ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συγκρίσεις

συγκρίσεις-446072

Συγκρίσεις

Ιδια η ημέρα, ίδια, ενδεχομένως, και η ώρα, εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο, οι προσεγγίσεις. Αστραψε και βρόντηξε προχθές Κυριακή από τη Συκή ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος για το ζήτημα του εμβολιασμού, κυρίως σε ό,τι αφορά στους ανθρώπους της Εκκλησίας. «Δυστυχώς, πολλοί άνθρωποι της Εκκλησίας παγιδεύτηκαν σε μια δαιμονοποίηση, προσδίδοντας σε ένα ζήτημα καθαρά ιατρικό και επιστημονικό διαστάσεις, που δεν έχει. Δίνουν βάση σε ψεύτικες ειδήσεις και παρασύρουν εαυτούς και αλλήλους. Θα δώσουν λόγο ενώπιον του Θεού, γιατί, αλίμονο, παίρνουν στον λαιμό τους ανθρώπους, που τελικά χάνουν τη ζωή τους» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Σε άλλη περιοχή στη Νότια Ελλάδα πρώην Μητροπολίτης ανέβηκε στον άμβωνα, έβγαλε μπουκαλάκι και απευθυνόμενος στους πιστούς ισχυρίστηκε ότι είναι το φάρμακο για τον κορονοιό. Τα σχόλια περιττεύουν…

Β.ΚΑΡ.

Θωράκιση

Χερσαία Μαγνησία και νησιά θωρακίζει από το ενδεχόμενο πυρκαγιάς η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο ένας μετά τον άλλον οι Δήμοι αποκτούν ολοκληρωμένο ευφυές σύστημα έγκαιρης πυρανίχνευσης για δασικές εκτάσεις, με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να υπογράφει τις σχετικές εγκρίσεις για τις δημοπρατήσεις των έργων. Σε μία εξαιρετικά δύσκολη αντιπυρική περίοδο, κατά την οποία η χώρα δοκιμάζεται από τις πυρκαγιές, η Περιφέρεια Θεσσαλίας ολοκληρώνει σειρά απαιτούμενων δράσεων για την περαιτέρω θωράκιση της ευρύτερης Μαγνησίας. Πλέον απαιτούνται συντονισμένες ενέργειες, προκειμένου τα συστήματα να εγκατασταθούν και να λειτουργήσουν άμεσα, κυρίως από την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο.

Β.ΚΑΡ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο

Απερίγραπτη ήταν και το φετινό καλοκαίρι η κατάσταση με το κυκλοφοριακό στο κέντρο της Αργαλαστής και στον παραλιακό δρόμο της Μηλίνας στον Δήμο Νοτίου Πηλίου. Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη τουριστική κίνηση δέχτηκαν και φέτος αρκετούς επισκέπτες, που δεινοπαθούσαν για να διέρχονται τόσο από τον κεντρικό οδικό άξονα της Αργαλαστής, ειδικά τα Σάββατα όταν λειτουργεί η λαϊκή αγορά, όσο και από τον παραλιακό δρόμο της Μηλίνας, όπου τίθενται και σοβαρά ζητήματα οδικής ασφάλειας, καθώς πεζοί και αυτοκίνητα κυκλοφορούν στο οδόστρωμα. Ατέλειωτες ήταν οι ουρές των αυτοκινήτων στην είσοδο της Αργαλαστής, όπου τα παρκαρισμένα οχήματα, ακόμη και φορτηγά, καθιστούσαν αδύνατη τη διέλευση των εκδρομέων. Σε ένα ρεύμα κυκλοφορίας προσπαθούσαν να κινούνται οι οδηγοί στην είσοδο της Μηλίνας, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής μέχρι τον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν κάτι παραπάνω από ορατός, με τα αυτοκίνητα να κινούνται δίπλα από τους πεζούς, τα παιδιά να τρέχουν με τα ποδήλατά τους και τους σερβιτόρους των καταστημάτων εστίασης να διασχίζουν διαρκώς κάθετα τον δρόμο. Η περίφημη παράκαμψη της Μηλίνας εξακολουθεί να αποτελεί έργο – φάντασμα για την περιοχή, ενώ στην περίπτωση της εισόδου της Αργαλαστής έγινε το πρώτο σημαντικό βήμα για τη διαπλάτυνση του δρόμου με την κοπή των κυπαρισσιών στον περίβολο της εκκλησίας των Αγίων Αποστόλων.

Γ.Λ.

Ρυθμιστικός παράγοντας

Σε οριακό σημείο οι εμπορικές επιχειρήσεις, με αυξημένες προσδοκίες στην περίοδο των εκπτώσεων, καταγράφοντας, ωστόσο, αυξομειώσεις στη διάρκεια του καλοκαιριού. Νούμερο ένα ρυθμιστικός παράγοντας η πανδημία, με τις καιρικές συνθήκες να έχουν σημαίνοντα ρόλο, όπως όλα δείχνουν, στο παζλ των δυσκολιών.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου