Παγκόσμια επιρροή

Τελευταία ενημέρωση: 2021-09-05, 14:45:48
Παγκόσμια επιρροή

Το όνομα της καθηγήτριας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Αρτεμης Χατζηγεωργίου συμπεριλαμβάνεται στη λίστα με τους πιο αναγνωρίσιμους ερευνητές παγκοσμίως, βάσει των αναφορών που έχουν για το έργο τους στη διεθνή βιβλιογραφία.

Ο κατάλογος The Highly Cited Researchers συντάσσεται από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Thomson Reuters στο πλαίσιο του project Clarivate Analytics και στηρίζεται στα δεδομένα της ερευνητικής βάσης δεδομένων Web of Science. 

Η Αρτεμις Χατζηγεωργίου είναι από το 2012 καθηγήτρια Βιοπληροφορικής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 2015 συνεργαζόμενη καθηγήτρια στο Ελληνικό Ινστιτούτου Παστέρ. Εχει κάνει βασικές σπουδές στην Πληροφορική και μεταπτυχιακές σπουδές στη Μοριακή Βιολογία. Από το 2001 μέχρι το 2007 κατείχε θέση επίκουρου καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια στο Τμήμα Γενετικής. Από το 2007 μέχρι το 2012 ήταν ερευνήτρια στο Ερευνητικό Κέντρο Βιοϊατρικών Επιστημών «Αλέξανδρος Φλέμινγκ».

Εχει λάβει το ευρέως αναγνωρισμένο βραβείο Young Investigation Career Award από το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (NSF) των ΗΠΑ και τις ερευνητικές της εργασίες έχουν δημοσιεύσει περιοδικά παγκόσμιας εμβέλειας.

 

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
1
=