ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποζημιώσεις

αποζημιώσεις-453551

Αποζημιώσεις

Δίκαιο το αίτημα αγροτών στη Ζαγορά να αποζημιωθούν, αν πράγματι σημειώθηκε απώλεια στη σοδειά τους από τον καύσωνα. Βάσιμη και η θέση του ΕΛΓΑ, η οποία, σύμφωνα με τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς, ορίζει ότι δεν προβλέπονται αποζημιώσεις, καθώς η θερμοκρασία στην περιοχή δεν έφτασε στους 40 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, επειδή προκύπτει διαφωνία, τίποτα δεν εμποδίζει τη διοίκηση του ΕΛΓΑ να δώσει εντολή για αυτοψία στις καλλιεργούμενες εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου γεωπόνοι του Οργανισμού να διαπιστώσουν αν υπάρχουν ζημιά και απώλεια σοδειάς ή όχι από τον καύσωνα. Ολα γίνονται, αν υπάρχει πολιτική βούληση…

Β.ΚΑΡ.

Ευθύνες

Στην ανάκληση των κανονικών αδειών των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία προχωρά από την 1η Σεπτεμβρίου το Υπουργείο Υγείας, εξέλιξη που προκαλεί αντιδράσεις στις τάξεις του προσωπικού. Η απόφαση ελήφθη με αφορμή την έναρξη των αναστολών εργασίας σε όσους υγειονομικούς δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορονοϊού, αλλά και λόγω της κορύφωσης του τετάρτου κύματος της πανδημίας. Το κυρίαρχο τόσο για την κοινωνία, όσο και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς λογικά είναι το δεύτερο σκέλος της απόφασης, που αφορά στην κορύφωση του τέταρτου πανδημικού κύματος. Η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί από τα μέσα του τρέχοντος καλοκαιριού και φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Επομένως, άπαντες τίθενται πλέον προ των ευθυνών τους, καθώς, αν προκύψουν τα δύσκολα, κανείς δεν θα μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν γνώριζε.

Β.ΚΑΡ.

Αντίκτυπος

Ρόλο ψυχολόγου έχουν αναλάβει πλέον αστυνομικοί. Οι εισαγγελικές παραγγελίες για ψυχιατρικά περιστατικά γίνονται σε καθημερινή βάση, ενώ δεν λείπουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα επεισόδια μεταξύ πολιτών, για τα οποία καλούνται να κατευνάζουν τα πνεύματα και να απευθύνουν συστάσεις. Η πανδημία έχει άμεσο αντίκτυπο.

Κ.Μ.

Ανησυχία

Αισθητός είναι πλέον ο φόβος για νέο lockdown το φθινόπωρο, αν συνεχιστεί με τον ίδιο ρυθμό η υγειονομική κρίση. Στελέχη της κυβέρνησης λένε σε κάθε τόνο ότι δεν αντέχει η οικονομία, όμως τα χιλιάδες κρούσματα, που ανακοινώνει καθημερινά ο ΕΟΔΥ, προκαλούν πλέον ανησυχία.

Κ.Μ.

Πιέσεις

Εντείνονται οι πιέσεις προς τους πολίτες, που προβληματίζονται να εμβολιαστούν, μετά τα χιλιάδες αυξημένα κρούσματα. Η αλήθεια είναι ότι ο εμβολιασμός συνιστά πράξη ευθύνης για τη διαχείριση της κατάστασης. Ομως, η ασφυκτική πίεση τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει;

Κ.Μ.

Τονωτική ένεση

Μαζικές αναχωρήσεις τουριστών από τα νησιά των Βορείων Σποράδων, με τις καλές καιρικές συνθήκες του Αυγούστου να διατηρούν σε ικανοποιητικά επίπεδα την κίνηση. Μικρή φέτος η σεζόν κατά γενική ομολογία, αλλά αναμένεται να αποτελέσει τονωτική ένεση για όλους τους κλάδους της οικονομίας. Το ζήτημα είναι να επιτρέψουν την διατήρηση της ίδιας εικόνας τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Γ.Υ.

«Ναι» στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους κλάδους των φαρμακοποιών και των ιδιωτών γιατρών είναι οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας και του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Κ. Ματσιόλης και Ευθ. Τσάμης αντίστοιχα.

Και οι δύο σε δηλώσεις τους επισήμαναν ότι τα περισσότερα μέλη των δύο συλλόγων έχουν κάνει το εμβόλιο, δεν ήταν ωστόσο σε θέση να αναφερθούν σε συγκεκριμένα νούμερα, διότι όπως επισήμαναν η Πολιτική Προστασία και το υπουργείο Υγείας δεν έχουν δώσει συγκεντρωτικά στοιχεία για τους εμβολιασμούς ανά κλάδο στον νομό.

Β.Κ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου