ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συναντήθηκαν

συναντήθηκαν-411044

Συναντήθηκαν

Τα προβλήματα του τεχνικού κόσμου της περιοχής και η τοπική ανάπτυξη συζητήθηκαν σε βάθος κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε το κλιμάκιο της ΝΕ της ΔΗΜΑΡ, αποτελούμενο από τους Μουτσινά Πάρι, Μαστρογιάννη Παντελή και Λάζο Στέφανο με την Δ.Ε. του ΤΕΕ και τον πρόεδρο Αναγνώστου Σωκράτη. Κινητικότητα επιδεικνύει η ΔΗ.ΜΑΡ.

Α.Φ.

Δυναμικές κινητοποιήσεις…

… Από τους ΕΚΑΒιτες ακολουθούν τις επόμενες ημέρες. Ειδικότερα αύριο Δευτέρα προχωρούν σε αποκλεισμό των πολιτικών γραφείων Βενιζέλου-Λοβέρδου-Τιμοσίδη-Σαχινίδη και επίδοση ψηφισμάτων διαμαρτυρίας ενώ την Τρίτη θα κάνουν συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας. Μάλιστα οι ΕΚΑΒιτες δεν έχουν σκοπό από ότι φαίνεται να κάνουν Χριστούγεννα στα σπίτια τους αφού αν δεν τους αποδοθούν τα δεδουλευμένα τους για όλο το διάστημα των εορτών θα βρίσκονται με τα ασθενοφόρα έξω από τα σπίτια των πολιτικών ώστε να μην νιώθουν και αυτοί μοναξιά!

Α.Φ.

Βάζει τα πράγματα στην θέση τους

Απάντηση στις απαντήσεις των βουλευτών Π. Μαρκάκη και Κ. Καρτάλη ότι δεν είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για την συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρούσε ο Πρόεδρος των Ξενοδόχων Μαγνησίας Κ. Λεβέντης έδωσε χθες ο Πρόεδρος. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Λεβέντης το «κάλλιον το προλαμβάνειν του θεραπεύειν» της προτροπής του βουλευτή κ. Μαρκάκη δεν ισχύει αφού είναι αποδέκτης των παρεμβάσεων ως βουλευτής Μαγνησίας, ενώ το ίδιο ισχύει αντίστοιχα και για τον κ. Καρτάλη ο οποίος μας καλεί να περάσουμε από το βουλευτικό γραφείο του», τονίζει ο Πρόεδρος. Εμείς θα σας προτείνουμε, Πρόεδρε, από εδώ και στο εξής να κάνετε ιδιαίτερες προσκλήσεις στους βουλευτές μας και μάλιστα κανένα μήνα πιο πριν για να βλέπουν και αν βολεύονται να έρθουν!

Α.Φ.

Στήριξη Παπατόλια στους Ξενοδόχους

Αποφασισμένος να λύσει τη σιωπή του για τις πολιτικές ευθύνες που κρύβονται πίσω από τους ατυχείς τελευταίους χαρακτηρισμούς με τη RYANAIR και το Αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είναι ο Απόστολος Παπατόλιας σύμφωνα με δηλώσεις του. Ο Γ.Γ. της ΕΝ.Π.Ε. έχει κάθε λόγο να αντιδρά, αφού η θητεία του στη Νομαρχία συνδέθηκε αναπόσπαστα με την αναβάθμιση και τις νέες προοπτικές του Αεροδρομίου. «Όλα αυτά τα καταφέραμε χάρη στη στενή συνεργασία με τους φορείς του τουρισμού και ιδίως με την Ένωση Ξενοδόχων» δήλωσε ο Απ. Παπατόλιας. «Είναι αδιανόητο σήμερα ορισμένοι χάριν μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων να δυναμιτίζουν αυτό το κεκτημένο της συνεργασίας, υπονομεύοντας παράλληλα τις προοπτικές του τουρισμού στον τόπο μας». Για ποιον χτυπά άραγε η καμπάνα;

Ν.Τ.

Αποβολή δια παντός

Μια μέρα αποβολή στον μαθητή της Λάρισας που μούτζωσε τους επίσημους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου… Τότε τον ελληνικό λαό θα πρέπει να τον αποβάλουν δια παντός.

Φ.Τ.

Κάρλα

Η Κάρλα έχει να τροφοδοτηθεί με νερό από τον Πηνειό από τον Ιούνιο και οδεύει προς… αποξήρανση -με ό,τι συνεπάγεται κάτι τέτοιο για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής-, ο υδροφόρος ορίζοντας στον κάμπο ήδη είναι κατάξερος, τα ρήγματα διευρύνονται και πολλαπλασιάζονται, οι αγρότες χάνουν την παραγωγή τους και οι αρμόδιοι… ρίχνουν το μπαλάκι ο ένας στον άλλο για τις ευθύνες! Πώς λένε στο Ριζόμυλο και στο Στεφανοβίκειο, κ.κ. αρμόδιοι, το «σπεύσατε»;

Φ.Τ.

Το μήνυμα

Μιχάλης Δικαιάκος, ψυχίατρος, Διευθυντής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Βόλου: «…Η κρίση χρησιμοποιείται για να αδρανοποιήσει τους ανθρώπους… Ο φόβος και η ενοχοποίηση είναι οι βασικές αντιδράσεις του ανθρώπου που έχει παραιτηθεί ενώπιον της κρίσης»… Η καλλιέργεια αυτού του μηνύματος εκ μέρους του συστήματος δεν είναι επικίνδυνη μόνο για την ψυχική μας υγεία αλλά και για τη ζωή μας, την κοινωνία ολόκληρη και τον ανθρώπινο πολιτισμό στο σύνολό του.

Φ.Τ.

Ανασχηματισμός

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια για ανασχηματισμό… Είναι γελοίο να υποστηρίζεται ότι με τη σωστή μνημονιακή βούληση είναι δυνατό να αλλάξει η κυνική στάση των ξένων επικυρίαρχων και των εγχώριων συμμάχων τους απέναντι στο πρόβλημα της χώρας και του λαού.

Φ.Τ.

Νέα μέτρα

Κι από αύριο νέα καταιγίδα μέτρων… Αναρωτιόμαστε πότε θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε από κοινού, ισότιμα και με αξιοπρέπεια, βασιζόμενοι σε σχέσεις κοινότητας και αλληλεγγύης; Ποτέ! Κάτι τέτοιο δεν χαρίζεται, κατακτιέται!

Φ.Τ.

«Κανείς δεν θα γλυτώσει»!!!

Ενας στους δύο Αμερικάνους στο όριο της φτώχειας… Πώς το είπε χτες η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ; «Κανείς δεν θα γλυτώσει»!!! Ε, όχι, κ. Λαγκάρντ, Μέρκελ, Σαρκοζί, Ράιχενμπαχ, Φούχτελ, Παπαδήμο και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις! Όποιος λαός αντιστέκεται γλυτώνει!

Φ.Τ.

Μπουναμάς

Χριστουγεννιάτικος «μπουναμάς» για το Δήμο Βόλου. Από εκεί που έψαχναν και το… ευρώ, πριν από τρεις μέρες πληροφορήθηκαν ότι τους ήλθε μία ακόμη δόση ΣΑΤΑ, κάτι παραπάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Καθόλου άσχημα δηλαδή. Για να περάσει στο νέο προϋπολογισμό το παραπάνω ποσό η αρμόδια Αντιδήμαρχος Νατάσσα Οικονόμου θα φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Δευτέρας την αναμόρφωσή του…

Αντ. Τσελ.

Οι ομιλητές

Συνεδριάζει αύριο Δευτέρα με θέμα τον προϋπολογισμό του 2012 το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου μόλις για το θέμα της αέριας ρύπανσης εγγράφηκαν από το προεδρείο 17 συνολικά ομιλητές, ο Πατριάρχης της Αυτοδιοίκησης, πρώην Δήμαρχος Πορταριάς και νυν δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Κοντορίζος την έκανε με ελαφρά… πηδηματάκια, καθώς από εμπειρία διέβλεψε ότι θα τραβήξει μακριά η… βαλίτσα, πράγμα που έγινε καθώς η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε μετά τη 1 μετά τα μεσάνυκτα. Να αναμένουμε λοιπόν αύριο ότι από τον αριθμό των ομιλητών που θα εγγραφούν να μιλήσουν για το νέο προϋπολογισμό θα εξαρτηθεί η στάση του Πατριάρχη, ο οποίος πάντως μπορεί να περιμένει… καλύτερες μέρες, καθώς από τις αρχές του νέου έτους θα εφαρμοστεί απαρέγκλιτα η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που ισχύει από τον περασμένο Απρίλιο και η οποία εκτός των άλλων προβλέπει ότι «ο Δήμαρχος ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, οι επικεφαλής των παρατάξεων και οι ειδικοί αγορητές έχουν κατά τη συζήτηση δικαίωμα για πέντε λεπτά ομιλίας ανά θέμα με δυνατότητα διάρκειας τριών λεπτών»!!!

Αμετάπειστος

Στα τέλη Ιανουαρίου θα γίνουν οι εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάδειξη της νέας πρυτανικής αρχής. Πληροφορίες θέλουν να ασκούνται ακόμη και πολιτικές πιέσεις στο νυν πρύτανη του Ιδρύματος Κ. Γουργουλιάνη προκειμένου να είναι και πάλι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Ωστόσο ο τελευταίος παραμένει αμετακίνητος στην αρχική του θέση. Να εκτεθεί δηλαδή μόνον για την εκλογή του στο Επιστημονικό Συμβούλιο, όχι όμως και για τη θέση του πρύτανη.

Οι Λίβυοι τραυματίες

Και κλινικές της Θεσσαλίας δέχθηκαν προτάσεις να χειρουργήσουν και να νοσηλεύσουν πολυτραυματίες του Εθνικού Επαναστατικού Μετώπου της Λιβύης που τραυματίστηκαν κατά τις αιματηρές εχθροπραξίες για την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Όπως λένε γιατροί του Βόλου που χειρουργούν στις κλινικές οι οποίες είχαν τις σχετικές προτάσεις, ο λόγος που δεν έγιναν δεκτοί ήταν ότι τα… διαπιστευτήρια που έδωσαν οι πρώτοι Λίβυοι τραυματίες που νοσηλεύτηκαν σε ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ήταν… τραυματική εμπειρία για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, όπως και για το προσωπικό των ξενοδοχείων στο οποίο διέμεναν κατά το διάστημα ανάρρωσής τους. Στα αξιοσημείωτα, όπως λένε οι ίδιοι γιατροί που έχουν προσωπική εμπειρία από τη νοσηλεία τους, η νέα Επαναστατική Κυβέρνηση της Τρίπολης τούς χορηγεί κάθε εβδομάδα 500 ευρώ για τα μικροέξοδά τους!!!

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

«Κουκουλοφόροι»!!!

Αν δείτε τις επόμενες μέρες τίποτα κουκουλοφόρους στους δρόμους, μην τους πάρετε σώνει και καλά για τίποτα ταραχοποιούς. Μπορεί να είναι και στελέχη κομμάτων που άρχισαν την «πορεία στον λαό»

Μ.Μ.

Μιλάει κιόλας

Ο Γιάννης Ραγκούσης που ως Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ δεν διέπρεψε και ως Υπουργός Υποδομών με την περιβόητη κόντρα του για τα ταξί… έκοψε την Ελλάδα στα δύο καλοκαιριάτικα και κατέστρεψε τον τουρισμό, έχει περισσό θράσος να βγαίνει τώρα και αφενός να κρατάει αποστάσεις από τον Γιώργο Παπανδρέου που τον έφερε στο προσκήνιο και αφετέρου να ζητάει και εξηγήσεις από τον νυν Υπουργό Οικονομικών Ε. Βενιζέλο γιατί απέτυχε το μνημόνιο. Τελικά στο ΠΑΣΟΚ δεν κινδυνεύουν από κανέναν άλλο αλλά από τον κάκιστο εαυτό τους και κάτι στελέχη σαν τον Ραγκούση… που ρίχνουν λάδι στη φωτιά, αντί να σιωπήσουν.

Β.Κ

Ετοιμαστείτε

Τη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει μείωση μισθών και συντάξεων, ούτε νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ε. Βενιζέλος, τονίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα για το 2014-2015 θα είναι ελάχιστα μπροστά σε αυτά που έχει ζήσει ο ελληνικός λαός. Αφού το είπε ο Ευάγγελος ετοιμαστείτε για νέα μέτρα. Μέχρι σήμερα δεν έχει πέσει τελικά… ποτέ μέσα στις προβλέψεις του. Τον κυνηγάει το σύνδρομο του… Παπακωνσταντίνου τελικά.

Β.Κ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου