ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ευθύνη

ευθύνη-465021

Ευθύνη

Σε ισχύ τέθηκε από προχθές ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε συγκριμένους κλάδους και τομείς. Δικαιολογημένα το ενδιαφέρον μονοπωλούν οι αντίστοιχοι, οι οποίοι εμμένουν στις θέσεις τους και αρνούνται να εμβολιαστούν. Ωστόσο, άξιοι αναφοράς είναι εκείνοι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι με υψηλό αίσθημα ευθύνης έπραξαν το καθήκον τους και εμβολιάστηκαν, θωρακίζοντας τόσο τους εαυτούς τους, όσο και το οικογενειακό και επαγγελματικό τους περιβάλλον, καθώς έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον άμεσο κίνδυνο να μολυνθούν και να μολύνουν τους γύρω τους. Παρά τους πολλούς ισχυρισμούς και τις αντίστοιχες εικασίες, αποτελούν τον κανόνα και όχι την εξαίρεση…

Β.ΚΑΡ.

Δράσεις

Σειρά επιπλέον δράσεων για την αντιπυρική θωράκιση της ευρύτερης περιοχής και την αποτροπή του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς δρομολογούν συναρμόδιοι φορείς στη Μαγνησία. Οι μεγάλες και καταστροφικές πυρκαγιές, που πλήττουν αρκετές περιοχές στη χώρα, θέτουν προ των ευθυνών τους τούς αρμοδίους και σε τοπικό επίπεδο. Η αρχή γίνεται και το ζητούμενο είναι να έχει συνέχεια και ολοκλήρωση. Το καλοκαίρι οδεύει στο τέλος του και πλησιάζει η λήξη της αντιπυρικής περιόδου. Το κυρίαρχο πλέον είναι το σύνολο των δράσεων, που ήδη δρομολογείται, να μην απομείνει σχέδιο επί χάρτου, αλλά να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατό, προκειμένου από την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο η Μαγνησία να είναι πλήρως θωρακισμένη, βάσει των πρωτοβουλιών που σωστά αναλαμβάνονται, έστω και εκ των υστέρων…

Β.ΚΑΡ.

Ανησυχία

Εκρηξη κρουσμάτων κορονοϊού για δεύτερη φορά στον τρέχοντα μήνα καταγράφηκε χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ. Με τις καλοκαιρινές διακοπές δεν θα πρέπει να χαλαρώνουν τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Η απειλή της νόσου δεν τελείωσε. Αν και καλοκαίρι, καταγράφονται χιλιάδες κρούσματα καθημερινά.

Κ.Μ.

Συνταγματική

Δεν υποβλήθηκαν άλλες προσφυγές στο Πρωτοδικείο Βόλου για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Πέραν των προσφυγών που έκαναν οι 19 εργαζόμενοι της ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ δεν υποβλήθηκε άλλη προσφυγή. Η υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς έχει κριθεί συνταγματική από τα Ανώτατα Οργανα της Δικαιοσύνης.

Κ.Μ.

Ανεβάζουν ταχύτητες

Στις επάλξεις σταθερά οι υπεύθυνοι Πολιτικής Προστασίας, με το βλέμμα άγρυπνο για την προστασία του περιβάλλοντος και την εξάλειψη κάθε επικίνδυνης κατάστασης. Με τις πυρκαγιές να αποτελούν τον καθημερινό εφιάλτη για τους φορείς της αυτοδιοίκησης και τους εθελοντές, είναι αναμενόμενο να ανεβάζουν ταχύτητες επαγρυπνώντας, για να προλάβουν κάθε δυσάρεστο ενδεχόμενο.

Γ.Υ.

Ισχυρό «όπλο»

Αυξητική η τάση της επιβατικής κίνησης στα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τη συνέχιση των εμβολιασμών να αποτελεί το πιο ισχυρό «όπλο» για την επιστροφή στην καθημερινότητα. Το υπογραμμίζουν κατ’ επανάληψη ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου Νίκος Ευαγγελινός, αλλά και ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας Δημήτρης Κολυνδρίνης και οι εξελίξεις τούς επιβεβαιώνουν.

Γ.Υ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου