ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αστεγοι και σκυλιά

αστεγοι-και-σκυλιά-400540

Χτες με τον ήλιο οι άστεγοι και τα σκυλιά του Βόλου βρήκαν τη χαρά τους (εδώ γωνία Δημητριάδος – Κουμουνδούρου). Σήμερα που με την παγωνιά τα πράγματα άλλαξαν για σκύλους και αστέγους, ο Δήμος Βόλου φρόντισε να ανοίξει για τους δεύτερους το κεντρικό ΚΑΠΗ Βόλου.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ; Δεν μπορεί να ειπωθεί κάτι τέτοιο, όταν στην πόλη θρηνούμε ήδη τρεις νεκρούς από το κρύο.

Φ.Τ.

Πρωτοχρονιάτικο δώρο
Σαν άλλος Άγιος Βασίλης με τα δώρα πήγε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Λεβέντης. Επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έπαιρναν φωτοτυπίες με τις εισηγήσεις, με την Δημοτική Αρχή να δικαιολογείται ότι δεν έχει χαρτί, πήγε με το πρωτοχρονιάτικο δώρο του και συγκεκριμένα με ένα κιβώτιο χαρτί Α4 αμπαλαρισμένο με έναν ωραιότατο κόκκινο φιόγκο… Για να μπει καλά η νέα χρονιά!
Α.Φ.

Με σόμπες από το σπίτι
Χωρίς καλοριφέρ ήταν το τελευταίο καιρό το Δημαρχείο στη Ζαγορά με αποτέλεσμα υπάλληλοι, Αντιδήμαρχοι και Δήμαρχος να δουλεύουν με τα μπουφάν τους, ενώ οι πρώτοι έφερναν και ηλεκτρικές σόμπες από το σπίτι για να ζεσταίνονται! Μάλιστα μαθαίνουμε ότι πετρέλαιο ο Δήμος προμηθεύτηκε πετρέλαιο μόλις την Τετάρτη το μεσημέρι, και αυτό επειδή θα γινόταν το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από προσωπική πίεση στους προμηθευτές του Δημάρχου Γιώργου Αντώνογλου. Και έρχεται και κακοκαιρία…
Α.Φ.

Πρωτοβουλίες

Την πρότασή του για τη συγκρότηση ενός λαϊκού κινήματος που θα ανατρέψει τη σημερινή πολιτική κατάσταση και θα δημιουργήσει μία πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία όλων των προοδευτικών δυνάμεων επανέλαβε ο Μιλτιάδης Ζιάκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη. Ο κ. Ζιάκας προέβλεψε επίσης πολιτικές πρωτοβουλίες μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις και διεργασίες που ωστόσο όπως τόνισε «δεν έχουν να κάνουν με το μοίρασμα αξιωμάτων με αφορμή τη διαδοχολογία, εδράζονται όμως στην ανάγκη για να εκφραστούν νέες ιδέες και θέσεις που θα βγάλουν πράγματι τη χώρα από την κρίση και δεν θα κινούνται στη λογική του μονεταρισμού και της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που ακολουθήθηκε πιστά τα δύο τελευταία χρόνια».
Ν.Τ

Μαζεύουν υπογραφές
Πάντως όσον αφορά στις ισορροπίες που διαμορφώνεται στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, με φόντο την επικείμενη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, είναι οι πληροφορίες για την κίνηση στελεχών που πρόσκεινται στην παπανδρεϊκή πτέρυγα, να συγκεντρώσουν κείμενο με υπογραφές κατά δελφίνων, τους οποίους θα καταγγείλουν δημοσίως για συνειδητή υπονόμευση της κυβέρνησης Παπανδρέου. Με τον τρόπο αυτό όπως τονίζονταν χθες στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ θα δοθεί συνέχεια στις καταγγελίες του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου στη χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, για υπονόμευσή του από τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη. Καταγγελίες που προκάλεσαν την οξεία αντίδραση και απάντηση του Σταύρου Ψυχάρη.
Β.Κ

Απογοήτευση
Ακόμη μία απογοήτευση από την Μαρία Δαμανάκη. Η σημερινή κοινοτική επίτροπος για μία ακόμη φορά ξέχασε το αριστερό της παρελθόν… και υπερθεμάτισε για τις θυσίες που πρέπει να συνεχιστούν για την οικονομία. Η Μαρία μας μίλησε «για ρεαλισμό και δυσάρεστες αποφάσεις για να μην βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη» επισείοντας για μία ακόμη φορά τη γνωστή κινδυνολογία. Στο «κλαμπ» των μυημένων πλέον και η κ. Δαμανάκη. Γιατί άραγε δεν μας κάνει πλέον καμία εντύπωση;
Β.Κ

Περί συνεδριάσεων
Η ελάσσονα μειοψηφία στο Δ. Ρήγα Φεραίου κατέθεσε χθες επιστολή με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή της για την ώρα διεξαγωγής της συνεδρίασης του Δ.Σ για τον προϋπολογισμό. Η απόφαση αυτή της Δημοτικής Αρχής έρχεται σε αντίθεση με τον Πρότυπο Κανονισμό Λειτουργίας Δημοτικού Συμβουλίου και της Απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και συγκεκριμένα με το άρθρο 3 παρ. 6 σύμφωνα με το οποίο οι συνεδριάσεις του ΔΣ διεξάγονται εκτός εξαιρέσεων κατά τις απογευματινές έως βραδινές ώρες. Να φανταστείτε ότι χθες… παρ’ ότι ήταν 1 μετά το μεσημέρι… η Δήμαρχος καλησπέρισε τους συμβούλους και ο κ. Νασίκας την καληνύχτισε… Μάλλον θα πρέπει να διαβάζουν τον κώδικα ξανά στο συμβούλιο διότι όπως το πάνε η επόμενη ειδική συνεδρίαση θα γίνει μαζί με το μοίρασμα του γάλακτος… το ξημέρωμα..
Β.Κ

Στον Γιάννη Βαρδούλη

Στην μνήμη του αξέχαστου Βολιώτη γιατρού Γιάννη Βαρδούλη αφιερώνεται η τρίτη φετινή παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Το έργο του Ερικ Εμμάνουελ Σμίτ «Ξενοδοχείο των δύο κόσμων» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην δωρεά οργάνων, πεδίο στο οποίο δραστηριοποιήθηκε ιδιαιτέρως ο εκλιπών. Οπως ανέφερε ο Δήμαρχος Βόλου κ. Σκοτινιώτης στο πλαίσιο χθεσινής συνέντευξης Τύπου του ΔΗΠΕΘΕ «το έργο αφιερώνεται στην μνήμη του Γιάννη Βαρδούλη, ο οποίος κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες, προκειμένου να γίνει γνωστό το μήνυμα ότι η δωρεά οργάνων, είναι δωρεά ζωής».
Γ. Υ.

Θα το επιχειρήσουν;

Είδαμε τι έγινε στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με τους εξαγριωμένους πολίτες να φωνάζουν συνθήματα στους πολιτικούς ακόμη και της τοπικής αυτοδιοίκησης και είδαμε την αγανάκτησή τους σε όλο της το μεγαλείο, μιας και οι πολίτες διέκοψαν την παρέλαση εισβάλλοντας στην παραλία. Σήμερα που εορτάζονται τα Θεοφάνια και το 2012 έρχονται ακόμη πιο άγρια μέτρα, τι θα κάνουν οι πολίτες; Και τώρα τα πράγματα είναι πιο επικίνδυνα γιατί στο σκηνικό υπάρχει και η θάλασσα…Θα υπάρξουν άραγε «θαρραλέοι» πολιτικοί που θα κάνουν σήμερα την εμφάνισή τους;
Δ.Π

Το νερό και οι Δήμαρχοι

Το νερό του Βόλου έχει γίνει ο βραχνάς όλων των Δημάρχων Βόλου τις τελευταίες δεκαετίες. Τελευταίο «θύμα» σκληρής κριτικής ο νυν Δήμαρχος Πάνος Σκοτινιώτης για γεγονότα με τα μολυσμένα νερά της Πορταριάς. Αυτή η ιστορία διαχρονικά αποδεικνύει την έλλειψη σχεδιασμού στη διαχείριση των υδάτων. Μιλάμε για μια πόλη στις παρυφές του Πηλίου με άφθονα πηγαία νερά τα περισσότερα εκ των οποίων χύνονται ανεκμετάλλευτα στη θάλασσα και όσα απομένουν μολύνονται από τους υπάρχοντες βόθρους που λειτουργούν ακόμη και τώρα εν έτει 2012!!! Το θέμα πρέπει να λυθεί οριστικά, διαφορετικά καλώς τα ακούνε οι εκάστοτε Δήμαρχοι.
Ο Κρυπτογράφος

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου