ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πλάνα

πλάνα-460355

Πλάνα

Ρητή και κατηγορηματική η δέσμευση του υπουργείου Παιδείας, διά του γενικού γραμματέα Αλ. Κόπτση, λίγες μόλις εβδομάδες πριν ηχήσει το πρώτο κουδούνι, ότι διαθέτει δύο πλάνα, προκειμένου τα μαθήματα να συνεχίζονται διά ζώσης σε περιπτώσεις κρουσμάτων. Ενδεχομένως, θα έλεγε ο αντίλογος, να υπάρχει και τρίτο αντίστοιχο, καθώς τα τάμπλετ έχουν ήδη διατεθεί στους δικαιούχους μαθητές μέσω του σχετικού προγράμματος, ενώ τίθεται σε εφαρμογή νέο. Οι δεσμεύσεις είναι δεδομένες και το προσεχές χρονικό διάστημα θα ανακοινωθούν και οι σχετικές αποφάσεις. Ωστόσο, τα πάντα θα κριθούν στην πράξη. Μπορεί η πανδημία να είναι απρόβλεπτη και τα πάντα ρευστά στη διαχείριση και την αντιμετώπισή της. Πλέον, όμως, υπάρχουν η εμπειρία και τα «όπλα», επομένως οι μαθητές δεν πρέπει να ταλαιπωρούνται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Β.ΚΑΡ.

Μέτρα

Τουλάχιστον μία περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας με θύματα γυναίκες και παιδιά καταγράφεται καθημερινά στη Μαγνησία και πολλές περισσότερες σε πανελλαδικό επίπεδο, με τον προβληματισμό να είναι έντονος και την οργή να ξεχειλίζει. Προφανώς άλλα περιθώρια δεν φαίνεται να υπάρχουν, με τις πολιτικές ηγεσίες των συναρμοδίων υπουργείων και όλες τις αρμόδιες αρχές να είναι πλέον υποχρεωμένες να δουν σοβαρά το ζήτημα και να λάβουν ουσιαστικά μέτρα, ενδεχομένως αυστηρότερα. Οι διαπιστώσεις, τα κινήματα, οι επισκέψεις και οι όποιες άλλες δράσεις είναι προφανές πλέον ότι δεν αρκούν και το κυριότερο δεν αποδίδουν. Χρέος των αρμοδίων είναι πια να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να λάβουν αποφάσεις, καθιστώντας σαφές σε κάθε νταή ότι αν έστω διανοηθεί να σηκώσει χέρι σε γυναίκα και παιδί, οι επιπτώσεις θα είναι άμεσες και οι κυρώσεις αυστηρές.

Β.ΚΑΡ.

Ηταν όλοι εκεί

Ολοι ήταν προσκεκλημένοι χθες από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου και τον διευθύνοντα σύμβουλο Σωκράτη Αναγνώστου στην παράδοση του νέου αυτοκινούμενου γερανού. Επίσης η Περιφέρεια Θεσσαλίας, που συνέδραμε στη χρηματοδότηση του έργου μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, αλλά και οι προηγούμενες διοικήσεις του ΟΛΒ, αφού παρόντες ήταν οι Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος, Γεώργιος Τοζίδης και Παντελής Σκάγιαννης. Για την παράδοση του γερανού, η νυν διοίκηση του ΟΛΒ αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έγιναν και από τις προηγούμενες αντίστοιχες.

Κ.Μ.

Υπαρκτός

Επιμένουν να βρίσκονται σε πολύ υψηλά επίπεδα τα κρούσματα πανελλαδικά. Δεν θα πρέπει να ξεγελούν οι διακοπές του Αυγούστου. Ο κίνδυνος του κορονοϊού είναι υπαρκτός παρά το τείχος που έχει χτιστεί με το ποσοστό του εμβολιασμού.

Κ.Μ.

Αδιαφορία

Εντονο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα ορεινά χωριά του Δήμου Αλμυρού με την έλλειψη κτηνιάτρων. Οι κτηνοτρόφοι πρέπει να πηγαινοέρχονται Βόλο ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να διεκπεραιώνουν την απαραίτητη γραφειοκρατία για κάθε μετακίνηση ή αλλαγή στο ζωικό τους κεφάλαιο. Πρέπει να διευθετηθεί το ζήτημα, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο έτσι.

Κ.Μ.

Δυναμική στήριξη

Δυναμικά στηρίζουν τους πληγέντες της Εύβοιας φορείς και πολίτες της Μαγνησίας, καταθέτοντας γενναιόδωρα το απόθεμα της αγάπης τους στους πυρόπληκτους. Συντονισμένα στηρίζει την προσπάθεια και η ΠΕΔ Θεσσαλίας, με τους Δήμους να δίνουν χρηματική βοήθεια υπέρ των πληγέντων. Μέλος της επιτροπής διαχείρισης της βοήθειας στους πληγέντες ο δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, υπογράμμισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κινητοποίηση που γίνεται, στη διάρκεια της θητείας του.

Γ.Υ.

Προβληματισμός

Προβληματισμένοι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων σχετικά με την εικόνα του Σεπτεμβρίου που υπολείπεται κατά πολύ σε κρατήσεις, έναντι του Αυγούστου. Τον προβληματισμό της εξέφρασε στη στήλη η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ενοικιαζομένων Δωματίων Μαγνησίας Εύα Αρβανίτη, παρατηρώντας ότι θα είναι δύσκολος ο φετινός χειμώνας. Τον ίδιο προβληματισμό μοιράζονται άπαντες και παρατηρούν με αγωνία τα ποσοστά και τις κρατήσεις. Μπορεί να σημειώνονται εντυπωσιακές πληρότητες τον Αύγουστο, αλλά οι μήνες που θα ακολουθήσουν αναμένεται να είναι δύσκολοι.

Γ.Υ.

Τείχος ανοσίας

Σε θρίλερ για γερά νεύρα εξελίσσεται η πανδημία, με τους ειδικούς να χτυπούν «καμπανάκι» για τους εμβολιασμούς. Το ίδιο επισημαίνει με κάθε ευκαιρία ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, υπενθυμίζοντας ότι για να χτιστεί το τείχος ανοσίας, χρειάζεται η συμμετοχή των πολιτών. Με φωνή ψύχραιμη, αλλά αποφασιστική, υπενθυμίζει σε όλους ότι ο εμβολιασμός είναι πράξη ευθύνης στην πιο κρίσιμη καμπή της πανδημίας.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου