ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σκληρή απάντηση

σκληρή-απάντηση-381677

Σκληρή απάντηση

«Προϊόν νοσηρής φαντασίας» χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ τα όσα αναγράφονται σε ανάρτηση του ιστότοπου real.gr, ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Γιώργος Παπανδρέου στην χθεσινή του συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο «φέρεται να έλαβε πλήρη στήριξη για τυχόν δικαστικές περιπέτειές του». Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου δεν έχει κανένα λόγο και καμία ανάγκη να ζητά από τον οποιοδήποτε τέτοιου είδους υποτιθέμενες προστασίες και συναλλαγές ή να ανέχεται τέτοιους υποτιθέμενους εκβιασμούς». Β.Κ

Θα συμφωνήσουν;

Το κρίσιμο ερώτημα της σημερινής ημέρας είναι αν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συνυπογράψουν τα άθλια μέτρα. Εκτιμούμε ότι θα διαφωνήσουν και οι τρεις. Για διαφορετικούς λόγους , αλλά και οι τρεις!

Ο κρυπτογράφος

Εξηγήσεις

Εξηγήσεις ζητά ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας από τον Διευθυντή του 1ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας γιατί ο δεύτερος δεν άφησε τα παιδιά να προσεγγίσουν το σχολείο προχθές υπό το φόβο μην χτυπήσουν από τον πάγο που είχε σκεπάσει τον δρόμο που οδηγεί στο σχολείο! Είναι δυνατόν; Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας που ενημερώθηκε για το θέμα έγινε έξω φρενών με τα μέλη της να κάνουν λόγο για άνευ προηγουμένου αποφάσεις. Δηλαδή πρέπει να τεθούν σε κίνδυνο παιδιά; Αν κάποιος μαθητής του ΕΠΑΛ γλιστρούσε και χτυπούσε ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας ποιον θα καλούσε σε απολογία; Ή όλες οι κινήσεις των σχολείων πρέπει να συνοδεύονται και από έγγραφα; Στις 8.05 χτύπησε το κουδούνι, γιατί είχε βλάβη, στη 1.10 δέκα παιδιά αγόρασαν κολατσιό από το κυλικείο και στις 2.20 πέντε γονείς ήρθαν να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο. Τέτοια λεπτομέρεια θέλει η Διεύθυνση; Δ.Π

Τρελάθηκαν στις ευχαριστίες

Από παντού χθες έρχονταν ευχαριστίες για το γεγονός πως αποφεύχθηκαν τα μεγάλα προβλήματα από την κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών. Οι Δήμαρχοι ευχαριστούν τους Αντιδημάρχους και την Περιφέρεια, οι Αντιδήμαρχοι τον κόσμο για τη συνεργασία και ούτω καθεξής… Α.Φ.

Αναταραχή…

…Στους Δήμους για τη μείωση των Αντιδημάρχων. Τα πάνω κάτω τους φέρνει το σχέδιο του πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών και αναμένονται μεγάλες αντιδράσεις… Α.Φ.

Πλήθος κόσμου

Την ώρα που η Ζέττα είχε στην πάνω αίθουσα σαράντα άτομα από το ψηφοδέλτιό της, εγώ στο ισόγειο είχα ενενήντα. Το «καρφί» από τον Π. Πελεκάνο, που προχθές το βράδυ τελούσε πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο του Βόλου, με τους νεόνυμφους να έχουν στο πλευρό τους δεκάδες καλεσμένους. Δικαιολογημένα ο τοπικός Αντιδήμαρχος Βόλου υποστήριζε ότι είναι καλός… παπάς.

Καφέ και τυροπιτάδικα

…Λίγη ώρα νωρίτερα ο κ. Πελεκάνος είχε υπογράψει τρεις νέες άδειες λειτουργίας καταστημάτων. Δύο καφέ και ένα τυροπιτάδικο. Αυτό θα πει ανάπτυξη. Για τα καταστήματα που έκλεισαν κουβέντα. Μας παρέπεμψε στο Επιμελητήριο και το ΤΕΒΕ…

Εξεδήλωσε την πρόθεση

Εξεδήλωσε την πρόθεση να παραιτηθεί, έσπευσαν να διαμηνύσουν στα τοπικά ΜΜΕ οι στενοί συνεργάτες του Δημάρχου και Προέδρου της ΔΕΥΑΜΒ, μόλις διέρρευσε η συνάντηση που είχε ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Λεωνίδας Μαυρογιάννης ( φωτό) με τον Προϊστάμενο του Τομέα Ύδρευσης της Επιχείρησης κ. Γιάννη Χούσιο. Οι πέντε λέξεις έχουν τη δική τους αξία, καθώς δείχνει ότι του ζητήθηκε να παραιτηθεί προκειμένου να διευκολυνθεί η έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων, η συνδρομή του οποίου έχει ήδη ζητηθεί από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Την έδωσε σε άλλον

Στην τελευταία συνέντευξη που έδωσε ο Δήμαρχος Βόλου την περασμένη Τρίτη ο Π. Σκοτινιώτης ρωτήθηκε από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ αν εκτός από τον κ. Κουτσιφέλη ζήτησε να υποβάλει την παραίτησή του και ο Προϊστάμενος του Τομέα Ύδρευσης. Όχι, δεν είχα καμία τηλεφωνική επαφή, ήταν η απάντηση του Δημάρχου. Μετά την παρέλευση δύο 24ωρων το βαρύ έργο ανέλαβε να φέρει σε πέρας ο Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Λ. Μαυρογιάννης.

Οι αναντικατάστατοι

…Αντιλαμβάνομαι ότι όσο σοβαρή και αν είναι η υπόθεση μία μεγάλη Επιχείρηση δεν μπορεί να αποψιλώνεται από τα υψηλόβαθμα υπηρεσιακά της στελέχη που αποτελούν την «καρδιά» της. Ωστόσο για να διευκολυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης και προκειμένου να μη μείνει νομίζουμε ότι θα πρέπει να ζητηθεί να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση της υπηρεσίας και ένα τρίτο υψηλόβαθμο υπηρεσιακό στελέχους. Άλλωστε, όπως λέει ένας φίλος, μόνον στο Νεκροταφείο συναντά κανείς «αναντικατάστατους»…

Ο χορός των καπνοπωλών

Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία όπου ο κλάδος τους ασφυκτιά οι καπνοπώλες Νομού Μαγνησίας θα έχουν απόψε την ευκαιρία να… ξεχάσουν για λίγες ώρες τις σκοτούρες τους, διασκεδάζοντας μαζί με τις οικογένειες τους και τους φίλους τους στο ΣΟΥΙΠΑΣ ΠΑΛΛΑΣ όπου πραγματοποιούν τον ετήσιο χορό τους. ΑΝΤ. ΤΣΕΛ

Ευθύς και αποκαλυπτικός

Εντύπωση προκάλεσε ο λόγος του προέδρου της ΟΕΝΓΕ κ. Δημήτρη Βαρνάβα που δεν μάσησε τα λόγια του απέναντι σ’ όλα αυτά που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, που έχουν διπλοπληρώσει για τη δημόσια υγεία, αλλά και οι γιατροί που αν και έχουν δεχτεί μειώσεις τουλάχιστον 30% στους μισθούς τους βρίσκονται στις επάλξεις και συνεχίζουν να προσφέρουν. Ο κ. Βαρνάβας τα έβαλε για ακόμη μια φορά με τον Υπουργό Υγείας χαρακτήριζοντάς τον υπηρέτη της τρόικα, ενώ αρίθμησε τα ατοπήματα στα οποία έχει πέσει. Σκληρή γλώσσα του κ. Βαρνάβα, όμως άκρως αληθινή.

Δ.Π

Αλαλούμ με τα φάρμακα

Εκτός από τα φαρμακεία τα γενόσημα ήρθαν και στα Νοσοκομεία για να μειώσουν φυσικά το κόστος της δαπάνης. Ο κ. Μιχάλης Δικαιάκος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας, τόνισε πως μέσα σε τρεις μήνες αλλάζουν τα φάρμακα πέντε φορές σε σημείο ασθενείς με ψυχικά νοσήματα να μην πείθονται να τα λάβουν. Ο ίδιος δεν τάχθηκε κατά των γενοσήμων, αλλά της τακτικής που ακολουθείται, επισημαίνοντας πως πρέπει να υπάρξει σοβαρός, αυστηρός εθνικός έλεγχος για την έλευση των γενοσήμων. Κάτι που στην Ελλάδα φυσικά και δεν συμβαίνει… Δ.Π

Συμμετοχή

Στη συνέλευση για τον ΙΑΣΩΝΑ παρών θα είναι και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης, όπως έλεγε χθες ο ίδιος στη στήλη. Επίσης να επισημάνουμε ότι εκ παραδρομής χθες γράφτηκε ότι ο Θαν. Σταυρίδης θα είναι στο νέο Δ.Σ. της εταιρίας, αφού εξαρχής προτάθηκε ο Γιαν. Μπουρούνης.

Β.Κ

Για τη συνδιάσκεψη

Μέχρι αργά χθες το βράδυ συνεδρίαζε η Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες προκειμένου να αποφασίσει για τη Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη που πρέπει να γίνει εν όψει της Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης το Μάρτιο στην Αθήνα. Στη τοπική κομματική εκδήλωση θα προσκληθεί στέλεχος από την Αθήνα σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν τις επόμενες μέρες. Β.Κ

Κοινωνική αλληλεγγύη

Οι αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης κυριαρχούν σε διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητας, όπως δείχνουν τα αριθμητικά αποτελέσματα του εράνου αγάπης, αλλά και της προσφοράς τροφίμων, μέσω της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΙ και της Εκκλησίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπολογίζεται ότι συγκεντρώθηκαν περίπου πέντε τόνοι τροφίμων στους ειδικούς κάδους που τοποθετήθηκαν σε μάρκετ της περιοχής μας, προκειμένου να καλυφθούν οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες των απόρων συμπολιτών μας. Η τοπική κοινωνία ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα συμπαράστασης στους έχοντες ανάγκη, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη αποτελεί πάντα θεμελιώδη αξία.

Γ. Υ.

Δεύτερη και με καθυστέρηση

Με κοινή τους επιστολή οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Στεφανοβικείου και Καναλίων, κ.κ. Παπαϊωάννου Γιάννης και Τριαντάφυλλος, ζήτησαν από τη Δήμαρχο Ρήγα Φεραίου κ. Ελένη Λαΐτσου να παρουσιαστεί και να συζητηθεί άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η ολοκληρωμένη μελέτη για την αξιοποίηση της υπό σύσταση λίμνης Κάρλας ως εργαλείο για τη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής (Σχέδιο ΚΑΡΛΑ 21+), την οποία είχε προετοιμάσει η πρώην Νομαρχιακή Αρχή. Για να δούμε… Πόσο γρήγορα θα ανταποκριθεί η Δήμαρχος σε ένα τόσο σημαντικό για την μελλοντική ανάπτυξη των παρακάρλιων περιοχών θέμα;

Ν.Τ.

Ανεμοδούρα!

Τη μια μέρα ο Δήμαρχος Βόλου για το περίφημο θέμα της ΔΕΥΑΜΒ κατά δήλωσή του δεν… κανιβαλίζει. Σήμερα… κανιβαλίζει και ζητάει την παραίτηση του Προϊσταμένου Ύδρευσης Γ. Χούσιου δια του αντιπροέδρου της ΔΕΥΑΜΒ Λ. Μαυρογιάννη. Ανεμοδούρα ο Δήμαρχος!

Φ.Τ.

Εξευτελισμός της Βουλής

Ψηφίζεται πριν από μερικές μέρες το πολυνομοσχέδιο. Ο Γερμανός γκαουλάιτερ βάζει βέτο. Nein! λέει. Πάρτε το πίσω και διορθώστε το! Και το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο δεν έχει πάρει ακόμα το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο. Προς δόξαν καμιά τρακοσαριά θλιβερών τυπάκων που καμώνονται πως κυβερνούν τη χώρα! Και προς πλήρη εξευτελισμό της ελληνικής Βουλής!

Φ.Τ.

Η… παραίτηση Παπαδήμου

Βέβαια ο Παπαδήμος δεν τρελάθηκε απειλώντας με παραίτηση. Αυτό που παρακολουθούμε σήμερα, σε αυτή την παρωδία «διαφωνίας» των μνημονιακών πολιτικών αρχηγών, είναι η συντονισμένη προσπάθειά τους να τρίξουν τα δόντια στον κόσμο της εργασίας, να τον τρομοκρατήσουν έτι περαιτέρω, και να τον σύρουν ακόμα πιο βαθιά στο βούρκο των συμφερόντων των ξένων και ντόπιων πατρώνων της χώρας.

Φ.Τ.

Δυο επιλογές

Ενδεικτική για τις προθέσεις της μνημονιακής κυβέρνησης η τοποθέτηση Βενιζέλου στη χτεσινή διαμάχη του με τον Τσίπρα: Παραδίδουμε γην και ύδωρ για να σωθεί μια μικρή μειοψηφία που μας έφτασε ως εδώ… Έχουμε την επιλογή να γίνουμε ανθρωποειδή και δουλοπάροικοι στη χώρα μας, όπως θέλει ο κ. Βενιζέλος. Δεν είναι καλή επιλογή. Έχουμε ακόμη μία. Να κάνουμε τους ξένους και τους μνημονιακούς πέρα, να πάρουμε ως λαός την κατάσταση στα χέρια μας, να κρατήσουμε ζωντανές την πνευματικές, ηθικές και πολιτιστικές μας αξίες και να κερδίσουμε το μέλλον που μας στερούν.

Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου