ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Επενδυτές;

επενδυτές-360151

Επενδυτές;

Θα μπορούσε να είναι αληθινό… Άραβες επενδυτές στην ΚΟΝΤΙ. Γιατί όχι; Εάν υπήρχε ενδεχόμενο επαναλειτουργίας του εργοστασίου υπό κανονικές συνθήκες και όχι με «αστερίσκους». Η φωτογραφία πάντως που έχει στη διάθεσή του ο «Τ» τραβήχτηκε πράγματι έξω από το εργοστάσιο. Προς στιγμή πιστέψαμε και εμείς ότι πράγματι… υπάρχει θέμα.

Β.Κ

Το αυστηρότερο πόθεν έσχες

Από τους πρώτους βουλευτές που υπέγραψαν την πρόταση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη για αυστηροποίηση του «πόθεν έσχες» των βουλευτών ήταν η Ροδούλα Ζήση. Με χαρά πληροφορηθήκαμε ότι την πρόταση υπέγραψαν σχεδόν όλοι οι βουλευτές Θεσσαλίας. Όλοι πλην Λακαιδεμονίων. Όλοι πλην δύο βουλευτών από τη Μαγνησία. Κρίμα, έχασαν την ευκαιρία να σταματήσουν τις δηλητηριώδεις φήμες κατά του πολιτικού κόσμου.

N.Τ.

Μία ντουζίνα ονομάτων

Δώδεκα -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι τα ονόματα πολιτικών και συγγενών τους στα οποία αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του στη Βουλή την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια της οποίας μίλησε για εμβάσματα πολιτικών στο εξωτερικό του 2011. Βεβαίως το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο αν θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα ή αν θα τα φάει το… μαύρο το σκοτάδι.

Ν.Τ.

Πού είναι οι κάδοι, οεο;

Καταγγελίες δεχθήκαμε από τον Γιάννη Αθανασάκη, κάτοικο Αγριάς, ότι μετά και την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή μας τις προηγούμενες εβδομάδες οι κάδοι ανακύκλωσης της περιοχής εξαφανίστηκαν και από τότε δεν εμφανίστηκαν ξανά ποτέ. Μάλιστα ο κ. Αθανασάκης μάς λέει ότι επικοινώνησε με τον Δήμο από όπου και τον διαβεβαίωσαν πως οι κάδοι είναι στις θέσεις τους, ωστόσο οι κάτοικοι δεν τους βρίσκουν… Τους έκρυψαν ή έγιναν ξαφνικά αόρατοι;

Α.Φ.

Τα προσκοπάκια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ

Το πρωί του Σαββάτου επισκέφτηκαν τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ 15 παιδάκια από την πρώτη έως και την πέμπτη Δημοτικού του 7ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Βόλου. Τα προσκοπάκια ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή Χρήστο Μπουκώρο για τη λειτουργία της εφημερίδας, ο οποίος και απάντησε σε όλες τους τις απορίες, που ήταν ιδιαίτερα εύστοχες!

Α.Φ.

Ευνουχισμός!

Τα εξ αμάξης σούρνει η Λαϊκή Συσπείρωση στην Δημοτική Αρχή Βόλου για το καρναβάλι! Οι εντυπωσιακές παρουσιάσεις και τα ενδιαφέροντα μουσικά εργαστήρια των εισαγόμενων καλλιτεχνών λένε ότι μπορεί να βγάζουν την υποχρέωση του Δήμου στο να παρουσιάσει αβασάνιστα και ακούραστα στους «ντόπιους ιθαγενείς» ένα εφήμερο φανταχτερό θέαμα, προδίδει όμως την αρνητική βούληση του Δήμου για και ανάπτυξη της τοπικής πολιτιστικής δημιουργίας, της παράδοσης και της ιστορίας του τόπου μας. Μιλάνε για μια Δημοτική Αρχή σε σύγχυση η οποία «ευνουχίζει την πολιτιστική μας ταυτότητα και στερεί τη δυνατότητα δημιουργίας, ανάδειξης και προβολής σε μια σειρά τοπικές πολιτιστικές ομάδες που θα μπορούσαν, αξιοποιώντας και την τοπική παράδοση, να καθιερώσουν ένα πραγματικά τοπικό λαϊκό καρναβαλικό θεσμό» και χαρακτηρίζουν πολιτική επιλογή τη διοργάνωση του καρναβαλιού…

Α.Φ.

Ξεκαθαρίζει

Διευκρινίσεις έδωσε χθες ο Νίκος Νομικός, σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου, αναφορικά με τη χλωρίωση των νερών στην Αρτέμιδα στην διάρκεια της θητείας του ως Αντιδημάρχου. «Κάναμε χλωρίωση μόνο Απρίλιο και Μάιο όταν καθαρίζαμε τις δεξαμενές ή όταν υπήρχε πρόβλημα και έπρεπε να γίνει η χλωρίωση» διευκρινίζει.

Α.Φ.

Άφαντοι

Οι καταγγελίες των αναγνωστών για άφαντους δημοτικούς αστυνόμους πέφτουν βροχή. «Δεν είναι πουθενά όλη μέρα. Μόνο αν τους πάρει κανείς για καταγγελία και γίνει ρουφιάνος θα κάνουν κάτι. Αλλιώς κάνουν βόλτες με τα μηχανάκια ή το αυτοκίνητο και χαζολογάνε»… μας λένε οι αναγνώστες. Μάλιστα χθες με αφορμή το θανατηφόρο τροχαίο στην Αναλήψεως αναγνώστης μας αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν οι δημοτικοί αστυνόμοι δεν έκαναν βόλτες μόνο στο κέντρο αλλά «χτένιζαν» και την υπόλοιπη πόλη…

Α.Φ.

Κοροϊδία χωρίς τέλος

Εγραφε χθες η έκτακτη έκδοση της εφημερίδας «Εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας»:Όλα τα είχε το νέο μνημόνιο μόνο ένα πράγμα δεν είχε: την περιβόητη, πολυδιαφημισμένη και ανακοινωμένη εδώ και μήνες συμφωνία Ελλάδας – Ελβετίας για την φορολόγηση των ελληνικών καταθέσεων. «Έβρεχε πολύ τους τελευταίους δύο μήνες και ήταν δύσκολο να την φέρουν στην Βουλή» είπε με περιπαιχτικό ύφος συνεργάτιδα βουλευτή που παρακολουθεί στενά το θέμα.

Μέχρι στιγμής, το μόνο σχετικό που έχει κατατεθεί στην Βουλή, περί το τέλος Δεκεμβρίου, είναι το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο χωρών. Στο μεταξύ, ακόμη και αν τελικά υπογραφεί και κυρωθεί από την Βουλή τους επόμενους μήνες μία συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με την «ποιότητα» των στοιχείων που θα δοθούν από την Ελβετία προς την Ελλάδα.

Στο τέλος Δεκεμβρίου είχε πραγματοποιηθεί στη Βέρνη συνάντηση Ελβετών και Αμερικανών αξιωματούχων με αντικείμενο την πρόταση της αμερικανικής κυβέρνησης σε 11 ελβετικές τράπεζες να άρουν την ανωνυμία και να δώσουν στην δημοσιότητα στοιχεία Αμερικανών καταθετών που φοροδιαφεύγουν: ζητούν μάλιστα να τους δοθεί το σύνολο της αλληλογραφίας των ελβετικών τραπεζών με τους Αμερικανούς πελάτες καθώς και το υλικό από τις τηλεφωνικές συνομιλίες τους.

Με βάση τα παραπάνω είχε καταθέσει σχετική ερώτηση στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημ. Παπαδημούλης.

Έχουν περάσει δύο μήνες από την κατάθεση της ερώτησης και απάντηση δεν έχει δοθεί ακόμα»!

«Τ»

Χάσμα αγεφύρωτο

Υπέρ περισσότερων υποψηφιοτήτων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τάσσεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι αιφνιδιάστηκε από τη σύμπραξη Βενιζέλου – Λοβέρδου. Σε συνέντευξή του στο Mega χθες, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ανέφερε ότι περίμενε πως θα υπήρχε και υποψήφιος από την κίνηση Ραγκούση, Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και για μία ακόμη φορά έδειξε ότι μεταξύ του ιδίου και του κ. Βενιζέλου το χάσμα παραμένει μεγάλο… για να μην πούμε αγεφύρωτο.

Β.Κ

Βαυαροκρατούμενες

Περισσότερα από 160 στελέχη γερμανικών οικονομικών υπηρεσιών πρoτίθενται να έλθουν στην Ελλάδα προκειμένου να ενισχύσουν τον ελληνικό φορολογικό μηχανισμό, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού «Wirtschafts Woche», το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα. Καλά, να το δούμε και αυτό και τι καλό… Εφορίες Βαυαροκρατούμενες… Μεγαλείο.

Β.Κ

Χωρίς κοινοβουλευτική εκπροσώπηση

Η Ένωση Προσωπικού Τσιμέντων πραγματοποίησε προχθές τον ετήσιο χορό της. Το παρών έδωσαν το ΕΚΒ, η Ομοσπονδία Τσιμέντου, το σωματείο των εργαζομένων της Αθήνας, η Διεύθυνση του εργοστασίου, αρκετοί από τους φορείς της Αυτοδιοίκησης, αλλά και το προσωπικό της ΑΓΕΤ που άφησε για λίγο κατά μέρος την καθημερινότητα… και διασκέδασε. Μετά από επιλογή του σωματείου για πρώτη φορά φέτος δεν προσκλήθηκαν στο χορό οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου.

Β.Κ

Περιοδεία

Ολη την περιοχή κατά μήκος του Περιφερειακού και στις Αλυκές επισκέφθηκαν προχθές το μεσημέρι οι υπεύθυνες του Υπουργείου Περιβάλλοντος κ.κ. Αρβανιτάκη και Θέμου που βρέθηκαν στο Βόλο για την κατάθεση από το Δήμο Βόλου πρότασης για το Κοινοτικό Πρόγραμμα URBACT. Oι επισκέψεις έγιναν ενόψει των τροποποιήσεων που έχει ζητήσει ο Δήμος πριν την έγκριση του Σχεδίου προεδρικού Διατάγματος για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου. Τα δύο διευθυντικά στελέχη του ΥΠΕΚΑ στην περιοδεία τους στις επίμαχες περιοχές για τις οποίες ο Δήμος ζητά αλλαγή των ΖΟΕ συνόδευε ο Προϊστάμενος του Σχεδίου Πόλης της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Γιάννης Πολυμενίδης.

Κουπί και ακορντεόν…

Στο Δήμαρχο έπεσε το φλουρί της πίτας που έκοψαν την περασμένη Τρίτη τα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Μαγνησίας. Στην εκδήλωση η προϊσταμένη της υπηρεσίας, όπως μου μετέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, συνηθίζει να κάνει αναφορά σε γνωστές οικογένειες του Βόλου. Πέρυσι είχε γίνει αναφορά στην οικογένεια Παπαθανασίου, ενώ φέτος η αναφορά της ήταν στην Ποτοποιία Ψιώτα που δραστηριοποούνταν στο Βόλο από τη δεκαετία του ΄20. Παρών στη εκδήλωση και ο συνταξιούχος πλέον Θανάσης Ψιώτας, που εμείς ως… μειράκια της τοπικής δημοσιογραφίας τον γνωρίσαμε από την ενασχόλησή του με το Επιμελητήριο Μαγνησίας και στη συνέχεια ως Πρόεδρο του Συλλόγου Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Νομού Μαγνησίας. Ομολογώ και ας με συγχωρέσει ο γνωστός συμπολίτης και φίλος του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, ότι δεν γνώριζα την ενασχόλησή του με το ναυταθλητισμό. Το ωραίο ωστόσο που διαμείφθηκε και που αξίζει να αναφερθεί για μας τους νεότερους, είναι όταν ζητήθηκε από το Δήμαρχο να πει δυο λόγια για την οικογένεια Ψιώτα. Δεν μπορώ παρά να αισθάνομαι σεβασμό για έναν άνθρωπο στον οποίο ήμουν κάτω από τις προπονητικές του οδηγίες, είπε με την οφειλόμενη σεμνότητα ο Παν Σκοτινιώτης. Κάπως έτσι λοιπόν μάθαμε ότι ο σημερινός Δήμαρχος Βόλου στα νεανικά του χρόνια ήταν αθλητής κωπηλασίας στο ΝΟΒΑ, ενώ όπως λένε παλιοί συνάδελφοι που ήταν παρόντες στην εκδήλωση ο Δήμαρχος είχε και καλλιτεχνικές ευαισθησίες, καθώς έκανε και μαθήματα ακορντεόν στην αδελφή του Θανάση Ψιώτα…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Διόρθωση…

Η σπασμένη πόρτα εισόδου που άλλαξε ο Δήμος Βόλου στο σχολικό συγκρότημα 4ο Γυμνάσιο – 4ο Λύκειο στη Νεάπολη ήταν από το 4ο Λύκειο, όπως μας ενημέρωσε η πρόεδρος του 15μελούς του 4ου Γυμνασίου. Οφείλουμε να το διορθώσουμε, μιας και τα παιδιά του Γυμνάσιου ουδέποτε προκάλεσαν τέτοιου είδους ζημιά.

Δ.Π

Τι θα γίνει;

Μπορεί ο Υπουργός Υγείας να σκέφτεται διάφορα σχέδια για να εξοικονομήσει χρήματα, όμως πρέπει να σκεφτεί και όλους τους πολίτες οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετηθούν από τα Νοσοκομεία. Πώς θα γίνει αυτό όταν περιμένουν μήνες σε λίστα αναμονής ηλικιωμένοι για να χειρουργηθούν για χρόνιες παθήσεις; Αυτά τα έχει σκεφτεί ο Υπουργός; Έχει μπει στη θέση αυτών των ανθρώπων που είναι καθηλωμένοι στα σπίτια τους περιμένοντας τα υλικά;

Δ.Π

Σημεία των καιρών

Προχθές ένας νεαρός διέρρηξε πιτσαρία για να βρει κάτι να φάει. Η πράξη του αποτελεί αδίκημα, όμως ποιος είναι αυτός που μπορεί να κατηγορήσει την πείνα; Όταν ο άνθρωπος πεινάει θα κάνει πολλά είτε το θέλει είτε όχι. Όταν ένας πατέρας δεν έχει να δώσει στο παιδί του να φάει θα απελπιστεί και θα βρει κάθε λύση, ακόμη κι αν πρόκειται για παράνομη πράξη. Μην σκεφτεί κανείς ότι χειροκροτούμε τέτοιες ενέργειες, όμως πλέον όλοι ήμαστε σε θέση να τις κατανοήσουμε. Η πολιτεία πρέπει άμεσα να βρει εκείνους τους μηχανισμούς να μπορέσει να στηρίξει τις φτωχές οικογένειες, να δώσει μία προοπτική στους νέους και να δώσει λύσεις για την ανεργία. Αν δεν το κάνει, δυστυχώς θα ακούσουμε και θα δούμε πολλά ακόμη.

Δ.Π

Ευτυχώς

Μπορεί πολλοί να ισχυρίστηκαν πως δεν είναι εποχές για γλέντια και χαρές, όμως οι Δήμοι που διοργανώνουν καρναβαλικές εκδηλώσεις αλλά και άλλες γιορτές για την Καθαρά Δευτέρα φαίνεται πως θα έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα. Κόσμος θέλει λίγο να χαρεί και να διασκεδάσει, να ξεφύγει από τη μαυρίλα της εποχής. Κι αν δίνουν σ’ αυτές τις εκδηλώσεις και καμιά φασολάδα, πολλοί θα την τιμήσουν με ευχαρίστηση. Πού χρήματα για αγορές αυτή την περίοδο;

Δ.Π

Επίκαιρα θέματα

Η εποχή της κρίσης, η σύγχρονη πολιτική σκηνή και τα γεγονότα που βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας, κυριαρχούν στις θεματικές επιλογές του φετινού καρναβαλιού. Ομοίως και σε τοπικό επίπεδο, οι αποκριάτικες εκδηλώσεις που διοργανώνονται απ’ άκρη ως άκρη της περιοχής μας, σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της μνημονιακής πολιτικής. Οι διοργανωτές των σημερινών και αυριανών εκδηλώσεων καλούν τους πάντες να συμμετάσχουν, αποτινάσσοντας προς στιγμή τον ζυγό των δεκάδων καθημερινών προβλημάτων που απορρέουν από την οικονομική κρίση. Σε δύσκολες, από κάθε άποψη, εποχές, εντείνονται οι προσπάθειες που ανοίγουν δρόμους ψυχικής ανάτασης, κόντρα στην κατήφεια της καθημερινότητας, υπογραμμίζοντας την σημασία του χαμόγελου σε κάθε περίπτωση.

Γ. Υ.

Δηλητήριο στην Αεροπορία Στρατού

Αρσενικό στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο σύμφωνα με καταγγελία του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος!!! Απαγορεύεται λόγω μεγάλης επικινδυνότητας στους φαντάρους ακόμα και να πλύνουν τα χέρια τους!!! Σύμφωνα με την καταγγελία δεν έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχθεί η υγεία των στρατιωτών, αξιωματικών και λοιπού προσωπικού, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Γενικού Επιτελείου Στρατού!!!Πέραν όλων αυτών γεννώνται δύο ερωτήματα: α) Τι έπραξε το ΓΕΣ από τότε που σύμφωνα με τη δική του παραδοχή το θέμα έγινε γνωστό, δηλαδή πριν από τέσσερα(!!!) χρόνια, για να εξαλειφθεί κάθε κίνδυνος στο στρατόπεδο; β) Σε τι οφείλεται η ύπαρξη αρσενικού στο νερό;

Φ.Τ.

Αλυσοπρίονα

Αντωνία Χασιώτη, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κερασιάς για το ζήτημα της παράνομης υλοτόμησης: «Δυστυχώς οι αρμόδιες υπηρεσίες αδυνατούν, δεν ακούν τα αλυσοπρίονα που πριονίζουν τις ζωές μας καθημερινά».Το πρόβλημα δεν αφορά μόνον στην Κερασιά αλλά σε όλο το Πήλιο. Σχολιάζουμε την παρέμβαση μιας πολίτη ενάντια στην κρατούσα «πολιτισμένη» αντίληψη που μας θέλει να μην παρεμβαίνουμε, να θεωρούμε ότι δεν είναι δική μας δουλειά, κι ας καταρρέει το σύμπαν γύρω μας. Μπροστά σ’ αυτόν τον «πολιτισμό» καλύτερος ο πολιτισμός των «αγρίων» Ουγενότων, που θεωρούσαν σκανδαλώδες να αρχίσουν να τρώνε χωρίς να φωνάξουν τρεις φορές δυνατά αν υπάρχει κάποιος που θα ήθελε να μοιραστούν το φαΐ τους.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου