ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι τα ήθελες, βρε γιατρέ;

τι-τα-ήθελες-βρε-γιατρέ-393843
Τι τα ήθελες, βρε γιατρέ;
Εγιναν πολλά στη χθεσινή σύσκεψη για το νερό στο Δημαρχείο της Πορταριάς. Αρκετοί επομένως και οι χαρακτηριστικοί διάλογοι που διαμείφθηκαν ανάμεσα στους συγκεντρωμένους κατοίκους και τα πολιτικά και υπηρεσιακά στελέχη της ΔΕΥΑΜΒ.
Για παράδειγμα όταν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και γνωστός χειρουργός του Βόλου Λεωνίδας Μαυρογιάννης σημείωσε ότι «ως γιατρός θεωρώ ότι η χλωρίωση δεν είναι επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία», τότε κάποιος από τη… γαλαρία αντέτεινε: «ελπίζω να μην πέσω ποτέ στα χέρια σου». Ρώτησε τον κ. Ρηγώνη να σου πει, αντέτεινε ο γιατρός. Τι ήταν όμως να το πει; Ο κ. Ρηγώνης που από την αρχή της συζήτησης ήταν από τους πρωταγωνιστές που αρνούνταν πεισματικά οποιαδήποτε συζήτηση για τη χλωρίωση του νερού της περιοχής του… πέταξε στο γιατρό την ατάκα «στην ιατρική. Λεωνίδα. κάνεις θαύματα, τι τα ήθελες και ασχολήθηκες με αυτά»;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Περιμένει τηλέφωνα
Πήγε στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Γιώργος Αντώνογλου, έκανε τις επαφές του, γύρισε, ωστόσο δεν μας είπε τίποτα. Περιμένει τηλέφωνα λέει και δεν είναι τίποτα ανακοινώσιμο ακόμα…
Α.Φ.
Σιγοψήνεται
Μέχρι και το τέλος της εβδομάδας θα είναι έτοιμη η εισηγητική έκθεση του Αντιδημάρχου Οικονομικών Νοτίου Πηλίου Κωνσταντίνου Παπαμαρκάκη για τον προϋπολογισμό του 2012. Η όποια καθυστέρηση σύμφωνα με τους αρμοδίους οφείλεται στο ότι η Δημοτική Αρχή θέλει να όσο το δυνατόν πιο ακριβής και σωστή στον προϋπολογισμό που θα καταρτίσει.
Α.Φ.
«Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει…»
Δεν ξέρω ποιος έχει την ευθύνη αλλά θα πρέπει να ενημερωθούν στο Δήμο Ρήγα Φεραίου ότι οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε τακτικές είτε έκτακτες, είθισται να δημοσιοποιούνται στον Τύπο για ενημέρωση της κοινής γνώμης αλλά και για να δίνεται η δυνατότητα στα ΜΜΕ να παρακολουθούν συνεδριάσεις ειδικά όταν υπάρχουν σοβαρά θέματα. Η κ. Λαΐτσου το αποφεύγει αυτό από την αρχή της θητείας της με αποτέλεσμα οι δημοσιογράφοι μόνο από «σπόντα» να μαθαίνουν, όποτε μαθαίνουν, ότι συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα η ίδια εγκαινίασε και μία άλλη τακτική. Αποστέλλεται την επόμενη μέρα δελτίο Τύπου για τις συνεδριάσεις. «Γιάννης κερνάει- δηλαδή- Γιάννης πίνει…».
Β.Κ
Με χρονοκαθυστέρηση
Για τη Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πόπη Γερακούδη είναι κόκκινο πανί. Της χρεώνουν ότι ουσιαστικά υπονομεύει τη Δημοτική Αρχή. «Αστεία πράγματα» απαντούν από την Περιφέρεια και υπογραμμίζουν ότι οι ισχυρισμοί της κ. Λαΐτσου υπαγορεύονται από την «αδυναμία της να επιλύσει το πρόβλημα» το οποίο σέρνεται από τον Φλεβάρη του 2011 και η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια τον Αύγουστο… Με χρονοκαθυστέρηση επτά μηνών παρακαλώ…
Β.Κ

Σχέδιο…

Μπορεί στο ΠΑΣΟΚ να μαδάνε μαργαρίτες για τις προθέσεις του ΓΑΠ, όμως ο πρόεδρος είναι ψύχραιμος. Αύριο Παρασκευή αναχωρεί για Κόστα Ρίκα όπου είναι προγραμματισμένη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς -της οποίας είναι Πρόεδρος. Σωστά το σκέφτεται… Άσε τους άλλους να τρέχουν για PSΙ και τρόικες… Ο ΓΑΠ ανοίγει σαμπάνιες που απαλλάχτηκε από όλα αυτά. Άσε που θα μπορεί ανενόχλητος να διεκδικήσει εκ νέου τον Ιούνιο την Προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς! Αυτό είναι σχέδιο…

Β.Κ
Με το ζόρι ένα αρνί…
…Οπως μάλιστα μας έλεγε λίγο μετά τη σύσκεψη ο κ. Ρηγώνης, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ πριν αρκετά χρόνια του έσωσε τη ζωή μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε και από το οποίο κινδύνεψε σοβαρά η ζωή του. Δεν μου πήρε δραχμή, μας είπε. Με δική μου πρωτοβουλία του πήγα ένα αρνί στο σπίτι του στα Μελισσιάτικα για να τον ευχαριστήσω…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Ο μπάρμπα Στάθης
Εκτός από τον κ. Ρηγώνη, που του ανέβηκε η… πίεση στα ύψη όταν πληροφορήθηκε από τη Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ κ. Κολιού ότι θα μπουν υδρομετρητές στην Πορταριά, ο έτερος πρωταγωνιστής από την πλευρά των κατοίκων ήταν ο κ. Δημ. Σκλείδης, επίσης πρώην δημοτικός σύμβουλος του πρώην Δήμου Πορταριάς. Μερικές από τις ατάκες που εκστόμισε.
– Δεν θέλουμε να χλωριώνετε το νερό. Εμάς μας αρέσουν τα κολοβακτηρίδια. Μας χοντραίνουν, είπε με δυναμικό ύφος ο ευτραφής πρώην δημοτικός σύμβουλος.
– Εσάς μπορεί να σας αρέσουν, αλλά αν κάποιοι πάθουν κάτι, τότε εμείς θα καθίσουμε στο σκαμνί, αντέτεινε χαμηλόφωνα η Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ Αναστασία Κολιού.
Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο ίδιος ο δημοτικός σύμβουλος είπε το αμίμητο:
– Δεν θέλουμε να χλωριώνετε το νερό. Εδώ και 150 χρόνια κανείς στην Πορταριά δεν έχει πάθει τίποτα. Ο μπάρμπα Στάθης είναι εκατό χρονώ και παίζει ακόμη χαρτιά…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
Τέσσερις για το Συμβούλιο Διοίκησης
Μόνο τέσσερις ακαδημαϊκοί, τρεις από την Ιατρική κι ένας από τα ΤΕΦΑΑ έχουν υποβάλει μέχρι στιγμής υποψηφιότητα για το πρώτο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα μέχρι την Τρίτη 24 Ιανουαρίου. Αν και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, κάτι η σίγουρη δυναμική αντίδραση των φοιτητών, κάτι η δυσαρέσκεια μεγάλης μάζας των καθηγητών φαίνεται να τους συγκρατεί μέχρι σήμερα. Μήπως οι αντιδράσεις βάλουν φρένο στα σχέδια των ακαδημαϊκών και του Υπουργείου;
Δ.Π
Ισχύει ή δεν ισχύει;
Τι μπέρδεμα είναι κι αυτό με την νέα εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα Τμήματα Επειγόντων των Νοσοκομείων; Το Υπουργείο λέει ότι δεν ισχύει, τα Νοσοκομεία το εισπράττουν, ενώ υπάρχει ένα νέφος πάνω από την απόφαση που πιθανώς να είναι η ίδια που είχε σταλεί στο ξεκίνημα εφαρμογής του μέτρου που ναι μεν έλεγε πως όσοι προσέρχονται στα Επείγοντα δεν πληρώνουν, συμπλήρωνε όμως συγκεκριμένες κατηγορίες που δεν θα έπρεπε να πληρώσουν. Ένα μπάχαλο δηλαδή κι ο κοσμάκης περιμένει εξηγήσεις που ακόμη δεν του έχουν δοθεί.
Δ.Π
Πολλές αντιδράσεις
Την πλήρη αντίθεσή τους απέναντι στα χαράτσια διατυπώνουν αρκετοί κάτοικοι τις Σκοπέλου, οι οποίοι συμπαρατάσσονται με τις θέσεις της Λαϊκής Επιτροπής Αγώνα. Γι’ αυτό τον λόγο συνεχίζονται, εξάλλου, οι προσπάθειες περαιτέρω ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας. Η δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί λόγω της οικονομικής κρίσης, καθιστά πρακτικά αδύνατη την κάλυψη των καθημερινών αναγκών, συμπεριλαμβανομένων των τιμολογίων των ΔΕΚΟ. Στόχος, κατά συνέπεια, της επιτροπής αγώνα του νησιού, είναι η συνένωση δυνάμεων απέναντι στο συγκεκριμένο μέτρο, που έχει προκαλέσει πλείστες όσες αντιδράσεις.
Γ.Υ.
Θα αποδειχτεί τραγέλαφος;
Θα είναι τραγέλαφος να δικαιώνονται οι απολυμένοι της ΚΟΝΤΙ από την Επιθεώρηση Εργασίας και οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί της Μαγνησίας να μην μπορέσουν να επιβάλουν την επαναπρόσληψή τους.
Φ.Τ.
Ποιος θα σπάσει τα μούτρα του
«Στο ‘ατσάλι’ θα ξανασπάσουν τα μούτρα τους…» καταλήγει σημερινή ανακοίνωση των χαλυβουργών Θεσσαλίας. Ο λόγος για τους… απέναντι, του ΠΑΜΕ.
…Σιγά, παιδιά, γιατί όπως πάει το θέμα στο ‘ατσάλι’ τελικά θα σπάσει τα μούτρα της η εργατική τάξη.
Φ.Τ.
Για το νερό στο Δήμο Ρήγα Φεραίου
Στα άκρα η κόντρα για το νερό στο Δήμο Ρήγα Φεραίου… Οι πολιτικές ευθύνες της Δημοτικής Αρχής αυταπόδεικτες, όταν από τις βρύσες της περιοχής σιγοστάζει ο θάνατος. Οι πολιτικές ευθύνες της αντιπολίτευσης αυταπόδεικτες, όταν πάνω από ένα χρόνο τώρα αδυνατεί να επιβάλει μια λύση προς το συμφέρον των κατοίκων. Οι πολιτικές ευθύνες των βουλευτών Μαγνησίας αυταπόδεικτες, όταν αντιμετωπίζουν ένα τόσο σοβαρό θέμα με ασυγχώρητη χαλαρότητα. Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης αυταπόδεικτες, όταν αδιαφορεί για ένα θέμα μείζονος σημασίας για ολόκληρο τον κάμπο. Οι «θεσμικοί» μηχανισμοί απέτυχαν. Το παιχνίδι ξέφυγε από τα χέρια τους. Οι από τούδε και στο εξής αντιδράσεις των δημοτών Ρήγα Φεραίου είναι αναπόφευκτες.
Φ.Τ.
Ασπιρίνες
Ο εθελοντισμός που προωθεί ο Δήμος Βόλου (όπως η ομάδα ψυχολογικής υποστήριξης που ανακοίνωσε) λύνει προβλήματα, δεν λύνει όμως το πρόβλημα. Το πρόβλημα λύνεται με την πολιτικοποίηση της δράσης του Δήμου στην κατεύθυνση καταπολέμησης της αιτίας που το δημιουργεί. Ο Δήμος Βόλου όμως ξορκίζει μια τέτοια προσέγγιση κι αρκείται σε ασπιρίνες.
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου