ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-412428

Εξοργιστική μονομέρεια

«Οταν χρωστάω στο κράτος είναι έγκλημα. Όταν μου χρωστάει το κράτος είναι… νομοσχέδιο!» διάβαζα κάπου στο διαδίκτυο χθες το βράδυ. Επίσης πληροφορούμε ότι με υπόδειξη της τρόικας ετοιμάζεται νομοσχέδιο, διάταξη ή κάτι τέτοιο που θα προβλέπει ότι οι οφειλές του κράτους προς ιδιώτες θα παραγράφονται εντός δύο ετών!!! Φυσικά οι οφειλές των ιδιωτών προς το κράτος θα παραγράφονται σε δυο… γενιές!

Ο Κρυπτογράφος

Η σφαγή του μισθολογίου

Στο νέο προϋπολογισμό του Δήμου Βόλου για το 2012 που συζητήθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Βόλου, τα λειτουργικά έξοδα που αφορούν στη μισθοδοσία του προσωπικού ανέρχονται σε 60.448.912 ευρώ. Πόσο ήταν τα αντίστοιχα έξοδα το 2011; 73.383.121 ευρώ. Την απάντηση στο ερώτημα πού οφείλεται αυτή η τεράστια μείωση αναζητήστε την στη… σφαγή που θα επιφέρει στους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων, μόνιμους και αορίστου χρόνου, το ενιαίο μισθολόγιο. Εκεί δηλαδή που θα φάει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι…

Το χαράτσι

Περίπου 170 δημότες Βόλου ήταν μέχρι χθες το μεσημέρι αυτοί που είχαν πληρώσει μόνον το ηλεκτρικό ρεύμα και τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη, όχι όμως και το χαράτσι της ΔΕΗ και που κατέθεσαν αντίγραφα των λογαριασμών τους στο Τμήμα Προσόδων του Δήμου Βόλου στο ισόγειο του Δημαρχείου. Στόχος τους να τις συγκεντρώσει ο Δήμος και να τις αποστείλει με εξώδικο προς τη ΔΕΗ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής απόφασης που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στις 28 Νοεμβρίου.

Περιμένουν το υλικό

Δεν κρύβουν τη δυσφορία τους γιατροί και ασθενείς χρόνιων παθήσεων για τη μεγάλη καθυστέρηση που παρατηρείται για την προμήθεια του κατάλληλου ορθοπαιδικού υλικού από το Νοσοκομείο για να γίνουν εγχειρήσεις αρθροπλαστικού ισχίου και γόνατου. Μάλιστα όλες οι πλευρές συμφωνούν ότι ενώ το Νοσοκομείο προμηθεύεται τα παραπάνω υλικά με τις καλύτερες τιμές, σε σύγκριση με άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα, εν τούτοις καθυστερεί να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος και να προχωρήσει στη σχετική προμήθεια.

Γρίφος

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι θα επιχειρούν οι υπεύθυνοι του Δήμου Βόλου να λύσουν το γρίφο που τους έβαλαν προχθές με τις εναλλακτικές προτάσεις τους οι πωλητές ειδών ένδυσης και υπόδησης λαϊκών αγορών. Στο Δήμο δεν συζητούν για τους βασικούς οδικούς άξονες της πόλης, όπως η Γιάννη Δήμου, η Κασσαβέτη ή η Περραιβού, ωστόσο συζητούν κάποιους άλλους κάθετους δρόμους που μπορεί να λειτουργήσουν εναλλακτικά με τις σημερινές θέσεις λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

Χορηγίες

Επειδή οι χορηγίες στις μέρες μας θα πρέπει να επικροτούνται δημόσια στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, θα πρέπει να δημοσιοποιήσουμε τα ονόματα με τα δύο εστιατόρια του Βόλου που θα προσφέρουν δωρεάν γεύμα στους άπορους της πόλης, σε ημερομηνία ανάμεσα στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Πρόκειται για το εστιατόριο «Πλαγίως» και την τρατορία Τaverna Italiana.

Ανάκληση

Στην ανάκληση παλαιότερης απόφασής του για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας του, προχώρησε στην προχθεσινή της συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου για το καλοκαιρινό μπαρ «Άνεμος» στην Αγριά. Υπέρ της μη ανάκλησης της άδειας λειτουργίας συνέβαλαν όχι μόνον η επιστολή περιοίκων που ζητούσαν τη συνέχιση λειτουργίας του αναψυκτηρίου, αλλά και οι καταστάσεις του ΟΑΕΔ με τις προσλήψεις των υπαλλήλων που απασχολούσε ο επιχειρηματίας.

ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.

Αυτοθαυμασμός

Το είδαμε και αυτό. Η τρόικα… να μας μαστιγώνει με τις εκθέσεις της για την αναποτελεσματικότητα και ο νέος πρωθυπουργός να αυτοθαυμάζεται. Ο κ. Λ. Παπαδήμος τα βλέπει όλα καλά, είναι ικανοποιημένος από το κυβερνητικό έργο και ούτε λίγο ούτε πολύ εξάρει τον εαυτό του και την κυβέρνηση για το έργο του τελευταίου μήνα. Τι να πει κανείς. Σε αυτή τη χώρα τελικά είναι «κολλητικό», μόλις κανείς αναλαμβάνει την εξουσία αρχίζει να βιώνει τη δική του εικονική πραγματικότητα.

Β.Κ

Εχασαν την μπάλα

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι, ο κ. Ραγκούσης μίλησε για «σχέδιο διάσπασης του ΠΑΣΟΚ» και περιγράφοντας τις αντίρροπες δυνάμεις στο εσωκομματικό πεδίο ήταν ξεκάθαρος: «Εγώ πιστεύω ότι αυτές οι διαφορές που είναι διαφορές αντίληψης» για το μέλλον της χώρας «δεν μπορούν να συμβιβαστούν». Έχουν χάσει τη μπάλα τελικά στο ΠΑΣΟΚ ορισμένοι που επιμένουν να εθελοτυφλούν και να μην βλέπουν την ουσία του προβλήματος. Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.

Β.Κ

Θα πληρώνουμε…

Ο χθεσινός Νεόκοπος στα ΝΕΑ έγραψε: «Στην επόμενη δόση η τρόικα θα ζητήσει να γίνουν εργοδότες οι εργαζόμενοι: να πληρώνουν για να δουλεύουν!» Μη ξεγελιέστε, έτσι ακριβώς θα γίνουν τα πράγματα. Οδεύουμε ολοταχώς προς τα κει… χωρίς καμία αμφιβολία. Μήπως ποιος θα τους σταματήσει, ο κ. Κουτρουμάνης ή ο κ. Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ;

Β.Κ

Πάπαλα από χρήμα

Το εντυπωσιακό… ποσό των 50.000 ευρώ απέδωσε στα ταμεία του Δημοσίου η βροχή συλλήψεων με τη διαδικασία του αυτοφώρου για ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, κάνοντας το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να ψάχνει σε ευρεία σύσκεψη διορθωτικές νομοθετικές πρωτοβουλίες για να σώσει το φιάσκο έστω και κατόπιν εορτής. Στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το ΣΔΟΕ δείχνουν ότι τις τελευταίες 40 ημέρες έχουν περάσει χειροπέδες σε 17 φορολογούμενους, οι οποίοι χρωστούσαν στο Δημόσιο συνολικά 5,62 εκατομμύρια ευρώ. Μιλάμε… για χοντρό δούλεμα.

Β.Κ

Επιθεώρηση στο Βόλο

Περιβαλλοντική επιθεώρηση στο Βόλο για να διαπιστωθούν οι αιτίες των επίμονων υπερβάσεων στα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης προκειμένου να συνταχθεί ένα ειδικό σχέδιο για τη συνολική αντιμετώπιση της αέριας ρύπανσης στο Βόλο προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος μετά από σχετική συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής. Μάλιστα ο Υπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναγνωρίζοντας ότι πράγματι υπάρχουν προβλήματα εξαιτίας της καύσης καυσόξυλων που προκαλούν αυξημένη ρύπανση σε διάφορες περιοχές και ανέφερε ότι εξετάζεται το θέμα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ. Επίσης υπογράμμισε ότι έχουν δοθεί εντολές και πιστώσεις στις δασικές υπηρεσίες για αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας σε ό,τι αφορά στην υλοτομία αλλά και για τον έλεγχο παράνομων υλοτομικών δράσεων.

Β.Κ

Πριν από μερικές ημέρες Βολιώτης που εργάζεται στην Αθήνα έχασε τις αποσκευές του κατά τη διάρκεια ταξιδιού του με αποτέλεσμα οι αποσκευές να βρεθούν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλου λίγο πριν την πτήση για Βραζιλία. Ο νεαρός Βολιώτης εξαγριωμένος κατήγγειλε το περιστατικό, το οποίο επιλήφθηκε άμεσα ο πρόεδρος της διοίκησης του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, ο οποίος σύμφωνα με τον παθόντα κατανόησε την οργή του για την ταλαιπωρία που υπέστη και μάλιστα τον αποζημίωσε για τα έξοδα τα οποία έκανε μέχρι να βρει επιτέλους τις αποσκευές του!

Δ.Π

Γλύκες

Περίπου στα μισά της συνεδρίασης εμφανίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού ο σύμβουλος της μειοψηφίας Βασίλης Μαμούρας, που ως γνωστόν «κλέβει την παράσταση» σε κάθε συνεδρίαση με τις μακροσκελέστατες και αναλυτικότατες τοποθετήσεις του, κάτι που κάθε φορά οδηγεί και τον Πρόεδρο Φ. Χατζηδημητρίου να του κάνει παρατήρηση με αποτέλεσμα ο κ. Μαμούρας να θεωρεί πως τον… έχει βάλει στο μάτι! Έτσι και χθες κάνανε τις «γλύκες» τους, λέγοντας τις εξυπνάδες τους ο ένας στον άλλο!

Α.Φ.

Δημότες με άποψη!

Δεν υπάρχει Δημοτικό Συμβούλιο στον Αλμυρό που να μην το παρακολουθούν το λιγότερο 20 δημότες. Και όχι μόνο το παρακολουθούν, αλλά παρεμβαίνουν κιόλας και μάλιστα υποστηρίζουν την άποψή τους με σθένος!

Α.Φ.

Αλλη περίπτωση

Καλά κάνανε χθες οι αιρετοί και διεκδίκησαν τα λεφτά τους στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού. Αναρωτιόμαστε όμως, με το ίδιο σθένος θα υποστηρίξουν και όσους έρθουν ενδεχομένως αύριο – μεθαύριο να διεκδικήσουν επίσης τα χρήματά τους από το Δήμο; Για αυτούς θα προειδοποιήσουν τη Δημοτική Αρχή ότι θα την καταγγείλουν για παράβαση καθήκοντος ή όχι; Ή το όλο σθένος τους φτάνει μέχρι εδώ;

Α.Φ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου