ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ε ρε γλέντια!

ε-ρε-γλέντια-367482

Ε ρε γλέντια!

Αύριο στη Βουλή το νομοσχέδιο με τα νέα μέτρα. Μεγάλα γλέντια, αδέλφια! Μόλις οι αγαθοί μας κυβερνήτες αγκαλιά με τους ξένους μάς τα… εφαρμόσουν, αργά τη νύχτα όλος ο Βόλος απ’ τη χαρά του θα εκδράμει στην πρωτεύουσα! Άλλος για το Μέγαρο χορηγιών, άλλος για τα ακριβά ρεστοράν κι όλοι μετά στον Μαζωνάκη και την Πέγκυ Ζήνα!

Φ.Τ.

Σοβαρή κίνηση

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έκαναν πάλι το θαύμα τους. Οι χιλιάδες Ευρωπαίοι πολίτες που διαδήλωσαν χθες σε είκοσι μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και σε άλλες μεγαλουπόλεις της υφηλίου μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο τις επόμενες κιόλας μέρες.

Ο κρυπτογράφος

Ευαισθησίες (αλλού)

Σώζεται η οικονομία από την παραίτηση Παπούλια από το μισθό του; Όχι βέβαια, όμως η κίνηση έχει βαθύ συμβολικό χαρακτήρα. Όπως έχει και η ανάλογη, της παραίτησης από το μισθό τους, δύο δημάρχων. Οι οποίοι στη σχετική τους επιστολή (στάλθηκε και στον Λ. Παπαδήμο) λένε: «Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται. Αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε. Από το μήνα αυτό θα καταβάλλω το μισθό μου υπέρ του ελληνικού λαού…».Ποιοι είναι οι δήμαρχοι; Ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο με μισθό 1.100 ευρώ και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, με μισθό 780 ευρώ.Τίποτα περισσότερο…

Μ.Μπ.

Απουσία…

Εκπληξη προκαλεί σε αρκετούς φίλους της μουσικής η απουσία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας από τον φετινό σχεδιασμό των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Βόλου. Το ορκεστράλε σχήμα, που έχει καθιερωθεί στην συνείδηση του κόσμου για την έντονη παρουσία του σε κάθε εορταστική διοργάνωση, δεν έχει συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα της φετινής χρονιάς. Οι φίλοι της μουσικής, που έχουν κατ’ επανάληψη απολαύσει βραδιές με ποικίλα ακούσματα, αλλά και οπερέτες, εκφράζουν την σκέψη ότι θα έπρεπε να συμμετάσχει και η Φιλαρμονική στον κύκλο των αποκριάτικων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται, δίνοντας το δικό της στίγμα, σύμφωνα με την παράδοση ετών, και στον φετινό αποκριάτικο κύκλο.

Γ. Υ.

Ανοιχτή κόντρα

Αντιπαράθεση και ανοιχτή κόντρα που δεν αποκλείεται να ενταθεί τις επόμενες μέρες μεταξύ ΕΚΒ και Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Αλτσχάιμερ προκαλεί η μεγάλη καθυστέρηση στην πληρωμή των 25 εργαζομένων. Το προσωπικό εμμέσως πλην σαφώς απειλείται με απολύσεις επειδή δημοσιοποίησε το πρόβλημα, γεγονός που έγινε γνωστό στο ΕΚΒ με αποτέλεσμα να ζητηθεί η παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα. Το έγγραφο που απεστάλη στο Υπουργείο είχε τις υπογραφές προέδρου και γραμματέα του ΕΚΒ, ωστόσο ο κ. Βασιλείου φέρεται να «δέχτηκε» πιέσεις εξωδίκως γιατί υπέγραψε και άρχισε να ψάχνεται. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θανάσης Παπαδημόπουλος βέβαια έχει διαμηνύσει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω… καθώς είναι αποφασισμένος να ζητήσει εισαγγελική διερεύνηση της υπόθεσης για την αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών στελεχών της εταιρίας που εισέπραξαν την κρατική χρηματοδότηση, αλλά να συνεχίζουν να κρατούν σε οικονομική… ομηρία το προσωπικό.

Β.Κ

Φτύνουν τον κόρφο τους

Στην τοπική Ν.Δ δεν άνοιξαν και σαμπάνιες για τον ερχομό Βορίδη και Γεωργιάδη. Υπάρχει μάλιστα έντονος προβληματισμός για τον απόηχο αυτών των μεταγραφών για τις οποίες όπως διάβαζα χθες έβαλε το «χεράκι» του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Λογικό λοιπόν μου ακούγεται να φτύνουν και τον κόρφο τους οι νεοδημοκράτες.

Β.Κ

Καμία πρόβλεψη

Στο απέναντι στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ οι τοπικοί… κομματικοί περιμένουν την επόμενη εγκύκλιο Καρχιμάκη για να προετοιμαστούν εν όψει της εκλογής νέου προέδρου. Στις προηγούμενες διαδικασίες ανοιχτές σε όλους τους πολίτες είχαν ψηφίσει 20.000 άτομα στη Μαγνησία… Στις τωρινές δεν τολμούν και οι ίδιοι οι Πασόκοι να κάνουν πρόβλεψη… Λογικό μού ακούγεται.

Β.Κ

Στοίχημα

Στοίχημα. Ποιος θα κάνει δήλωση για τη σημερινή συνέντευξη Σκοτινιώτη; Αυτός ή αυτή που δέχεται και τις περισσότερες βολές από το Δήμαρχο. Η απάντηση είναι εύκολη, αν διαβάσει κάποιος τη συνέντευξη στο σημερινό φύλλο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ

Η μαρίνα

Ενα νέο στοιχείο για τη διαφωνία του Δήμου στη χωροθέτηση της μαρίνας στο «κορδόνι», αποκαλύπτει στη συνέντευξή του ο Δήμαρχος Βόλου. Θα υπάρξουν, λέει, προσφυγές, ενώ πολύ δύσκολα θα εκδοθούν και οι απαιτούμενες άδειες. Ένα ενδιαφέρον ακόμη στοιχείο που δεν ήταν άγνωστο, αλλά ωστόσο είχε περάσει σε δεύτερη μοίρα είναι ότι το ΓΠΣ προβλέπει εκτός των άλλων μετά από πολλά χρόνια τη μείωση των συντελεστών δόμησης…

Τα τροφεία

Δεκάδες αιτήσεις έχουν στα χέρια τους οι υπεύθυνοι της ΔΕΟΠΑΠ/ΔΗΠΕΘΕ του Δήμου Βόλου από γονείς που έχουν μείνει άνεργοι ή αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις στοιχειώδεις ανάγκες επιβίωσης και για το λόγο αυτό ζητούν τη μείωση των τροφείων που πληρώνουν για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς.

Οι χορηγίες Πριν η χώρα προσφύγει στην τρόικα οποιαδήποτε χορηγία από βιομηχανία στο Δήμο Βόλου θεωρούνταν έγκλημα καθοσιώσεως. Ποιος ξέχασε τα επεισόδια που έγιναν πριν λίγα χρόνια, όταν σε εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου για την Αργώ χορηγός ήταν η ΑΓΕΤ; Οι καιροί όμως άλλαξαν όπως και οι συμπεριφορές. Έτσι η εκδήλωση της Τετάρτης για τα ΚΑΠΗ του Δήμου γίνεται με τη χορηγία της ΑΓΕΤ και της ΜΕΤΚΑ. Μπορεί και οι δύο να έχουν ενοχοποιηθεί για τη ρύπανση της ατμόσφαιρας ή για απολύσεις, ωστόσο στις μέρες μας γίνεται αντιληπτό ότι οι Μαικήνες της χώρας για λόγους εταιρικής ευθύνης έχουν, σήμερα παρά ποτέ, την υποχρέωση να δώσουν μερικά από τα δισ. που κέρδισαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από το μόχθο των εργαζομένων, προκειμένου οι τελευταίοι να μη πεθάνουν της πείνας…

Σε λειτουργία ο Περιφερειακός

Από χθες το πρωί δούλευαν τα συνεργεία της ΕΥΔΕ Κάρλας, προκειμένου να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στον κόμβο του Φυτόκου στον Περιφερειακό. Αργά χθες το μεσημέρι οι διαβεβαιώσεις των τεχνικών προς τον τοπικό Αντιδήμαρχο Νέας Ιωνίας Γιάννη Καουνά ήταν ότι αργά το απόγευμα οι εργασίες θα είχαν ολοκληρωθεί, προκειμένου στη συνέχεια τα συνεργεία του Δήμου να απομακρύνουν τις μπάρες και να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα κυκλοφορίας των οχημάτων και στα δύο ρεύματα προς και από τον οικισμό του Φυτόκου.

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ.

Το πόθεν έσχες των υποψηφίων στο διαδίκτυο

Την δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο του πόθεν έσχες και της περιουσιακής κατάστασης όλων των προσώπων που κατέχουν αξιώματα ή απλώς ασχολούνται με τα κοινά, προτείνει στην πλατφόρμα για την ανόρθωση της χώρας ο Ανδρέας Λοβέρδος.Ο μόνος από όσους έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να κατέβουν στις επόμενες εκλογές είναι ο Απ. Παπατόλιας.Λογικά ή ο Απόστολος είναι πολύ κοντά στο Λοβέρδο ή το παράδειγμα Παπατόλια άρεσε στον Λοβέρδο και το περιέλαβε στο πρόγραμμα της Ανόρθωσης.Νομικοί και οι δυο, Συνταγματολόγοι όπως είναι, μιλούν την ίδια γλώσσα φαίνεται.Εδώ που τα λέμε όμως δεν θα πρέπει όλοι οι υποψήφιοι και του ΠΑΣΟΚ αλλά και των άλλων κομμάτων να πράξουν αναλόγως;

N.T.

Ούτε πέτρα πάνω στην πέτρα

…Στα σοβαρά τώρα: Η νέα δανειακή σύμβαση είναι σχεδιασμένη να ξεριζώσει ό,τι έχει απομείνει ακόμα όρθιο στην πατρίδα μας. Η προϊούσα εξαθλίωση του ελληνικού λαού επιταχύνεται απίστευτα. Με την απατηλή δικαιολογία της σωτηρίας της χώρας απ’ τη χρεοκοπία, η οποία ήδη έγινε, οδηγούμαστε στον γκρεμό. Η εθνική, κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πνευματική χειραφέτησή μας θα επιτευχθεί μόνον με ενιαίο παλλαϊκό αγώνα.

Φ.Τ.

Δημοσκοπήσεις

Οι δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα αποκαλύπτουν τη μεγάλη πτώση στα ποσοστά των δύο μεγάλων κομμάτων. Σύμφωνα με την MRB η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνουν 19% και 8,2% αντίστοιχα. Νέμεσις…Να υπενθυμίσουμε ότι η κατάσταση στην οποία βρισκόμαστε δεν είναι απλά μια κακή επιλογή κάποιων «κακών» πολιτικών κι ότι αρκεί να τους αλλάξουμε για να δούμε άσπρη μέρα. Χρειάζεται να αλλάξουμε και το πλαίσιο εντός του οποίου ευδοκιμούν οι «κακοί» πολιτικοί κι οι κάκιστες για τη χώρα και το λαό επιλογές τους.

Φ.Τ.

Είμαστε όλοι Ελληνες

Μεγάλες διαστάσεις προσλαμβάνει το φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη. Οι Ευρωπαίοι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και πρωτοβουλίες αλληλεγγύης διαδηλώνουν την ντροπή τους για τη συμπεριφορά των κυβερνήσεών τους έναντι της Ελλάδας και τη συμπαράστασή τους στη χώρα μας.Αυτονόητο πως δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε μόνο μ’ αυτό το κριτήριο την πραγματική σύγκρουση που σοβεί μεταξύ των συμφερόντων του ελληνικού λαού και των συμφερόντων που εκφράζουν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, πολύ δε περισσότερο να θεωρήσουμε ότι εξ αυτού του λόγου οι τελευταίες θα αναθεωρήσουν τη στάση τους απέναντι στη χώρα μας.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου