ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μονά – ζυγά

μονά-ζυγά-382405

Μονά – ζυγά

Δεν θα κοπεί ο 13ος και 14ος αλλά θα χρειαστεί μια μείωση μισθών της τάξεως του 40%!!! Αυτή είναι η νέα χθεσινοβραδινή πρόταση της τρόικας. Κατανοώ πολύ καλά τους λόγους που μας περνούν για Αμερικανάκια, αδυνατώ όμως να καταλάβω τι τους κάνει να πιστεύουν ότι είμαστε εντελώς μαλ…ες!

Ο κρυπτογράφος

Συλλαλητήριο και συναυλία

Συλλαλητήριο την Πέμπτη 9 Φελβάρη και συναυλία με γνωστούς καλλιτέχνες στην Αρχιτεκτονική του Πεδίου Άρεως την επόμενη μέρα προγραμματίζει το Συνδικάτο Μετάλλου Μαγνησίας «Μήτσος Παπαρήγας», καλώντας τα σωματεία σε για τη δημιουργία ενιαίου μετώπου και οργανωμένης, μαζικής ταξικής πάλης. Οι αποφάσεις ελήφθησαν στη γενική συνέλευση του Συνδικάτου στο ΕΚΒ. Ο Πρόεδρος του Συνδικάτου κ. Γ. Ρούσσας ήταν αυτός που πρότεινε στη Συνέλευση να γίνουν κινητοποιήσεις προς τα τοπικά ΜΜΕ και τα Δικαστήρια με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου να κριθεί καταχρηστική η επίσχεση εργασίας στην ΚΑΝΑΚΗΣ ΑΕ. Β.Κ

Συνέχεια… στην κόντρα

Η υπόθεση ΙΑΣΩΝ…θα έχει και συνέχεια. Στο Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας προχθές ο πρόεδρος Αρ. Μπασδάνης έκοψε τον «ομφάλιο λώρο» με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο θέμα της διεκδίκησης της υπερτοπικής αγοράς και συμπορεύτηκε με την απόφαση του Επιμελητηρίου. «Η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος αντί να κάνει το παγώνι χωρίς χρήματα, οφείλει να συνεργαστεί με το Επιμελητήριο για την καλύτερη αξιοποίηση του ακινήτου και να μην ζητάει την άνευ όρου παραχώρησή του. Ως Επιμελητήριο δεν πρόκειται να απεμπολήσουμε του ποσοστού του 46% που κατέχουμε στο Δ.Σ» επεσήμανε στη στήλη ο κ. Μπασδάνης. Νέα κόντρα μυρίζει… η ιστορία με το Δήμο.

Ν.Τ

Εκπροσωπήσεις

Για το θέμα του ΙΑΣΩΝΑ είχε προηγηθεί βέβαια στη συνεδρίαση του Επιμελητηρίου στενό μαρκάρισμα… με μπούσουλα προηγούμενη απόφαση της Διοίκησης. Τελικά στη συνέλευση που έχει οριστεί για τις 6 Φλεβάρη, το Επιμελητήριο θα εκπροσωπήσουν οι κ.κ. Στάθης Πλαστάρας, γ.γ. του Επιμελητηρίου με δικαίωμα ψήφου και οι κ.κ. Απ. Αθανασός, Μιλτ. Παπαποστόλου, νομικός σύμβουλος. Για το Δ.Σ της εταιρείας ΙΑΣΩΝ προτάθηκαν οι Κων. Χαλύφας, Απ. Πούλιος, Γ. Μπουρούνης, Απ. Αθανασός, Στ. Πλαστάρας και Θαν. Σταυρίδης, ενώ το Επιμελητήριο θα συμμετέχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με 400.000 ευρώ, κατ’ αναλογία του ποσοστού του.

Ν.Τ

Χάσανε τα αυγά και τα πασχάλια! Μια χιονόπτωση έφτασε για να χάσει η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου τα αυγά και τα πασχάλια… και να προκαλέσει πανικό σε δεκάδες φορτηγατζήδες που μετέφεραν ευπαθή προϊόντα. Η μοναδική περίπτωση που δεν τα χάνει είναι όταν μας παίρνει τα λεφτά στα διόδια… Α.Φ.

Χτύπησε…

… Επιτέλους ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νοτίου Πηλίου Απόστολος Αρέθας με καταγγελία του για την μεταφορά των μαθητών. Μπορεί ο πρώην Δήμαρχος να μην εμφανίζεται πολύ, ωστόσο χθες έδωσε την εξήγησΉ του και όπως είπε «δεν θα αναλωθώ σε ανακοινώσεις και απαντήσεις, όπως κάνουν ο Δήμαρχος και ο Βακούλας. Εγώ θα μιλάω μόνο όταν κάτι είναι σημαντικό και αξίζει»! Το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν… Α.Φ.

Βροντάκηδες και Φορτουνάκηδες

Βροντάκηδες και Φορτουνάκηδες θύμιζε η χθεσινή κοπή πίτας στο Β΄ ΚΑΠΗ, καθώς ο εκπρόσωπος των μελών του Δ΄ ΚΑΠΗ στον Άγιο Βασίλειο Τριαντάφυλλος Φαλαγκάρης τα ’βαλε με τον εκπρόσωπο του Β΄ ΚΑΠΗ Γ. Ελαφροπάτη, καθώς τον θεώρησε υπαίτιο για το γεγονός ότι αποκαθήλωσε από τους χώρους του ΚΑΠΗ τα κάδρα με τους έμμετρους στίχους του, πολλούς από τους οποίους έχει δημοσιεύσει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Με πόσους μαθητές;

Όλα τα σχολεία στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία λειτούργησαν χθες σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με πόσους μαθητές το καθένα δεν είπαν τίποτα, καθώς λίγες ώρες νωρίτερα καθηγητές είχαν φροντίσει να ενημερώσουν γονείς και μαθητές ότι δεν θα γίνουν μαθήματα…

Το κόμμα

Το κόμμα είναι πάνω από πρόσωπα. Με τον τρόπο αυτό χθες βράδυ η Ζέττα Μακρή… προσπέρασε τις μουρμούρες των υποψηφίων του συνδυασμού της ότι… τρώνε πόρτα από πολλούς ψηφοφόρους τους, καθώς συναντούν στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις τους, όπως είπαν, μία γενικότερη απαξίωση για το πολιτικό προσωπικό του Νομού και όχι μόνον…

Ελάχιστη προσέλευση

Ελάχιστη είναι μέχρι τώρα η προσέλευση όσων λαμβάνουν προνοιακά επιδόματα και οι οποίοι καλούνται μέχρι τις 16 Μαρτίου να απογραφούν στα ΚΕΠ, διαφορετικά δεν θα συνεχίσουν να παίρνουν το επίδομα. Και αυτό γιατί, όπως λένε οι υπεύθυνοι στα ΚΕΠ, διαφαίνεται να υπάρχει μία δυσκολία προσέλευσης όσων κατοικούν εκτός Βόλου.

Ο αντίλογος

Ο αντίλογος από το Σωματείο Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Μαγνησίας για το χθεσινό μας σχόλιο, όπου η δημοτική σύμβουλος και υπεύθυνη κοινωνικών θεμάτων του Δήμου Βόλου Κατερίνα Μπαρμπουδάκη εξέφρασε δημόσια τη δυσφορία της για το γεγονός ότι μολονότι έδωσε το όνομά της στην τηλεφωνήτρια του ΕΚΑΒ προκειμένου ασθενοφόρο να επιληφθεί περιστατικό στη οδό Ιάσονος, η τηλεφωνήτρια αρνήθηκε να της δώσει τα στοιχεία της. Ολόκληρη η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ έχει ως εξής: «Καταγγέλλουμε τον τρόπο που βρήκε να «διαφημιστεί» η δημοτική σύμβουλος κ. Αικατερίνη Μπαρμπουδάκη. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ λειτουργούν σύμφωνα με τον εσωτερικό κανονισμό και τις εντολές της διοίκησης. Τα στοιχεία των εργαζομένων είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε κατόπιν έγγραφης αίτησής του, δεν είναι υποχρεωμένοι να δίνουν σε οποιονδήποτε τηλεφωνικώς τα στοιχεία τους για ευνόητους λόγους. Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ είναι πάντα στο πλευρό των συνανθρώπων όταν τους έχουν ανάγκη χωρίς να το διαφημίζουν μέσω τρίτων. Ακόμη και στα ρεπό όταν καλούμαστε από την Υπηρεσία, όπως συγκεκριμένα χθες, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, να καλύψουμε την εθνική οδό. Επομένως ζητούμε να ανακαλέσει η παραπάνω δημοτική σύμβουλος κ. Αικατερίνη Μπαρμπουδάκη την προσπάθειά της να σπιλώσει το ήθος και την επαγγελματική κατάρτιση των εργαζομένων του ΕΚΑΒ».

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αντε να ζήσουν

Κάποτε έλεγαν πολλοί πως οι μισθοί θα πρέπει να δίνονται αναλόγως με το τι προσφέρει ο καθένας. Μάλλον αυτό δεν ίσχυε ποτέ και ούτε θα ισχύσει αν σκεφτεί κανείς πως εργαζόμενοι και νοσηλευτές του Νοσοκομείου, παρόλο που βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών σε 24ωρη βάση, λαμβάνουν 100 και 200 ευρώ το 15νθήμερο. Αλλά αυτοί οι άνθρωποι έχουν και οικογένειες και υποχρεώσεις και ανάγκες. Πώς θα τα βγάλουν πέρα; Μπήκε κανένας υπουργός, βουλευτής στη θέση αυτών των ανθρώπων και γενικά στη θέση ανθρώπων που εργάζονται και προσφέρουν και λαμβάνουν ψίχουλα ή στη θέση των απολυμένων; Μάλλον όχι, γιατί εάν είχαν νιώσει έστω και το 1/10 από αυτό που τραβάνε αυτοί οι άνθρωποι οι αποφάσεις τους θα ήταν διαφορετικές. Δ.Π

Εγινε ένα πρόγραμμα, κόπηκε κι αυτό

Στο Δημοτικό Σχολείο του Σέσκλου είχε ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μέσω του οποίου οι μαθητές έτρωγαν υγιεινό φαγητό στο σχολείο εντελώς δωρεάν. Μετά τον Καλλικράτη το πρόγραμμα σταμάτησε εξαιτίας της επιχορήγησης και τώρα κάνουμε λόγο για παιδιά που πεινάνε. Αντί το πρόγραμμα αυτό να γίνει παράδειγμα και να ακολουθηθεί σε όλα τα σχολεία, πήγαν και το κατήργησαν. Αλλά όταν κοιτάει κάποιος μόνο τα ευρώ και όχι τα παιδιά αυτά πράττει.

Δ.Π

167 μέρες αγώνας

Εδώ και 167 μέρες οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ περιφρουρούν επί 24ώρου βάσεως το κλειστό πλέον εργοστάσιο, δίνοντας έναν δίκαιο αγώνα που υπό τις παρούσες συνθήκες είναι αγώνας κάθε εργαζομένου. …Αυτό που μετατρέπει την περίπτωσή τους σε απειλή για τους εργοδότες είναι ότι η βολιώτικη κοινωνία αρχίζει να αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει και να εκδηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της.

Φ.Τ.

Γιατί κλειστά;

Για ποιον λόγο τα σχολεία της Αγριάς χτες παρέμειναν κλειστά; Ρωτάμε γιατί δεν υπήρχε ίχνος χιονιού ή πάγου. Στο Δήμο Βόλου στο πόδι παίρνουν τις αποφάσεις; …Τελικά επιβεβαιώνεται γι’ ακόμη μια φορά: Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Φ.Τ.

Λιποθυμούν στα σχολεία

Τέρμα στις αυταπάτες. Παιδιά σε σχολεία του Βόλου λιποθυμούν από ασιτία! Όποιος Βολιώτης δεν αντέχει πια να συντάσσεται με μια γενιά Κρόνων που αναρριχήθηκαν στην εξουσία και κατάπιαν τη χώρα, οφείλει εδώ και τώρα να σταθεί ενσυνείδητα και αποφασιστικά απέναντί τους. Πριν είναι πολύ αργά για όλους μας.

Φ.Τ.

Ο κ. Κόστα Ρίκα Γ. Παπανδρέου: «Υπεραμύνομαι της Ελλάδας και του ελληνικού λαού… στην Κόστα Ρίκα, στις Βρυξέλλες, το Ισραήλ»… Ψυχολόγοι, κοινωνιολόγοι, παπάδες, επαγγελματίες πολιτικοί του «ελληνικού ζητήματος» βρείτε του ένα φάρμακο, μια θεραπεία, ένα ξόρκι, μια νέα θεσούλα, κάτι, πριν μας τρελάνει όλους μας! Φ.Τ.

Κύριε Αρχιεπίσκοπε…

Κύριε Αρχιεπίσκοπε της Εκκλησίας της Ελλάδος. Επειδή τις σωστές σου επισημάνσεις περί της καταστροφικής πολιτικής που εφαρμόζεται στη χώρα η μνημονιακή κυβέρνηση τις έχει ήδη ρίξει στον κάλαθο των αχρήστων, μπορείς εσύ να αρθείς στο ύψος της περίστασης και να κάνεις τώρα το μεγάλο αλλά αναγκαίο βήμα που έπρεπε να είχε γίνει ήδη από καιρό: Εκποίησε την εκκλησιαστική περιουσία υπέρ του λαού άμεσα! Φ.Τ.

Πόσο ακόμη;

Στο ΕΚΒ περιμένουν ακόμη … την συνάντηση με το δήμαρχο Βόλου αλλά και με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το θέμα της απασχόλησης αλλοδαπών στα έργα που εκτελούνται. «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μας αγνοούν» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος εκτιμώντας ότι το θέμα μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο σε «ανώτερο επίπεδο» και όχι διά αντιπροσώπων όπως έλεγε στη στήλη εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του. Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου