ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα μέτρα

νέα-μέτρα-462016

Νέα μέτρα

Η έλευση του φθινοπώρου σηματοδοτεί την επανέναρξη του συνόλου της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας στη χώρα, με τη θωράκιση απέναντι στον ιό να αποτελεί ανάγκη επιτακτική. Σε αυτό το πλαίσιο και το κυβερνητικό μήνυμα μόλις χθες ότι «δεν τελειώσαμε με την πανδημία» και μάλλον δύσκολα θα ξεμπερδέψουμε. Ο κυβερνητικός σχεδιασμός περιλαμβάνει νέα μέτρα για τη διαχείριση και σε τελική ανάλυση την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας με όπλα πάντα το εμβόλιο, αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας. Η προθεσμία σε τυχόν αρνητές και προβληματισμένους δείχνει να εκπνέει. Αμεσα αναμένονται ανακοινώσεις σχετικά με την εφαρμογή νέων και ενδεχομένως αυστηρότερων μέτρων για τη διαχείριση της κατάστασης, που προφανώς αποτελούν μονόδρομο…

Β.ΚΑΡ.

Κριτική

Σε πολιτικό και όχι μόνο επίπεδο για να έχει βάση και ουσία η όποια ασκούμενη κριτική απαιτείται ναστηρίζεται σε επιχειρήματα και να είναι τεκμηριωμένη. Η αντιπολιτευτική προσπάθεια να ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για τις πυρκαγιές θα μπορούσε κάλλιστα να επικεντρωθεί στη διαχείριση και την αντιμετώπιση των πολλών πράγματι και καταστροφικών περιστατικών, που έπληξαν και πλήττουν τη χώρα, καθώς και αντίστοιχες στην Ευρώπη. Ωστόσο, η κριτική για υπερχρήση του 112 είναι άδικη και άνευ ουσίας. Η δυνατότητα αξιοποιείται στο έπακρο για τον σκοπό ακριβώς για τον οποίο χρειάζεται, την άμεση ενημέρωση και την προστασία των πολιτών σε κρίσιμες περιστάσεις. Ισως ορισμένες καταστάσεις να είχαν εξελιχθεί διαφορετικά, αν το σύστημα λειτουργούσε από την πρώτη στιγμή και δεν παρέμενε στα αζήτητα…

Β.ΚΑΡ.

Προσφορά

Ποτέ δεν λένε «όχι» οι εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, όταν οικογένεια βρίσκεται σε ανάγκη και ζητεί βοήθεια. Προχθές άρχισε έρευνες, αν και βράδυ, προκειμένου να εντοπιστεί 70χρονος, που δεν έδινε σημεία ζωής. Η προσφορά τους στην τοπική κοινωνία είναι πραγματικά πολύτιμη.

Κ.Μ.

Αιτήματα

Βροχή τα αιτήματα για άδειες από κρατουμένους στις φυλακές. Μετά το τέλος των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας δεν σταματούν να ζητούν άδειες. Ηταν δύσκολος χειμώνας ο περασμένος για όλους, ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί από το φθινόπωρο και μετά.

Κ.Μ.

Αδιαφορία

Κλειστά παραμένουν τα τέσσερα από τα έξι μικροβιολογικά εργαστήρια στα Κέντρα Υγείας του νομού. Από το 2014 και μετά, που έληξε η σύμβαση με εταιρεία, δεν υπάρχει κάλυψη για τα αντιδραστήρια, ενώ το προσωπικό μετακινήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου. Οι συνδικαλιστές κουράστηκαν πλέον να επαναλαμβάνουν ότι θα πρέπει να αναληφθεί μέριμνα.

Κ.Μ.

Προβληματισμός

Ικανοποιητική η κίνηση στα πρατήρια υγρών καυσίμων. Ντόπιοι και επισκέπτες φουλάρουν και πηγαίνουν στο Πήλιο. Βέβαια, ένας μήνας δεν μπορεί να βγάλει τα σπασμένα μίας χρονιάς. Οι επαγγελματίες του κλάδου αγωνιούν για το φθινόπωρο, που έρχεται.

Κ.Μ.

Μία φορά

Σε διαρκές καρδιοχτύπι οι απόφοιτοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ, που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οπως παρατήρησε αναγνώστης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, είναι προτιμότερο η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων να μη γίνεται σε δύο δόσεις, αλλά μία φορά, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Γ.Υ.

Εκτακτη ανάγκη

Στη διαχειριστική επιτροπή της ΠΕΔ Θεσσαλίας για την παροχή βοήθειας στους πυρόπληκτους συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης και Σκιάθου Θοδωρής Τζούμας, εκπροσωπώντας τις Βόρειες Σποράδες. Δυναμική η παρουσία των νησιών σε κάθε έκτακτη ανάγκη και στην προκειμένη περίπτωση γίνονται συντονισμένες προσπάθειες για να βοηθηθούν οι πληγέντες στη γειτονική Εύβοια. Το έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη. Οταν υπάρχει συνεργασία, το αποτέλεσμα είναι πάντα θετικό.

Γ.Υ.

Είναι επιφυλακτικοί

Με επιφύλαξη αντιμετωπίζουν οι πάντες την πορεία της πανδημίας και τους ανησυχητικούς αριθμούς των κρουσμάτων στη διάρκεια της θερινής περιόδου. «Βλέπουμε για τον Σεπτέμβριο» η λακωνική απάντηση στο ερώτημα, αν θα συνεχιστούν οι εντυπωσιακές πληρότητες του Αυγούστου. Εχοντας βιώσει στο πρόσφατο παρελθόν τα δεινά δύο lockdown, είναι λογικό να παραμένουν συγκρατημένοι οι ξενοδόχοι.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου