ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αναδιοργάνωση

αναδιοργάνωση-466584

Αναδιοργάνωση

Με την επέμβαση ευρωπαϊκών πυροσβεστικών δυνάμεων στις καταστροφικές πυρκαγιές, που έπληξαν, αλλά και πλήττουν την Ελλάδα, αποδεικνύεται περίτρανα η επιτακτική ανάγκη αναδιοργάνωσης στον τομέα της πυρόσβεσης. Εκτός από το επιχειρησιακό τμήμα, αποδείχτηκε ότι το έργο της πυρόσβεσης σκαλώνει και σε γραφειοκρατικές διαδικασίες. Σε αυτό το πλαίσιο απαιτούνται και σε επίπεδο τοπικό διεκδικήσεις για ενίσχυση του στόλου με σύγχρονα πυροσβεστικά οχήματα, οι Ρουμάνοι έφτασαν στην Ελλάδα με αντίστοιχα που προμηθεύτηκαν μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, καθώς και η αντιμετώπιση γραφειοκρατικών ζητημάτων, που εμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών. Οταν καίγονται περιουσίες, είναι αδιανόητο να απαιτούνται εγκρίσεις και υπογραφές από διάφορες υπηρεσίες, προκειμένου οι δυνάμεις πυρόσβεσης να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

Β.ΚΑΡ.

Προτεραιότητες

Απαραίτητο και χρήσιμο το έργο διαμόρφωσης υπαίθριων χώρων στάθμευσης οχημάτων με βιοκλιματικά υλικά σε χωριά, που ήδη δρομολογεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου. Η δημοτική αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στους χώρους στάθμευσης, ιεραρχώντας προτεραιότητες. Ωστόσο, πέρα από την κατάλληλη διαμόρφωση των σημείων, απαιτούνται σε αρκετά χωριά και οικισμούς επιπλέον αντίστοιχοι χώροι, έτσι ώστε να διευκολύνονται επισκέπτες και τουρίστες, πολλοί από τους οποίους και την τρέχουσα περίοδο δυσκολεύτηκαν και δυσκολεύονται στην εξασφάλιση πάρκινγκ σε αρκετά χωριά, όπως τουλάχιστον αναφέρουν. Ο Δήμος Νοτίου Πηλίου ιεραρχεί προτεραιότητες και ασχολείται σοβαρά με τους χώρους στάθμευσης. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλει να καταρτίσει προγραμματισμό για τη δημιουργία επιπλέον χώρων, σύμφωνα με τις ανάγκες επισκεπτών και τουριστών.

Β.ΚΑΡ.

Κυρίαρχος του παιχνιδιού

Πολύς κόσμος στα πλοία με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες, κυρίως Ελληνες που αναζητούν ανάσες δροσιάς σε κοντινούς προορισμούς. Τονωτική ένεση οι Ελληνες τουρίστες σε περίοδο κρίσιμη για δεκάδες επιχειρήσεις. Για μια ακόμη φορά ο εγχώριος τουρισμός αποδεικνύεται κυρίαρχος του παιχνιδιού.

Γ.Υ.

Φιλανθρωπική δραστηριότητα

Πυρετώδεις προετοιμασίες στα Σπίτια Γαλήνης της Μητρόπολης Δημητριάδος, που αποτελούν «αιμοδότες» για εκατοντάδες άπορες οικογένειες. Με τον Σεπτέμβριο να πλησιάζει, συνεχίζεται η προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων ενόψει της επαναλειτουργίας. Κατά γενική ομολογία αποτελούν κορυφαία φιλανθρωπική δραστηριότητα, με ναυαρχίδα το «Δος ημίν» του Αγίου Νικολάου Βόλου, που παραμένει ανοιχτό 365 μέρες τον χρόνο, με καθοριστική τη συνδρομή του κόσμου, ειδικά σε δύσκολες περιόδους.

Γ.Υ.

Διαρκής επαγρύπνηση

Σε απόσταση αναπνοής το νέο κύμα καύσωνα, που αναμένεται να κάνει αισθητή την παρουσία του. Επί ποδός οι αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση κάθε απρόοπτου και την προστασία του κοινωνικού συνόλου. Διαδοχικές δοκιμασίες επιφυλάσσει το φετινό καλοκαίρι με τους υπεύθυνους στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας και τον κρατικό μηχανισμό σε διαρκή επαγρύπνηση.

Γ.Υ.

Τίθεται ζήτημα

Πρόβλημα θα προκύψει στα Νοσοκομεία της Λάρισας με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Απ’ ό,τι φάνηκε χθες στην κινητοποίηση έξω από την 5η ΥΠΕ οι περισσότεροι υγειονομικοί της Λάρισας είναι κατά του εμβολιασμού όσο κι αν ακούγεται απίστευτο. Τίθεται σοβαρό ζήτημα στη γειτονική πόλη με τους αρνητές.

Κ.Μ.

Στο πόδι

Κόπιασαν το εορταστικό διήμερο οι αστυνομικοί για να βάλουν τάξη στο Αλιβέρι, την Αγία Παρασκευή και τη Χιλιαδού με την ηχορύπανση που προκαλούν ορισμένοι. Κάποιοι Ρομά δεν καταλαβαίνουν τίποτα ούτε τις σειρήνες των περιπολικών. Εκεί δυστυχώς κυριαρχεί ένα άλλο βασίλειο που έχει δικούς του νόμους και αρχές και είναι δύσκολο έως και επικίνδυνο να το αλλάξεις.

Κ.Μ.

Θολό τοπίο

Δεν μπόρεσαν να συνεννοηθούν οι εργαζόμενοι στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου ούτε για τη χθεσινή κινητοποίηση έξω από την 5η ΥΠΕ για την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε συνεδρίαση την τελευταία στιγμή την Παρασκευή. Δεν έχει καν ξεκάθαρη θέση για το θέμα, ενώ μπαίνουν σοβαρά ζητήματα όπως πληρωμής. Επισημαίνεται ότι οι μισθοί στο Δημόσιο προκαταβάλλονται και από την 1η Σεπτεμβρίου θα πρέπει το σύνολο του προσωπικού να είναι εμβολιασμένο.

Κ.Μ.

Ερήμωσε

Περιορισμένη ήταν χθες η κίνηση στην εμπορική αγορά του Βόλου. Πλέον οι Βολιώτες έχουν φύγει για διακοπές και το κέντρο έχει ερημώσει. Καλοκαιρινές διακοπές κάνουν και πολλοί έμποροι. Από εδώ και στο εξής ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το φθινόπωρο.

Κ.Μ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου