ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πέφτουν σε λάθη

πέφτουν-σε-λάθη-379615

Κάποιοι κύκλοι επιχείρησαν χθες να διαστρεβλώσουν την πραγματικότητα και να παρουσιάσουν ότι η Ζέττα Μακρή αποδοκιμάστηκε από φιλάθλους του Ολυμπιακού στην εκδήλωση που έγινε στο Εκθεσιακό Κέντρο. Η προσπάθειά τους απέτυχε βέβαια διότι όσοι ήταν στο Εκθεσιακό Κέντρο είδαν ότι η Ζέττα βρίσκονταν στο χώρο πολύ νωρίτερα από την ώρα που άρχισαν οι αποδοκιμασίες. Επιπλέον όμως οι κύκλοι εντός και εκτός Ν.Δ που επιχείρησαν να παρουσιάσουν το άσπρο- μαύρο για να «χτυπήσουν» τη Ζέττα ξέρουν και ποιος πραγματικά τα «άκουσε» από τους φιλάθλους. Απλά τους έχει παρασύρει το άγχος και πέφτουν σε λάθη..
Ν.Τ

Χρυσόμαλλο δέρας η ΙΑΣΩΝ Α.Ε.

Αν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ χωρίς τη συμμετοχή του Δήμου Βόλου ουσιαστικά αλλάζει ιδιοκτησιακό καθεστώς το σημαντικό περιουσιακό στοιχείο που λέγεται ΙΑΣΩΝ Α.Ε. Πρόκειται για ακίνητο μεγάλης αξίας. Αν λοιπόν στο μερίδιο της αύξησης κεφαλαίου του δήμου Βόλου το πληρώσουν αναλογικά οι υπόλοιποι τρεις φορείς αναλογικά , το Επιμελητήριο Μαγνησίας από το 45% που κατέχει σήμερα θα βρεθεί τουλάχιστον στο 51%! Απόλυτος κυρίαρχος. Εξυπνο. Πλην όμως δεν υπολόγισαν τις Συμπληγάδες πέτρες των δικαστικών προσφυγών τις οποίες έχει κιόλας προαναγγείλει ο Δήμος Βόλου. Την επόμενη Δευτέρα θα γνωρίζουμε που πάει το πράγμα αφού από τη χθεσινή γενική συνέλευση καπνός δεν βγήκε.

Χ.Μ.

Ο καιρός

Πραγματική θύελλα χθες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αλλού χιονοθύελλα και αλλού καταιγίδα και κατακλυσμιαίες βροχοπτώσεις. Ακόμη και οι καιρικές συνθήκες εναρμονίστηκαν μ’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα και στους πολίτες αυτές τις μέρες.

Ο κρυπτογράφος

Μεγαλόπνοα σχέδια

Μπορεί στο Στεφανοβίκειο να έχουν πει το νερό νεράκι… στο Μ. Περιβολάκι όμως θα έχουν σε λίγο καιρό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Αυτό τουλάχιστον δεσμεύτηκε η Δήμαρχος σε εκδήλωση που έγινε για τα απολιθώματα θηλαστικών που παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργανώθηκε προχθές Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Έτσι είναι η «φτώχεια θέλει καλοπέραση και μεγαλόπνοα σχέδια…».

Β.Κ

Χρειάζονται σύμμαχοι..

Το καπιταλιστικό σύστημα που ζούσαμε παίρνει τη ρεβάνς και οδηγεί βιαίως στην πλήρη βαλκανοποίηση την κοινωνία μας, γι’ αυτό και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση με τη γνωστή συνδικαλιστική πρακτική, διότι απλά τα προβλήματα δεν είναι συνδικαλιστικού περιεχομένου, αλλά άκρως πολιτικά. Γι’ αυτό και οφείλει να βρει συμμάχους όχι μόνο στην ελληνική κοινωνία, αλλά και στα ευρωπαϊκά κινήματα» σχολίαζε χθες ο Μιλτιάδης Ζιάκας σε ομήγυρη συνδικαλιστών με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών που πράγματι παραπέμπουν πλέον σε εργασιακό μεσαίωνα.

Ν.Τ

Οι ευθύνες

Είναι αλήθεια ότι για τη σημερινή απεργία δεν υπήρχε κανένα χρονικό περιθώριο προετοιμασίας. Σε κάθε περίπτωση όμως οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα σήμερα θα πρέπει να βγούνε στους δρόμους. Δικαιολογίες και μακ – μουκ δεν χωράνε. Τα μέτρα είναι φωτιά. Η επόμενη μέρα δεν θα είναι η ίδια. Καιρός να σηκωθούμε από τους καναπέδες. Στο κάτω – κάτω κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε στο χαλαρό… Πόσο μάλλον ένας τέτοιος αγώνας σαν και αυτόν που δίνουμε μήνες τώρα για να κρατηθούμε όρθιοι. Ο καθένας σήμερα θα αναμετρηθεί με τις ευθύνες του, διότι ευθύνες δεν έχουν μόνο οι πολιτικοί αλλά και οι πολίτες.

Β.Κ

Αρραβώνες

Εχουμε αρραβώνες, μαθαίνω, στο Επιμελητήριο. Για τις βέρες και για το χρόνο τέλεσης του γάμου θα το πληροφορηθούμε, όπως όλα δείχνουν, λίαν συντόμως.

Τι φοβούνται;

Οταν μερικοί φοβούνται τους δημοσιογράφους, τότε κάποιοι θέλουν να κρύψουν. Πολλώ μάλλον όταν θέλουν να διαχειριστούν ένα δημόσιο ακίνητο ως προσωπικό τους τιμάριο. Κακή αρχή για μία νέα διοίκηση. Νέα, μόνον κατ΄ επίφαση, όπως φαίνεται, αφού είναι ηλίου φαεινότερον ότι είναι φτιαγμένη από παλιά υλικά….

Το σχόλιο γίνεται με αφορμή τη φαεινή ιδέα που είχαν κάποιοι πολιτικοί ογκόλιθοι να μην επιτρέψουν την είσοδο των δημοσιογράφων στη χθεσινή Γενική Συνέλευση της ΙΑΣΩΝ Α.Ε.

Στο Ισραήλ

Αυτό το σινάφι των μηχανικών τελικά δεν παίζεται. Χθες ιδιώτες μηχανικοί του Βόλου «κάρφωναν» την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, λέγοντας ότι η μελέτη για την Πλατεία Πανεπιστημίου, με την ιδέα της «κουρελούς» είναι παρόμοια με τη διαμόρφωση πλατειών που έχουν δει στο Ισραήλ!!!

Τοοόση καθυστέρηση

Αυτή η ιστορία με τον πρώην ταμία του Δήμου Βόλου από ένα σημείο και μετά αποτελεί μία κακόγουστη φάρσα, καθώς το θέμα των νέων ελλειμμάτων έρχεται μετά από 14 μήνες και αφού επί ένα και πλέον χρόνο έγινε απογραφή και οι ορκωτοί λογιστές έκαναν, υποτίθεται, φύλλο και φτερό όλα τα τιμολόγια που είχαν τεθεί στη διάθεσή τους…

ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

Εναλλακτική θέρμανση

Τη θέρμανση με τις παραδοσιακές σόμπες ξύλου επιλέγουν αρκετοί κάτοικοι των νησιών, οι οποίοι βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης στην καθημερινότητά τους. Η κατανάλωση του πετρελαίου έχει περιοριστεί σημαντικά και ως εκ τούτου είναι έντονος ο προβληματισμός των επαγγελματιών, οι οποίοι βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται διαρκώς. Παράλληλα αναζητούνται νέες, εναλλακτικές μορφές θέρμανσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση που βιώνει πλέον η συντριπτική πλειοψηφία σε καθημερινή βάση, με την ελπίδα της μελλοντικής ανάκαμψης.

Γ.Υ.

Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο τις περικοπές στο μισθό του. Ακόμη και πρόβλημα υγείας να έχει δεν μπορεί να βρει την υγειά του, γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ. Πού θα βρει ο άμοιρος ο πολίτης χρήματα για να πάει σε ένα γιατρό, όταν δεν του φτάνουν για να φάει; Πώς τα έφτιαξε έτσι το Υπουργείο Υγείας και κατάφερε να φτάσει στα άκρα τόσο τους ασθενείς που δεν έχουν πλέον στον ήλιο μοίρα, όσο και τους γιατρούς, αυτούς που δεν συμβλήθηκαν με τον ΕΟΠΥΥ, που βλέπουν τα έξοδα να τρέχουν και άδειους τους προθαλάμους των ιατρείων τους; Μα τι σχεδιασμός ήταν αυτός!

Δ.Π

Στα χαρακώματα…

Στα χαρακώματα βρίσκονται τα συλλογικά όργανα της Αυτοδιοίκησης ΕΝ.Π.Ε. και Κ.Ε.Δ.Ε. ενόψει του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για τις αλλαγές στον Καλλικράτη. Χθες συνεδρίασαν τα Δ.Σ. της ΕΝ.Π.Ε. και Κ.Ε.Δ.Ε., τα οποία προετοιμάζονται να εκφράσουν την κοινή τους αντίθεση σε διατάξεις του νόμου που ξαναμοιράζουν τις αρμοδιότητες σε βάρος της Αυτοδιοίκησης. Αυτή τη συγκυρία βρήκε ο Απόστολος Παπατόλιας, Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε., για να καταθέσει τις προτάσεις του για τη συνεργασία Δήμων και Περιφερειών σε αναπτυξιακά θέματα, προκειμένου να ξεπεραστεί η δυσπιστία των πολιτών απέναντι στο πολιτικό σύστημα.

Κανένας μόνος και φοβισμένος!

Ξεπουλούν την Ελλάδα. Λεηλατούν τον πλούτο της. Καταλύουν τη δημοκρατία. Μας θέλουν ζητιάνους στην πόρτα του εργοδότη να εκλιπαρούμε για μια καλύτερη θέση στις νεοελληνικές φαβέλες. Δεν πρόκειται για κακόγουστο αστείο. Η χώρα πουλιέται με το κομμάτι όσο – όσο, ο ελληνισμός καταρρέει και σβήνει. Μόνη ελπίδα ο λαός.

Κανένας μόνος και φοβισμένος! Όλοι μαζί να διώξουμε την ξένη ακρίδα και τους ντόπιους δωσίλογους, να σώσουμε την πατρίδα και τον ελληνισμό απ’ τον αφανισμό!

Φ.Τ.

Τα συλλαλητήρια στο Βόλο

Σήμερα που η Ελλάδα παραδίδεται και επίσημα στους ξένους πρέπει να βουλιάξει ο Βόλος. Να σταλεί το μήνυμα ότι οι Βολιώτες, σύσσωμος ο λαός της Μαγνησίας, δεν στέργουν στον εξανδραποδισμό τους και στη μετατροπή της χώρας τους σε φτωχή, άσημη επαρχία του Τέταρτου Ράιχ. Τώρα είναι η ώρα του λαού. Ή ο λαός θα σώσει τη χώρα ή θα εξαφανιστεί μαζί της.

Φ.Τ.

Με την ξενοκρατία ή με τους Έλληνες;

Είναι σημαντικό την ώρα που σηματοδοτείται η ξένη κατοχή στην Ελλάδα να δουν οι Βολιώτες από ποια μεριά στέκονται ο Δήμος Βόλου και οι φορείς της πόλης. Με την ξενοκρατία ή με τους Έλληνες;

Τέρμα οι σαχλαμαρίτσες, κύριοι, κι η λάιφ στάιλ πολιτική. Σήμερα γράφεται ιστορία.

Φ.Τ.

Στο λαϊκό στόχαστρο

Η έως τώρα απουσία του λαϊκού παράγοντα από τα δρώμενα αποθράσυνε Γερμανούς και ντόπιους Γερμανοτσολιάδες και ζητούν την κεφαλήν της χώρας επί πίνακι. Χτες ο λαός της Αθήνας βγήκε στους δρόμους υπό καταρρακτώδη βροχή. Σήμερα οι Βολιώτες κι όλοι οι Έλληνες θα δώσουν τη δική τους απάντηση. Τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα πολυνομοσχέδια και οι δανειακές συμβάσεις, η συγκυβέρνηση συνταγματικής εκτροπής ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ, οι ξένοι επικυρίαρχοι στο λαϊκό στόχαστρο!

Φ.Τ.

Η πολιτική σημασία της απεργίας

Η σημερινή γενική απεργία έχει άμεση πολιτική σημασία. Ανεξάρτητα από τη μαζικότητά της σηματοδοτεί την απαρχή παρατεταμένων λαϊκών αγώνων κάθε μορφής μέχρι να ελευθερωθεί η χώρα από τους ξένους και τους ντόπιους δωσίλογους συνεργάτες τους.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου