ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εταιρίες φύλαξης

εταιρίες-φύλαξης-374699

Εταιρίες φύλαξης

Εταιρίες φύλαξης τηλεφωνούν σε κατοίκους των Κάτω Λεχωνίων και τους ζητούν έναντι μηνιαίας αμοιβής, την προστασία των σπιτιών τους από επίδοξους κλέπτες ή ληστές. Οι εταιρίες, εκτός των άλλων, προσφέρουν και την τοποθέτηση συστημάτων συναγερμού για τον εκφοβισμό των κακοποιών και για την έγκαιρη προειδοποίηση των αντρών περιπολίας. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί οι δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής οι οποίοι με τη σειρά τους έχουν ενημερώσει και το Δήμαρχο Βόλου.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Η Ιστορία

Επιχειρούν πολλοί βουλευτές είτε με παραίτηση, είτε με άρνηση ψήφου, είτε ακόμη και με φανατική υποστήριξη των μέτρων άλλοι να γράψουν και άλλοι να διασώσουν την όποια προσωπική τους ιστορία. Επειδή όμως η Ιστορία ούτε ξεχνάει, ούτε συγχωρεί και κυρίως είναι αυστηρότερη από εμάς τους ίδιους, ας γνωρίζουν ότι η ιστορία δεν είναι ούτε θέμα θυμικού ούτε προσωπική υστεροφημία. Το μεγάλο «ναι» και το μεγάλο «όχι» όταν είσαι πολιτικός το λες καθημερινά με τη στάση ζωής και όχι μια στιγμή και στην αναμπουμπούλα.

Ο κρυπτογράφος

Η μεγάλη ανασύνθεση

Μπορεί η «ανταρσία» 10 βουλευτών από τη ΝΔ και άλλων τόσων από το ΠΑΣΟΚ να μην αφήνει ερωτηματικά για την τύχη της ψηφοφορίας σήμερα για το Μνημόνιο, άλλωστε αρκούν και 120 «ναι» για να περάσει, όμως ανοίγει μεγάλο πολιτικό θέμα.Μέσα από την αποσύνθεση του πολιτικού σκηνικού που δείχνει η διαφοροποίηση, ετοιμάζεται η ανασύνθεση. Όχι απλώς με αναδιάταξη των πολιτικών δυνάμεων, αλλά με εντελώς αλλαγμένες αυτές τις δυνάμεις. Χοντρικά, από τη μία οι «πρόθυμοι» και από την άλλη οι διαφωνούντες. «Πρόθυμοι» κάθε κομματικού χρωματισμού και ιδεολογικής αντίληψης που θα συνθέσουν ένα νέο συνασπισμό με στόχο την εξουσία.

Μ.Μπ.

Πόσο θα συγκατοικούν;

Οι διεργασίες, κυρίως στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, περιγράφουν αυτή την κατάσταση και τις επερχόμενες εξελίξεις. Τι κοινό θα μπορούν να έχουν από την επόμενη μέρα, για παράδειγμα οι Παπουτσήδες με τους Μόσιαλους;Αντίστοιχα, στη ΝΔ, για πόσο θα μπορεί να συνεχισθεί η συγκατοίκηση Μητσοτάκηδων με Μανώληδες;

Μ.Μπ.

Διασπασμένη και απειλητική

Οσο για την Αριστερά, τα είπε όλα χθες ο Σαμαράς. «Είναι για πρώτη φορά τόσο διασπασμένη» είπε, εννοώντας ότι ταυτόχρονα είναι και τόσο απειλητική. Μόνο το «ευτυχώς διασπασμένη» δεν είπε φανερά…

Μ.Μπ.

Η σκέψη στο «κέντρο»

Για όσους προσπαθούν να μαντέψουν κινήσεις κομμάτων, συνεργασίες και πορείες αριστερά ή δεξιά, να θυμίσουμε τη φράση του Ανδρέα Παπανδρέου όταν τον παρότρυναν να ακολουθήσει καθαρά αριστερή πολιτική: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει χωρίς Κέντρο». Και πήρε την εξουσία.

Μ.Μπ.

Καθόλου τυχαίο

Η Δημοκρατική Συμμαχία θα ψηφίσει «με πόνο ψυχής» τη νέα δανειακή σύμβαση γιατί αντιλαμβάνεται ότι το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι να χρεοκοπήσει η χώρα, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, ξεκαθαρίζοντας τη θέση της εν όψει της ψηφοφορίας της Κυριακής. Η ίδια πάντως χαρακτήρισε κάκιστη τη συμφωνία, αφού δεν υπήρξε ουσιαστική διαπραγμάτευση με εθνικές προτάσεις. Αυτό το τελευταίο… ας μη νομίζει ότι θα την απαλλάξει φυσικά. Ούτε έξω από τη Βουλή δεν περνά η ΔΗΣΥ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Καθόλου τυχαίο…

Β.Κ

Ψάχνονται

Παρά το ξεκάθαρο μήνυμα, τόσο του Γιώργου Παπανδρέου, όσο και του Αντώνη Σαμαρά, ενώπιον των κοινοβουλευτικών ομάδων τους, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ ορισμένοι άλλοι κούνησαν μαντίλι και παραιτήθηκαν. Άστους τώρα να ψάχνουν τους αναπληρωματικούς. Όλοι κρύβονται… Σκέπτονται προφανώς ότι δεν αξίζει τον κόπο για δύο και τρεις μήνες… να ακούσουν τα σχολιανά τους.

Β.Κ

Πλήγμα

Τεράστιο αντίκτυπο σε πολλές μικρές επιχειρήσεις της Μαγνησίας θα έχει η περικοπή του προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού. Ο πρώτος κλάδος θα είναι ο κλάδος του επίπλου, καθώς πολλά τοπικά εργοστάσια, εδώ και χρόνια, ζούσαν αποκλειστικά από την ανακαίνιση των ξενοδοχειακών μονάδων στο Πήλιο, τις Σποράδες και την Εύβοια. Ο δεύτερος μεγάλος χαμένος από την περικοπή του προγράμματος που επέρχεται μετά την κατάργηση της Εργατικής Εστίας είναι οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων του Νομού, αλλά και τα ξενοδοχεία πόλης. Ειδικά οι πρώτοι δεν έχουν, που δεν έχουν καθόλου δουλειά, τους έχουν… τρελάνει, όπως λένε, και οι τράπεζες για τα δάνεια που έχουν πάρει για να ανεγείρουν τα τουριστικά τους καταλύματα.

Δεν τα ασφαλίζουν

Αγονοι ήταν οι διαγωνισμοί που διενήργησε ο Δήμος Βόλου για την ασφάλιση όλων των οχημάτων του για το 2012 που δεν είναι και λίγα (επιβατικά, ανοικτά και κλειστά φορτηγάκια και δίκυκλα ανέρχονται συνολικά στα 214). Όπως είπε στην προχθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου, γενικώς υπάρχει μία απροθυμία από τις ασφαλιστικές εταιρίες να ασφαλίζουν οχήματα των ΟΤΑ. Το γιατί δεν το δικαιολόγησε.

Προεκλογικά έντυπα

Ολοι ρωτούν να μάθουν πότε θα γίνουν εκλογές. Τι σημασία έχει η ημερομηνία; Ένα είναι βέβαιο. Ό,τι ο προεκλογικός αγώνας έχει ξεκινήσει για τα καλά. Μερικοί μέχρι και προεκλογικά έντυπα ετοιμάζουν…

Θα ξαναρχίσει

Νέο πίνακα εργασιών κατέθεσε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο εργολάβος του έργου της ιχθυόσκαλας, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν, αφού δεν έγινε από το Υπουργείο αποδεκτό το αίτημα του εργολάβου για διάλυση της εργολαβίας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Απασχόληση ανέργων

Η απασχόληση των μακροχρόνια ανέργων και στα τρία νησιά των Βορείων Σποράδων, είναι το σημείο στο επικεντρώνεται το ενδιαφέρον των επικεφαλής. Και οι τρεις νησιωτικοί Δήμοι έχουν εντάξει στον προγραμματισμό τους αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με ευνόητους στόχους. Το ζητούμενο στην προκειμένη περίπτωση είναι η προσφορά εργασίας σε δύσκολες εποχές και ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντική η υλοποίηση κάθε παρόμοιας πρωτοβουλίας, προς όφελος όσων έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Γ.Υ.

Κάλεσμα για αγώνα

Το διαδίκτυο μπορεί να κρύβει παγίδες, πολλές φορές όμως μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο. Αυτό φάνηκε και με τους Αγανακτισμένους αλλά και τώρα στα καλέσματα της νεολαίας για συμμετοχή στις πορείες και στη συγκέντρωση σήμερα Κυριακή στο Ηρώο της πόλης. Τελικά ένα απρόσωπο αντικείμενο μπορεί να αποδεχτεί δυναμικό και αγωνιστικό.

Δ.Π

Εξηγήσεις

Μας λένε σε γενικές πάντα γραμμές τι θα έρθει στη χώρα μας εάν πτωχεύσουμε. Ποτέ δεν μας το αναλύουν. Είναι σαν να μην έχουμε άλλη επιλογή. Γιατί δεν καταλαβαίνουν πως με τέτοια δραματικά μέτρα ουσιαστικά πτωχεύουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε, δεν μπορούμε να ονειρευτούμε…

Δ.Π

Αλλάζουν τα πράγματα

Η Ελλάδα κι οι Έλληνες έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού στις πέντε ηπείρους όχι μονάχα γιατί η κυβερνώσα οικονομικοπολιτική τάξη καταχράστηκε την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού κι αφού λεηλάτησε τη χώρα τώρα την ξεπουλάει για να σωθεί, αλλά και γιατί η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας παρακολουθεί δίχως να αντιδρά, υπνωτισμένη, παράλυτη. Τα πράγματα όμως αρχίζουν να αλλάζουν. Το είδαμε χτες στο Βόλο, σε μαζικές διαδηλώσεις. Υπό βροχή. Θα το δούμε και σήμερα το απόγευμα στην παραλία της πόλης. Θα το δούμε στην Αθήνα, όπου εκατοντάδες Βολιώτες έχουν σπεύσει από το πρωί για τον αποκλεισμό της Βουλής…

Φ.Τ.

Ενα είδος υπηρέται των Ρωμαίων

Το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Η Ν.Δ. είναι έτοιμη να εκραγεί. Το ΛΑΟΣ διασπάται. Οι μνημονιακές δυνάμεις, όπως τις γνωρίζουμε σήμερα, εκφυλίζονται… Τους αποχαιρετούμε με στίχους του Καβάφη που ταιριάζουν στην περίσταση: «Έτσι μια ειρωνεία / θα καταντήσουν πια, και παίγνιο μες στην Ρώμη / τα γένη των. Που κατά βάθος έγιναν / σαν ένα είδος υπηρέται των Ρωμαίων».…Ας μην υπάρχει καμιά αυταπάτη. Καταρρέουν για να ανασυντεθούν και να επανέλθουν δριμύτεροι.

Φ.Τ.

Ο… μπαμπούλας

Πρώτα ο Καρατζαφέρης, ύστερα ο Σαμαράς μας κούνησαν το δάχτυλο, επισείοντας τον «κίνδυνο» της Αριστεράς! Μη φοβάστε, παλικάρια! Δεν θα είναι μόνη της η Αριστερά στην εξουσία! Θα είναι κι όσοι υποστήριζαν την έξοδο, αμέσως μετά τη συγκρότηση της ΟΝΕ! Κι όσοι συνειδητοποιούν πλέον ότι η απειθαρχία στις εντολές της Ευρωζώνης οδηγεί αναγκαστικά στην έξοδο! Κι όσοι πιστεύουν ότι και σήμερα αυτό που δίνει στη χώρα διαπραγματευτική ισχύ, είναι η θέση για έξοδο από το ευρώ! Δηλαδή, εκτός από εσάς, όλος ο υπόλοιπος ελληνικός λαός!

Φ.Τ.

Καμιά εκχώρηση!

Από σήμερα κι εμπρός δίνουμε αγώνα για την πατρίδα μας. Και πατρίδα μας δεν είναι οι Βρυξέλλες. Ούτε το Βερολίνο. Δική μας πατρίδα είναι η Ελλάδα. Οι δρόμοι που περπάτησε ο πατέρας μας. Η γειτονιά που μεγαλώσαμε. Το σπίτι που χτίσαμε με τον ιδρώτα μας. Είναι ο κάμπος του Αλμυρού, η Σκιάθος κι η Σκόπελος, το Πήλιο, το Βελεστίνο. Πατρίδα μας είναι τα γραφεία του ΟΑΕΔ που στενάζει ο άνεργος Βολιώτης… Δεν εκχωρούμε αυτή την πατρίδα! Θα παλέψουμε μέχρι να φύγει η ξένη ακρίδα και να γίνει ο λαός αφέντης στο σπίτι του!

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου