ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εκκρεμότητα

εκκρεμότητα-451964

Εκκρεμότητα

Βαθιά η ανάσα στους ιδιοκτήτες ακινήτων από τη μείωση κατά 22% συνολικά στον ΕΝΦΙΑ. Ωστόσο, πέρα από τις στρεβλώσεις τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών, που δεδομένα πρέπει να αντιμετωπιστούν, υπάρχει και άλλη εκκρεμότητα, όπως παραδέχεται ο αρμόδιος υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταικούρας. Πρόκειται για μία ακόμη ανάσα με την περαιτέρω μείωση του φόρου κατά 8%, που εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο για την ερχόμενη πλέον χρονιά. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων περιμένουν με αγωνία την τελική απόφαση, καθώς, αν η εκκρεμότητα διευθετηθεί και η μείωση φτάσει συνολικά στο 30%, η ελάφρυνση, σε δεδομένα δύσκολη συγκυρία, θα είναι πράγματι σημαντική.

Β.ΚΑΡ.

Συμβολή

Το καλοκαίρι οδεύει προς το τέλος, όχι, όμως, και η αντιπυρική περίοδος. Σε γενικότερο πλαίσιο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, οι πυροσβεστικές δυνάμεις στον νομό, που έχουν τον πρώτο λόγο, τα κατάφεραν, ωστόσο παραμένουν σε πλήρη επιφυλακή. Επιπλέον, είναι αξιοσημείωτες η συμβολή και η συνδρομή τους στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν φέτος τον Αύγουστο σε αρκετές περιοχές στη χώρα, με προσωπικό και οχήματα. Ιδιαίτερη, ωστόσο, αναφορά πρέπει να γίνει στις δυνάμεις των πεζοπόρων τμημάτων από τη Μαγνησία, που κυριολεκτικά βρέθηκαν παντού στην Ελλάδα φέτος το καλοκαίρι, συνδράμοντας στη μεγάλη προσπάθεια, μέρες μακριά από τα σπίτια και τις οικογένειές τους.

Β.ΚΑΡ.

Συγκρατημένη αισιοδοξία

Αυξητική η κίνηση στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τους προέδρους του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκο Ευαγγελινό και Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρη Κολυνδρίνη να εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για τη συνέχεια. Οπως δηλώνουν, ωστόσο, στη στήλη, απαραίτητη προϋπόθεση για επιστροφή στην καθημερινότητα είναι το χτίσιμο του τείχους ανοσίας και η ευθύνη για την επίτευξη του στόχου είναι συνολική.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου