ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ερχονται και χειρότερα

ερχονται-και-χειρότερα-376610

Ερχονται και χειρότερα

Με την έναρξη της μαραθώνιας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών σταμάτησε πολιτική δημοσκόπηση (κρυφή) που είχε ξεκινήσει. Θα συνεχισθεί μετά την Κυριακή, αφού θα έχει γίνει η ψηφοφορία στη Βουλή και θα γνωρίζουν οι ψηφοφόροι τη στάση κάθε κόμματος και κάθε βουλευτή. Μέχρι προχθές η Ν.Δ. προηγούνταν με χαμηλότερα από πριν ποσοστά και χωρίς αυτοδυναμία. Από κοντά δεύτερος ο Κουβέλης. Συνολικά η Αριστερά με πάνω από 50%, αλλά με την προοπτική εκλογικής συνεργασίας στα αζήτητα, παρά την επιμονή του Τσίπρα. Καρατζαφέρης σε ελεύθερη πτώση με τη «Χρυσή Αυγή» να τον τσιμπολογάει. Το ΠΑΣΟΚ πέμπτο με θερμόμετρο Νευροκοπίου. Μετά την ψηφοφορία να δούμε…

Μ.Μπ.

Ο τσάμπας δεν πέθανε!

Χάλασε ο δημοτικός φωτισμός σε μερικά σημεία στην Αγριά και ποιος πήγε να τον φτιάξει; Μα φυσικά, ο γνωστός άγνωστος, για ότι έχει να κάνει με την περιοχή, Μπάμπης Ζάχος, ο οποίος από ό,τι φαίνεται δεν έχει αφήσει στην άκρη τα καθήκοντα του Αντιδημάρχου της περιοχής. Βέβαια και ως Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου πλέον προσφέρθηκε να πάει να φτιάξει με δικά του έξοδα τα φανάρια στον Περιφερειακό όπου είναι χαλασμένα. Αυτό θα πει γαλαντόμος άνθρωπος…

Α.Φ.

Αν χάλασαν…

…Ηλεκτρικές συσκευές στη Σκιάθο την Τετάρτη με τις στιγμιαίες διακοπές ρεύματος. Τα τηλέφωνα έσπασαν στην εφημερίδα από αναγνώστες που σε άλλον είχε χαλάσει το πλυντήριο, σε άλλον η τηλεόραση, σε υπηρεσίες χάλασαν οι ασύρματοι… Και δεν μπορούμε να πούμε, προσπαθούσαν από τη ΔΕΗ να την αποκαταστήσουν την βλάβη, αλλά αφού έβλεπαν ότι δεν φτιάχνεται και το ρεύμα ξεκινάει και σταματάει συνέχεια γιατί δεν το έκοβαν για λίγη ώρα μια και καλή μέχρι να αποκαταστήσουν το πρόβλημα να μην καίγονται και τα ηλεκτρικά; Α.Φ.

Ολο και πιο χαμηλά

Με… Άντζι Σαμίου θα γίνονται οι προσεχείς προεκλογικές συγκεντρώσεις των τριών κυβερνητικών κομμάτων και με το γνωστό άσμα «πιο χαμηλά – πιο χαμηλά». Έτσι όπως πάνε τα ποσοστά τους κάθε μέρα κυβερνητικής θητείας που μοιράζονται, σε λίγο θα κινούνται σε επίπεδα ολικών θερμοκρασιών. Τι σε λίγο δηλαδή, που το ΠΑΣΟΚ ήδη βρίσκεται σε βαθύ χειμώνα, με μικρό μονοψήφιο ποσοστό. Τέτοιο που του δίνει με άνεση… 12 – 18 βουλευτές πανελλαδικά. Για τη Μαγνησία δεν το συζητάμε. Μεγάλη επιτυχία.

Μ.Μπ.

Ο… Μάκης ξέρει

Η κατάσταση αυτή, όπως αποτυπώνεται και σε αυτή τη δημοσκόπηση, δίνει απάντηση στο γιατί Σαμαράς και Καρατζαφέρης κράτησαν αυτή τη στάση με τις δηλώσεις τους (άλλο τι ψήφισαν στα κρυφά). Είναι φανερό ότι πάμε για πολιτικές ανακατατάξεις. Τόσο συνολικά όσο και εντός των κομμάτων. Στο ΠΑΣΟΚ δεν αποκλείουν τη διάσπαση. Τι έχουν να χάσουν πια, άλλωστε; Στον ΛΑΟΣ, τον Καρατζαφέρη δεν τον σώσουν ούτε οι θεαματικές καταθέσεις χιλιάρικων στα ΑΤΜ της Βουλής, ούτε οι γνώσεις του στη δισκογραφία των Beatles. Έχει κριθεί ότι τη διαρροή προς τη «Χρυσή Αυγή» μόνο ο Βορίδης μπορεί να την ανακόψει. Σύντομα η αντικατάσταση…

Μ.Μπ.

Από κοντά οι επιχειρηματίες

Τώρα, αν ρωτηθείτε πόσα κόμματα θα έχει η νέα Βουλή, μη βιαστείτε να απαντήσετε, διότι στις εκλογές ούτε τα κόμματα θα είναι τα ίδια, ούτε η πολιτική σκηνή θα απαρτίζεται μόνο από τους υπάρχοντες σήμερα κομματικούς οργανισμούς. Η ανατροπή έρχεται με το κόμμα που ετοιμάζουν οι επιχειρηματίες. Θα ανακοινωθεί σύντομα, θα μιλάει για την ενίσχυση και προστασία της αγοράς και της επιχειρηματικότητας, θα συνηγορεί στην προστασία του εργατικού εισοδήματος. Σκεφθείτε απλώς τη στάση των εκπροσώπων τους στις πρόσφατες διαβουλεύσεις για τους μισθούς.

Μ.Μπ.

Ποια παράταση;

Ολες αυτές οι ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό θα δώσουν άλλο περιεχόμενο και στην προεκλογική αντιπαράθεση, η οποία έχει αρχίσει και εξελίσσεται με σκληρούς χαρακτηρισμούς και οξείες αντιπαραθέσεις, έστω και αν οι περισσότεροι εκτιμούν ότι οι εκλογές αργούν ακόμη (αλλά μάλλον δεν γνωρίζουν τις εκτιμήσεις του Γιούρογκρουπ, της τρόικας, των δανειστών). Χθες ρωτήθηκε στα Τρίκαλα το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ Κώστας Πουλάκης για το ενδεχόμενο παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου με την επισήμανση ότι το σχετικό κείμενο – αίτημα υπογράφει και η Ροδούλα Ζήση. Η απάντησή του «είναι προφανές ότι η κ. Ζήση ενδιαφέρεται μάλλον για την παράταση της δικής της θητείας στο προεδρείο της Βουλής και γενικά στο Κοινοβούλιο», είναι χαρακτηριστική του κλίματος.

Μ.Μπ.

Καινούργιες μέθοδοι;

Τι καινούργιο είναι πάλι αυτό με τις συγχωνεύσεις; Συγχωνεύσεις θα γίνουν οι μετακομίσεις σχολείων; Η λογική σ’ αυτή την πρόταση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας για «εσωτερική μετακόμιση» σχολείων έχει μία βάση, για να μην είμαστε κι εμείς παράλογοι, όμως θα προτιμούσαμε να στύλωνε τα πόδια η Διεύθυνση και να μην συνηγορούσε σε συγχωνεύσεις που θα δημιουργούσαν σχολεία μαμούθ ή σε μετακομίσεις που θα βγάλουν γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές στο δρόμο. Κάποια λύση θα υπάρχει για την αποφυγή αντιδράσεων ιδίως αυτή τη χρονική περίοδο.

Δ.Π

Αποκρούοντας κι απορρίπτοντας

Υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα συμφωνούσαν; Εάν ναι, ιδού! Συμφώνησαν σε όλα! Σε όλα όμως! Με πρώτα και «καλύτερα» την παράδοση της Ελλάδας και την εξαθλίωση του λαού! …Η ξένη κατοχή της χώρας αρχίζει κι επίσημα. Η δημοκρατία είναι και κλινικά νεκρή. Η κοινωνία σπρώχνεται στη λιμοκτονία. Όμως ο λαός του Βόλου, όλοι οι Έλληνες, θέλουν να ζήσουν και θα ζήσουν «αποκρούοντας τους έξωθεν εκβιασμούς κι απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους», όπως είπε πρόσφατα κι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, για να αναφέρουμε κάποιον ο οποίος δεν μπορεί να κατηγορηθεί από τα παπαγαλάκια του καθεστώτος ούτε για κομμουνιστής ούτε για αναρχικός!

Φ.Τ.

Πολιτικοί δήμιοι

Από σήμερα η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα κράτος δημίων. Η δημοκρατία μεταβάλλεται σε ένα πολιτικό καθεστώς ζόφου και τρόμου. Το να θέλεις από εδώ κι εμπρός να ζεις αξιοπρεπώς από τη δουλειά σου δεν θα θεωρείται απλώς ηλιθιότητα αλλά λόγος για να σε σέρνουν στα δικαστήρια.

Φ.Τ.

Θέλουν την ψυχή μας

Οι δήμιοι εκτός από τη χώρα θέλουν και την ψυχή μας. Θέλουν να γονατίσουμε, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς αυτοσεβασμό, χωρίς καν ψωμί και να υπηρετούμε τις άνομες ορέξεις τους. Καμιά ανοχή στην κυβέρνηση Παπαδήμου, καμιά εμπιστοσύνη στο κοινοβουλευτικό τηλεοπτικό τσίρκο, τώρα είναι η ώρα του ελληνικού λαού!

Φ.Τ.

Κανένας μονάχος του

Η υπομονή εξαντλήθηκε. Η φλυαρία ας πάψει. Κανένας Βολιώτης δεν είναι μονάχος του. Όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα!

Φ.Τ.

Πάλης ξεκίνημα

Η ατμόσφαιρα σήμερα στο Βόλο δεν είναι βαριά. Είναι αγωνιστική. Αρχής γενομένης από τώρα οι πολιτικοί δήμιοι της χώρας και του λαού θα παίρνουν καθημερινά την απάντησή τους στους δρόμους. Μέχρι να απελευθερωθούμε από την ξένη ακρίδα και να γίνει ο λαός αφέντης στο σπίτι του.

Φ.Τ.

Οι σημερινές διαδηλώσεις

Σήμερα ο Βόλος διαδηλώνει εναντίον ενός καθεστώτος ζόφου και συνασπισμένης ηλιθιότητος. Στις 11 π.μ. από την πλατεία Πανεπιστημίου με το ΠΑΜΕ, στις 12 το μεσημέρι από το Εργατικό Κέντρο Βόλου. Ίσως να υπάρξει και τρίτη, όπως την προηγούμενη φορά, αλλά για την ώρα δεν το γνωρίζουμε. Χαιρετίστε τις ανακοινώσεις όλων των κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων και συλλογικοτήτων που αντιστέκονται στη νέα κατοχή. Κάθε Βολιώτης ας πλαισιώσει όποια διαδήλωση θέλει. Το σημαντικό τώρα είναι ο αγώνας. Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου