ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Με… παραστάσεις και… χαρτιά!

με-παραστάσεις-και-χαρτιά-402058

Με… παραστάσεις και… χαρτιά!

Αλ. Δούρας, καρδιολόγος του Νοσοκομείου Βόλου για την αέρια ρύπανση του Βόλου: …κανείς δεν εισάκουσε την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη το 2007, ο οποίος πρότεινε μια σειρά από κινήσεις που έπρεπε να γίνουν και καμία δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα!!!

Και τι κάνουν οι διάφοροι κορδακιζόμενοι επιχρυσωμένοι ντενεκέδες που κάθισαν στο κεφάλι μας και προσποιούνται ότι τάχα μας κυβερνούν σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο; Μα… παραστάσεις! Στέλνουν και… χαρτιά! Δηλαδή μια τρύπα στο νερό! (Πρόκειται για την άμεση και αναπόφευκτη συνέπεια ενός συστήματος στο οποίο οι αποφάσεις δεν παίρνονται χάριν του λαού).

Φ.Τ.

Υπερσυγκεντρωτισμός

Ανακατανομή αρμοδιοτήτων στο Δήμο Βόλου. Μετρήσαμε τις λέξεις που χρειάστηκαν στο ρεπορτάζ (σελ. 14) για την περιγραφή των αρμοδιοτήτων κάθε Αντιδημάρχου. Έχουμε λοιπόν και λέμε: Νατάσσα Οικονόμου: Λέξεις 129. Απόστολος Παντσάς: Λέξεις 103. Νίκος Μόσχος: Λέξεις 87. Παντελής Πελεκάνος: Λέξεις 44. Φώτης Λαμπρινίδης: Λέξεις 34. Χαράλαμπος Τσαμπάζης: Λέξεις 33. Ιωάννης Καουνάς: Λέξεις 15. Ιωάννης Γκουντέλιας: Λέξεις 10. Νικόλαος Στόϊκος: Λέξεις 7.

Στην περίπτωση του Δήμου Βόλου ο υπερσυγκεντρωτισμός της εξουσίας σε ορισμένα πρόσωπα κάτι αναδεικνύει κι ακόμη περισσότερο αποδεικνύει…

Φ.Τ.

Δικαστές και πολιτικοί

Μια μεγάλη μερίδα του Τύπου κι οι μεγαλοδημοσιογράφοι προσανατολίζονται κυρίως στη σκανδαλοθηρική και όχι την πολιτική πλευρά της υπόθεσης Καπελέρη. Γιατί; Μα γιατί η κατηγορία «βολεύεται» σχετικά εύκολα. Δικαστές και πολιτικοί ξέρουν απ’ αυτά.

Φ.Τ.

Ομερτά

Στο άλλο μέτωπο, το δικαστικό, οι δυο εισαγγελείς θα αναλάβουν το έργο της διερεύνησης των ποινικών ευθυνών των τυχόν εμπλεκόμενων σε κυκλώματα παραγωγής σκανδάλων. Σημειώστε το αποτέλεσμα: ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό, αφού τα στόματα θα παραμείνουν σφραγισμένα (η ομερτά δένει πάντοτε αυτά τα κυκλώματα). Θα δώσουν κάποιους κι οι πολλοί θα τη γλυτώσουν. Όσοι κάηκαν κάηκαν, οι υπόλοιποι θα συνεχίσουν κανονικά το έργο τους.

Φ.Τ.

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης

Συλλαλητήριο αλληλεγγύης διοργανώνεται αύριο στις 6:30 μ.μ. στην πλατεία Πανεπιστημίου για τους απεργούς της Χαλυβουργίας Ασπροπύργου.

Να πάμε. Για να μην παραμείνει η κοινωνία μας μια σκοτεινή και ακατανόητη ζούγκλα, όπου εμείς θα έχουμε μόνιμα το ρόλο του θύματος.

Φ.Τ.

Θάφτηκε…

Με αφορμή τη μικροβιολογική επιβάρυνση των νερών της Πορταριάς και την απόκρυψη του προβλήματος, είναι αμφίβολο αν θα είχε γνωστοποιηθεί αν δεν υπήρχαν οι καταγγελίες των δημοτών, θυμηθήκαμε εκείνη την υπόθεση που Αγριώτης έριχνε βοθρολύματα σε πηγή της περιοχής. Αλήθεια δεν έγινε τίποτα με εκείνη την υπόθεση; Δεν βρέθηκε καμία παράβαση; Και αν έγινε έλεγχος, γιατί δεν δημοσιεύτηκε το αποτέλεσμα, όποιο και να ήταν αυτό;

Α.Φ.

Θα ξημεροβραδιάζεται

Πού την έχανες που την έβρισκες τη Νατάσσα Οικονόμου στο Δημαρχείο ήταν… Για ένα μπάνιο και έναν ύπνο σου λέει πηγαίνει στο σπίτι! Τώρα και με τον «εμπλουτισμό» των αρμοδιοτήτων της την βλέπουμε να μην πηγαίνει ούτε για αυτά και να ξημεροβραδιάζεται στο Δήμο. Βαριά η καλογερική…

Α.Φ.

Αστραψε και βρόντηξε

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένει τα στοιχεία που έχει ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Ζέττα Μακρή αναφορικά με τα μισθώματα δημοτικών κτηρίων στη Νέα Ιωνία. Η κ. Μακρή άστραψε και βρόντηξε χθες αναφέροντας πως πρόκειται για ιδιώτες στους οποίους τα κτήρια έχουν μισθωθεί με απευθείας αναθέσεις και χρωστούν μέχρι και 12 μήνες, προκαλώντας έτσι αλυσιδωτές αντιδράσεις από την στιγμή που εργαζόμενοι και εργολάβοι στο Δήμο παραμένουν απλήρωτοι. «Δεν μπορεί ο Δήμος να εξαγοράζει με αυτό τον τρόπο την εύνοια τους. Ο Δήμαρχος όμως εκτός από συνεργάτες κληρονόμησε και διατηρεί κακές πρακτικές», τόνισε. Πάντως είναι θέμα εβδομάδων να πάρει τα στοιχεία στα χέρια της και να επανέλθει δριμύτερη…

Α.Φ.

Στα όριά τους

Οι κάτοικοι της περιοχής Περραιβού, μεταξύ Γαζή και Κωνσταντά, έχουν συγκεντρώσει υπογραφές κι έχουν αποστείλει υπόμνημα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαμαρτυρόμενοι για το θέμα της αέριας ρύπανσης και των ασυνείδητων που καίνε διάφορα υλικά. Μάλιστα προ δύο μηνών πιάστηκε ένας ασυνείδητος όμως οι φόβοι των κατοίκων είναι έντονοι. «Τι θα γίνει με την υγεία μας; Ως πότε θα εισπνέουμε βρώμικο αέρα; Δεν μπορεί η πολιτεία να βάλει Σταθμούς Μέτρησης σε όλη την πόλη να καταγράφει τη ρύπανση;», επισημαίνουν οι κάτοικοι σε έντονο ύφος, ευελπιστώντας να εισακουστούν.

Δ.Π

Ποιοι θα δουλεύουν;

Εάν κατέθεσαν αίτηση συνταξιοδότησης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 50 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου κι αν τα στοιχεία λένε πως το 40% των γιατρών θα συνταξιοδοτηθεί μέσα στο 2012, τότε ποιος θα βρίσκεται στο Νοσοκομείο Βόλου; Ποιοι θα εξυπηρετούν τα περιστατικά και τους ασθενείς;

Δ.Π

Επιστροφή στη δουλειά

Ευτυχώς οι φαρμακοποιοί και της Μαγνησίας επιστρέφουν σήμερα κανονικά στα φαρμακεία τους, μιας και οι εξελίξεις είναι θετικές. Τουλάχιστον θα υπάρχουν ανοιχτά φαρμακεία να προμηθευόμαστε τα φάρμακά μας, αλλά κανείς δεν μας ρώτησε αν θα έχουμε λεφτά να τα πληρώσουμε…

Δ.Π

Κινητικότητα

Επρεπε να γράψει πρώτος ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ πως προχθές τα μικροσωματίδια έφτασαν τα 510 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα για να υπάρξει αντίδραση των αρμοδίων; Η αρμόδια Επιτροπή που έχει συσταθεί δεν παρακολουθεί τα στοιχεία; Εμείς πάντως είμαστε εδώ να δημοσιοποιούμε τα στοιχεία που υπάρχουν κι ευελπιστούμε οι αρμόδιοι να πράττουν το ίδιο και να λαμβάνουν γενναίες αποφάσεις.

Δ.Π

Νέοι σχηματισμοί;

Με αίσθημα υψηλής ευθύνης απέναντι στον ελληνικό λαό, την ιστορία του και το μέλλον του, απόστρατοι αξιωματικοί των Ε.Δ., πολίτες, διανοούμενοι, αποφάσισαν την ίδρυση του Εθνικού Ριζοσπαστικού Κινήματος στις 3 Δεκεμβρίου 2011. Το κόμμα όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωση που απέστειλαν στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ απηχεί την αναγκαιότητα για μια βαθιά ριζοσπαστική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της χώρας, ενώ για περισσότερες πληροφορίες έχει δημιουργηθεί και πύλη στο διαδίκτυο. ethnikorizospastikokinima.blogspot.com. Τελικά στο καιρό του μνημονίου… υπάρχει κινητικότητα.

Β.Κ

Γιατί;

Και τα μέλη της Διοίκησης του ΕΚΒ με πρώτο και καλύτερο τον πρόεδρο Θαν. Παπαδημόπουλο εξέφραζαν χθες την έντονη δυσφορία τους για το γεγονός ότι εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου έχει πέσει όλο το βάρος στους Χαλυβουργούς του Ασπρόπυργου και έχουν ξεχαστεί, όπως έλεγαν, στην τύχη τους οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ που δίνουν το δικό τους αγώνα και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση θα τεθεί προς συζήτηση και προβλέπω νέες μάχες μεταξύ των παρατάξεων.

Β.Κ

Στις περιφερειακές

ενότητες

Στο Διμήνι βρέθηκε προχθές ο Δήμαρχος Βόλου Παν. Σκοτινιώτης στην κοπή της πίτας της Δημοτικής Ενότητας Αισωνίας μαζί με το Τ.Σ. φυσικά, δημοτικούς συμβούλους αλλά και Αντιδημάρχους. Όπως έλεγαν συνεργάτες του ο Δήμαρχος θέλησε συμβολικά να καταδείξει ότι η Δημοτική Αρχή το 2012 θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στις περιφερειακές ενότητες του Καλλικρατικού Δήμου Βόλου.

Β.Κ

Μετά του ωφελίμου

Ικανοποιημένοι ήταν χθες σε γενικές γραμμές οι εργαζόμενοι της ΚΟΝΤΙ, αφού στην πρωτοβουλία της εθελοντικής αιμοδοσίας ανταποκρίθηκαν αρκετοί εργαζόμενοι από όλους τους χώρους δουλειάς. Βέβαια μερικοί αξιοποίησαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου και αφού έδωσαν αίμα… εξασφάλισαν και μία μέρα κανονικής άδειας από την εργασία τους, όπως ο γραμματέας του ΕΚΒ Δημ. Βασιλείου και ο ταμίας Κων. Κωνσταντίνου, αμφότεροι εργαζόμενοι στην ΑΓΕΤ. Οι υπόλοιποι φυσικά, όπου δεν υπάρχουν τέτοια «προνόμια», στη δίαιτα…

Β.Κ

Στόχος η προβολή

Ολες οι παράμετροι της περαιτέρω προώθησης της Σκοπέλου στο εξωτερικό μελετώνται διεξοδικά από τους επικεφαλής του νησιού. Όπως υπογραμμίζει μάλιστα ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Γιώργος Μιχελής «στόχος μας είναι η όσο το δυνατόν πιο οργανωμένη παρουσία μας στις εκθέσεις του εξωτερικού, προκειμένου να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα». Παράλληλα εξετάζεται η προοπτική συνεργασίας με εταιρία προβολής, με επίκεντρο πάντα την τουριστική προβολή του νησιού. Το μάλλον αβέβαιο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην εγχώρια αγορά, στρέφει, όπως είναι προφανές, το ενδιαφέρον των ιθυνόντων προς το εξωτερικό, για ευνόητους λόγους.

Γ.Υ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου