ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βράβευση

βράβευση-446983

«Στόχος της συμφωνίας των Πρεσπών ήταν να ριζώσει βαθιά στις συνειδήσεις των λαών μας και στις σχέσεις των χωρών μας», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας κατά την τελετή επίδοσης του βραβείου Βεστφαλίας, από κοινού με τον πρωθυπουργό της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ.

«Η συμφωνία των Πρεσπών μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά σε ένα νέο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο όραμα, ως μοντέλο για την ειρηνική επίλυση των διαφορών με προστασία των εθνικών συμφερόντων και οικοδόμηση εμπιστοσύνης και συνεργασίας ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.

Μιλώντας για την ευρύτερη σημασία της συμφωνίας σημείωσε ότι «αποδείξαμε ότι η Ευρώπη μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Σήμερα το μήνυμα είναι ακόμα πιο σημαντικό. Η εμπειρία της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης, καθώς και οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν πρέπει να μας δίνουν ένα μάθημα, ότι δεν πρέπει να γυρίσουμε στα οικονομικά και γεωστρατηγικά μοντέλα των τελευταίων 40 χρόνων», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου