ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-416846

Πού κολλάει;

Τόσο μεγάλο ζήτημα είναι η χορήγηση μερικών αιθουσών στην ΕΛΜΕ Μαγνησίας για να ξεκινήσει δωρεάν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που δεν έχουν χρήματα για να πάνε στο φροντιστήριο; Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι αρμόδιοι που εμπλέκονται με την έγκριση αυτή καθυστερούν τόσο πολύ. Ελπίζουμε να μην γίνει το ίδιο με τα βιβλία που αναμένονται τα Χριστούγεννα ως δώρο από τον Άγιο Βασίλη… Τα παιδιά τώρα έχουν ανάγκη από μαθήματα, γιατί ο καιρός για τις πανελλαδικές εξετάσεις που προετοιμάζονται, φτάνει.
Δ.Π
 
Στην ουρά…
Στο πεζοδρόμιο έφτανε χθες στις 8 περίπου το πρωί η ουρά των συνταξιούχων που ανέμεναν να λάβουν τις συντάξεις τους από την Εθνική Τράπεζα στη Ν. Ιωνία. Ούτε λεπτό πλέον δεν περιμένουν οι συνταξιούχοι, που περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού την καταβολή της περικομμένης σύνταξής τους. Παρ’ όλο το κρύο στέκονται στη Τράπεζα και συζητούν τι άλλο παρά το τι θα πληρώσουν κι αν θα τους περισσέψουν μερικά ευρώ για τις καθημερινές τους ανάγκες…
Δ.Π
 
Εναλλακτική ενέργεια 
Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εντάσσεται στις προτεραιότητες των επικεφαλής του Δήμου Αλοννήσου, οι οποίοι εξετάζουν διεξοδικά το ενδεχόμενο ανάπτυξης αιολικού αλλά και φωτοβολταϊκού πάρκου στο νησί. Η ανάπτυξη οικολογικών δράσεων συγκαταλέγεται μεταξύ των πεδίων που μελετά η Δημοτική Αρχή, έχοντας ως δεδομένα αλλά και ως επίκεντρο την βελτίωση της ποιότητας ζωής του ντόπιου πληθυσμού, σε συνάρτηση με την προστασία του περιβάλλοντος. Σε εποχές οικονομικής κρίσης, οι επικεφαλής του νησιού αναζητούν δρόμους ανάπτυξης μέσω της αξιοποίησης φυσικών μέσων, για ευνόητους λόγους.
Γ.Υ.
 
Εχουν πάρει …φωτιά
Εχουν πάρει… φωτιά από χθες τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους Δήμους της Μαγνησίας. Η εγκύκλιος του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την εργασιακή εφεδρεία αποτελεί για τους συνδικαλιστές την πρώτη μεγάλη μάχη που καλούνται να δώσουν. Μία μάχη στην οποία θα κριθεί και η συνέπεια λόγων και έργων της Δημοτικής Αρχής, όπως έλεγε στη στήλη μέλος της Διοίκησης του Συλλόγου Εργαζομένων, υπενθυμίζοντας δηλώσεις στελεχών της ότι είναι αντίθετοι στην εφαρμογή του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας.
 
Παίρνουν σειρά  οι ΦΟΔΣΑ
…Πάντως το κουτί της Πανδώρας έχει ανοίξει για τα καλά στους Δήμους, καθώς φαίνεται πως σιγά – σιγά, μετά την Καθαριότητα, ανοίγει και ένα άλλο κεφάλαιο για εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες. Αυτό που έχει να κάνει με την μετατροπή των ΦΟΔΣΑ σε Ανώνυμες Εταιρίες, με τους ιδιώτες να μπαίνουν γερά και στο θέμα της διαχείρισης των στερεών απορριμμάτων.
 
Σκουπίδια
Σε επώνυμη καταγγελία στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας προχώρησαν χθες είκοσι περίπου κάτοικοι που διαμένουν στην περιοχή Περραιβού και Κωνσταντά. Οι καταγγέλλοντες κάνουν συγκεκριμένη καταγγελία για τους ενοίκους οικοδομής που καίνε για τη θέρμανσή τους ο,τιδήποτε άχρηστο και επικίνδυνο υλικό βρουν στα σκουπίδια, δημιουργώντας, όπως λένε, καθημερινά μία αποπνικτική ατμόσφαιρα σε όλη τη γύρω περιοχή. Η επισήμανση γίνεται με αφορμή και την αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βόλου.
 
Ειδήσεις
Είναι τόσο χάλια τα οικονομικά του Δήμου Βόλου και εμείς που είμαστε χρόνια στο δημοτικό ρεπορτάζ φτάσαμε στο σημείο να κάνουμε είδηση τα παγκάκια που βάζουν οι υπηρεσίες στην οδό Ερμού ή τα χαλασμένα φανάρια στις κεντρικές διασταυρώσεις της οδού Δημητριάδος με Ιωλκού και Καρτάλη. Στην αναβροχιά, καλό και το χαλάζι…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Στο στόχαστρο
Στο στόχαστρο… του Συνδικάτου Μετάλλου βρέθηκε χθες ο γνωστός δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Βόλου Μαργαρίτης Πατσιαντάς. Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ Μαγνησίας τον κατήγγειλαν ονομαστικά διότι ως δικηγόρος ανέλαβε την προσφυγή καθαριστριών μελών του σωματείου που ζητούσαν να κριθούν άκυρες οι εκλογές του συλλόγου και τελικά κέρδισαν τα ασφαλιστικά μέτρα. Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα το ΠΑΜΕ είναι ότι αφενός το συγκεκριμένο σωματείο ανήκει στη σφαίρα επιρροής του ΠΑΜΕ και αφετέρου ο κ. Πατσιαντάς ανήκει στο ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτό που δεν μπόρεσαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων είναι από πότε τελικά… «ποινικοποιείται» και η επαγγελματική ιδιότητα του καθενός…
Β.Κ
 
Χρήζουν προσοχής
Τα όσα καταλόγισε χθες στο Συμβούλιο του Δήμου Ρήγα Φεραίου ο Χρ. Παπαρούνας στη Δήμαρχο με αφορμή την ανεξαρτητοποίησή του είναι ιδιαίτερα σημαντικά και χρήζουν προσοχής για δύο λόγους. Πρώτον διότι αφορούν τη λειτουργία ενός μεγάλου Δήμου που αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα τα οποία χρήζουν επίλυσης και δεύτερον διότι οι καταγγελίες προέρχονται από έναν δημοτικό σύμβουλο που υπηρετεί την Τ.Α. 18 χρόνια, συμπορεύτηκε με την κ. Λαΐτσου και στην αντιπολίτευση και επίσης σημαντικό «άδειασε» τον πολιτικό του χώρο, το ΠΑΣΟΚ, στις τελευταίες δημοτικές εκλογές και παρά τις πιέσεις που δέχτηκε ήταν υποψήφιος με το συνδυασμό της Δημάρχου.
Β.Κ
 
Εικονικήπραγματικότητα
Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται στην πορεία ότι ενώ η Δημοτική Αρχή Ρήγα Φεραίου επιχειρεί να παρουσιάσει τα πράγματα καλώς καμωμένα… με ανακοινώσεις της, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, με αποτέλεσμα ακόμη και οι δημοσιογράφοι να γίνονται αποδέκτες έντονων διαμαρτυριών όχι από την αντιπολίτευση που έχει κάθε λόγο να είναι καυστική, αλλά από δημότες της περιοχής που έχουν άλλες προσλαμβάνουσες και διαβάζοντας τις ανακοινώσεις έχουν την αίσθηση ότι «ζούνε σε παράδεισο». Εκτός και εάν και οι δημότες… είναι «στρατευμένοι». όπως αρέσκεται πολλάκις να υποστηρίζει ανοικτά ή και στο παρασκήνιο η κ. Δήμαρχος.
Β.Κ
 
Αλληλεγγύη
Μεγάλο κύμα αλληλεγγύης προς τους απεργούς Χαλυβουργούς του Ασπροπύργου. Ψηφίσματα και αποφάσεις συμπαράστασης βγαίνουν συνεχώς από συνδικάτα, σωματεία, σχολεία, φοιτητικούς συλλόγους, μαζικούς φορείς, από όλη την Ελλάδα, ενώ μεγάλη συναυλία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο.
Μάλιστα, συγκεντρώνονται χρήματα και τρόφιμα για την ενίσχυση των απεργών και για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών τους, καθώς οι χαλυβουργοί διανύουν την τέταρτη εβδομάδα απεργίας.
Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πλάι τους, ενώ το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση (22.11.2011) στη Βουλή. Η ΠΟΕΜ από την πλευρά της έχει προκηρύξει για αύριο τρίωρη στάση εργασίας και από ότι δείχνουν τα πράγματα έπεται συνέχεια.
Β.Κ
 
«Κούκλα»…  
…Λέει το έκανε το Κουρί ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αλμυρού Γιώργος Παπαϊωάννου. Μακάρι, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι να διατηρηθεί και έτσι το αισθητικό δάσος του Αλμυρού και σε λίγο καιρό να μην είναι πάλι σε κακά χάλια, κάτι για το οποίο φυσικά και μεγάλο μερίδιο ευθύνης φέρουν οι δημότες της περιοχής. Και βέβαια να μην ξεχάσουμε ότι πρόσφατα το δάσος χτύπησαν λαθροϋλοτόμοι και ακόμα δεν έχουμε ακούσει την παραμικρή αντίδραση από τις αρμόδιες αρχές.
Α.Φ.
 
Με το όνομά τους
Α, πρέπει να τα λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μπορεί να εκδόθηκε τελικά ψήφισμα από το Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου για παροχή νομικής υποστήριξης στους δημότες σε ό,τι αφορά το θέμα του ειδικού τέλους που επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά ο Δήμαρχος Γιώργος Αντώνογλου είχε έντονες ενστάσεις. Όπως είπε μάλιστα στη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου «δεν μπορεί ο Δήμος να καταλύσει το κράτος το οποίο πρέπει και αυτό να εισπράξει» και μάλιστα τάχθηκε κατά της παροχής νομικής υποστήριξης στους δημότες με έξοδα του Δήμου, στάση στην οποία αντιτάχθηκαν ακόμα και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας.
Α.Φ.
 
Τώρα που μπαίνουν οι συντάξεις
Εδώ και 10 μέρες περίπου έχουν τοποθετήσει το ΑΤΜ στην Εθνική Τράπεζα στην Αγριά και όμως δεν δουλεύει. Και μάλιστα σε περίοδο που οι παππούδες περιμένουν πως και πώς να πάνε στην τράπεζα για να εισπράξουν τη σύνταξή τους.
Α.Φ.
 
Ποιοτικό ψηφοδέλτιο
Κύκλοι που στηρίζουν το ψηφοδέλτιο του Τέλη Μπασδάνη επιμένουν στην ποιότητα της σύνθεσής τους. Είναι πολλοί οι ικανοί και δοκιμασμένοι υποψήφιοι, υποστηρίζουν. Μεταξύ αυτών Βασίλης Καραλής, Κραβαρίτης Ηλίας, Ζαχείλας Βασίλης και Θανάσης Τσιαμήτας διεκδικούν με αξιώσεις την εκλογή τους.
Ν.Τ.
 
Θέμα τύπων ή θέμα ουσίας;
Τελικά η υπογραφή Σαμαρά κατέστη θέμα μεγαλύτερο από την ίδια την κρίση. Άλλοι τον βρίζουν που δεν υπογράφει και άλλοι λένε καλά κάνει. Κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να συζητήσει αν πρόκειται για θέμα τύπων ή ουσίας. Στο πλαίσιο της δημόσιας συζήτησης κυριαρχούν για μία ακόμη φορά οι εικονομάχοι και οι εικονολάτρες! Επιφανειακοί, μοιραίοι και άβουλοι μία ακόμη φορά.  
Ο Κρυπτογράφος
 
Απόδειξη
Το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 360 δισ. ευρώ. Αυξήθηκε δηλαδή κατά 23,6 δισ. ή 7% σε σχέση με πέρσι!
Ακόμη μια απόδειξη της αποτυχημένης οικονομικής πολιτικής μιας κυβέρνησης που μετέτρεψε μια ολόκληρη χώρα σε ερείπια.
Φ.Τ.
Διακοπή ΕΚΑΣ
Τη διακοπή του ΕΚΑΣ για 31.638 δικαιούχους αποφάσισε το ΙΚΑ. αρχή θα γίνει από τη σύνταξη Δεκεμβρίου, δηλαδή από… τώρα.Η 
…Οι συνέπειες της εφαρμοζόμενης πολιτικής είναι σε ευθεία συνάρτηση με το βαθμό βιαιότητας του καθεστώτος.
Φ.Τ.
 
Θέλουν και την ψυχή μας
Σ. Κεδίκογλου, βουλευτής Ν.Δ.: Τι θα εφεύρουν οι Ευρωπαίοι μεθαύριο;… Να πάει ο Σαμαράς γονυπετής και αυτομαστιγούμενος μέχρι τις Βρυξέλλες;
Μην αμφιβάλλετε, κύριε. Εκτός από τη χώρα μας θέλουν και την ψυχή μας.
Φ.Τ.
 
Να πει την αλήθεια  
Τσίπρας: Να πει την αλήθεια ο κ. Παπαδήμος, γιατί φτάσαμε ως εδώ.
…Βλέπετε ο κ. Παπαδήμος ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας μέχρι το 2002, ύστερα αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κατόπιν οικονομικός σύμβουλος του Παπανδρέου. Ήταν υπεύθυνος για τη μετάβαση από τη δραχμή στο ευρώ, είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην ανεύθυνη χορήγηση δανείων προς τις ελληνικές τράπεζες και προώθησε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αν δεν ξέρει ο Παπαδήμος την αλήθεια, ποιος την ξέρει;
Φ.Τ.
 
Απόψεις Καρτάλη
Ο Κώστας Καρτάλης ζήτησε να ξεκινήσουν άμεσα οι εσωτερικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ ζητώντας παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να γίνει κόμμα πολύσυλλεκτικό.
Η παρέμβασή του εμπίπτει στην εκτίμηση του Απ. Κακλαμάνη ότι η όλη διαδικασία διεξάγεται με όρους λάιφστάιλ;
Φ.Τ.
 
Μηχανορραφική ολιγαρχία
Παπαδήμος – Βενιζέλος: Ενδεικτική η ημερομηνία των εκλογών…
Ποτέ δεν ήταν πιο ανενόχλητη η μηχανορραφική ολιγαρχία στην Αθήνα από τις τελευταίες μέρες.
Φ.Τ.
 
Δήμοι και χαράτσια
Εκτός από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου επί της ουσίας με τα χαράτσια θα ασχοληθεί και κάποιος άλλος Δήμος στη Μαγνησία;
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου