Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα ... 2 φορές

Τελευταία ενημέρωση: 2012-01-05, 13:05:07
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα ... 2 φορές

Μποναμάς

Την ώρα που στο Δήμο Βόλου ετοιμάζονταν να γιορτάσουν την ανατολή του Νέου Έτους δεν είχαν πληροφορηθεί στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου το πρωτοχρονιάτικο μποναμά. με το Προεδρικό Διάταγμα σύμφωνα με το οποίο δαπάνες κάτω από 5.000 ευρώ δεν θα περνούν εφεξής από τον έλεγχο του επιτρόπου. Θα μας λύσει πολλά προβλήματα είπε η Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βόλου Νατάσσα Οικονόμου. Μέχρι σήμερα, μας έλεγε χθες βράδυ, είχαμε στείλει για έγκριση ένταλμα ακόμη και 0,18 λεπτών!!!

Το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ

…Πάντως φαίνεται ότι προπαραμονές του Νέου Έτους, στις 30 Δεκεμβρίου, το Υπουργικό Συμβούλιο πήρε και άλλες σημαντικές αποφάσεις που αφορούν εργολάβους αλλά και αυτούς που απασχολούνται στο Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Ειδικότερα παρατείνεται το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, ενώ το δεύτερο παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2012.

Δηλώσεις

Από τις δηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Βόλου που ομαδικά έκαναν δηλώσεις με αφορμή την απόφαση της διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ ξεχωρίζει η απόφαση της Ζέττας Μακρή να αποστείλει την επερώτησή της και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, προκειμένου να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά της Δικαιοσύνης και η φράση του Μαργ. Πατσιαντά «το αμαρτωλό παρελθόν της ΔΕΥΑΜΒ συνεχίζεται», κάτι που προσπαθεί να ξορκίσει σε κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης.

Την ίδια στιγμή ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βόλου Απ. Ριζόπουλος περίμενε να τελειώσει η σύσκεψη για τους Χαλυβουργούς και μετά να κάνει τις δηλώσεις για λογαριασμό της παράταξής του.

Πρωτοτύπησε

Πρωτοτύπησε φέτος η Διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας που αποφάσισε να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα της και Γενική Συνέλευση στα γραφεία του ΙΚΑ Βόλου. Ποια ήταν τα αποτελέσματα από τη φαεινή ιδέα που είχε το προεδρείο; Ότι παραβρέθηκαν μόλις σαράντα γιατροί σε σύνολο 920 μελών που απαριθμεί ο Σύλλογος.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

«Προσπάθεια για να ενταχθεί η Θεσσαλία»

Μεγάλες προσπάθειες καταβάλλει ο Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. κ. Απόστολος Παπατόλιας προκειμένου να ενταχθεί και η Περιφέρεια Θεσσαλίας στις 3 πιλοτικές Περιφέρειες της χώρας που θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα προορίζεται να διορθώσει τις αστοχίες του Καλλικράτη που δημιουργούν εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία των Περιφερειακών Διοικήσεων. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό επρόκειτο να επιλεγούν η Περιφέρεια Αττικής και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ως «Περιφέρειες πιλότοι» για την καλύτερη εφαρμογή του Καλλικράτη ή την τυχόν αναθεώρησή του σε προβληματικά σημεία. Ο κ. Παπατόλιας υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να απουσιάζει η Θεσσαλία από τη διαδικασία αυτή για δύο λόγους: Πρώτον διότι είναι η πλέον χαρακτηριστική ηπειρωτική Περιφέρεια της χώρας με αξιοπρόσεκτη ισορροπία και ποικιλία σε όλους τους παραγωγικούς τομείς και δεύτερον διότι υπάρχει η σχετική μελέτη ωρίμανσης που είχε ήδη εκπονήσει η Νομαρχία Μαγνησίας για τη συνεργασία της νέας Αιρετής Περιφέρειας με τους νέους Καλλικρατικούς Δήμους. Το αίτημα του Γ.Γ. διατυπώθηκε και προς την κα Γεννηματά και προς τον κ. Σγουρό, οι οποίοι φάνηκε να το αντιμετωπίζουν με θετική διάθεση. Αν τελικά ενταχθεί η Θεσσαλία θα πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη. Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το πρόγραμμα Διοικητική Μεταρρύθμιση για τις Περιφέρειες ισοδυναμεί με 150 εκατομ. ευρώ των κοινοτικών πόρων. Διόλου ευκαταφρόνητο ποσό την εποχή των ισχνών αγελάδων.

Ν.Τ.

Να μάλαμα 

Να πρωθυπουργός, να μάλαμα… Δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές στη διαπραγμάτευση με την Τρόικα δήλωσε ο κ. Λουκάς Παπαδήμος στη ΓΣΕΕ και έμειναν όλοι άφωνοι. Πάρτε μας… δηλαδή και τις κάλτσες παιδιά…

Β.Κ

Σιγά που θα μας άφηναν

Μήπως πρέπει να πούμε και ευχαριστώ στο ΣΕΒ που δεν θέλει να πειράξει τους κατώτερους μισθούς. Κι αυτό καθώς ο κ. Δασκαλόπουλος παραδέχθηκε, απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, πως θέματα όπως το μισθολογικό, οι ωριμάνσεις στις αποδοχές, ακόμα και οι τριετίες είναι θέματα "που θα μπουν στο τραπέζι των συζητήσεων". Όχι που θα μας άφηναν…

Β.Κ

Για το συλλαλητήριο

Ο πρόεδρος του σωματείου των Χαλυβουργών Ασπροπύργου Γ. Σιφωνιός που τις τελευταίες μέρες «πρωταγωνιστεί» στα ΜΜΕ λόγω των κινητοποιήσεων, είναι επικεφαλής της αντιπροσωπείας που έφτασε χθες στο Βόλο μαζί με άλλους συναδέλφους του. Σήμερα αναμένονται από την Αθήνα άλλα δύο πούλμαν με απεργούς από τον Ασπρόπυργο. Το συλλαλητήριο πλέον αποκτά ευρύτερες διαστάσεις.

Β.Κ

Άστοχη και επικίνδυνη…

… Ήταν η επιλογή της ΔΕΥΑΜΒ να μη δημοσιοποιήσει τα στοιχεία που εμφάνιζαν κολοβακτηριοειδή και e-coli στο νερό της Πορταριάς. Αφού οι ιθύνοντες δεν ήθελαν υποτίθεται να δημιουργήσουν πανικό, και το καταλαβαίνουμε απόλυτα, μπορούσαν για να μην παίζουν και με την υγεία των πολιτών να κλείσουν τις δημόσιες βρύσες και να βάλουν μια ταμπελίτσα ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα. Πού είναι ο πανικός;

Α.Φ.

Το Παναγιώτικο

Απάντηση για το Παναγιώτικο και τις ζημιές που απειλούν την εύρυθμη λειτουργία του Φράγματος έδωσε ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης, διαβιβάζοντας έγγραφα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», της Ειδικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας. Σύμφωνα με την πρώτη η διαχείριση του έργου της αξιοποίησης του Φράγματος έχει εκχωρηθεί στην ΕΔΑ Θεσσαλίας και σε περίπτωση υποβολής αιτήματος περιβαλλοντικής αδειοδότησης για έργα αποκατάστασης και αντιπλημμυρικής προστασίας των υποδομών του φράγματος, η Υπηρεσία θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την ταχύτερη διεκπεραίωση της σχετικής διαδικασίας. Από την άλλη η κ. Γερακούδη αναφέρει πως ως αποτέλεσμα της ελλιπούς κατασκευής των έργων του φράγματος δημιουργήθηκαν ζημιές με το κόστος αποκατάστασης να ανέρχεται στο ύψος των 300.000 ευρώ, ενώ έχει εκπονηθεί και η μελέτη κατασκευής των αναβαθμών συγκράτησης των φερτών υλών στη λεκάνη απορροής του φράγματος, το κόστος των οποίων έχει εκτιμηθεί στο ποσό των 800 χιλιάδων ευρώ, ενώ για την υλοποίηση τους εκκρεμεί η έγκριση οριοθέτησης του ρέματος Λεφοκάστρου.

Α.Φ.

Πανικόβλητοι

Πανικόβλητοι έτρεχαν χθες οι γιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Βόλου για να εξυπηρετήσουν τα δεκάδες περιστατικά ασθενών. Κάτι η απεργία στο ΙΚΑ, κάτι η απεργία της πλειοψηφίας των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, κάτι το 50ευρω που θα έπρεπε να δώσουν για την επίσκεψη σε κάποιο γιατρό που δεν συμμετείχε στην απεργία και το Νοσοκομείο γέμισε κόσμο. Οι ημέρες κρίνονται θερμές στον τομέα της Υγείας και ευελπιστούμε η κατάσταση να ομαλοποιηθεί άμεσα. Πόσο θα κρατηθούμε να μην αρρωστήσουμε; Άνθρωποι είμαστε κι εμείς!

Δ.Π

Αποσπάσεις στα γραφεία κι όχι στα σχολεία

Γιατί πρέπει να αποσπαστεί ένας μαθηματικός στο Υπουργείο Άμυνας και δύο εκπαιδευτικοί στα γραφεία της υφυπουργού Παιδείας κ. Χριστοφιλοπούλου και του Ειδικού Γραμματέα κ. Κοντογιάννη, όταν τα σχολεία της χώρας ακόμη έχουν κενά εκπαιδευτικών; Διοικητικό προσωπικό δεν υπάρχει; Οι εκπαιδευτικοί σπούδασαν για να είναι στις τάξεις κι όχι σε γραφεία υπουργών και παρατρεχάμενων. Τα σχολεία έχουν ανάγκες και πρώτα το Υπουργείο Παιδείας θα έπρεπε να το ξέρει.

Δ.Π

Κοιμηθείτε ήσυχοι

Καθησυχαστικός ο Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γ. Μαγκριώτης για το αεροδρόμιο Σκιάθου…

Ωχ!!!

Φ.Τ.

Το συλλαλητήριο

Σήμερα στις 6.30 μ.μ. στην Πλ. Πανεπιστημίου το συλλαλητήριο για τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου. Η ουσία και το περιεχόμενο της συμμετοχής των Βολιωτών αφορά σε μια πράξη πραγματικά και ουσιαστικά πολιτική, η οποία θέτει επιτακτικά ένα ζήτημα καίριας σημασίας: Αυτή καθεαυτή την ύπαρξη του κόσμου της εργασίας.

Φ.Τ.

Προσπάθεια παλινόρθωσης

Πολιτικό Συμβούλιο ΠΑΣΟΚ: Σε σύγκρουση με τη διαφθορά και όσους κρατούν σε ομηρία το πολιτικό σύστημα…

Γιατί το θυμήθηκαν τώρα; Γιατί ουδέποτε εξουσιαστής παραιτήθηκε ποτέ από τα προνόμιά του, καμιά κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε ποτέ την εξουσία της χωρίς να προσπαθήσει, έστω την ύστατη στιγμή, να παραπλανήσει για μια ακόμη φορά το λαό.

Φ.Τ.

Κατευόδιο

Γ. Παπανδρέου: Φεύγω…

…Κι αφήνεις πίσω σου συντρίμμια…

Φ.Τ.

Παράγοντας… συνοχής

Π. Σκοτινιώτης: «…Ο Δήμος Βόλου αποκαθιστά μέρα με τη μέρα τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία και λειτουργεί ως παράγοντας ενότητας και συνοχής της».

…Εξαιρούνται οι άνεργοι, οι άστεγοι και οι φτωχοί της πόλης.

Φ.Τ.

Ζητείται δικαστής

Στην ταινία «Το κόκκινο» του Κισλόφσκι ο πρωταγωνιστής συναντιέται με μια νεαρή που ρωτά να μάθει το επάγγελμά του. «Έκανα κάτι πολύ άσχημο στη ζωή μου», της απαντά. «Τι ήσουν; Μπάτσος;». «Όχι, κάτι πολύ χειρότερο. Δικαστής!».

Γιατί το αναφέρουμε; Γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας δικαστής να επέμβει αυτεπάγγελτα για το γεμάτο σκ… νερό που ήπιαν για δυο βδομάδες στην Πορταριά, με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για τη δημόσια υγεία.

Φ.Τ.

Ανασφάλειες

Αρχισαν τα χτυπήματα και τα μαχαιρώματα μεταξύ υποψηφίων βουλευτών. Το άγχος της εκλογής ή της επανεκλογής ορισμένες φορές οδηγεί σε κωμικοτραγικές καταστάσεις… Σ’ αυτές τις εκλογές θα δούμε πολλά και ξεκαρδιστικά…

Ο Κρυπτογράφος

Ακολουθήστε τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ στο GOOGLE NEWS για άμεση ενημέρωση.
Δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τον Βόλο, την Μαγνησία, την Ελλάδα και τον κόσμο
απο τον
ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ
Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
9
=