ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ορίζοντες

ορίζοντες-463515

Ορίζοντες

Απογείωση για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας με τις συνεχείς διεθνείς διακρίσεις για τις καλές πρακτικές του και το υψηλό επίπεδο γνώσης και κατάρτισης, που παρέχει στους φοιτητές του, μελλοντικούς επιστήμονες. Επιπλέον, το υψηλό επίπεδο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δίνει απλόχερα τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης τόσο για την πόλη, όσο και για τον νομό, με την παροχή γνώσεων, τις εργασίες και τις μελέτες καθηγητών και φοιτητών και σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Ωστόσο, φοιτητές, μεταπτυχιακοί και μη, το έχουν παράπονο ότι ελάχιστοι είναι οι φορείς στην πόλη και τον νομό, που χτυπούν τις πόρτες τους, προκειμένου να εξετάσουν έστω τις εργασίες και τις μελέτες τους, που αφορούν στην περαιτέρω προοπτική ανάπτυξης του Βόλου και της Μαγνησίας ευρύτερα. Οι έχοντες την ευθύνη ας κάνουν τον κόπο. Θα διαπιστώσουν ότι διδακτικό προσωπικό και φοιτητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έχουν λύσεις και διεξόδους.

Β.ΚΑΡ.

Σχέδια

Στα τέλη του περασμένου μήνα και πριν την εκδήλωση των καταστροφικών πυρκαγιών, που πλήττουν ακόμη τη χώρα, τονίστηκε από τους αρμοδίους ότι σε επίπεδο Μαγνησίας σχέδια εκκένωσης οικισμών σε περίπτωση πυρκαγιάς και γενικότερα εκτάκτων αναγκών δεν έχουν καταθέσει όλοι οι Δήμοι, ενώ είναι άγνωστο αν έχουν καν καταρτίσει. Από την εμπειρία με την επέλαση των καταστροφικών πυρκαγιών στη χώρα προκύπτει ότι οι αρμόδιες αρχές στηρίζονται πλέον κυρίως στα σχέδια εκκένωσης οικισμών, προκειμένου να μη χάνονται τουλάχιστον ανθρώπινες ζωές. Στην περίπτωση που προκύψει κίνδυνος και στην ευρύτερη περιοχή του νομού, τα σχέδια εκκένωσης θα εφαρμοστούν προφανώς. Επομένως, παραμένει ζητούμενο αν όλοι πλέον οι Δήμοι στη Μαγνησία κατέθεσαν αντίστοιχα σχέδια και αν όχι ποιες είναι οι ενέργειες των αρμοδίων.

Β.ΚΑΡ.

Ικανοποίηση

Μέχρι το τέλος του τρέχοντος χρόνου δόθηκε τελικά παράταση για ρύθμιση των χρεών από την πανδημία με 72 δόσεις από τον Οκτώβριο, που είχε αρχικώς ανακοινωθεί. Εν μέσω αδειών δεν προέκυψε ενδιαφέρον, ενώ ήταν ξεκάθαρο ότι οι επιχειρηματίες θα έσπευδαν για τη ρύθμιση την τελευταία στιγμή, με σκοπό να παρατείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο τις δόσεις. Η αγορά είναι πολύ πιεσμένη από την υγειονομική κρίση.

Κ.Μ.

Τουρισμός

Βουλιάζει από τουρίστες το Πήλιο. Σε ακρογιαλιές του, όπως στο Χορευτό, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος. Το Βουνό των Κενταύρων συγκεντρώνει φέτος πάρα πολύ κόσμο, αν και από το εξωτερικό στηρίζεται κατά κύριο λόγο μόνο από τις αγορές των Βαλκανίων.

Κ.Μ.

Παραλαβή

Σύντομα θα γίνει η παραλαβή, σύμφωνα με πληροφορίες, του νέου αυτοκινούμενου γερανού από τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου, ίσως και αύριο Παρασκευή. Με τον νέο γερανό αναβαθμίζονται οι λειτουργίες του λιμανιού, αφού έχει δυνατότητα ανυψωτικής ικανότητας 125 τον. Και θα είναι ο μεγαλύτερος στο λιμάνι του Βόλου.

Κ.Μ.

Περίσσευμα ψυχής

Συγκινητική η ανταπόκριση ντόπιων και επισκεπτών στην κοινή προσπάθεια φορέων, συλλόγων και εθελοντών για στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές. Εξίσου συγκινητική η διαπίστωση ότι τείνουν χέρι βοήθειας, τις περισσότερες φορές, φιλάνθρωποι με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, που διαθέτουν, ωστόσο, περίσσευμα ψυχής και διάθεση προσφοράς. Παράδειγμα προς μίμηση για το κοινωνικό σύνολο.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου