ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-416709

Οπως τα περίπτερα

Το 80% των περιπτέρων της πόλης βρίσκεται στο στάδιο της απόγνωσης. Το 11% καλύπτει στοιχειωδώς τις λειτουργικές υποχρεώσεις. Το 9% -και αυτό στο κέντρο- έχει σχετική οικονομική ευρωστία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Περιπτερούχων κ. Κόγια…
Αμφιβάλλει κανείς ότι τα ίδια πάνω κάτω ποσοστά δυσπραγίας και δυστυχίας αφορούν και στην κοινωνία του Βόλου;
Φ.Τ.
 
Δεν λες κουβέντα…
Σκοτινιώτης: «Όταν η ανεργία καλπάζει και τα κοινωνικά προβλήματα παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις, πρωταρχική μας μέριμνα δεν μπορεί παρά να είναι το πώς θα δημιουργήσουμε το αναγκαίο δίχτυ προστασίας των πιο ανήμπορων συμπολιτών μας».
Για τις αιτίες που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα και για τον αγώνα να ανατραπούν οι πολιτικές που τα παράγουν δεν λες κουβέντα, Δήμαρχε;
Φ.Τ.
 
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία
Σαμαράς προς δανειστές: «Η δέσμευση… της Νέας Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρώ είναι ισχυρή και αμετάκλητη…».
Μια πιρουέτα που υποκρύπτει μια υπογραφή… Για μια «πατρίδα» χωρίς ανθρώπους, μια χώρα έρημη. Μια συμφωνία του Σαμαράμπροστά από τη λυκοφωλιά των δανειστών, που ετοιμάζονται να κατασπαράξουν ό,τι έχει απομείνει ζωντανό σ’ αυτό τον τόπο.
Φ.Τ.
 
Ο Αρχοντας των… Χαρατσιών
Βενιζέλος: «Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να υπάρξει ξανά. Πρέπει να απευθυνθούμε στην κοινωνική μας βάση, να γίνει επειγόντως ένα μεγάλο μπλοκ της προόδου».
Ο Αρχοντας των… Χαρατσιών μιλώντας για πρόοδο κάνει κατάχρηση της έννοιας αυτής και την παραμορφώνει κατά βούληση με τον τυπικά επαίσχυντο τρόπο εκείνου που θέλει να αλλάξει τα πάντα προκειμένου να μην αλλάξει τίποτα.
Φ.Τ.
 
Οι εραστές της επιτηρούμενης «δημοκρατίας»
Οι Δήμοι της Μαγνησίας, με εξαίρεση το Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, δεν βλέπουν τι γίνεται στους Δήμους της υπόλοιπης χώρας με τα χαράτσια; Τόσο μεγάλους εραστές της επιτηρούμενης «δημοκρατίας» διαθέτει η περιοχή μας;
Φ.Τ.
 
Ούτε να αρρωστήσεις!
Αυτός ο παραλογισμός που συμβαίνει στη χώρα μας είναι άνευ προηγουμένου. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μην μπορούμε ούτε να αρρωστήσουμε, γιατί εάν συμβεί αυτό τότε θα τρέχουμε από φαρμακείο σε φαρμακείο για να βρούμε σιρόπι, καραμέλες για το βήχα, ενώ όσοι έχουν άσθμα μάλλον θα πρέπει να κάνουν τάμα για να βρουν το εισπνεόμενο κορτιζονούχο σκεύασμα. Τι καινούργια μόδα είναι αυτή που τα φαρμακεία δεν έχουν φάρμακα; Με αυτό τον τρόπο το κράτος κάνει οικονομία;
Δ.Π
 
Τώρα το θυμήθηκαν;
Δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και το Υπουργείο Παιδείας τώρα θυμήθηκε να εκδώσει εγκύκλιο για μεταθέσεις εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν τα Μουσικά Σχολεία. Εδώ δεν έχουν σταλεί όλα τα βιβλία, στους εκπαιδευτικούς θα έκανε πίσω;
Δ.Π
 
Εν αναμονή
Παγωμένη είναι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η αγορά στις Βόρειες Σποράδες, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν και οι αγοραπωλησίες ακινήτων και γης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών πρέπει να επανέλθει το κλίμα της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι αυλαία οι επενδυτικές πρωτοβουλίες. Περισσότερο διστακτικοί εμφανίζονται οι ξένοι επενδυτές και ως εκ τούτου όσοι δραστηριοποιούνται στον κτηματομεσιτικό χώρο βρίσκονται εν αναμονή των μελλοντικών εξελίξεων.
Γ. Υ.
 
 Και του πουλιού το γάλα…
 Είναι γνωστό ότι εδώ και μερικές εβδομάδες η Α΄ και Β΄ ΔΟΥ Βόλου πως λέγεται Α΄- Β΄ ΔΟΥ Βόλου στο πλαίσιο της ενοποίησης των δύο Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών.
Πώς την αποκαλούν οι εφοριακοί, που και αυτοί με τη σειρά τους νιώθουν στο πετσί τους τις επιπτώσεις από το Μνημόνιο και από το Μεσοπρόθεσμο;
Α – Β και του πουλιού του γάλα!!! Και τι πουλί;…
 
 Εδώ είναι υπεράνω…
Στη γειτονική Λάρισα η Α΄ και Β΄ ΔΟΥ έμειναν στο απυρόβλητο. Εδώ στο Βόλο οι δύο ΔΟΥ ενοποιήθηκαν προφανώς γιατί οι πολιτικοί παράγοντες της περιοχής μας είναι υπεράνω…
 
Τα φιλέτα
Εχουν πέσει στα… φιλέτα στους Δήμους και ετοιμάζονται οι ιδιώτες να κάνουν πάρτι στην καθαριότητα και στη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων. Η φράση ανήκει στην Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας Ντίνα Φώτου και ειπώθηκε στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων που έγινε στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Δυναμικοί
Μονοπώλησαν σε δυναμισμό στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ Νομού Μαγνησίας τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΜΕ. Από τον πρώτο ξεχώρισαν οι τοποθετήσεις του Κ. Ηλία και του Γ. Μπάλα και από το ΠΑΜΕ η τοποθέτηση του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εύης Καρυδάκη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Υπάρχει λύση
Μακροσκελέστατο ψήφισμα εξέδωσε ο σύλλογος Καθαριστριών και η Πανελλαδική Επιτροπή του ΠΑΜΕ με αφορμή τα ασφαλιστικά μέτρα που ουσιαστικά έκριναν άκυρη την τωρινή διοίκηση και το σωματείο παραμένει ακέφαλο. Βέβαια επειδή ορισμένοι κινδυνολογούν σε αυτές τις περιπτώσεις ο νόμος είναι σαφής και μέχρι να τελεσιδικήσει μία απόφαση διορίζεται προσωρινή διοίκηση και έτσι ο σύλλογος μπορεί να συνεχίσει τη λειτουργία του σε μία περίοδο μάλιστα που ο κλάδος δέχεται απανωτά χτυπήματα.
Β.Κ
 
Κοντή μνήμη
Οπως και προχθές έτσι και χθες στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου η απερχόμενη διοίκηση των Καθαριστριών επέμεινε στις καταγγελίες κατά του ΕΚΒ και ονομαστικά κατά του γνωστού δικηγόρου και δημοτικού συμβούλου Βόλου Μαργαρίτη Πατσιαντά. Ο Μαργαρίτης έχει γίνει κόκκινο πανί από την ώρα που κέρδισε την υπόθεση που του ανέθεσαν η πρώην πρόεδρος της προσωρινής διοίκησης των Καθαριστριών και αφετέρου διότι είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως επικαλούνται οι καταγγέλλοντες. Προφανώς έχουν κοντή μνήμη, διότι πρόκειται για τον ίδιο δικηγόρο που για τρεις τουλάχιστον φορές -όπως πολύ καλά θυμάται η στήλη- είχε βρεθεί στο πλευρό του γνωστού συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Κων. Στεργίου στην Επιθεώρηση Εργασίας, όταν υποστήριζε ότι «καταδιώκονταν στη ΜΕΤΚΑ λόγω της συνδικαλιστικής του ιδιότητας».
Β.Κ
 
Για οικονομία…
Ασφαλιστικά ταμεία, άνεργοι και πληρωμές τόκων αποτελούν τη βασική αιτία που ξέφυγαν οι δαπάνες. Αυτό υποστήριξε ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού για το 2012, εξηγώντας πως οι δαπάνες αυξήθηκαν λόγω «επιχορήγησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία, πρόσθετης χορηγίας στον ΟΑΕΔ λόγω αύξησης του αριθμού των ανέργων και έκτακτου κονδυλίου που συνδέεται με πληρωμές τόκων». Εγώ λέω… τελικά να τους αφανίσουμε και τους άνεργους… μπας και κάνουμε οικονομία. Τι λέτε;
Β.Κ
 
Τα εν οίκω…
…Μη εν δήμω ήθελαν να κρατήσουν χθες οι εκπρόσωποι των διοικήσεων των εννιά Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Θεσσαλίας. Λίγο πριν ο Περιφερειακός Διευθυντής της ICAP, της εταιρίας που εκπονεί την μελέτη για την ένωση των Ενώσεων, παρουσιάσει τα οικονομικά στοιχεία ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λάρισας Σπύρος Τσικρίκας, αφού ρώτησε και τους υπόλοιπους παραβρισκόμενους ζήτησε ευγενικά από τους δημοσιογράφους να αποχωρήσουν από την αίθουσα καθώς επρόκειτο για ιδιαίτερα ιδιωτικά στοιχεία των ΕΑΣ. Βέβαια λίγο πολύ την οικονομική κατάσταση των περισσότερων ΕΑΣ την ξέρουμε και φυσικά δεν είναι καλή, και πόσο μάλλον στην ΕΑΣ Λάρισας, ωστόσο η αποτύπωση της κατάστασης και με αριθμούς ίσως να φοβίζει ακόμα και τους ίδιους! Πόσο μάλλον να το δει ο πολύς ο κόσμος!
Α.Φ.
 
Αντέδρασε ο Λεβέντης
Δεν κρατήθηκε χθες ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ζαγοράς-Μουρεσίου Κ. Λεβέντης και τα είπε ένα χεράκι στον Δήμαρχο για τη στάση του στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το ειδικό τέλος ακινήτων. «Για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος απέδειξε ότι ταυτίζεται απόλυτα με τον Γιώργο Παπανδρέου, είναι και παλιοί φίλοι άλλωστε. Όπως εκείνος είχε καθιερώσει να περνά αντισυνταγματικούς νόμους, έτσι και ο Δήμαρχος αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις του Δ.Σ., όπως στην παρούσα φάση που αρνείται να υλοποιήσει ομόφωνη απόφαση και ψήφισμα του Σώματος να διευκολύνει τις ασθενείς τάξεις για το χαράτσι. Απόφαση που ενέκριναν ακόμα και οι σύμβουλοί του. Ο Δήμαρχος έχει μείνει μόνος του και πρέπει να σοβαρευτεί» είπε ο κ. Λεβέντης.
Α.Φ.
 
Ολοι περιμένουμε το Υπουργείο
Χθες ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε εκ νέου με το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ώστε να πάρουμε επιτέλους μια απάντηση για το θέμα του Νίκου Βλαχάκη, ο οποίος όπως δημοσιεύτηκε στο Κυριακάτικο φύλλο της εφημερίδας έχει χάσει και τα δύο του πόδια και εδώ και τέσσερις μήνες δεν έχει πάρει το επίδομα καυσίμων που λάμβανε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Το Υπουργείο μάς ενημέρωσε ότι ακόμα δεν είχαν κάποια απάντηση να μας δώσουν, ενώ πληροφορίες από το 304 ΠΕΒ θέλουν να υπάρχουν τα χρήματα, ωστόσο δεν μπορούν να δοθούν καθώς και αυτοί αναμένουν το χαρτί που θα τους δίνει έγκριση να γίνουν οι πληρωμές. Μάλιστα το επίδομα δεν έχει δοθεί όχι μόνο στον κ. Βλαχάκη αλλά σε οκτώ άτομα που λαμβάνουν το ίδιο.
Α.Φ.
 
Καλή δουλειά
Ειδικός στα οικονομικά της δημόσιας υγείας με μεταπτυχιακό από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης ο υποδιοικητής του Νοσοκομείου Βόλου Γιάννης Ντόκος φαίνεται ότι κάνει καλή δουλειά. Η εξοικονόμηση 8,5 εκατομμυρίων ευρώ σε ένα χρόνο είναι γιγαντιαίο ποσό. Μάλλον ο διοικητής Αριστείδης Ζαχαρόπουλος στο πρόσωπο του υποδιοικητή βρήκε το συνεργάτη που είναι απολύτως αναγκαίος τέτοια εποχή. Το συγκεκριμένο επίτευγμα όμως αποδεικνύει περίτρανα το τεράστιο πάρτι που γινόταν στο χώρο της υγείας τα προηγούμενα χρόνια κυρίως από τις προμηθεύτριες εταιρίες φαρμακευτικές και άλλες…
Χ.Μ.
 
Είναι η επιστολή υπογραφή;
Οπως θέλει τη διαβάζει ο καθένας. Ταπεινώθηκε ή αντιστάθηκε ο Σαμαράς; Πέρασε το δικό του ή ο ωμός εκβιασμός της Μέρκελ; Τι σημασία έχουν πλέον όλα αυτά; Το παραδάκι να πέσει όπως λένε ορισμένοι στην Αθήνα και για τις επόμενες δόσεις υπάρχουν κι’ άλλες ευφάνταστες κινήσεις που μπορεί να γίνουν!
Ο Κρυπτογράφος
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου