Εθνικ χρώμα

Τελευταία ενημέρωση: 2012-02-22, 12:18:42
Εθνικ χρώμα

Φωτο : Ηλίας Καράτσαλος

Εθνικ χρώμα έδωσαν χθες το βράδυ στην καρδιά της πόλης δύο συγκροτήματα που συμμετέχουν στις φετινές αποκριάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου. Η παρουσία των ξένων καλλιτεχνών στον πεζόδρομο της Ερμού αποτέλεσε έκρηξη κεφιού στην κατηφή διάθεση της καθημερινότητας που βιώνουν αρκετοί συμπολίτες. Οι αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ένα χαρούμενο θέαμα, που διαφοροποίησε, όσο διήρκεσε τουλάχιστον, τους συνήθεις ρυθμούς της πόλης.

Γ. Υ.

Προς τι οι πανηγυρισμοί;

Δεν ξέρω γιατί πανηγυρίζει έτσι ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ασφαλώς ποσώς μας ενδιαφέρει εάν αισθάνεται ότι έσωσε την ανθρωπότητα. Εάν αισθάνεται καλά που η νέα δανειακή σύμβαση… με τα μέτρα που περιλαμβάνει έχει την υπογραφή του είναι δικό του πρόβλημα. Δικό μας παραμένει ότι επειδή είναι δεινός ρήτορας παρουσιάζει το άσπρο- μαύρο, θέλοντας να μας πείσει ότι από σήμερα θα τρώμε παντεσπάνι όταν τα ευρώ… πλέον δεν φτάνουν ούτε για φρυγανιά.

Β.Κ

Ολα στο φως

Την ώρα που η κοινωνία δοκιμάζεται και οι βουλευτές της συγκυβέρνησης λαμβάνουν μέτρα που εξαφανίζουν πλέον και τα λιγοστά εισοδήματα της πλειοψηφίας των πολιτών, ένας εξ αυτών - βουλευτής ή βουλευτίνα - έβγαλε στο εξωτερικό 1 εκατ. ευρώ. Και όχι τυχαία, αλλά τον προηγούμενο Μάιο, μία περίοδο… λαίλαπας για την ελληνική κοινωνία, με περικοπές συντάξεων, μισθών, χαρατσιών. Επειδή πάντως το θέμα είναι σοβαρό καλό θα είναι να δημοσιοποιηθεί και το όνομα... όπως γίνεται με τον κάθε επαγγελματία που του περνάνε «βραχιολάκια» επειδή δεν πλήρωσε ΦΠΑ… Όλα στο φως, επιτέλους.

Β.Κ

Εχει βάθος...η κόντρα

Η προχθεσινή δημόσια κόντρα στο ΕΚΒ μεταξύ του πρώην προέδρου της ΒΙΟΣΩΛ Αν. Στεργίου και η προσωπική επίθεση που έκανε στον πρόεδρο του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλο έχει την αφετηρία της… στην ΚΟΝΤΙ. Το σωματείο των εργαζομένων της ΚΟΝΤΙ είχε προτείνει, αλλά τελικά δεν έγινε αποδεκτή η πρόταση, να προκηρυχθεί απεργία από κλαδικό σωματείο μετάλλου στο οποίο συμμετέχει ο κ. Αν. Στεργίου μαζί με άλλους συνδικαλιστές προερχόμενους από την ΔΑΚΕ. Η άρνηση στεναχώρησε όπως ήταν φυσικό τους απολυμένους της ΚΟΝΤΙ, γι’ αυτό και αποφάσισε να προκηρύξει κινητοποίηση το ΕΚΒ και η ΠΟΕΜ προκειμένου για μία ακόμη φορά να αναδειχθεί το όλο θέμα. Αυτό φυσικά σε ορισμένους δεν άρεσε… όπως επίσης δεν αρέσει ο προσωπικός δίαυλος επικοινωνίας που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των απολυμένων της ΚΟΝΤΙ με τον πρόεδρο του ΕΚΒ, στο πρόσωπο του οποίου όπως οι ίδιοι οι εργαζόμενοι λένε, έχουν βρει έναν συμπαραστάτη αλλά και φίλο που αφιερώνει πολλές από τις ώρες του, πέρα από το θεσμικό του ρόλο για να είναι μαζί τους, ψάχνοντας για λύσεις που θα μπορούσαν να δικαιώσουν τον αγώνα τους.

Β.Κ

Μπάζα ή ρούχα;   

Ρούχα είπαν οι υπάλληλοι καθαριότητας του Δήμου Βόλου στα μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας που χθες κατήγγειλαν το γεγονός ότι είχαν μέσα οι κάδοι ανακύκλωσης που άδειασαν στο ίδιο απορριμματοφόρο με τους πράσινους κάδους. Για μπάζα μας είπε εμάς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Τσαμπάζης. Τι από τα δύο είχαν τελικά; Γιατί δεν είναι να πεις ότι μοιάζουν και μεταξύ τους και μπερδεύτηκαν…

Α.Φ.

Θρίλερ

Από τη Δευτέρα περίμεναν στο Δήμο Αλμυρού την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Βόλου για αναστολή της κατάσχεσης δύο οικοπέδων του Δήμου. Η Δευτέρα πέρασε και η απόφαση δεν βγήκε με αποτέλεσμα χθες από το πρωί να κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα αφού σήμερα Τετάρτη ήταν προγραμματισμένος ο εκπλειστηριασμός τους στο Ειρηνοδικείο Αλμυρού. Μέχρι και τις 2 και κάτι μετά το μεσημέρι η απόφαση δεν είχε βγει με την υπόθεση να εκτυλίσσεται σε κανονικό θρίλερ μέχρι και τις 2.30 με 3 παρά το μεσημέρι οπότε και τελικά εκδόθηκε η απόφαση… Βέβαια τώρα ο Δήμος θα πρέπει να δει τι θα κάνει και με τα 140.000 Ε που πρέπει να δώσει ως εγγύηση αλλά αυτό είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο…

Α.Φ.

Η μισή δουλειά…

…Εγινε στην καθίζηση στο δρόμο για Πουρί και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και από τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ πλέον διεξάγονται κανονικά και τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ. Βέβαια το έργο δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς χρειάζεται ασφαλτόστρωση αλλά και η κατασκευή τοιχίου.

Α.Φ.

Σελίδες… μαρουλόφυλλα

Στην… εντατική βρίσκεται το Νοσοκομείο του Βόλου, υποστήριξαν στη χθεσινή συνάντησή τους με το Δήμαρχο Βόλου γιατροί και λοιπό διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Ιδρύματος.

Μήπως πρέπει να κάνουμε εγκαίρως εξτρά παραγγελία σε χαρτί για την ανακοίνωση- απάντηση του κ. Διοικητή που έχει τις σελίδες της εφημερίδας για… μαρουλόφυλλα; Πώς έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι; Ουκ εν τω πολλώ τω ευ; Ε, καμία σχέση…

Διαμαρτυρίες

Είπα για το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου και μαθαίνω ότι προχθές έγινε αποδέκτης διαμαρτυριών από ασθενείς που εις μάτην περιμένουν επί μήνες να χειρουργηθούν στο ισχίο ή στα γόνατά τους, λόγω έλλειψης σε ορθοπαιδικά υλικά. Ποιους είχαν συμπαραστάτες οι διαμαρτυρόμενοι; Γιατρούς της Ορθοπαιδικής Κλινικής…

Ευσεβείς  πόθοι

Κάποια από τα μέλη της πλειοψηφίας μίλησαν για έπαρση, κάποιοι άλλοι για εμμονή, κανείς ωστόσο δεν μίλησε για οργανωμένο σχέδιο σε βάρος του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Προέδρου της Επιτροπής Νίκου Μόσχου. Αυτά με αφορμή τη χθεσινή απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής να καταψηφίσει την πρόταση του Προέδρου για την υπογραφή υπεύθυνης δήλωσης από καταστηματάρχη που διαθέτει κεντρικό καφέ στην Πλατεία Αγίου Νικολάου. Αυτά για όσους υιοθετούν σενάρια ότι επιχειρείται από κάποιους συναδέλφους του να πριονιστεί ο νεαρός Αντιδήμαρχος.

Οι κολλητοί

Ποια αρνητική ψήφος από τα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ενόχλησε περισσότερο τον Νίκο Μόσχο; Ασφαλώς η ψήφος της δημοτικής συμβούλου Φωτεινής Κοκκινάκη, καθώς οι δυο τους δεν κρύβουν την καλή… χημεία που έχουν με αποτέλεσμα αυτό να αποτυπώνεται και στην άριστη συνεργασία που έχουν στα περισσότερα θέματα.

Ο θηλυκός Λεμπρόν…

Μεγαλεία για την Πρόεδρο Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα που στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Τελ Αβίβ δεν έχασε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί δίπλα στον άσσο της Εθνικής Ομάδας μπάσκετ Θ. Παπαλουκά, που αυτή τη χρονιά παίζει στη Μακάμπι Τελ Αβίβ και ο οποίος κλήθηκε από τον ΕΟΤ να παραβρεθεί στην έκθεση ως promoter του περιπτέρου της χώρας μας.

Πάντως η κ. Πρόεδρος που δεν κρύβει ότι λατρεύει τα ταξίδια έχει τις επόμενες μέρες τη χρυσή ευκαιρία να εμπλουτίσει το φωτογραφικό άλμπουμ της ζωής της με τον κορυφαίο μπασκετμπωλίστα του ΝΒΑ τον Λεμπρόν Τζέιμς που παίζει στους Μαϊάμι Χιτς. Στην πόλη δηλαδή όπου γίνεται στις αρχές Μαρτίου η Ετήσια Παγκόσμια Έκθεση Κρουαζιέρας, εκεί όπου θα συμμετάσχει και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Περίπολος προστασίας!!!

Austrian Boys, οργανωμένοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου με αφορμή την κλοπή στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας: «Μετά από την προθυμία όλων των μελών των Austrian Boys τις βραδινές ώρες θα εκτελείται περίπολος προστασίας στο Μουσείο του Βόλου και σε όλα τα ιστορικά μνημεία της πόλης…»!!!

Μακράν, η καλύτερη απάντηση στους Γερουλάνους που μας έφτασαν ως εδώ!!!

Φ.Τ.

Ακόμα ένα κουφάρι;

Τι συμβαίνει με το εργοστάσιο της COCA COLA στο Βόλο; Οδεύουμε ολοταχώς για ένα ακόμα κουφάρι στο Βόλο, για νέους άνεργους Βολιώτες, για νέα, μεγαλύτερη ύφεση στην περιοχή;

Φ.Τ.

Μεγάλα λόγια

Συνάντηση της διοίκησης του ΕΚΒ με το Δήμαρχο Βόλου. Για τα εργασιακά. Κι ακούσαμε ένα ακόμα ευχολόγιο από τον Δήμαρχο Βόλου. Δεν υπήρξε κάποια συμφωνία μεταξύ των δύο μερών. Ούτε καν για κάποιες απλές, κοινές δράσεις για την προστασία της κοινωνίας…

Τέτοιες εποχές τα μεγάλα λόγια, όταν είναι κούφια, ηχούν παράταιρα.

Φ.Τ.

Υπέρ Ελλάδος

Ειρήσθω εν παρόδω, Ιταλοί Δήμαρχοι κατέθεσαν τον μισθό τους υπέρ Ελλάδος.

Για να δούμε. Θα υπάρξει στη Μαγνησία ένας, έστω ένας, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, Πρόεδρος Οργανισμού κ.τ.λ. που θα επιδείξει ανάλογη ευαισθησία;

Φ.Τ.

Αναρωτιέμαι…

Βενιζέλος: «Αναρωτιέμαι τι θα γινόταν σήμερα, αν το Eurogroup δεν ενέκρινε τη σύμβαση στην Ελλάδα κι αν δεν υπήρχε συμφωνία μεταξύ πιστωτών κι Ελλάδας…».

…Πάντως γνωρίζουμε, κ. Βενιζέλο, τι θα μας συμβεί από εδώ κι εμπρός ακριβώς λόγω αυτής της συμφωνίας. Να μη σας αδικούμε. Το μεγαλύτερο μέρος του… επιτεύγματος το πιστώνεστε εσείς προσωπικά και η παράταξή σας.

Φ.Τ.

Δίψα για ελευθερία

Με όρους του 2011 εθνική ανεξαρτησία δεν υφίσταται.

Σε καμιά περίπτωση όμως η οικονομική ισοπέδωση, ο ιδεολογικός πόλεμος, τα εκφοβιστικά διλήμματα, η καταστολή δεν είναι ικανά να σβήσουν τη δίψα του ελληνικού λαού για ελευθερία.

Φ.Τ.

Ξεκινούν τα έργα στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου

Προκηρύχθηκε το έργο για την Ψυχιατρική Κλινική και τη Β’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου και η δημοπράτηση θα γίνει στις 13 Μαρτίου 2012. Το κόστος του έργου υπολογίζεται σε 5,7 εκ. ευρώ και η δημοπράτησή του στις 13 Μαρτίου σηματοδοτεί την εκκίνηση ενός μεγάλου έργου στο χώρο της υγείας για την περιοχή όλης της Μαγνησίας. Άντε να δούμε και κανένα έργο, γιατί το τελευταίο διάστημα όλο για προβλήματα συζητούμε. Ελπίζουμε δε το μεγάλο αυτό έργο να συνοδευτεί και από προσλήψεις προσωπικού για όλο το Νοσοκομείο, μιας και οι υπάρχοντες γιατροί και εργαζόμενοι έχουν στην κυριολεξία «γονατίσει».

Δ.Π

Ισχύει ή όχι;

Στην αρχή το Υπουργείο Παιδείας έβγαζε τους εκπαιδευτικούς που έλεγαν πως οι μαθητές πεινούν ψεύτες. Μετά το ίδιο το Υπουργείο επιβεβαίωσε το πρόβλημα, διατυμπανίζοντας πως θα προσφέρει κουπόνια για σίτιση. Έπειτα υπήρξαν πληροφορίες πως τα κουπόνια είναι αντιπαιδαγωγικό μέσο και δεν θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα σίτισης. Τελικά τι ισχύει; Τα παιδιά που δεν έχουν να φάνε θα τα βοηθήσει το κράτος ή είναι κι αυτό αντιπαιδαγωγικό;

Δ.Π

Ηταν «κανονικό» Την άμεση ανάκληση και απόσυρση αναψυκτικών «Coca-Cola» και «Sprite» απαίτησε χθες ο ΕΦΕΤ, τα οποία μετά από αναφορές καταναλωτών διαπιστώθηκε ότι εμφάνισαν δυσάρεστη οσμή και γεύση.

Ευκαιρία για το Τμήμα Εμπορίου και την πολιτική προϊσταμένη του που υπέγραφε τις απαντήσεις σε καταγγελία καταναλωτή να «σκαλίσει» λίγο τις υποθέσεις που πέρασαν στο αρχείο. Θυμίζουμε ότι καταναλωτής είχε αναφέρει ότι κατανάλωσε αναψυκτικό (coca-cola) εντοπίζοντας στέρεο αντικείμενο μέσα στο μεταλλικό κουτάκι, όμως, η υπηρεσία παρ’ ολίγο να τον βγάλει τρελό...

Τον καθησύχασαν ότι το αναψυκτικό που ήπιε ήταν «κανονικό», ωστόσο, στο χημείο είχε σταλεί για εξέταση το ίδιο μεν προϊόν, αλλά διαφορετικής παρτίδας, αφού η δειγματοληψία έγινε οκτώ μέρες μετά την καταγγελία.

Μήπως μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ θυμηθούν τώρα κάτι;

Β.Σ.

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
2
=