ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα πάντα όλα!

τα-πάντα-όλα-360910

Τα πάντα όλα!

Και τι δεν έγινε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου. Μετά τις φωνές των κατοίκων του Πηλίου, τα συνθήματα και τα γιουχαΐσματα στην αίθουσα έκανε την βόλτα του ένα σκυλάκι και αφού πήρε τον αέρα του αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια -και ενώ το Σώμα συνεδρίαζε- πολίτης πήγε στο έδρανο του Δημάρχου και όταν πήγαν να τον απομακρύνουν πήγε στην κ. Μακρή. Τελικά τον απομάκρυναν λέγοντάς του πως διακόπτει την συνεδρίαση και ενώ εκείνος ζητούσε 20 ευρώ…

Α.Φ.

Χάθηκαν οι χώρες;

Οι βουλευτές εξουσιοδοτούν το προεδρείο της Βουλής να ελεγχθούν οι πιθανοί λογαριασμοί τους στην Ελβετία. Μόνο στην Ελβετία! Η Γερμανία, το Λουξεμβούργο, η Κύπρος, το Λιχτεστάιν, τα νησιά Κάιμαν, ακόμη και οι τραπεζικοί οργανισμοί της Μεγάλης Βρετανίας μάλλον αφήνουν παγερά αδιάφορο το προεδρείο της Βουλής γι’ αυτό και οι βουλευτές δεν το εξουσιοδοτούν.

Ο κρυπτογράφος

Λούης

Οπου φύγει – φύγει χθες ο πρώην Δήμαρχος Πορταριάς Βασίλης Κοντορίζος. Με το που αναφέρθηκε από τους κατοίκους στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ρήψης βοθρολυμάτων στη πηγή Μάνα και άρχισαν να τον δείχνουν έγινε Λούης! Μάλλον όμως είχε στήσει καραούλι κάτω από το Δημαρχείο, αφού με το που έφυγαν οι κάτοικοι εμφανίστηκε ξανά στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου…

Α.Φ.

Αχνα…

… Δεν έβγαλαν οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Γκουντέλιας – ο οποίος με το που πήραν οι κάτοικοι από το Πήλιο τον λόγο προτίμησε να φύγει – και Νίκος Στόικος για τη χλωρίωση των νερών. Είτε ήταν στην αίθουσα στη χθεσινή συνεδρίαση είτε όχι το ίδιο και το αυτό!

Α.Φ.

Εντάσεις

Του αρέσουν οι εντάσεις του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη. Το δήλωσε ξεκάθαρα χθες μετά τα γιουχαΐσματα των κατοίκων του Πηλίου στη συνεδρίαση του Σώματος. «Σημαίνει ότι υπάρχει ζωντάνια» είπε… Άλλωστε με τον «εξάψαλμο» που άκουσε ήθελε δεν ήθελε έπρεπε να του αρέσουν οι εντάσεις!

Α.Φ.

Νερό ή χλώριο; Μπορεί χθες ο Νίκος Νομικός, σύμβουλος της μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου και πρώην Αντιδήμαρχος Αρτέμιδας, να τάχθηκε υπέρ των κατοίκων και κατά της χλωρίωσης των νερών, ωστόσο ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης του απάντησε πως στη διάρκεια της θητείας του ρίχνανε κουβάδες με χλώριο στο νερό, κάτι για το οποίο ο κ. Νομικός ισχυρίστηκε πως η θάλασσα είχε μπει στον υδροφόρο ορίζοντα. Και επειδή μάλλον θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέρουμε, έχει η θάλασσα χλώριο;

Α.Φ.

Στη γωνία Στη γωνία τον περιμένουν αρκετοί «Πασόκοι» τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο μετά τη δημόσια τοποθέτησή του για μετεκλογική συνεργασία με τη Ν.Δ. Έχουν ενοχλήσει πολύ όχι οι απόψεις του αλλά η επιλογή του να προσπαθήσει να προκαταλάβει καταστάσεις. Εδώ προσπαθούν με νύχια και με δόντια να κρατήσουν τις κομματικές οργανώσεις και ο κ. Λοβέρδος, κάνει «μπαϊράκια» με το μυαλό του και σχεδιασμούς για την επομένη των εκλογών.

Β.Κ

Δίχως τέλος

Γέμισε… κάμερες ο χώρος έξω από την ΚΟΝΤΙ. Τυχαίο; «Δεν νομίζουμε» απαντούν οι πρώην εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ… Η εταιρία προφανώς θέλει να παρακολουθεί από κοντά τις κινήσεις όσων επιμένουν και υπομένουν τις δυσκολίες, παραμένουν έξω από το εργοστάσιο περιμένοντας τη δικαίωση. Χθες πάντως δεύτερη μέρα της 48ωρης απεργίας που είχε προκηρύξει η ΠΟΕΜ, όσοι επιχείρησαν να εισέλθουν στο εργοστάσιο βρήκαν τις πόρτες κλειστές και το χώρο περιφρουρημένο από τους απεργούς, που και την Καθαρή Δευτέρα με «βάρδιες» στο εργοστάσιο θα βρίσκονται. Αγώνας δίχως τέλος…

Β.Κ

Εμείς και όχι το facebook

Με ανοιχτή επιστολή του προς τους μαθητές, το Ν.Σ της ΚΝΕ Μαγνησίας προσπαθεί να διευρύνει το χώρο επιρροής. Υποστηρίζει μεταξύ άλλων μάλιστα ότι «η ΚΝΕ είναι η μόνη πολιτική οργάνωση που πρωτοστατεί για να συγκροτούνται και να λειτουργούν τα 5μελή και τα 15μελή, να γίνονται Γενικές Συνελεύσεις στα σχολεία και να οργανώνεται καλύτερα ο αγώνας μέσα από τη συμμετοχή εκλεγμένων στο Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Βόλου.» Απορρίπτει την οργάνωση μέσω facebook και επισημαίνει ότι «η λογική «έξω τα κόμματα», δηλαδή έξω η ΚΝΕ και το ΚΚΕ, είναι καθοδηγούμενη, επιζήμια, είναι συνεργάτης της αντιλαϊκής πολιτικής και της κυβέρνησης, ώστε στα σχολεία να ριζώσει, η ανοργανωσιά, η πολιτική και οι νόμοι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της».

Β.Κ

Ασχολείται ενεργά Πολύ ενεργά ασχολείται με τη δημιουργία Γραφείου Μεταναστών του Δήμου Βόλου ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρης Ιγγλέσης. Μέχρι και τα έπιπλα του γραφείου, σε συνεργασία με τον πρόεδρο των Αλβανών μεταναστών Έντι Ταφάι ετοιμάζεται να πάρει, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Γραφείο μέχρι την επόμενη εβδομάδα. Γραφείο που θα λειτουργεί στο δεύτερο όροφο του κτηρίου Σκενδεράνη.Η μνεία στον κ. Ιγγλέση γίνεται γιατί κάποιοι… προοδευτικοί σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου είχαν σπεύσει να τον κατηγορήσουν για «ρατσιστή» επειδή είχε ταχθεί υπέρ των νόμιμων μεταναστών και κατά της παράνομης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας.

Επιτυχής

Δεν έκρυβε την ικανοποίησή του προχθές ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Χαυτούρας, λίγο πριν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Βόλου, καθώς λίγη ώρα πριν είχε κάνει με επιτυχία στο Νοσοκομείο Βόλου εγχείρηση αφαίρεσης όγκου από τον εγκέφαλο σε 50χρονο από το Βελεστίνο.

Να θυμηθεί τα παλιά

Ενα 15λεπτο την εβδομάδα από τη συχνότητα του Δημοτικού Ραδιοφώνου Βόλου ζήτησε από το Δήμο η εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλβανών Μεταναστών Νομού Μαγνησίας « Η Ιλλυρία». Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Αλβανών Επιστημόνων κ. Ρουσίτι ζήτησε όπως η εκπομπή είναι καθημερινή. Παρών στη συζήτηση και ο Πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ / ΔΗΠΕΘΕ Π. Μαβίδης που είχε μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, καθώς ήταν προγραμματισμένη στον ίδιο χώρο λίγα λεπτά αργότερα η σύγκληση της Ομάδας Πλειοψηφίας και περίμενε στα δημοσιογραφικά έδρανα το τέλος της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών. Καιρός να ξεκινήσεις και εσύ πάλι τις εκπομπές στο ραδιόφωνο για τους Ποντίους, πειράξαμε τον Πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ, για τον οποίο θυμίζουμε ότι για πολλά χρόνια έκανε τις εκπομπές του μέσα από τη συχνότητα του Ράδιο ΕΝΑ.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Απάντηση για τα τζάμια

Με αφορμή το χθεσινό παραπολιτικό σχόλιο σχετικά με τα σπασμένα τζάμια που οι μαθητές του σχολικού συγκροτήματος στο Φυτόκο διαμαρτυρήθηκαν στον Δήμαρχο, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Γιάννης Κουρτίνας διευκρίνισε πως με την ευκαιρία της χθεσινής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο συγκρότημα έπειτα από πρόκληση του Διευθυντή κ. Ι.Μπερέτα, προχώρησαν από κοινού σε έλεγχο για σπασμένα τζάμια σε όλα τα κτήρια του συγκροτήματος και δεν διαπιστώθηκε έλλειψη υαλοπινάκων σε καμία αίθουσα. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κουρτίνας, με την τοποθέτηση και του αλεξικέραυνου ικανοποιήθηκαν όλα τα αιτήματα των μαθητών που είχαν τεθεί στην κατάληψη της 26ης Οκτωβρίου 2011 και ήταν η διαγράμμιση της οδού που οδηγεί στο σχολείο από το ύψος της Γεωπονικής Σχολής μέχρι το σχολικό συγκρότημα, η κατασκευή στεγάστρου στην είσοδο των εργαστηρίων και η αντικατάσταση παλαιών φωτιστικών σωμάτων του δημοτικού φωτισμού της οδού που οδηγεί στο σχολικό συγκρότημα.

Δ.Π

Ξεπουλάει;

Να καταγράψουν την ακίνητη περιουσία τους και να προχωρήσουν πιθανώς σε πωλήσεις ζήτησε ο Υπουργός Υγείας από τους διοικητές των Νοσοκομείων της χώρας. Ξεκίνησε δηλαδή το ξεπούλημα; Τα βγάζουν όλα στο σφυρί κι όποιος πάρει; Και το δικό μας το Νοσοκομείο έχει κι αρκετά ακίνητα, άντε να δούμε ποιος θα τα «χτυπήσει»!

Δ.Π

Βόμβα; Οχι, κροτίδα!

Μισοί στα μπαλκόνια και άλλοι μισοί στην είσοδο του Δημαρχείου Βόλου εξαφανίστηκαν σύμβουλοι και κάτοικοι του Πηλίου που παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου… Αιτία ένα μπαμ που ακούστηκε κάποια στιγμή με αποτέλεσμα όλοι να τρομάξουν φωνάζοντας «βόμβα;»! Τελικά τον χαμό τον προκάλεσε μια κροτίδα που έσκασε έξω από το Δημαρχείο και η συνεδρίαση συνεχίστηκε στους έντονους τόνους που επικρατούσαν όταν και διακόπηκε…

Α.Φ.

Μας… ξέραναν οι χλωριωτές!!! Οι κάτοικοι των χωριών του Πηλίου πέτυχαν την ανάκληση της απόφασης για τοποθέτηση χλωριωτών στα μέρη τους. Δύο τινά συμβαίνουν: Ή η απόφαση ήταν λάθος, οπότε ελέγχεται η ΔΕΥΑΜΒ που την πήρε ή η απόφαση ήταν σωστή, οπότε ελέγχεται το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου που την ανακάλεσε. Υπάρχει κι η περίπτωση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου να… φοβήθηκε από τις έντονες αντιδράσεις των Πηλιορειτών και να ανακάλεσε μια σωστή απόφαση, αλλά δεν θέλουμε να τη σκεφτόμαστε ούτε καν ως ενδεχόμενο.Σε κάθε περίπτωση αποδεικνύεται πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν δύναμη…

Φ.Τ.

Η αυτοοργάνωση στο Νοσοκομείο Βόλου

Στο Νοσοκομείο Βόλου κάνουν πέρα τους μεσάζοντες κι αγοράζουν πατάτες κατ’ ευθείαν από τους παραγωγούς του Νευροκοπίου!…Η αυτοοργάνωση. Ένα σχήμα που εκτός των άλλων ακυρώνει την εκμετάλλευσή σου υπό το πρόσχημα της κοινής ωφέλειας. Αρνείται τη συμβολή σου στο ξεζούμισμά σου, στην αποψίλωσή σου, στην πίεση, την εξαπάτηση. Ένα σχήμα που υιοθετούν οι εργαζόμενοι του Αχιλλοπουλείου και θα εξαπλωθεί στο Βόλο, γιατί, απλά, από τις συνθήκες καθίσταται απαραίτητο.

Φ.Τ.

Ο πνευματικός κόσμος του Βόλου

Ο πνευματικός κόσμος του Βόλου (με ή χωρίς εισαγωγικά) μπορεί να παράγει έργο (πάλι με ή χωρίς εισαγωγικά), να συνεστιάζεται, να συνεντευξιάζεται, να κάνει δημόσιες σχέσεις κ.τ.λ., κ.τ.λ.Ένα όμως αποφεύγει να κάνει: Να πάρει θέση, επώνυμα, στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Βολιώτη, ακυρώνοντας με αυτόν τον τρόπο στην πράξη τον τύπο του πνευματικού ανθρώπου, ο οποίος εξ ορισμού ασχολείται με τα κοινά, την πολιτική, την εξουσία και αναδεικνύει τα ζητήματα της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως τα σημαντικότερα της ανθρώπινης ύπαρξης. Έτσι όμως ο πνευματικός κόσμος του Βόλου αυτοκαταργείται και παύει να υφίσταται.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου