ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Προβληματισμός

προβληματισμός-450310

Προβληματισμός

Η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση δείχνει και φέτος τη σαφή προτίμηση αρκετών επιτυχόντων πλέον στις Σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίες χρόνο με τον χρόνο ανεβαίνουν βαθμολογικό επίπεδο, λόγω της αυξημένης ζήτησης. Αρκετά παιδιά βλέποντας την κατάσταση, η οποία επικρατεί στην αγορά εργασίας γενικότερα, με την ανασφάλεια και την ανεργία να κυριαρχούν, επιλέγουν τη σίγουρη επαγγελματική αποκατάσταση. Το γεγονός πρέπει αν μη τι άλλο να προβληματίσει τους κυβερνώντες και γενικά τα στελέχη των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Επιτέλους πρέπει να βρεθούν διέξοδοι στην πράγματι ανησυχητική κατάσταση, που επικρατεί αρκετά πλέον χρόνια στην αγορά εργασίας.

Β.ΚΑΡ.

Αβεβαιότητα

Κυριαρχεί η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα, με τους φόβους για ενδεχόμενα λουκέτα να εντείνονται. Από τη μια η αναδουλειά, από την άλλη η πανδημία και η μετάλλαξη «Δέλτα», είναι αναμενόμενο και απολύτως δικαιολογημένο οι επαγγελματίες να ανησυχούν. Το επιχειρείν βιώνει μία από τις δυσκολότερες περιόδους.

Γ.Υ.

Κορονοχρέη

Προσδοκίες ότι ο Σεπτέμβριος θα είναι εξίσου καλός διατηρούν οι ξενοδόχοι μετά το «κρεσέντο» του Αυγούστου. Αν και υπάρχουν αστάθμητοι παράγοντες, που επηρεάζουν την τουριστική κίνηση και τα ποσοστά πληρότητας σε καταλύματα και ξενοδοχεία όλα δείχνουν ότι το ταμείο στο τέλος της σεζόν θα είναι θετικό. Σε κάθε περίπτωση βέβαια οι υποχρεώσεις είναι μεγάλες και τα κορονοχρέη, που συσσωρεύονται, δυσβάσταχτα. Πώς να μην αγωνιούν οι άνθρωποι του τουρισμού;

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου