ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσίκνισαν…

τσίκνισαν-369839

Τσίκνισαν…

Οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ παρά τον τρόπο με τον οποίο η επιχείρηση επιχειρεί να κάμψει το ηθικό τους, κάνοντας ακόμη και προσλήψεις από την πίσω πόρτα, παραμένουν απτόητοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους. Χθες μάλιστα τίμησαν την Τσικνοπέμπτη, στήνοντας ένα οικογενειακό τραπέζι έξω από το εργοστάσιο για το καλό της ημέρας. Όποιος τους επισκέφτηκε κεράστηκε κιόλας, ενώ διάχυτη ήταν η πεποίθηση ότι στο τέλος αυτού του αγώνα παρά τις αντίξοες συνθήκες θα δικαιωθούν τελικά.

Β.Κ

Παρουσία της Αστυνομίας

Την ώρα που οι μαθητές έφτασαν στο Δημαρχείο Βόλου είδαν αστυνομικές δυνάμεις να εισέρχονται στο κτήριο. Τόσο επικίνδυνοι ήταν οι μαθητές που έπρεπε να κληθεί η αστυνομία; Για παιδιά 15, 16 και 17 ετών μιλάμε που μπορεί να πέταξαν και μερικά νεράντζια, όχι για εγκληματίες…

Δ.Π

Δεν ασχολούνται

Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κανείς δεν νοιάζεται για τα ασφάλιστρα κινδύνου, τα λεγόμενα SDS τις τελευταίες μέρες που γίνεται ο κακός χαμός με το ελληνικό χρέος; Ποιος θα πληρώσει σε περίπτωση χρεοκοπίας; Ποιος κερδίζει και ποιος χάνει σε περίπτωση μη χρεοκοπίας; Αυτά τα κόλπα είναι πολύ μακρινά, υπερατλαντικά θα λέγαμε, γι’ αυτό και μένουν μακριά από το φως της δημοσιότητας. Κι όμως εκεί είναι η ουσία του μεγάλου παιχνιδιού εις βάρος της χώρας μας.

Ο κρυπτογράφος

Από μέρα σε μέρα…

…Περιμένουν στο Δήμο Νοτίου Πηλίου την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012 από την Αποκεντρωμένη Περιφέρεια καθώς αυτή τη στιγμή «τα χέρια τους είναι δεμένα» και δεν μπορούν να κάνουν ούτε προμήθειες αλλά ούτε και πληρωμές. Την ίδια στιγμή βέβαια σαν μάννα εξ ουρανού περιμένουν το πολυνομοσχέδιο που θα προβλέπει διευκολύνσεις για δανειοδότηση των Δήμων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ώστε να ξεμπλοκαριστεί λιγάκι ο Δήμος. Α.Φ.

Ανακοπές

Tour στις τράπεζες από τις οποίες οι συνενούμενοι Δήμοι είχαν λάβει δάνεια έκανε χθες ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου «για να δω τι γίνεται» όπως μας είπε, ενώ από μέρα σε μέρα αναμένει και την έκθεση των ορκωτών λογιστών για το πρώην Δήμο Μουρεσίου, ο οποίος ελλείψει τιμολογίων και παραστατικών τούς έχει ταλαιπωρήσει αρκετά…

Α.Φ.

Το φταίξιμο

«Δεν κοιτάνε τα μούτρα τους στον καθρέφτη και τρέχουν να ρίχνουν το φταίξιμο σε εμάς» ξέσπασε χθες ο Αντιδήμαρχος Νοτίου Πηλίου Κωνσταντίνος Παπαμαρκάκης αναφορικά με τις βολές που δέχτηκε η Δημοτική Αρχή «για αδράνεια τις ημέρες της κακοκαιρίας». Όπως είπε χθες ουδέποτε οι πρώην Δήμαρχοι δεν συντήρησαν τα μηχανήματα και τώρα ζητάνε από το νέο Δήμο να φτιάξει ζημιές που έχουν φτάσει να αγγίζουν τα 15.000 ευρώ όταν «πολύ καλά ξέρουν ότι κανένας δεν πιστώνει για αγορά ανταλλακτικών πάνω από 300 ευρώ αυτές τις ημέρες γιατί όλοι ζητάνε τα χρήματα εκείνη τη στιγμή».

Α.Φ.

Βιάζεται το δίδυμο

Βαγγέλης Βενιζέλος και Ανδρέας Λοβέρδος βιάζονται να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Βενιζέλο. Δεν επιθυμούν μάλιστα εκλογή από τη βάση αλλά από συγκεκριμένο εκλεκτορικό σώμα το οποίο θα απαρτίζεται προφανώς από «εκλεκτούς» που κρίνει το δίδυμο ότι μπορεί να καθορίσουν τις τύχες του κόμματος. Τέτοια βιασύνη πάντως είναι ξεκάθαρο ότι έχει στόχο να μην αφήσει περιθώριο σε κανέναν άλλο να είναι υποψήφιος.

Β.Κ

«Απάντηση»

Από την άλλη πλευρά η πρώην Υπουργός Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε επίσης απτόητη. Όχι μόνο άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε διεργασίες για τη σύσταση νέου πολιτικού φορέα -δεν απέκλεισε μάλιστα την πιθανότητα να είναι η ίδια επικεφαλής-, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθάρισε πως κάθε άλλο παρά έχει εγκαταλείψει την ιδέα να διεκδικήσει την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Σαν «απάντηση» σε Βενιζέλο και Λοβέρδο ακούστηκε αυτό πάντως.

Β.Κ

Αθάνατο Δημόσιο

Πόσοι στη Μαγνησία αγωνιούν για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Βόλου; Πολλοί, για όσους τουλάχιστον είναι υποψιασμένοι για τη σημασία τού υπό έγκριση Προεδρικού Διατάγματος. Γι΄ αυτό το ζωτικής σημασίας θέμα λοιπόν θαυμάστε πώς το αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι του ΥΠΕΚΑ στην Αθήνα, όπως τουλάχιστον μας το μετέφερε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Νίκος Μόσχος. Επειδή άλλαξαν όροφο οι Διευθύνσεις του Υπουργείου στελέχη του Υπουργείου παρακάλεσαν τους υπεύθυνους του Δήμου να κάνουν έκκληση στους συναδέλφους του πάνω ορόφου να κατεβάσουν το φάκελο του Δήμου στον κάτω όροφο και στην αρμόδια που χειρίζεται την υπόθεση. Αθάνατο Ελληνικό Δημόσιο…

Ο ωχαδελφισμός

Φυσικά και δεν φταίνε τα παιδιά που στη χθεσινή πορεία διαμαρτυρίας φώναζαν τα συνθήματα κατά του Δημάρχου και των βουλευτών. Φταίνε οι γονείς τους και οι καθηγητές τους. Για μία ακόμη φορά θα ακολουθηθεί η πεπατημένη δεκαετιών που οδήγησε στα βράχια τη χώρα; Ελα μωρέ, μικρά παιδιά είναι, μη τους δίνετε σημασία. Σαν αυτή δηλαδή που ακολουθείται και από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, όπου αιρετοί υπάλληλοι καλούνται να κρίνουν συναδέλφους τους -δηλαδή εν δυνάμει ψηφοφόρους τους- και φυσικά τους βγάζουν, όλως παραδόξως, διαρκώς… λάδι . Κάπως έτσι γιγαντώθηκε στη μεταδιδακτορική Ελλάδα όπου η ασυδοσία, η αυθαιρεσία και ο ωχαδελφισμός βαπτίστηκαν ελεύθερη διακίνηση ιδεών, διαφορετικότητα που προάγει στη σύνθεση των ιδεών και επιείκεια της ηχηρής μειοψηφίας για την προστασία της από την αυθαιρεσία της εξουσίας…

Η Δημοτική Αστυνομία

Είπα υπηρεσιακό και θυμήθηκα το Υπηρεσιακό Συμβούλιο των ΟΤΑ Μαγνησίας όπου διερρήγνυαν τα ιμάτια τους για τον υπογράφοντα πριν από δύο χρόνια και επέμεναν για την ορθότητα των κρίσεών τους στη Δημοτική Αστυνομία Βόλου. Μαθαίνω λοιπόν στα τέλη του 2011 το Διοικητικό Εφετείο Λάρισας το οποίο δέχθηκε την αίτηση τριών δημοτικών αστυνόμων με βαθμό ΠΕ, που είχαν παρακαμφθεί από τις θέσεις προϊσταμένων της Διεύθυνσης Δυστυχώς οι Κασσάνδρες, όπως μας έλεγαν τότε κάποιοι μεγαλοσυνδικαλιστές των ΟΤΑ, δικαιώθηκαν…

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Δυναμικά οι μαθητές

Η συμμετοχή στην πορεία των μαθητών σχολείων του Βόλου και της Ν. Ιωνίας ξεπέρασε κατά πολύ συγκεντρώσεις που διοργανώνονται από τα συνδικάτα. Με βροντερές φωνές οι μαθητές διαδήλωσαν για το αβέβαιο μέλλον που τους περιμένει και έδειξαν σε όλους τι σημαίνει αγωνιστικότητα. Βέβαια ορισμένα συνθήματα άκρως υβριστικά που ακούστηκαν δεν ταίριαζαν σε πορεία και κυρίως σε μία μαθητική πορεία. Εκτός αυτών τα παιδιά διατράνωσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μιας και τα περισσότερα σχολικά συγκροτήματα χρειάζονται άμεση αναβάθμιση, ενώ το θέμα της ασφαλούς μετακίνησης στον Περιφερειακό αφορά σε εκατοντάδες μαθητές. Οι ίδιοι υποστήριξαν πως μέχρι να λυθούν τα προβλήματά τους θα συνεχίσουν καταλήψεις.

Δ.Π

Παρόντες οι καθηγητές

Μπορεί η πορεία των μαθητών να τράβηξε τα βλέμματα όλων, όμως ορισμένοι καθηγητές και τα μέλη της Διοίκησης της ΕΛΜΕ στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και βρέθηκαν στην πορεία μαζί με τους μαθητές τους. Η παρέμβασή τους πολλές φορές ήταν καθοριστική καθώς μέσα στον νεανικό αυθορμητισμό υπήρχαν στιγμές έντασης μεταξύ των μαθητών. Οι καθηγητές ηρεμούσαν τα πνεύματα και η διεξαγωγή της πορείας κύλησε ομαλά.

Δ.Π

Η μαθητική διαδήλωση

Πάνω από 1.000 μαθητές του Βόλου μαζί με τους καθηγητές τους διαδήλωσαν χτες εναντίον του μνημονίου στους δρόμους της πόλης.…Στην περιοχή μας έχει ήδη δημιουργηθεί μια νέα δυναμική και ένας νέος κοινωνικός συσχετισμός δυνάμεων που εκφράζεται και από τη χτεσινή μαθητική διαδήλωση κι αποσκοπεί στην απεξάρτηση της χώρας από την κηδεμονία των ξένων δυνάμεων και σε ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού.

Φ.Τ.

Πάρε ό,τι θέλεις,παλιατζή…

Πολιτική πλατφόρμα Λοβέρδου, ενδεχόμενη ίδρυση νέου κόμματος από Λούκα Κατσέλη, Παπουτσής, Βενιζέλος, δηλώσεις κι αντιδηλώσεις…Στα σοβαρά πιστεύουν ότι υπάρχει σήμερα έστω και ένας Έλληνας που να ενδιαφέρεται πραγματικά για ό,τι παλιό και σκουριασμένο κουβαλούν στις αποσκευές τους οι εν λόγω ολετήρες της πατρίδας και του λαού, επιχρυσώνοντάς το με την υπόσχεση του νέου;

Φ.Τ.

Στάχτη στα μάτια

Δεν αποσύρουν την πρόταση για εποπτεία της χώρας μας οι Γερμανοί. Μια πρόταση – κέλυφος, δεδομένου ότι το περιεχόμενό της έχει ήδη συμφωνηθεί από τον Μάιο του 2010, από την ψήφιση κιόλας του πρώτου μνημονίου. Από τότε η χώρα μας έχει μετατραπεί ουσιαστικά σε γερμανικό προτεκτοράτο, χωρίς την παραμικρή οικονομική και, επομένως, εθνική κυριαρχία. Τώρα αναμένεται απλώς η τυπική επικύρωση. Όλα τα υπόλοιπα, από την όψιμη δήλωση Παπούλια μέχρι τις ανεκδιήγητες προσπάθειες των μνημονιακών πολιτικών να πείσουν ότι αγωνίζονται για το… συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού είναι στάχτη στα μάτια.

Φ.Τ.

Ντουγρού

Πριν την προχτεσινή ψήφιση του δεύτερου μνημονίου μάς έλεγαν ότι η Ελλάδα θα βγει στις αγορές το 2020. Μετά την ψήφιση μάς λένε ότι αυτό… δεν είναι δυνατό κι ότι χρειάζονται επιπλέον μέτρα!!!Αυτά ας τα βλέπουν όσοι ακόμα ομνύουν στους θεσμούς της καταλυμένης μας «δημοκρατίας», η οποία σήμερα παίζει μόνο διακοσμητικό ρόλο επικύρωσης των ειλημμένων αποφάσεων των υπερεθνικών συμφερόντων που κυβερνούν τη χώρα. Ξένοι και ντόπιοι μνημονιακοί μάς πάνε ντουγρού για τον γκρεμό!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου