ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κολλημένος ο αριθμός

κολλημένος-ο-αριθμός-354863

Κολλημένος ο αριθμός

Κολλημένος συνεχίζει να παραμένει ο αριθμός των κρουαζιερόπλοιων που θα έλθουν φέτος στο Βόλο και που όπως όλα δείχνουν θα είναι αισθητά μικρότερος από τον αριθμό των κρουαζιερόπλοιων που ελλιμενίστηκαν πέρυσι στο Βόλο και που ήταν 60 συνολικά και τα οποία αποβίβασαν έστω και για μερικές ώρες στην πόλη 70.000 περίπου τουρίστες. Μέχρι τώρα ο αριθμός των αφίξεων που προγραμματίζονται να «δέσουν» στο λιμάνι του Βόλου είναι μόλις 25. Η υπεύθυνη Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου κ. Σούλα Μπαρτζιώκα διατείνεται ότι το κακό είναι γενικότερο και δεν αφορά μόνον στο λιμάνι του Βόλου. Όπως λέει χαρακτηριστικά για το 2012 προβλέπεται μείωση και στο λιμάνι του Πειραιά της τάξεως του 10% – 12%.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Κλείδωσε

Για όσους αγωνιούσαν για την ημερομηνία των εκλογών πληροφορούμαστε ότι αυτή σχεδόν έχει κλειδώσει. Πρώτη επιλογή είναι η 29η Απριλίου και δεύτερη επιλογή η 6η Μαΐου. Σε είκοσι μέρες από σήμερα πιθανότατα θα ξεκινήσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος. Αντε και καλό βόλι…

Ο κρυπτογράφος

Εντονη ανησυχία

Την έντονη ανησυχία τους διατυπώνουν αρκετοί επαγγελματίες των νησιών με αφορμή την κατάργηση του ΟΕΕ, κάνοντας λόγο, κατ’ επέκταση, για δυσοίωνες προοπτικές στο πεδίο του κοινωνικού τουρισμού. Όπως υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά επαγγελματίες της Σκοπέλου, θα είναι μεγάλο πλήγμα για το νησί η κατάργηση της παραπάνω δομής, που αποτελούσε κινητήρια δύναμη για δεκάδες τουριστικά καταλύματα επί σειρά ετών. Σε δύσκολες, από κάθε άποψη, εποχές, εντείνεται ο προβληματισμός των επαγγελματιών, οι οποίοι εκτιμούν ότι πρέπει με κάθε τρόπο να υποστηριχθεί από την πολιτεία η τουριστική ανάπτυξη, που αποτελεί κατά πολλούς, πρόσφορο πεδίο για την ίδια την χώρα.

Γ. Υ.

Με τι κόσμο;

Γιατί το σκέφτονται τόσο πολύ στο ΠΑΣΟΚ; Η καλύτερη λύση – και για το Βόλο – είναι να στηθούν όσο γίνεται περισσότερες κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές. Πού να πρωτοπάς για κράξιμο; Πού να μαντέψεις σε ποια κάλπη θα ψηφίσει το κάθε μεγαλοστέλεχος; Το μόνο πρόβλημα είναι πού να βρουν τόσα άτομα που να παίξουν το ρόλο εφορευτικών επιτροπών, αλλά και ψηφοφόρους για να έχουν μία υποφερτή κίνηση τα εκλογικά τμήματα.

Μ.Μ.

Ερχεται κόσμος

Σήμερα η ΔΗΜ.ΑΡ. ανακοινώνει την προσχώρηση έξι διαγραμμένων του ΠΑΣΟΚ. Τις επόμενες μέρες ο ΛΑΟΣ αναγγέλλει τη συνεργασία με τρία στελέχη από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Ο Καμμένος έφτιαξε κόμμα, ο Καστανίδης φτιάχνει κόμμα, ο άλλος μπορεί να φτιάξει κόμμα. Μέγας θόρυβος για ολίγους κομματικά άστεγους. Φαντάσου μετά τις εκλογές, που θα έχουμε δεκάδες κοινοβουλευτικά άστεγους τι έχει να γίνει.

Μ.Μ.

Λύση το εξωτερικό

Για όσους δεν μπορούν να αντέξουν την «ανεργία» του κοινοβουλίου, υπάρχει και η λύση που οι ίδιοι μας έχουν υποδείξει εμμέσως με τις αποφάσεις του. Πάνω από 9.000 Έλληνες αναζήτησαν νέα δουλειά στη Γερμανία στο πρώτο εξάμηνο του 2011

Μ.Μ.

Νομιμότατα όλα…

Είναι η πολλοστή φορά που ο Βενιζέλος βγαίνει εκτεθειμένος για την εγκυρότητα νομικών του γνωματεύσεων. Αυτή τη φορά ήταν για το αν μπορεί η ΔΕΗ να κόβει το ρεύμα όταν δεν πληρώνεται το χαράτσι. Το ΣΤΕ είπε «όχι», αν και ο ίδιος διαβεβαίωνε ότι το μέτρο είναι νομιμότατο. Του χρόνου, αν ξαναμπεί το ίδιο χαράτσι, μπορεί να βγει και αντισυνταγματικό.Να τον εμπιστευόμαστε όταν μας λέει ότι η αφαίμαξη που μας κάνει είναι καθόλα νόμιμη;

Μ.Μ.

Κόντρα με το ΕΚΑΒ

Ενα ακόμη μέτωπο άνοιξε ο τοπικός Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας Γιάννης Καουνάς. Αυτή τη φορά είναι η απόφασή του να μεταφερθούν από την περιοχή «Πανόραμα» Φυτόκου όπου βρίσκονται οι Εργατικές Κατοικίες τα δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που σταθμεύουν στην περιοχή, για τα πληρώματα των οποίων έχει παραχωρηθεί από τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας, από το 1998, ένα οίκημα 80 τ.μ. προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες όλης της Νέας Ιωνίας. Ο τοπικός Αντιδήμαρχος επικαλείται ότι με πρόσφατη απόφαση του ενιαίου Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου ανακαλείται η απόφαση του προκειμένου ο χώρος που χρησιμοποιείται από τα πληρώματα των ασθενοφόρων να χρησιμοποιηθεί ως χώρος που θα καλύπτει τις πολιτιστικές ανάγκες των οικιστών της γύρω περιοχής.Ο Αντιδήμαρχος Νέας Ιωνίας ζητά όπως τα δύο ασθενοφόρα μεταφερθούν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, εκεί δηλαδή όπου έχουν μεταφερθεί από πρόπερσι το τηλεφωνικό κέντρο, οι διοικητικές υπηρεσίες, το συνεργείο και το καταγραφικό της υπηρεσίας. Οι εργαζόμενοι είναι έξαλλοι και περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για να δουν πώς θα κινηθούν στη συνέχεια. Οι αιτιάσεις ωστόσο που εκφράζουν μόνον αναιτιολόγητες δεν είναι. Οι πλέον βάσιμες από αυτές κάνουν λόγο για το γεγονός ότι ο σχεδιασμός στάθμευσης των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ γίνεται από το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας με στόχο την ταχύτερη αντιμετώπιση των περιστατικών της ευρύτερης περιοχής, όπως επίσης ότι δίπλα στο χώρο που χρησιμοποιούν σήμερα τα πληρώματα του ΕΚΑΒ στο «Πανόραμα» υπάρχει επίσης ένας ίδιος χώρος, περίπου 80 τ.μ., που μάλιστα είναι ενιαίος και που μπορεί επίσης να αποδοθεί για τις πολιτιστικές ανάγκες των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον υποστηρίζουν ότι οι χώροι του Πανθεσσαλικού που δόθηκαν από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα στο ΕΚΑΒ αιτιολογήθηκαν επαρκώς πριν την παραχώρησή τους στο ΕΚΑΒ.Ποιο είναι το πιο σημαντικό; Ότι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για θέματα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Βόλου Απ. Παντσάς φαίνεται να αγνοούσε το θέμα, γι΄ αυτό και ζήτησε προθεσμία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη προκειμένου να απαντήσει στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ για το τι μέλλοι γενέσθαι…

Ολοι συμφωνούν

Από αύριο αρχίζουν από συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ οι εργασίες καθαρισμού των δεξαμενών στις Περιφερειακές Ενότητες του Δήμου Βόλου. Ένα θέμα στο οποίο συμφωνούν άπαντες. Ακόμη και οι κάτοικοι των χωριών που εναντιώνονται στη χλωρίωση του νερού.

Ενδιαφέρουσα πρόταση

…Για το θέμα της χλωρίωσης του νερού έχει κάνει μία ενδιαφέρουσα πρόταση ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας του Δήμου Βόλου και γιατρός κ. Νίκος Χαυτούρας σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και οι κάτοικοι των χωριών να πειστούν για τη χλωρίωση. Ο κ. Χαυτούρας προτείνει όπως έλθουν και μιλήσουν στους κατοίκους των χωριών που αντιδρούν στη χλωρίωση οι Καθηγητές Επιδημιολογίας και Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ.κ. Χατζηδημητρίου και Πουρνάρας αντίστοιχα.

Νέες καμπάνες

Νέες καμπάνες ετοιμάζονται από το ΙΚΑ για το Δήμο Βόλου. Αιτία τα πορτοκαλί βιβλία μεταβολών που έπρεπε να τηρούν οι πρώην Σχολικές Επιτροπές για το προσωπικό που απασχολούσαν και οι οποίες είχαν την ευθύνη των σχολείων μέχρι τις 31 Αυγούστου, οπότε και ανέλαβε τα καθήκοντά της η Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου. Μερικά από αυτά τα βιβλία έχουν χαθεί, ενώ άλλα, όπως έγινε γνωστό, έχουν ελλιπή στοιχεία με αποτέλεσμα τα πρόστιμα να είναι προ των πυλών…

Χάρτες

Αυτή η καθίζηση στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο Βόλο έρχεται σε μία περίοδο που στο Δήμο είναι ένα μόλις βήμα πριν από την εκτύπωση με τους χάρτες των διαδρομών στην πόλη και την ιστορία της «Αργούς» που θα διανέμονται στους τουρίστες.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ας το ξανασκεφτούν

Οσο περνούν οι μέρες, τόσο οι αντιδράσεις της κοινής γνώμης διογκώνονται για την πρόθεση του Δήμου Σκιάθου να εκχωρήσει τμήμα της Υπηρεσίας Καθαριότητας σε ιδιώτη. Κι αυτό γιατί γίνεται απ’ όλους αντιληπτό ότι η προσχώρηση στην αντίληψη αυτή οδηγεί στην αυτοαναίρεση και τελικά στην ακύρωση του ρόλου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ας το ξανασκεφτούν οι Σκιαθίτες.

Φ.Τ.

Τα ρουσφέτια

Επαναφέρουμε για τρίτη ημέρα το ερώτημα: Ποιοι πολιτικοί της Μαγνησίας τοποθέτησαν ρουσφετολογικά δέκα εργαζόμενους στο Δήμο; Ποιοι αυτοδιοικητικοί του πρώην Δήμου Αγριάς ενέδωσαν; Τα ονοματάκια τους, παρακαλώ;

Φ.Τ.

Μεταξύ γελοιότητας και αθλιότητας

Οι προσπάθειες της μνημονιακής κυβέρνησης ευοδώνονται. Οι θυσίες του ελληνικού λαού πιάνουν τόπο. Και ιδού η απόδειξη: Βολιώτης με κατακόκκινα, πρησμένα μάτια, προσερχόμενος στην Οφθαλμολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, είχε την ακόλουθη αντιμετώπιση: «Δυστυχώς δεν μπορείτε να εξυπηρετηθείτε από οφθαλμίατρο σήμερα. Συνεχίστε να βάζετε τις σταγόνες κι ελάτε μια άλλη μέρα το πρωί ή απευθυνθείτε σε Νοσοκομείο στη Λάρισα»!!!Όπως είναι εμφανές η διαφορά μεταξύ γελοιότητας και αθλιότητας στον τομέα της Υγείας έχει γεφυρωθεί με πεδίο αναφοράς το Νοσοκομείο Βόλου.

Φ.Τ.

Ο ατέρμων κύκλος του αίματος

Επιτροπή κατοίκων των περιοχών Καλλιθέας, Πανοράματος, Αγίου Δημητρίου, Φυτόκου και της Δημοτικής Ενότητας Νέας Ιωνίας, καθώς και μαθητών από το σχολικό συγκρότημα Φυτόκου επισκέφτηκαν τον Εισαγγελέα για το θέμα του Περιφερειακού. Ο Εισαγγελέας τους παρέπεμψε στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας στο αρμόδιο Υπουργείο. Το Υπουργείο -παλιά μου τέχνη κόσκινο- θα τους παραπέμψει στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Δήμο Βόλου. Και φτου κι απ’ την αρχή…Κι ο ατέρμων κύκλος του αίματος θα συνεχιστεί στην πόλη μας χωρίς κανείς να αναγνωρίζει ότι έχει ευθύνη να αντιμετωπίσει τον Μινώταυρο που φόρτωσαν στην πλάτη μας και τρέφεται από σάρκες Βολιωτών.

Φ.Τ.

Σολομώντειες λύσεις και σολωμονικές

Συνταγματικό και νόμιμο το χαράτσι – παράνομη η διακοπή του ρεύματος, έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας!!!«O πολίτης δεν ορίζεται με καλύτερο τρόπο παρά με τη συμμετοχή του στη δικαστική εξουσία και στις αρχές» λέει ως κι ο επικριτής της δημοκρατίας Αριστοτέλης. Αλλά εμείς ως πολίτες δεν συμμετέχουμε ούτε στην άσκηση της δικαστικής εξουσίας ούτε στις αρχές, οπότε επόμενο είναι τα εξ ορισμού επαχθή και άδικα χαράτσια να κρίνονται συνταγματικά και νόμιμα.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου