ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-417438

Μια ευχή

Εντυπωσιακό αστρονομικό φαινόμενο αποτελούν τα πεφτάστερα, που διαγράφουν φωτεινή τροχιά στον ουρανό, πριν καταλήξουν στο άπειρο. Το φαινόμενο που θα συνεχιστεί μέχρι τις 20 Νοεμβρίου, έφτασε χθες στο αποκορύφωμά του, προσελκύοντας το ενδιαφέρον πολλών φίλων των ουράνιων μυστηρίων από την περιοχή μας. Αρκετοί σπεύδουν, σύμφωνα με την προσφιλή συνήθεια που συνοδεύει ένα αστέρι που πέφτει, να κάνουν μια ευχή, με την προσδοκία της πραγμάτωσής της. Η ευχή πολλών είναι, κατά συνέπεια, να παρέλθει η δύσκολη κατάσταση που έχει επισκιάσει τα πάντα και να επανέλθουν οι αισιόδοξες σκέψεις στην καθημερινότητά τους.
Γ. Υ.
 
Το περίμενε…
 Σαν έτοιμος από καιρό φάνηκε να είναι ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Α.Ε. Γιάννης Πρίγκος στο άκουσμα της είδησης ότι οι μετοχές του ΟΛΒ περιέρχονται στο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Όλες οι ενδείξεις τους τελευταίους μήνες, πολλώ μάλλον τώρα που η χώρα εκλιπαρεί ακόμη και το τελευταίο ευρώ.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Ρεπορτάζ
 Μας περιγράφετε μία κατάσταση, λες και κάνετε ρεπορτάζ. Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος θα πρέπει να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, έστω και με συμβολικό κλείσιμο των Δήμων.
Η παραπάνω ατάκα ελέχθη από τον Μ. Πατσιαντά προς την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, την ώρα που η Αντιδήμαρχος περιέγραφε τη δεινή θέση των ΟΤΑ, έτσι όπως αυτή αποτυπώθηκε στην πρόσφατη συνάντηση που είχαν οι Εκτελεστικές Επιτροπές των Περιφερειακών Ενώσεων των Δήμων όλης της χώρας με την ΚΕΔΕ.
 
Ο Πατριάρχης
…Στην ατάκα του Πατσιαντά απάντησε με νέα ατάκα ο Βασίλης Κοντορίζος.
Η ΚΕΔΕ ας κάνει πρώτα το Συνέδριό της και μετά βλέπουμε…
Μας βγήκε από τα… αριστερά ο Πατριάρχης, απάντησε ο κ. Πατσιαντάς.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Προσβολή
Χωρίς νόημα είναι οι καταθέσεις στεφάνων, με τη συνοδεία είτε της αστυνομίας είτε των κομματικών υποστηρικτών, δηλώνει η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη στο φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου στον οποίο η ίδια δεν θα συμμετέχει και δεν θα καταθέσει στεφάνι. Για πρώτη φορά συμβαίνει αυτό και εάν μη τι άλλο είναι πρωτόγνωρο. Προσβολή ιστορικής μνήμης από μία υπουργό που φοβάται φυσικά να πει ότι δεν μπορεί να πάει στις εκδηλώσεις διότι θεωρείται κόκκινο πανί για την εκπαιδευτική κοινότητα και κάνει μαθήματα… αληθείας στους άλλους. Ζήσαμε να το δούμε και αυτό.
Β.Κ
 
Το φως…
Μας έκοψαν απόψε το φως… σιγοτραγουδούσαν χθες το πρωί υπάλληλοι του Υπουργείου Υγείας μετά το πατατράκ που τους έκανε η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ που έκοψε το ρεύμα… λόγω χρεών. Μιλώντας σε τηλεοπτικά δίκτυα ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ Ν. Φωτόπουλος έκανε λόγο για συμβολική κίνηση, που όμως μέσω αυτής καταγγέλλει την απαίτηση της κυβέρνησης για την είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ που πλήττει τους "μεροκαματιάρηδες" όταν το Δημόσιο χρωστά στη ΔΕΗ συνολικά 141 εκατομμύρια ευρώ. Εμ είναι ο μεγάλος μπατακτσής… εμ ταλαιπωρεί και τους πολίτες.
Β.Κ
Αχαριστία
«Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται…» Μόλις αποχώρησε ο ΓΑΠ από την πρωθυπουργία άρχισαν να ξεψαρώνουν ένας – ένας βουλευτές, υπουργοί και στελέχη και βάζουν θέμα ηγεσίας. Το τραγικό… όσον αφορά στην υποκρισία είναι ότι έφτασε ακόμη και ο πρώην πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος χθες και έκανε μαθήματα… στον ΓΑΠ τον οποίο εσχάτως αποφάσισε να καταγγείλει. Και ας ήταν στην πρώτη γραμμή των μουτζαχεντίν… που έπαιρναν κεφάλια το 2007 για την επικράτησή του. Ουδείς χείριστος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο… λέω εγώ.
Β.Κ
 
Δεν χάνονται
Εξασφαλίστηκαν τα προγράμματα του ΚΕΚ της ΑΝΕΜ και μετά από υπουργική υπογραφή θα υλοποιηθούν από τη δομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι πολύμηνες προσπάθειες αποτέλεσμα και ούτε τα προγράμματα χάνονται, ούτε τα σημαντικά κονδύλια που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ. Μπορούν να ησυχάσουν όσοι αγωνιούσαν για την τύχη των προγραμμάτων.
Β.Σ.
 
Εργα καθημερινότητας
Διαδοχικές συσκέψεις είχε χθες στο Βόλο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός. Με πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες εξετάστηκαν ένα προς ένα τα έργα που υλοποιούνται, δόθηκαν εντολές για πληρωμή εργασιών που έχουν ολοκληρωθεί ώστε να μη βγαίνουν εκτός χρονοδιαγραμμάτων, αντίθετα να επιταχυνθούν, ενώ ζητήθηκαν προτάσεις για νέα έργα που μπορούν να χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ. Εκτός από τα μεγάλα, βαρύτητα δίνεται σε μικρότερα έργα στο νομό, αλλά αναγκαία για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών, τα οποία παίρνει επ’ ώμου η Περιφέρεια, καθώς η μόνιμη απάντηση υπουργείων είναι ότι δεν υπάρχουν λεφτά.
Β.Σ.
 
Ούτε μία, ούτε δύο…
…Αλλά 60 ώρες μαθηματικά έχουν χάσει στο Γυμνάσιο – Λύκειο Ζαγοράς. Η καθηγήτρια ήταν έγκυος και δεν είχε αντικατασταθεί μέχρι και μερικές μέρες πριν με αποτέλεσμα τα παιδιά από την αρχή της χρονιάς να έχουν χάσει δεκάδες ώρες μαθημάτων, που είναι απορίας άξιον πώς θα αναπληρωθούν…
Α.Φ.
 
Από όπου μπορούν
Ανθρωποι που έχουν ηλικιωμένους σε γηροκομεία μαθαίνουμε ότι έρχονται σε συνεννόηση και αφήνουν τη μισή σύνταξη στα ιδρύματα και την άλλη μισή τη παίρνουν σπίτι για να μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδά τους. Το επόμενο βήμα είναι να τους πάρουν σπίτι…
Α.Φ.
 
Η εκδίκηση της Ιστορίας
Τελικά την κυβέρνηση Παπαδήμου καταψήφισαν ο Καμένος ο… Τουρκοφάγος και ο μουσουλμάνος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, εκ των πραγμάτων Τουρκόφιλος. Ταύτιση των άκρων και εκδίκηση της Ιστορίας συνήθως συνυπάρχουν!
Ο Κρυπτογράφος
 
Εναντίον των… κομμουνιστών!!!
Καρατζαφέρης: «Ξεχάστε τα κόμματα όπως τα ξέρατε. Δεν υπάρχουν τώρα οι τεράστιες διαφορές μεταξύ ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ. Είμαστε οι ευρωπαϊστές εναντίον των κομμουνιστών».
Λάθος, κύριε. Είστε οι εκπρόσωποι των ξένων και της ντόπιας ολιγαρχίας εναντίον του ελληνικού λαού.
Φ.Τ.
 
Κατήφορος
Ετος 2011: Το 40% των σχολείων της χώρας εξακολουθεί να μην έχει βιβλία!!!
Υποτέλεια, εκμετάλλευση, αλλοτρίωση, καταστολή, εκβιασμός, αμορφωσιά… 38 χρόνια μετά τον Νοέμβρη του ’73.
Φ.Τ.
 
Βολιώτικη απάντηση
Ο πλούτος τους κι η φτώχεια μας, τα προνόμιά τους κι η εξαθλίωσή μας. Σήμερα ο Βόλος σε πάνδημη διαδήλωση θα δώσει μια ακόμα απάντηση μετά τις 28 Οκτώβρη στους ξένους και ντόπιους σαλτιμπάγκους που παρελαύνουν πάνω στο πτώμα της κοινωνίας.
Φ.Τ.
 
Η πορεία και οι εκπρόσωποί μας
Ο λαός του Βόλου το απόγευμα θα έχει απέναντί του όλους όσους επιχειρούν να εδραιώσουν στη χώρα τη δικτατορία των αγορών. Στον αγώνα του εναντίον της εξαθλίωσής του θα ήθελε στην πρώτη γραμμή τούς αιρετούς εκπροσώπους του. Καρτάλης, Ροδούλα, Νάκος, Μαρκάκης δεν θα είναι. Διάλεξαν μετερίζι απέναντι. Ο Απ. Νάνος θα είναι. Ο Δήμαρχος Βόλου;
Φ.Τ.
 
Ενα λουλούδι για την ΚΟΝΤΙ
Αντί για στεφάνι ένα λουλούδι και τα χρήματα της διαφοράς να αποδοθούν στους εργαζόμενους της ΚΟΝΤΙ για την ενίσχυση του αγώνα τους.
…Αρχίζει να διαφαίνεται η αναδιαμόρφωση ταυτότητας και συνειδήσεων του κόσμου της εργασίας στην κατεύθυνση μιας στέρεης οικοδόμησης αλληλεγγύης μεταξύ αγωνιζόμενων ανθρώπων.
Φ.Τ.
 
Νοέμβρης
Νοέμβρης ’73: Εξω αι ΗΠΑ – Εξω το ΝΑΤΟ – Κάτω η χούντα. Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία
Νοέμβρης 2011: Εξω οι Γερμανοί – Έξω το ΔΝΤ – Κάτω η αντισυνταγματική συγκυβέρνηση. Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία!
Φ.Τ.
 
Περί ευθυνών
Μετά το πρόσφατο συμβάν με την πτώση σοβάδων στο 1ο Νηπιαγωγείο Ν. Ιωνίας αναδεικνύεται για ακόμη μια φορά το ζήτημα των ακατάλληλων σχολικών κτηρίων, όπου περνούν τη μισή τους ζωή τα παιδιά. Το θέμα είναι ότι οι ζημιές, οι κακοτεχνίες, οι παραλήψεις είναι πολλές και μεγάλες και πλέον δεν έχει σημασία ο πόλεμος των δηλώσεων περί ευθυνών, αλλά ποιος επιτέλους να ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για την κάλυψη όλων των ζημιών. Πρέπει επιτέλους όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο για να μορφωθούν, να πλάσουν το χαρακτήρα τους κι όχι για να βρίσκονται στο μέσο διαφωνιών, ούτε για να φοβούνται πως στο επόμενο λεπτό μπορεί να χτυπήσουν… Επιτέλους η Παιδεία πόσο χαμηλά ακόμη μπορεί να πέσει; Ή καλύτερα να τη ρίξουν…
Δ.Π
 
Βρήκαν ελπίδα
Η συνέντευξη που παραχώρησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ την Κυριακή ο Βολιώτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Harvard Δημήτρης Ηλιόπουλος, ο οποίος μαζί με την ομάδα του προσπαθούν να γιατρέψουν τον καρκίνο, προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον όχι μόνο από μέσα ενημέρωσης αλλά κυρίως από καρκινοπαθείς και συγγενείς τους απ’ όλη τη χώρα, οι οποίοι ψάχνουν απεγνωσμένα μια ελπίδα για την ίαση ή την καλυτέρευση του καρκίνου του ήπατος ή του παγκρέατος. Τα δεκάδες τηλεφωνήματα που δέχτηκε ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απ΄ όλη τη χώρα μαρτυρούν πως η ελπίδα πολλών αναγεννήθηκε μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης του μοριακού βιολόγου. Ελπίζουμε ο Βολιώτης ερευνητής μαζί με την ομάδα του να καταφέρουν να κάνουν πραγματικότητα τις ευχές όλων μας για την εύρεση των φαρμάκων που γιατρεύουν τον καρκίνο.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου