ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γνωρίζει κάτι;

γνωρίζει-κάτι-372364

Γνωρίζει κάτι;

Κύμα αλλαγών τις τελευταίες μέρες στις διοικήσεις τοπικών δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών. Αδικαιολόγητες αλλαγές λίγο πριν τις εκλογές. Αθόρυβα και χωρίς πολλές εξηγήσεις. Άλλοι φεύγουν και άλλοι έρχονται στο λιμάνι και στο Νοσοκομείο. Πιθανώς και σε άλλους οργανισμούς. Με δεδομένο ότι κάποια στελέχη του ΠΑΣΟΚ φεύγουν και κάποια άλλα έρχονται, υποψιάζομαι ότι κάποιος στήνει εκλογικό μηχανισμό. Μήπως είμαι πολύ καχύποπτος, κύριε Γραμματέα της Ν.Ε.; Ποια κρίση και ποια χρεοκοπία, ρε σεις; Ορισμένοι το χαβά τους!

Ο κρυπτογράφος

Ερχονται βαθιά σκοτάδια!!!

Εγραφε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ στη σελίδα 2 στο χθεσινό φύλλο πως στο δρόμο Βόλος-Αγριά, έως και την είσοδο στην Αγριά, σε πολλά σημεία ο φωτισμός δεν λειτουργεί με αποτέλεσμα να είναι επικίνδυνα το βράδυ. Ποιος ενδιαφέρθηκε; Φυσικά όχι ο Δήμος. Ενδιαφέρθηκε όμως ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος αμέσως χθες με το που διάβασε για το πρόβλημα πήγε και μέτρησε τις καμένες λάμπες, ενώ έκανε και έλεγχο για να διαπιστώσει αν υπάρχουν και άλλα προβλήματα. Τελικά παρήγγειλε, με δικά του έξοδα καθώς έκανε κρούση στο Δήμο και δεν πήρε απάντηση, 23 λάμπες και 10 εκκινητές τα οποία και μόλις φτάσουν θα τα τοποθετήσει άμεσα. Ωστόσο μας ξεκαθάρισε πως θα είναι η τελευταία φορά. Μετά από αυτό από ό,τι καταλαβαίνετε θα επικρατήσουν… βαθιά σκοτάδια, αφού μετά τον Μπάμπη έρχεται το… χάος!

Α.Φ.

Νόμιμος ο προϋπολογισμός

Το ok πήρε ο προϋπολογισμός του 2012 του Δήμου Αλμυρού καθώς με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στ. Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη προχώρησε στη νομιμοποίηση του. Ο προϋπολογισμός του Δήμου Αλμυρού είναι μειωμένος κατά 2,3 εκ. ευρώ και είχε εγκριθεί κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Α.Φ.

Ανοίγει ο δρόμος για πληρωμές

Η έγκριση του προϋπολογισμού του Δήμου Αλμυρού από την κ. Γερακούδη ανοίγει τον δρόμο για την πληρωμή προμηθευτών και την τακτοποίηση οφειλών του Δήμου, κάτι που ήταν αδύνατο να γίνει μέχρι και σήμερα. Μάλιστα την προσεχή Δευτέρα θα συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή ώστε να τεθούν προς ψήφιση οι ειδικοί κωδικοί πιστώσεων και άμεσα να ξεκινήσουν οι πληρωμές… Βέβαια η έγκριση των προϋπολογισμών όλων των Δήμων της Μαγνησίας είναι κάτι που περιμένουν πολλοί που τους οφείλονται χρήματα μήπως επιτέλους… δούνε μια άσπρη μέρα!

Α.Φ.

Χωρίς αυτόν…

Κοίτα να δεις τελικά που ο Μάκης Βορίδης έγινε τόσο απαραίτητος για την κυβέρνηση που δεν μπορούν να κάνουν χωρίς αυτόν. Ο ανασχηματισμός θα γινόταν ή όχι αναλόγως της δικής του επιλογής. Τελικά αποδέχτηκε την πρόσκληση Παπαδήμου και παραμένει στην κυβέρνηση. Άντε γιατί ένα άγχος το είχαν οι Έλληνες πολίτες εάν το Υπουργείο Υποδομών θα συνεχίσει το πολύπλευρο έργο του.

Β.Κ

Και όμως

Τελικά υπάρχουν και περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε κερδίζουν κάτι. Όπως στην περίπτωση της Εμπορικής Τράπεζας που η διοίκηση προχώρησε τελικά στην ανάκληση της εγκυκλίου με την οποία επέβαλε περικοπή όλων των μισθολογικών προσαυξήσεων που είχαν καθιερωθεί από Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Οι δύο πλευρές μάλιστα οδεύουν σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που αυτές διακόπηκαν… Όαση στην έρημο θα μου πείτε, αλλά…

Β.Κ

Μπαρουτοκαπνισμένοι

Το ΕΚΒ έδωσε δυναμικό παρών στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. «Μπαρουτοκαπνισμένοι» και χορτασμένοι από δακρυγόνα και χημικά γύρισαν στο Βόλο ξημερώματα οι συνδικαλιστές. Αυτό βέβαια δεν πτόησε τον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο πρωί – πρωί τη Δευτέρα να βρεθεί όπως και χθες στην ΚΟΝΤΙ, όπου οι απολυμένοι παραμένουν σταθερά έξω από το εργοστάσιο για το «φόβο των Ιουδαίων…».

Β.Κ

Σκέπτεται αποχώρηση;

Στη συνάντηση που είχαν όλοι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ με τον Αντώνη Σαμαρά συμμετείχε ο Δημ. Κολυνδρίνης, πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μαγνησίας. Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι πρόεδροι, εξέφρασαν στον πρόεδρο της Ν.Δ τις επιφυλάξεις τους αλλά και μετέφεραν το κλίμα από την επαρχία όσον αφορά στη δανειακή σύμβαση και την επιλογή της Ν.Δ να τη στηρίξει. Φυσικά ο κ. Σαμαράς αφού τους άκουσε ανέλυσε το σκεπτικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και εμμέσως πλην σαφώς τους επεσήμανε ότι μετά τις εκλογές πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Δεν ξέρω εάν πείστηκαν ή όχι οι πρόεδροι, πάντως τα τηλέφωνα στις οργανώσεις έχουν «πάρει φωτιά» από πολίτες που βράζουν… Δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Κολυνδρίνης το σκέπτεται πολύ σοβαρά ακόμη και να αποχωρήσει. Δεν το κρύβει πάντως ότι «αισθάνεται να κουβαλάει μεγάλο βάρος πλέον…».

Β.Κ

Μετακίνηση

Στο Δημαρχείο Νέας Ιωνίας μεταφέρθηκαν χθες ο Δήμαρχος Βόλου και οι στενοί του συνεργάτες, όπου και παρέμειναν μέχρι τέλος του ωραρίου τους. Μαζί με το Δήμαρχο στη Νέα Ιωνία μετέβησαν η γραμματέας του, η υπεύθυνη του Γραφείου Τύπου και ο ειδικός του σύμβουλος Σωτήρης Κυριάκος. Την ίδια ώρα η προϊσταμένη του Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας Μαρία Σπανού με τη σειρά της βρήκε προσωρινή στέγη στα γραφεία του Δημοτικού Ραδιοφώνου στο κτήριο της ΔΕΥΑΜΒ.

Μέχρι αργά το βράδυ

Στο Δημαρχείο του Βόλου «συλλάβαμε» γύρω στις 9.30 το βράδυ τους Αντιδημάρχους Μπ. Τσαμπάζη και Νίκο Στόικο που επόπτευαν τις δοκιμές που έκαναν οι ηλεκτρολόγοι του Δήμου με επικεφαλής τον προϊστάμενο της υπηρεσίας Δημήτρη Βεντούρα., που αν και συνταξιοδοτείται είναι παρών…

Ικανοποίηση

Ικανοποίηση επικρατούσε χθες στο Δημαρχείο του Βόλου από την παρέμβαση Αγοραστού για διαβούλευση με τους μετόχους της ΙΑΣΩΝ Α.Ε, καθώς θεωρούν ότι η Γενική Συνέλευση έχει ένα και μόνο σκοπό να προχωρήσει σε συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Α.Ε. το οποίο στη συνέχεια μετά από απόφαση των μετόχων του μπορεί να αποφανθεί για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τη λύση της εταιρίας.

Ενα ευρώ

Με ένα ευρώ περίπου ανά επιβάτη θα επιβαρύνονται τα κρουαζιερόπλοια που θα αρχίσουν να καταπλέουν από τον ερχόμενο Απρίλιο στο Βόλο. Αιτία η κάλυψη των εξόδων για το διεθνές σύστημα ασφάλειας ISPS που θα αρχίσει να εφαρμόζει από τους επόμενους μήνες ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου…

Αγριεμένη

Αγριεμένη ακούγονταν χθες από το τηλέφωνο η Πρόεδρος της Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου Σούλα Μπαρτζιώκα που ήταν στο Τελ Αβίβ για τη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού που γίνεται στην ισραηλινή πρωτεύουσα. Η συνήθως ήρεμη δημοτική σύμβουλος τα είχε… πάρει στο κρανίο με τον ΕΟΤ και τον υπηρεσιακό του μηχανισμό.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Τοπικά προϊόντα

Η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής αποτελεί το σημείο στο οποίο επικεντρώνεται όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον αρκετών κατοίκων των νησιών. Πολλοί λόγοι, με κυρίαρχους την οικονομική κρίση αλλά και την αβεβαιότητα στο πεδίο του τουρισμού, στρέφουν το ενδιαφέρον και την προσοχή αρκετών, προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση. Η σκέψη της προώθησης των τοπικών προϊόντων, που αποτέλεσαν επί σειρά ετών το γευστικό σήμα κατατεθέν των νησιών, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Σε εποχές γενικής κατήφειας εμφανίζει σαφή άνοδο η αναζήτηση βιοποριστικών μέσων, τα οποία έχουν ως αφετηρία την γη και τα προϊόντα της, που έθρεψαν πολλές γενιές.

Γ.Υ.

Θερμό κλίμα

Προβληματισμένοι είναι οι ακαδημαϊκοί που έχουν θέσει υποψηφιότητα για να διεκδικήσουν μία εκ των οχτώ θέσεων στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το θερμό κλίμα που επικρατεί στους κόλπους των συναδέλφων τους ακαδημαϊκών, των εργαζομένων και των φοιτητών οι οποίοι ζητούν την ματαίωση των εκλογών έχει προκαλέσει αναστάτωση στο Πανεπιστήμιο, ενώ σήμερα το πρωί στη Γεωπονική Σχολή όπου θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές την εμφάνισή τους θα κάνουν όλοι όσοι αντιδρούν στο νέο νόμο πλαίσιο. Για να δούμε, τα «κρυφά χαρτιά» που λένε πως κρατούν οι φοιτητές θα είναι αρκετά για να πετύχουν το στόχο τους;

Δ.Π

Καταλήψεις

Υπό κατάληψη επτά Γυμνάσια, Λύκεια και ΕΠΑΛ στη Μαγνησία ως αντίδραση στο δεύτερο μνημόνιο.Οι μαθητές της περιοχής δεν είναι ξεκομμένοι από την κοινωνία. Βιώνουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα που επέφερε η μνημονιακή πολιτική στις οικογένειές τους, συνειδητοποιούν το ζοφερό τους μέλλον και αγωνίζονται για να μην εφαρμοστούν ποτέ τα μέτρα της πείνας για το λαό, της υποταγής της χώρας στους ξένους και της χρεοκοπίας.

Φ.Τ.

Δεν αντέχω το βάρος…

Δημ. Κολυνδρίνης, Γραμματέας ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Ν.Δ. στο απογευματινό δελτίο ειδήσεων της TRT, αναφερόμενος στο ψηφισθέν και από το κόμμα του δεύτερο μνημόνιο: «Αδιέξοδη πολιτική… Προσπαθούμε να γιατρέψουμε τον καρκινοπαθή με αντιβίωση… Δεν αντέχω το βάρος… Δεν ξέρω… αν παραιτηθώ…». Να αναγνωρίσουμε την ανθρώπινη στιγμή. Να πούμε όμως ότι ο Δημ. Κολυνδρίνης, ως γραμματέας της τοπικής ΝΟΔΕ, συνήργησε στο να περάσει η μνημονιακή πολιτική. Είναι ορθό το λάθος να τον ακολουθεί εφεξής; Όχι. Ιδού, ο δρόμος της παραίτησης, η αυστηρή δημόσια αυτοκριτική κι η παρουσία του στο πλάι του βολιώτικου λαού στον αγώνα για απελευθέρωση της πατρίδας μας από τους ξένους και για κοινωνική δικαιοσύνη.

Φ.Τ.

Δημοσκοπήσεις κι εκλογές

Ο δημοσκοπικός κατήφορος των μνημονιακών κομμάτων συνεχίζεται. Βέβαια τα αντιμνημονιακά κόμματα δεν δικαιούνται να επιχαίρουν. Κι αυτό γιατί η έκβαση των εκλογών δεν κρίνεται μόνο από μια στατιστική σύγκριση μεγεθών. Η αντιμνημονιακή στρατηγική και τακτική, η αξιοποίηση των παρακμιακών χαρακτηριστικών του μνημονιακού αντιπάλου και των εσωτερικών του αντιθέσεων, η ικανότητα συμμαχιών, η συστράτευση του λαού στην επιδίωξη της απελευθέρωσης της χώρας από τους ξένους και της κοινωνικής δικαιοσύνης, η επινοητικότητα, το ηθικό συνδιαμορφώνουν τον τελικό συσχετισμό των δυνάμεων. Υπό αυτή την έννοια μόνο ένα ενιαίο, πατριωτικό, αντιμνημονιακό μέτωπο μπορεί να σηκώσει το βάρος και να κερδίσει τις εκλογές.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου