ. Λογικά η κυβέρνηση θα ανέβει στη Θεσσαλονίκη με όπλα στη φαρέτρα της…

Β.ΚΑΡ.

Χαμόγελα

Χαμόγελα ικανοποίησης φέρνει στους πρατηριούχους υγρών καυσίμων στη Μαγνησία ο απολογισμός του φετινού καλοκαιριού, καθώς η κίνηση στα πρατήρια της περιοχής αυξήθηκε έως και 20%, σε σχέση με το ιδιαίτερα δύσκολο καλοκαίρι του 2020. Η τουριστική κίνηση ήταν εντυπωσιακή στην περιοχή της Μαγνησίας, ειδικά μετά τα μέσα Ιουλίου, όταν άρχισε να κορυφώνεται το κύμα των εκδρομέων. Κυρίως Ελληνες τουρίστες, αλλά και ξένοι, που επέλεξαν να επισκεφτούν την περιοχή οδικώς, αύξησαν τον τζίρο των πρατηρίων και έδωσαν στους ιδιοκτήτες τους οικονομικές ανάσες για τον ερχόμενο χειμώνα.

Γ.Λ.

Ανατιμήσεις

Η προσοχή των βενζινοπωλών στρέφεται πλέον στις επικείμενες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, που από τις αρχές του χρόνου κινούνται σε σταθερά ανοδική τροχιά. Οι τιμές στα καύσιμα κίνησης έχουν «τσιμπήσει» 20% σε σχέση με πέρυσι, ενώ συνεχίζονται οι ανοδικές τάσεις ενόψει και του Οκτωβρίου, όταν θα αρχίσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης. Με τα σημερινά δεδομένα θα πωλείται στην περιοχή μας γύρω στο ένα ευρώ το λίτρο, δηλαδή 20% πιο ακριβά σε σχέση με πέρυσι.

Γ.Λ.

Προβληματισμός

Συνεχώς εκτελούν έργα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας για την οδική ασφάλεια. Ωστόσο στο οδικό δίκτυο στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο τμήμα του δρόμου από τη Μακρυράχη στη Ζαγορά μεγάλο μέρος παραμένει πρόχειρα επικαλυμμένο με χαλίκι. Στο σημείο υπάρχουν μόνο δύο μηχανήματα, εκσκαφέας και μπουλντόζα, να υπενθυμίζουν ότι γίνονται εργασίες και εντέλει να προκαλούν μόνο κυκλοφοριακά προβλήματα. Ολα αυτά Αύγουστο μήνα.

Κ.Μ.

Κατέβηκαν παραλία

Γέμισε αλεπούδες ο Αη Γιάννης. Επισκέπτες της περιοχής ανέφεραν ότι τα άγρια ζώα για αναζήτηση τροφής κατέβαιναν ακόμη και κεντρικά καλντερίμια της περιοχής ή επισκέπτονταν το Παπά Νερό. Είναι πλούσιο το ζωικό βασίλειο στο Πήλιο.

Κ.Μ.

Συγκυρία

Από την ένταση του Αυγούστου στη χαλαρότητα του Σεπτεμβρίου, που συνεπάγεται μείωση της τουριστικής κίνησης και επιστροφή των Ελλήνων στη βάση τους, ενόψει της έναρξης λειτουργίας των σχολείων. Θετική η εικόνα των ημεδαπών τουριστών στη Μαγνησία, λειτούργησε σαν τονωτική ένεση για τους ξενοδόχους και τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, σε εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Γ.Υ.

Αντίξοες

Εξαιρετικά προβληματισμένοι οι αρτοποιοί λόγω της μεγάλης αύξησης στο κόστος των πρώτων υλών, που μετακύλησε αναγκαστικά στον καταναλωτή, ανεβάζοντας την τιμή του ψωμιού. Εμφανώς ανήσυχος ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου αρτοποιών Κώστας Τσουράπας, υπογραμμίζει ότι είναι σκληρός ο αγώνας της επιβίωσης σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και ό,τι συνεπάγεται για το μέλλον του κλάδου.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου