ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Περιορισμοί

περιορισμοί-456435

Περιορισμοί

Δεν τηρούνται οι κανόνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας, με αποτέλεσμα να λαμβάνονται νέα μέτρα για την αποτροπή μετάδοσης. Οι καλοκαιρινές διακοπές δεν θα πρέπει να αποπροσανατολίζουν από τον κίνδυνο του κορονοϊού. Αν συνεχιστεί η κατάσταση, μοιραία θα επιστρέψουμε σε νέους περιορισμούς.

Κ.Μ.

Μέριμνα

Διαρκής πρέπει να είναι η μέριμνα για την προστασία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ από την πανδημία εν ώρα υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν όλα τα απαραίτητα ατομικά μέσα. Δεν είναι μόνο ο εμβολιασμός, οι στολές και οι μάσκες, αλλά και τα γάντια που είναι απαραίτητα. Δεν μπορεί τα γάντια να είναι μετρημένα.

Κ.Μ.

Εμβολιασμοί σε διακοπές…

Η προσέλευση των πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα του νομού είναι σαφώς επηρεασμένη από τα μπάνια του λαού. Συνολικά στη χερσαία Μαγνησία έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις 92.961 και στις Β. Σποράδες 8.778. Με αυτά τα δεδομένα φυσικά η ανοσία του γενικού πληθυσμού έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά. Στο μεταξύ η μετάλλαξη Δέλτα «θερίζει». Το φθινόπωρο προμηνύεται πολύ δύσκολο.

Β.Κ.

Ανανέωση

Η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να κατακαίει περιουσίες και εκτάσεις στη χώρα, με τη συνδρομή ευρωπαϊκών πυροσβεστικών δυνάμεων να είναι καθοριστική. Ωστόσο, προκύπτουν αναπόφευκτες οι συγκρίσεις μεταξύ Ελλάδος και των ευρωπαϊκών χωρών που συνδράμουν σε ό,τι αφορά στα πυροσβεστικά οχήματα. Ευρωπαϊκές πυροσβεστικές δυνάμεις έφτασαν στην Ελλάδα και επιχειρούν διαθέτοντας στους στόλους τους ό,τι πιο σύγχρονο και κατ’ επέκταση αποδοτικό υπάρχει. Αντίθετα, ο αντίστοιχος ελληνικός στόλος δείχνει πεπαλαιωμένος, με την ανάγκη άμεσης ανανέωσης να προκύπτει πλέον επιτακτική. Κάποια στιγμή το κακό θα αντιμετωπιστεί και λογικά πρέπει να έρθει η ώρα της άμεσης δρομολόγησης του προγραμματισμού, σχετικά με την ανανέωση και στην ουσία την περαιτέρω ενίσχυση του στόλου των πυροσβεστικών οχημάτων στη χώρα.

Β.ΚΑΡ.

Σαράντα κύματα

Από σαράντα κύματα πέρασαν τα υδροπλάνα μέχρι να φτάσει στην τελική ευθεία η πολυετής προσπάθεια. Παρά τις δυσκολίες και τους γραφειοκρατικούς «σκοπέλους», ο σχεδιασμός αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου. «Είμαστε στην τελική ευθεία» σχολίασε στη στήλη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes Νικόλας Χαραλάμπους, δηλώνοντας αποφασισμένος να τηρηθεί απαρέγκλιτα το χρονοδιάγραμμα.

Γ.Υ.

Παράθυρο

Ως ενδεχόμενο προκύπτει μέχρι στιγμής τουλάχιστον από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους επιστήμονες προφανώς η προοπτική επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους. Το παράθυρο όχι μόνο πρέπει να ανοίξει, αλλά να παραμείνει ορθάνοιχτο, καθώς η πορεία της πανδημίας στη χώρα και η αντίστοιχη του εμβολιαστικού προγράμματος καθιστούν εκ των πραγμάτων πλέον επιτακτική την ανάγκη επέκτασης της υποχρεωτικότητας. Πρέπει, πράγματι, να γίνει ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου να αποτραπεί το ενδεχόμενο έστω να ξαναζήσουν η χώρα, η οικονομία και η κοινωνία τις περιπέτειες των δύο τελευταίων ετών, ειδικά τώρα που υπάρχουν η εμπειρία και τα κατάλληλα «όπλα».

Β.ΚΑΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου