ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τους ξάπλωσε

τους-ξάπλωσε-389107

Τους ξάπλωσε

Ο ένας είναι αδιάβαστος για το μνημόνιο, η άλλη πάσχει από βιβλία αφού πέρασε η σχολική χρονιά. Ο Κρυπτογράφος

Κρίμα η πολύωρη αναμονή τους…

Μόνον εύκολη δεν είναι η δουλειά για τα στελέχη του ΣΔΟΕ. Για παράδειγμα χθες σε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις το… καραούλι που είχαν στήσει στο Βόλο για να συλλάβουν δύο μεγαλοοφειλέτες του Δημοσίου πήγε… στράφι, καθώς όπως φαίνεται οι επιχειρηματίες, για το φόβο των Ιουδαίων ή από ένστικτο, διανυκτέρευσαν κάπου αλλού, αποφεύγοντας έτσι τη σύλληψη…

Περιμένουν πώς και πώς…

…Από μέρα σε μέρα περιμένουν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου την έγκριση του προϋπολογισμού για το 2012 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, μολονότι εκπνέει σε λίγες μέρες ήδη ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου, κάτι που σημαίνει ότι χωρίς αυτό δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή πληρωμή. Η υπομονή τους έχει ξεχειλίσει, αλλά προς το παρόν κρατούν χαμηλούς τόνους, ευελπιστώντας ότι αυτό θα γίνει εντός της ημέρας.

Μουρμουρητά…

…Πάντως χθες αργά το μεσημέρι συνεδρίασαν στη Νίκαια τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας και οι Δήμαρχοι από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ που ξεκινά αύριο στην Κομοτηνή. Και εκεί ακούστηκαν μουρμουρητά ότι ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν εξαντλείται στον έλεγχο νομιμότητας αλλά και σκοπιμότητας κ.ο.κ.

Ακέφαλος

Πάντως ο Δήμος Βόλου το σαββατοκύριακο θα είναι ακέφαλος καθώς χθες μάθαμε ότι αργά σήμερα το απόγευμα αναχωρούν για την Κομοτηνή εκτός από το Δήμαρχο που συμμετέχει ex officcio και τους δημοτικούς συμβούλους Β. Κοντορίζο και Φ. Λαμπρινίδη που είναι εκλεγμένοι, μεταβαίνει στην πόλη της Θράκης και η αναπληρωτής Δημάρχου και Αντιπρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νατάσσα Οικονόμου. Ποιος θα εκτελεί άτυπα καθήκοντα Δημάρχου για ένα 48ωρο μετά από εντολή του Π. Σκοτινιώτη μήπως και συμβεί τίποτα έκτακτο δεν το μάθαμε…

Θα αποφασίσει η Ομάδα της

Από την πολιτική βούληση της Ζέττας Μακρή εξαρτάται αν θα συμμετάσχει η μία από τις δύο ελάσσονες μειοψηφίες στο νέο όργανο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου στην οποία μεταβιβάζονται όλες οι αρμοδιότητες πειθαρχικού χαρακτήρα που μέχρι τώρα ασκούσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου και στην οποία εκτός από το Δήμαρχο και τους εννέα αντιδημάρχους θα συμμετέχουν και δύο εκπρόσωποι της μειοψηφίας που θα εκλεγούν με ψηφοφορία που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα ανάμεσα στα 19 μέλη των τριών παρατάξεων της μειοψηφίας. Η αρχική πρόθεση της Ζέττας είναι μία από τις δύο θέσεις να δοθεί στην α΄ ή στη β΄ ελάσσονα μειοψηφία, αλλά αυτό, όπως έλεγε χθες, θα αποφασιστεί από τη Δημοτική της Ομάδα που θα συγκληθεί μέσα στα επόμενα 24ωρα για να συζητήσει τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου.

Δεν αφήνει να πέσει κάτω τίποτα…

Οι παλιοί δημοσιογράφοι λένε ότι ένας πολιτικός αν θέλει να είναι πολιτικός πρέπει να ξεκινά τη μέρα του διαβάζοντας όλες τις εφημερίδες. Ένας από αυτούς είναι και ο Δήμαρχος Βόλου που δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Έτσι μετά το δημοσίευμα – ανοικτή επιστολή που του απηύθυνε μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ την περασμένη Κυριακή ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Αγίας Παρασκευής χθες ζήτησε και συναντήθηκε μαζί τους. Παρών στη συνάντηση και ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Νίκος Μόσχος, καθώς στην επιστολή τους τα μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου της περιοχής άφηναν αιχμές ότι μέχρι τώρα δεν έχουν τύχει και της καλύτερης μεταχείρισης, όχι από τον Αντιδήμαρχο, αλλά από τα στελέχη της υπηρεσίας… ΑΝΤ.ΤΣΕΛ

«Μνημόνιο» στις συνεδριάσεις

Μειώνονται οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νοτίου Πηλίου καθώς η Δημοτική Αρχή σε μια προσπάθεια να περικόψει το συνολικό κόστος λειτουργίας και συνεπώς να υπάρχει και μικρότερη επιβάρυνση για τους δημότες αποφάσισε τον περιορισμό τους για τη νέα χρονιά. Το κόστος κυμαίνεται περίπου στα 1.800 ευρώ ανά συνεδρίαση όπως ενημέρωσε το Σώμα στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Παπαδημητρίου απαντώντας ουσιαστικά στο αίτημα του επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας Σταμάτη Βακούλα να γίνονται περισσότερες συνεδριάσεις με λιγότερα θέματα ώστε να μην αναγκάζονται κάθε φορά να φεύγουν αργά το βράδυ. Καταλαβαίνεται ότι και το 2012 οι σύμβουλοι θα το ξημερώνουν… Α.Φ.

Με τα υπόλοιπα θα γίνει τίποτα;

Τον πείραξαν τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Χ. Τσαμπάζη τα νυχτερινά κέντρα που γεμίζουν αφίσες τα κτίρια και αποφάσισε να τους επιβάλλει πρόστιμα για να βάλουν μυαλό. Με τα διαφημιστικά φυλλάδια που ρυπαίνουν τις πολυκατοικίες και έχουν φράξει τις εισόδους θα φιλοτιμηθεί να κάνει κάτι; Γιατί και για αυτή την περίπτωση είχε δεσμευτεί πως θα επιβάλλει πρόστιμα και ακόμα δεν έχουμε δει ή ακούσει ούτε ένα… Α.Φ.

Γιατί άραγε;

Στο ερώτημα γιατί ενώ θα μπορούσε προσωρινά και μέχρι την οριστική λύση του προβλήματος να καλυφθούν οι ανάγκες της περιοχής από το Ριζόμυλο, κάτι που προτάθηκε και από τη Διεύθυνση Υδάτων αλλά και από την αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας, η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου δεν έχει απαντήσει. Ούτε πρόκειται λένε οι καλά γνωρίζοντες αφού οι πιέσεις είναι αφόρητες από μέλη της πλειοψηφίας που προέρχονται από την περιοχή και που διαφωνούν να χρησιμοποιηθεί η συγκεκριμένη γεώτρηση για το γειτονικό δημοτικό διαμέρισμα. Επισήμως πάντως η Δημοτική Αρχή δεν το αποδέχεται κάτι τέτοιο. Β.Κ

Μπουμπουλίνες

Καλά γιατί δεν περιμένουν να περάσει και το πρώτο 15θήμερο του Φλεβάρη για να συνεδριάσουν στο ΠΑΣΟΚ; Φιλολογικά τίθεται το ερώτημα με αφορμή την απόφαση για σύγκληση της Κ.Ο. αρχές Φεβρουαρίου μετά τα προχθεσινά κωμικοτραγικά στη Βουλή. Ενδεχομένως να περιμένουν να χαμηλώσουν οι τόνοι μέχρι τότε γι’ αυτό… αλλά μάλλον ρισκάρουν. Αγριεμένοι είναι οι περισσότεροι βουλευτές, μόνο που για να λέμε και του στραβού το δίκιο… βρήκαν καιρό να κάνουν τους επαναστάτες…. Όταν έπρεπε να σηκώσουν ανάστημα για το μνημόνιο… πετούσαν λευκή πετσέτα. Τώρα ξαφνικά την είδαν «Μπουμπουλίνες…». Β.Κ

Πολλά τα πορίσματα από τη φωτιά…

Εκνευρισμένος φάνηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος για το γεγονός πως η φωτιά χθες το πρωί σε αποθήκη του Νοσοκομείου προκλήθηκε από δολιοφθορά. Σημείωσε πως επιτήδειοι θέτουν σε κίνδυνο το Νοσοκομείο και υπογράμμισε πως αυτοί θα βρεθούν. Το περιστατικό όμως της φωτιάς έφερε στο φως κι άλλα στοιχεία τα οποία αφορούν στον τρόπο λειτουργίας του Νοσοκομείου πριν από κάποια χρόνια, όπως σχολίασε ο ίδιος. Ο κ. Ζαχαρόπουλος θα μιλήσει γι’ αυτά μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα της Πυροσβεστικής αλλά και η ΕΔΕ που ξεκίνησε ο ίδιος για να βρεθεί ο υπαίτιος της φωτιάς. Δ.Π

Ερωτηματικά για τις εκλογές…

Θα γίνουν ή όχι οι εκλογές για το συμβούλιο διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας; Οι φοιτητές είναι αρνητικοί, όπως και η πλειοψηφία των καθηγητών. Την ίδια στιγμή ακαδημαϊκοί, εργαζόμενοι και φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο και τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών θα έρθουν στο Βόλο την Τρίτη, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, να δηλώσουν την αντίθεσή τους. Το κλίμα είναι έκρυθμο ήδη και πολλοί πιστεύουν πως οι εκλογές μπορεί και να ματαιωθούν… Δ.Π

«Λαβράκια» στην Κάρλα Τις περιοχές του Κεραμιδίου, των Καναλίων και της Κερασιάς επισκέφτηκε ο Απ. Παπατόλιας, όπου συναντήθηκε με τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Κοινοτήτων για την πορεία των τοπικών ζητημάτων και των δημοσίων έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα στην περιοχή και από τις συζητήσεις αυτές προέκυψαν… «λαβράκια»! Το έψαξε μετά περισσότερο ο Απόστολος, επικοινωνώντας με το Υπουργείο Δημοσίων Έργων και την Περιφέρεια και βρέθηκε μπροστά σε μια τεράστια αρνητική έκπληξη… Τα έργα της Κάρλας έχουν παγώσει, νερό δεν μπαίνει ούτε πρόκειται να μπει σύντομα στη λίμνη, ενώ στον ορίζοντα πλανώνται υποψίες διασπάθισης δημόσιου χρήματος. Όλα αυτά θα παρουσιάσει με ολοκληρωμένο τρόπο ο επικεφαλής της Θεσσαλών Δύναμη σε δυο μέρες από τώρα και αναμένεται να τρίξουν πολλές καρέκλες, ενώ ο εισαγγελέας παραμονεύει… N.T.

Απάντηση στην κριτική Όχι που θα άφηνε ασχολίαστη η Ζέττα Μακρή την κριτική που του άσκησε στη χθεσινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης που ζήτησε να του τηλεφωνήσει για να στηρίξει τις σοβαρές καταγγελίες που έκανε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στην ηλεκτρονική σελίδα Αυτοδιοίκηση gr. Oταν κατήγγειλα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, είπε η κ. Μακρή, ότι γίνεται εισαγγελική έρευνα σε βαθμό κακουργήματος για έργα της ΔΕΥΑΜΒ δεν τον πήρα τηλέφωνο, ο ίδιος ήλθε και τον ενημέρωσα. Για τις καταγγελίες που έκανα στην Αυτοδιοίκηση gr. με είδε στη σύσκεψη με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ, όπως και σε άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά δεν με ρώτησε για να τον ενημερώσω… ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Οι Γερουλάνοι φεύγουν, ο Ολυμπιακός μένει

2.000 άτομα διαδήλωσαν χτες βράδυ στο Βόλο για τον Ολυμπιακό. Όσο θα υπάρχει αυτός ο λαός, θα υπάρχει κι ο Ολυμπιακός, αυτό ας το λάβουν όλοι υπόψη.

Φ.Τ.

Ούτε να το σκεφτούν

Ούτε να το διανοηθεί η Δημοτική Αρχή Βόλου να καίει κλαδιά και φύλλα -και μάλιστα χλωρά- στους φούρνους της ΑΓΕΤ, συμβάλλοντας στη ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και στην… κερδοφορία της βιομηχανίας, επισημαίνει η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας. Άδικο έχει; Φ.Τ.

Ιδιωτικά Νοσοκομεία Ιδιώτες γιατροί στα Νοσοκομεία; Γιατί δεν τα καταργούν επιτέλους να τελειώνουμε; …Mοιραία η επισήμανση επανέρχεται. Δεν μπορεί να ανατραπεί η μνημονιακή πολιτική, χωρίς να ανατραπεί η μνημονιακή εξουσία. Φ.Τ.

Χαμαιλεοντάκια Μαρίες Πενταγιώτισσες ο Χρυσοχοΐδης και ο Λοβέρδος χτες. Χαμαιλεοντάκια. Πολιτικές μπαρούφες σε ημερήσια βάση. Πότε μνημονιακοί, πότε… αντιμνημονιακοί. Πότε Παπανδρεϊκοί, πότε αντιπαπανδρεϊκοί, πότε… «αριστεροί». Όπου φυσάει ο άνεμος. Αυτοί να ’ναι μέσα στο παιχνίδι κι όλα τα υπόλοιπα στάχτη και μπούρμπερη. Για το μέλι… Την κωλοκαρέκλα… Την εξουσία… Φ.Τ.

Νέμεση Πέμπτο το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση της VPRC. Διόλου παράξενο. … Εν πάση περιπτώσει, υπάρχουν σήμερα σοβαρά πράγματα με τα οποία πρέπει να ασχοληθούμε κατεπειγόντως. Φ.Τ.

Θόδωρος Αγγελόπουλος Το ότι οι σημερινοί «πνευματικοί ταγοί» και «πολιτικοί στοχαστές» εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ψυχολογικά και διανοητικά ως «της Εξοχότητός σας ταπεινότατος ευπειθέστατος θεράπων» έκανε τον Θόδωρο Αγγελόπουλο -πέρα από την αισθητική αξία του έργου του- να ξεχωρίζει. Γιατί στο δίλημμα των επικυρίαρχων του κόσμου «είσαι μαζί μας ή είσαι εναντίον μας» απάντησε: «Εναντίον». Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου