ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-417233

Πεινάνε

Το γεγονός ότι οι οικογένειες δεν μπορούν να δώσουν χρήματα στα παιδιά που πηγαίνουν στο σχολείο για να αγοράσουν κολατσιό είναι μια πραγματικότητα, όπως και ότι «ζητιανεύουν» για ένα κουλούρι στα κυλικεία, τα οποία έχουν ατελείωτα τεφτέρια. Από τη μια τα παιδιά δεν έχουν βιβλία, από την άλλη δεν έχουν φαγητό και οι φορείς μάλλον δεν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Αν θέλουν να οργανώσουν την Παιδεία θα πρέπει εκτός από τον εκπαιδευτικό σχεδιασμό να προχωρήσουν και στον καθημερινό σχεδιασμό και να προσθέσουν ώρα φαγητού στο πρόγραμμα. Ένα σχολείο στη Μαγνησία κατάφερε να το κάνει, αυτό στο Σέσκλο και το πρόγραμμα που προσέφερε δωρεάν φαγητό στους μαθητές σταμάτησε καθώς υπήρχε έλλειψη πόρων. Ό,τι αρχίζει ωραίο δηλαδή τελειώνει με πόνο; Αντί όλα τα σχολεία να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα, καταδικάζονται τα παιδιά στην πείνα; Ας συλλογιστούν λίγο οι φορείς κι ας δουν τι θα κάνουν με αυτό το θέμα.
Δ.Π
 
Κλήρωση
 Κλήρωση χρειάστηκε να γίνει λίγο πριν την έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ, καθώς τρεις εκπρόσωποι ισάριθμων τεχνικών εταιριών, οι κ.κ. Τσιρνόβας, Καμπύλης και Αρέθας, έδωσαν το ίδιο ποσοστό έκπτωσης (36%) για το έργο «Εργασίες Συντήρησης Πηγών» προϋπολογισμού 150.000 ευρώ. Οι ισοψηφήσαντες μπήκαν με κωδικό και τελικά τυχερός αναδείχθηκε ο κ. Αρέθας
 
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Τέσσερις χιλιάδες ευρώ ήταν η εισήγηση της υπηρεσίας της ΔΕΥΑΜΒ για ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου ενόψει των εορτών. Μετά από παρέμβαση του Δημάρχου και Προέδρου της Επιχείρησης το ποσό ανέβηκε τελικά στις 5.000.
 
Ατάκες
Εναρμονισμένες στην πολιτική του μνημονίου και των πρόωρων εκλογών ήταν οι χθεσινές ατάκες – απαντήσεις του Δημάρχου Π. Σκοτινιώτη στις ερωτήσεις του κ. Δουλόπουλου. Όταν ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας διαμαρτυρήθηκε ότι τα θέματα για τα ανταλλακτικά για βυτιοφόρα και για τον Βιολογικό ήταν στα Γερμανικά, ο κ. Σκοτινιώτης του απάντησε ότι «είναι στο πλαίσιο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου», για να ελαφρύνει τη γκάφα της υπηρεσίας που παραδέχθηκε το λάθος της. Επίσης σε άλλο θέμα όταν ο κ. Δουλόπουλος ζήτησε να μονιμοποιηθούν οι μηχανικοί που απασχολούνται μέχρι και δύο χρόνια με… μπλοκάκια., ο Δήμαρχος του απάντησε ότι «εάν στις 19 Φεβρουαρίου η άποψή σας γίνει μειοψηφική, ενδέχεται να γίνει δεκτό το αίτημά σας»…
 
Με τη Χάιφα
Με τη Χάιφα θα ήθελε να αδελφοποιηθεί ο Δήμος Βόλου, γι΄ αυτό και ο Δήμαρχος Βόλου είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του. Είναι μία πόλη περίπου 200.000 ευρώ και το κυριότερο ότι είναι, όπως και ο Βόλος, ένας από τους ενδιάμεσους σταθμούς των μεγάλων εταιριών της κρουαζιέρας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Οι περιβαλλοντικοί όροι…
 Η Δημοτική Αρχή είναι θετική στη δημιουργία μίας μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, είπε χθες ο Δήμαρχος Βόλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε για τα αποτελέσματα της διήμερης επίσκεψης των τοπικών φορέων στο Τελ Αβίβ. Με μία όμως προϋπόθεση, όπως διευκρίνισε. Ότι θα τηρούνται αυστηρά οι περιβαλλοντικοί όροι…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
 
Για τη συνέλευση
Για χθες ήταν προγραμματισμένη όπως προβλέπει ο Καλλικράτης να πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Συνέλευση στο Στεφανοβίκειο όπου οι κάτοικοι της περιοχής θα εκθέσουν τα προβλήματά τους. Ωστόσο η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου από προχθές… έκανε προσυγκέντρωση… με διάφορους φορείς της περιοχής στους οποίους εξέθεσε τα θέματα της περιοχής και τις παρεμβάσεις που δρομολογεί η Δημοτική Αρχή. Η «πρωτοβουλία» αυτή δεν άρεσε σε πολλούς, αν και επισήμως δεν πρόκειται να εκφραστούν αντιδράσεις.
Β.Κ
 
Ναι μεν αλλά
Κλιμάκιο της Ν.Ε. Μαγνησίας του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Μαγνησίας Απόστολο Νάνο περιόδευσε χθες στο εργοστάσιο της Χαλυβουργίας στην Α΄ ΒΙΠΕ. Στη συζήτηση με τους

εργαζόμενους εμμέσως πλην σαφώς έδειξε ότι διαφωνεί με την απόφαση του προσωπικού να αποδεχτεί τη μείωση των αποδοχών κατά ένα ποσοστό και υπέδειξε το παράδειγμα των Χαλυβουργών Ασπροπύργου που επί 17 μέρες είναι σε απεργία διαρκείας. Ο κ. Νάνος μάλιστα τους προέτρεψε άμεσα να δώσουν ενιαία αγωνιστική – ταξική απάντηση και να συμμετέχουν στην απεργία. Μία πρόταση είναι αυτή, μόνο που το βάρος… των επιπτώσεων που μπορεί να έχει κάτι τέτοιο δεν θα το σηκώσει ο κ. Νάνος ούτε καμία παράταξη παρά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Διότι στον Ασπρόπυργο -και επιμελώς δεν λέγεται αυτό- απολύθηκαν 34 άτομα και ενώ υπάρχει τρόπος να επαναπροσληφθούν εάν υπαναχωρήσουν οι εργαζόμενοι… υπάρχει πλήρες αδιέξοδο. Η απεργία συνεχίζεται και το σωματείο πρόταση… εξόδου από την κρίση δεν έχει. Εκτός και εάν θεωρείται λύση… να μείνουν εκτός εργοστασίου επ’ αόριστο.

Β.Κ
 
Εξελίξεις
Ο Γιώργος Παπανδρέου επέλεξε να ανοίξει μόνος του τις διαδικασίες. Με τις επαφές που ξεκίνησε χθες με κορυφαία στελέχη του κινήματος και αυτές που θα ακολουθήσουν σήμερα ουσιαστικά, όπως έλεγαν χθες το βράδυ άνθρωποι του ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιούνται οι διαδικασίες για την εκλογή προέδρου του. Στις επαφές που είχε χθες ο πρώην πρωθυπουργός συζητήθηκε η επόμενη ημέρα του κινήματος και τέθηκε επί τάπητος ο χρόνος του συνεδρίου, εάν αυτό δηλαδή γίνει πριν ή μετά τις εκλογές. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο. Οπότε περιμένετε εξελίξεις.
Β.Κ
 
Μπελάς
Μεγάλο μπελά θα βρουν στην κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου με τους υπουργοποιήσιμους του ΛΑΟΣ. Τη θέση ότι το μέτρο της εφεδρείας πρέπει κατ’ αρχήν να παγώσει, ώστε να δοθεί χρόνος προκειμένου να εξορθολογιστούν οι επιπτώσεις του, υποστήριξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μάκης Βορίδης, κατά την παρέμβασή του στο υπουργικό συμβούλιο που ακολούθησε αυτή του Δημ. Ρέππα. Και πού να έρθουν και τα πιο δύσκολα αυτού του υπουργικού συμβουλίου. Περιμένετε…
Β.Κ
 
Ετοιμαστείτε…
Αφού ο Ε. Βενιζέλος διαβεβαιώνει ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν νέες περικοπές μισθών μέσα στο 2012, ετοιμάστε τα πορτοφόλια σας από τώρα. Βέβαια θα μου πείτε τι έχουν ακόμη να πάρουν… Σωστό και αυτό, αν και όπως δείχνουν τα πράγματα δεν πρόκειται να ησυχάσουν εάν δεν μας φτάσουν στο αμήν. Να δείτε που στο τέλος θα πούνε ότι μόνο έτσι θα ηρεμήσουν… οι αγορές. Ξέρουν αυτοί.
Β.Κ
 
Διαδήλωση
Μπορεί όλοι να την υβρίζουν και να την χλευάζουν, όμως η εξουσία έχει τις δικές της δυσκολίες. Να, για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης στην πρώτη του εκδήλωση ως υφυπουργός χθες το βράδυ συγκέντρωσε περισσότερους διαδηλωτές απ’ ό,τι προσκεκλημένους! Μάλιστα η υποδοχή ήταν θερμή…
Ο Κρυπτογράφος
 
Οι Δήμοι της Μαγνησίας και το χαράτσι
Οι Δήμοι της Μαγνησίας, πέραν της συμπαράστασης στα λόγια προς τους δημότες οι οποίοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να πληρώσουν το χαράτσι, οφείλουν να τους βοηθήσουν πρακτικά. Πρώτον: Με τη δημιουργία επιτροπής εναντίον των χαρατσιών υπό την αιγίδα του Δήμου. Δεύτερον: Με την άμεση ανάληψη πρωτοβουλίας της επιτροπής προκειμένου να ενημερωθούν οι δημότες ότι μπορούν να πληρώνουν το λογαριασμό της ΔΕΗ χωρίς παράλληλα να πληρώνουν το χαράτσι. Τρίτον: Με τη λήψη απόφασης για νομική υποστήριξη όσων δεν πληρώνουν το χαράτσι σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Τέταρτον: Με τη δημιουργία μιας μικρής ομάδας δημοτικών υπαλλήλων, η οποία για το επόμενο διάστημα θα επιφορτιστεί με την πρακτική δουλειά.
Φ.Τ.
 
Οικολόγοι – Πράσινοι Μαγνησίας
«Στηρίξαμε την υποψηφιότητα Σκοτινιώτη στη βάση μιας προγραμματικής συμφωνίας που συζητήθηκε και ανακοινώθηκε δημόσια… Σήμερα διαφοροποιούμαστε δημόσια ως προς τη διαχείριση του αστικού και του περιαστικού πρασίνου…».
Στερνή μου γνώση…
Φ.Τ.
 
Αυτοί χαμογέλασαν
Υπερψηφίστηκε από τις μνημονιακές δυνάμεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ ο προϋπολογισμός της Βουλής για το 2012.
Όχι άδικα, το χαμόγελο ξαναγύρισε στα χείλη των επαγγελματιών της πολιτικής…
Φ.Τ.
 
Εμείς δεν χαρήκαμε καθόλου
Κατατέθηκε όμως και ο «άλλος» προϋπολογισμός, ο… δικός μας. Για όλους εμάς η νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου.
…Ζωτικός όρος για την την αποφασιστική στροφή στην κατεύθυνση σωτηρίας της χώρας και του λαού το γκρέμισμα της υποτέλειας και του σάπιου πολιτικού κατεστημένου. 
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου