ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βεβαιότητες

βεβαιότητες-373107

Βεβαιότητες

Αν πίσω από τις γραμμές των όσων λένε τόσο οι υποστηρικτές του νέου μνημονίου όσο και οι υποστηρικτές της άμεσης ή έμμεσης χρεοκοπίας παρατηρήσει κανείς προσεκτικά, θα διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Κανείς δεν εγγυάται ξεκάθαρα ότι ο δρόμος που προτείνει οδηγεί με ασφάλεια σε θετικό αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν βεβαιότητες. Η σημερινή κατάσταση είναι αναμφίβολα τραγική, το χειρότερο όμως θα είναι να χρειαστεί να διαπιστώσουμε ότι και οι δύο προτεινόμενοι δρόμοι είναι ακόμη χειρότεροι…

Ο κρυπτογράφος

Γιατί θέλουμε την ανάπτυξη!

Οι άλλοι χτυπιούνται και εμείς είμαστε απροετοίμαστοι!!! Για το λιμάνι του Βόλου λέμε και την απόφαση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννη Δριβελέγκα που μαζί με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης τα καθιστά αποκλειστικές πύλες εισόδου αιγυπτιακής πατάτας. Οι αντιδράσεις από την Αιτωλοακαρνανία για την κατάργηση του λιμανιού Πλατυγιαλίου είναι άμεσες και έντονες και ο δικός μας ΟΛΒ δια στόματος του Προέδρου του Γιάννη Πρίγκου δηλώνει απροετοίμαστος. Γιατί, αύριο θα έρθουν οι πατάτες και δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν τις αποθήκες; Ή μπροστά στο κέρδος που θα έχει ο ΟΛΒ είναι τόσο μεγάλο το βάρος του να ξεφορτώνουν 5-6 φορές το χρόνο πατάτες στο λιμάνι μας;

Α.Φ.

Μέσα στο χαμό…

… Ο Δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος κατέβηκε στην Αθήνα όπου και θα έχει συναντήσεις για το θέμα της λιμνοδεξαμενής στον Ξηριά. Αναμένουμε τα αποτελέσματα… αν καταφέρει να βγάλει άκρη με όλα όσα γίνονται στην κεντρική πολιτική σκηνή…

Α.Φ.

Παρουσίες

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά στο Δημαρχείο Βόλου έσπευσε στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης. Εθεάθησαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Χαρ. Τσαμπάζης και Γ. Γκουντέλιας καθώς και ο στενός συνεργάτης του Δημάρχου Σωτ. Κυριάκος. Λίγο μετά τις 12 το βράδυ στο Δημαρχείο του Βόλου βρέθηκαν η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζέττα Μακρή και ο δημοτικός σύμβουλος Τέλης Δουλόπουλος, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τέλης Μπασδάνης.

Οι λόγοι της απουσίας

Αντίθετα δεν βρέθηκαν στο Δημαρχείο εκπρόσωποι από τη ΔΑΣ και από τους Δρόμους Συνεργασίας. Όπως μάλιστα δήλωσε ο επικεφαλής της β΄ ελάσσονος μειοψηφίας Μαργαρίτης Πατσιαντάς δεν ήθελε με την παρουσία του στο Δημαρχείο να δώσει λαβές σε κακόπιστους ότι πίσω από τις καταστροφές είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ.

Μεγάλες ζημιές

Σε πάνω από 200.000 ευρώ αποτιμώνται οι ζημιές στην Α΄ ΔΟΥ Βόλου, με τις πλέον σημαντικές από αυτές να καταγράφονται στο πρόγραμμα Ταxis που δεν λειτουργεί. Γι΄ αυτό το λόγο άλλωστε καταφθάνει σήμερα στο Βόλο κλιμάκιο τεχνικών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων από την Αθήνα για να αποτιμήσει τις ζημιές και να προχωρήσει στην αποκατάστασή τους.

Παρέμβαση Ν. Πρίντζου

Μετά από τηλεφωνική παρέμβαση του Προέδρου της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζου προς τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό έγινε εφικτή η νέα αναβολή της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης της ΙΑΣΩΝ ΑΕ προκειμένου μέχρι τότε ο Περιφερειάρχης να έχει ξεχωριστές επαφές με τους μετόχους (Επιμελητήριο, Δήμος, Περιφέρεια και ΕΑΣ Βόλου) σε μία προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης.Με χθεσινοβραδινές δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου σημείωσε ότι η ΕΑΣ δεν χαρίζει κανένα περιουσιακό της στοιχείο, ούτε εκχωρεί κανένα δικαίωμά της. Αυτή, είπε, είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΕΑΣ Βόλου. Είμαι έτοιμος, πρόσθεσε ο κ.. Πρίντζος, να κουβεντιάσω οποιαδήποτε πρόταση που θα συμβάλει για την εξεύρεση λύσης για την αξιοποίηση του ακινήτου. Αισιοδοξώ ότι η παρέμβαση του Περιφερειάρχη θα έχει θετικά αποτελέσματα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια. Πρέπει να βρεθεί οπωσδήποτε λύση, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου.

Και φωτό…

Λέγαμε πρόσφατα ότι και στο σινάφι των μηχανικών τα αλληλοκαρφώματα δεν έχουν τελειωμό. Μερικοί φρόντισαν προ ημερών να μας ενημερώσουν ότι η πλατεία με διάφορα υλικά που θυμίζουν κουρελού και που είναι η πρόταση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου για την Πλατεία Πανεπιστημίου είναι μία ιδέα που τη συναντά ο τουρίστας που έχει επισκεφθεί το Τελ Αβίβ στο Ισραήλ. Χθες κάποιοι άλλοι συνάδελφοι μηχανικοί προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα. Μας έστειλαν και φωτογραφίες για του λόγου το αληθές… ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Εκτοξεύτηκαν και τα μικροσωματίδια

Οι καπνοί, οι φωτιές, τα δακρυγόνα προκάλεσαν την αύξηση των μικροσωματιδίων την Κυριακή το βράδυ. Μάλιστα στις 12 τα μεσάνυχτα τα αιωρούμενα σωματίδια είχαν φτάσει τα 326 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, σύμφωνα με το Σταθμό Μέτρησης της Αέριας Ρύπανσης στο κτήριο Παπαστράτος. Η κατάσταση στην πόλη εκείνη την ώρα ήταν έκρυθμη και μάλλον αυτό φάνηκε έντονα και στην ατμόσφαιρα.

Δ.Π

Κινητοποιήσεις…

Χθες ξεκίνησε η πανελλαδική κινητοποίηση των γιατρών για την μη καταβολή των 5 ευρώ στα Ταμεία των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία της χώρας. Η σχετική αφίσα της Ομοσπονδίας αναρτήθηκε και στο Νοσοκομείο Βόλου, όμως οι γιατροί δεν μπόρεσαν να αποκλείσουν τα ταμεία. Και πώς άλλωστε να το κάνουν όταν τρέχουν και δεν φτάνουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες μιας και νέο «αίμα» στο Νοσοκομείο δεν πρόκειται να έρθει; Από δω και πέρα τα πράγματα όχι θα είναι δύσκολα στον τομέα της υγείας αλλά άκρως επικίνδυνα.

Δ.Π

Ηταν κι αυτοί εκεί!!!

Δεν ήταν μόνο τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν και σημάδεψαν την Κυριακή. Ήταν ο κόσμος, ο απλός κόσμος που κατέβηκε στους δρόμους να δείξει την αγανάκτησή του με όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Γι’ αυτούς ειπώθηκαν τα πιο λίγα, λες και δεν διαδήλωναν, λες και οι χιλιάδες κόσμου ήταν κάτι αμελητέο. Ε, όχι, δεν ήταν!

Δ.Π

Στις επάλξεις

Αφού οργάνωσε κινητοποιήσεις στη Μαγνησία η ΕΛΜΕ Μαγνησίας και τα μέλη της βρέθηκαν στην Αθήνα και διαδήλωσαν στο Σύνταγμα για τα νέα μέτρα. Χθες στην ανοιχτή συνέλευση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη γενική συνέλευση στο 1ο Λύκειο Βόλου, ενώ την Παρασκευή θα ακολουθήσει δίωρη στάση εργασίας και αποκλεισμός του ΕΟΠΥΥ (τοπικό γραφείο ΟΠΑΔ). Οι καθηγητές βρίσκονται σε εγρήγορση και δεν το βάζουν κάτω. Ελπίζουμε στις κινητοποιήσεις της ΕΛΜΕ να ακολουθήσουν οι καθηγητές δυναμικά και να μη δούμε τα μονοψήφια ποσοστά που είδαμε στις πρόσφατες απεργίες.

Δ.Π

Τι να λέει, άραγε;

Τι να λέει άραγε ο Απόστολος Παπατόλιας στον Δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη; Μήπως καμιά παλιά ιστορία από τον Συνήγορο του Πολίτη; Μπα! Απ’ ό,τι μ’ ενημέρωσαν αυτήκοοι μάρτυρες ήταν μια μεγάλη κουβέντα με θέμα τους «μπαχαλάκηδες» των Αθηνών που περιμένουν πώς και πώς την αφορμή για να τα κάνουν γης Μαδιάμ στην πρωτεύουσα…

Ν.Τ.

Χιλιάδες Βολιώτες

Χιλιάδες Βολιώτες διαδήλωσαν την Κυριακή το βράδυ. Ο όγκος της συμμετοχής ανεπανάληπτος για μια εν πολλοίς αυθόρμητη διαδήλωση. Οι πολίτες του Βόλου «ενώθηκαν» κάτω από την ομπρέλα της αντίθεσης στη μνημονιακή πολιτική, την οποία εκφράζει το μέτωπο ξένων – τραπεζιτών – κυβέρνησης Παπαδήμου – Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΔΝΤ. Ματαιοπονούν σήμερα όσοι προσπαθούν να αποκρύψουν τη διαδήλωση και τα αντιμνημονιακά χαρακτηριστικά της, προσπαθώντας να στρέψουν την προσοχή της κοινής γνώμης του Βόλου αποκλειστικά σχεδόν στο καμένο κτήριο της Eurobank και τα επεισόδια!

Φ.Τ.

Θα παρέμβει ο εισαγγελέας;

Η Αστυνομία Μαγνησίας, χωρίς καμιά δικαιολογία, χτύπησε την Κυριακάτικη διαδήλωση του Βόλου κι έπνιξε στα χημικά τους Βολιώτες που διαδήλωναν για μια Ελλάδα ελεύθερη και για το δικαίωμα των εργαζομένων στη ζωή. Δεν πρόκειται για λάθος, αλλά για κυβερνητική πολιτική επιλογή. Πέρα όμως από τις πολιτικές ευθύνες υπάρχουν και άλλες. Ο Εισαγγελέας Βόλου θα καλέσει αυτεπάγγελτα σε απολογία τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Μαγνησίας που έδωσαν την εντολή να χτυπηθεί τόσο βάναυσα το ειρηνικά διαμαρτυρόμενο πλήθος, με κίνδυνο βλάβης της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας πολλών Βολιωτών;

Φ.Τ.

Ανυποχώρητοι

Παρά το απρόκλητο, σκληρότατο χτύπημα της Αστυνομίας στην κυριακάτικη διαδήλωση, οι Βολιώτες όχι μόνον άντεξαν τις αλλεπάλληλες αστυνομικές επιδρομές, αλλά διεκδίκησαν σθεναρά το δικαίωμα της διαδήλωσης, μην επιτρέποντας να μετατραπεί το κέντρο του Βόλου σε απαγορευμένη ζώνη γι’ αυτούς που μάχονται για μια Ελλάδα ελεύθερη και για να γίνει ο ελληνικός λαός αφέντης στο σπίτι του.

Φ.Τ.

Προβοκάτσια εξ αντικειμένου

Ο,τιδήποτε εκτρέπει τη δικαιολογημένη οργή του ελληνικού λαού προς την κατεύθυνση της αντικοινωνικής βίας λειτουργεί αντικειμενικά υπέρ των μνημονιακών δυνάμεων. Παράδειγμα: Σήμερα έχει μετατεθεί τεχνηέντως και στο Βόλο η συζήτηση από το μείζον (παράδοση της Ελλάδας και του ελληνικού λαού στους ξένους) στο έλασσον (στα καμένα κτήρια και τα επεισόδια).

Φ.Τ.

Να λογοδοτήσουν

Με την ψήφο των μνημονιακών δυνάμεων παραδόθηκε η Ελλάδα κι ο ελληνικός λαός στους ξένους.Οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν όχι μόνον για να ικανοποιηθεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά και για να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό και να μπορέσει ο ελληνικός λαός, δουλεύοντας σαν το μυρμήγκι, να ξανακερδίσει τη χώρα του και σταθεί πάλι όρθιος στα πόδια του.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου