ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-417748

Ετοιμη η ΕΛΜΕ
Πάρα πολλοί ήταν οι καθηγητές στο Βόλο που ανταποκρίθηκαν στο εθελοντικό κάλεσμα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας για τη δημιουργία τμημάτων που θα λειτουργήσουν την πρόσθετη διδακτική στήριξη για παιδιά που αδυνατούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο φροντιστήριο. Αρχικά θα κάνουν μαθήματα 12 καθηγητές σε μαθητές Β’ και Γ’ Λυκείου, ενώ θα αναζητηθούν κι άλλες αίθουσες διδασκαλίας σε άλλα σχολεία για την εξυπηρέτηση όλων των ενδιαφερομένων μαθητών. Αυτή τη στιγμή η ΕΛΜΕ περιμένει την έγκριση παραχώρησης αιθουσών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Βόλου από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σ’ αυτή την εποχή τέτοιες κινήσεις και ιδίως εθελοντικές όχι μόνο πρέπει να τις επικροτούμε αλλά και να τις στηρίζουμε. Γιατί εμείς οι ίδιοι είμαστε η πολιτεία και μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα για να αλλάξουμε την υπάρχουσα κατάσταση.
Δ.Π
 
Εν αναμονή 
Παγωμένη είναι σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα η αγορά στις Βόρειες Σποράδες, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν και οι αγοραπωλησίες ακινήτων και γης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών πρέπει να επανέλθει το κλίμα της πολιτικής σταθερότητας στην Ελλάδα, προκειμένου να ανοίξουν και πάλι αυλαία οι επενδυτικές πρωτοβουλίες. Περισσότερο διστακτικοί εμφανίζονται οι ξένοι επενδυτές και ως εκ τούτου όσοι δραστηριοποιούνται στον κτηματομεσιτικό χώρο βρίσκονται εν αναμονή των μελλοντικών εξελίξεων.
Γ. Υ.
 
Για έναν χτυπά η καμπάνα 
Το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας στο δημόσιο έρχεται και στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Όμως από το εν λόγω μέτρο θίγεται μόνο ένας υπηρεσιακός παράγοντας που σχετίζεται με τις τεχνικές υπηρεσίες του Ιδρύματος. Πρόκειται για ένα έμπειρο στέλεχος, πολύ χρήσιμο στο Ίδρυμα, όπως αναφέρουν οι πηγές. Πάντως το θέμα της εφεδρείας αλλά και η είδηση πως εργολάβοι θα αντικαταστήσουν υπηρεσίες όπως το πρωτόκολλο, τις προμήθειες κ.α. έχουν φέρει κυριολεκτικά μεγάλη ανησυχία στο τοπικό Ίδρυμα.
Δ.Π
 
Βολιώτες στο Μαραθώνιο
Αψήφησαν το τσουχτερό κρύο και μετέβησαν στην Αθήνα μόνο και μόνο για να τρέξουν στον 29ο Κλασικό Μαραθώνιο. Πολλοί Βολιώτες έδωσαν το παρών στη διοργάνωση, θέλοντας να γιορτάσουν στην παγκοσμίου ενδιαφέροντος εκδήλωση αλλά και να στείλουν τα δικά τους μηνύματα για την αλληλεγγύη που πρέπει να δείξουμε στον αγώνα που ζούμε όλοι μας.
Δ.Π
 
Παρέμβαση  για το χαράτσι 
Παρέμβαση στη σημερινή εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων τα οποία έχουν κάνει δύο συμπολίτες προκειμένου να μην πληρώσουν το χαράτσι προς τη ΔΕΗ θα κάνει ο Δήμος Βόλου. Όπως έγινε γνωστό παρέμβαση υπέρ των δύο πολιτών θα κάνει ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και δικηγόρος Νίκος Μόσχος, ο οποίος θα κάνει λόγο ότι το χαράτσι είναι φόρος υπέρ του Δημοσίου και ως εκ τούτου παράνομα εισπράττεται από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Αντ. Τσελ.
 
Ευρύτητα  πνεύματος
 Αξίζει ασφαλώς ένα εύγε στα ελάχιστα μέλη της Επιτροπής Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου Βόλου, που με την ευρύτητα πνεύματος που επέδειξαν στη χθεσινή συνεδρίαση κατάφεραν να γλυτώσουν από το διασυρμό τα υπηρεσιακά στελέχη της Επιτροπής Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού που, επικαλούμενοι λόγους ασφάλειας, απαγόρευαν στον ιδιοκτήτη ζωήλατης άμαξας να κινείται σε ορισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης, μολονότι ο ενδιαφερόμενος ζητούσε τη χορήγηση άδειας για διέλευση από δώδεκα συνολικά κεντρικούς δρόμους του Βόλου για τη μεταφορά και ξενάγηση των ξένων επισκεπτών που έρχονται στην πόλη με τα κρουαζιερόπλοια.
 
Τα περιαστικά δάση του Βόλου
Εχει το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου για την ανάπλαση των περιαστικών δασών και συγκεκριμένα της Γορίτσας, Επισκοπής και Σαρακηνού. Ειδικά στον τελευταίο έχουν να γίνουν αναδασώσεις από την περίοδο της δικτατορίας.  
 
 Ολα τα σφάζει,  όλα τα μαχαιρώνει…
…Επιπλέον η πρόταση αυτή του Δήμου Βόλου δείχνει ότι η Διεύθυνση Προγραμματισμού και ειδικότερα ο αν. Διευθυντής της Στ. Νικηφόρου δεν αρκείται μόνον σε προτάσεις για την ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων, όπως κατηγορήθηκε από δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, αλλά ότι «όλα τα σφάζει και όλα τα μαχαιρώνει», σε οποιοδήποτε μέτρο βγαίνει στον «αέρα» από το ΕΣΠΑ.
 
Να βρουν μία κοινά  αποδεκτή λύση
 Υπάρχει ένα ΦΕΚ (Αριθμός Φύλλου 204/ 15-9- 2011) σύμφωνα με το οποίο «παρατείνεται μέχρι τις 31.12. 2012 η ολοκλήρωση των επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί στο Νόμο 3229 από την έναρξη ισχύος του και μέχρι τη δημοσίευση του παραπάνω Νόμο στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ανεξάρτητα αν έχει συμπληρωθεί η αρχική ή η κατά παράταση προθεσμίας ολοκλήρωσής τους». Είναι ένα ΦΕΚ πάνω στο οποίο πρέπει να ενσκήψουν ο Δήμος και ο Βολιώτης επιχειρηματίας προκειμένου να βρουν μία κοινά αποδεκτή λύση για την ολοκλήρωση της γκαράζ της οδού Φιλελλήνων.  
 
Επίσχεση εργασίας
 Επίσχεση εργασίας ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Βόλου, καθώς έχουν μπει στον τρίτο μήνα που είναι απλήρωτοι.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Αγόγγυστα
Ο Απόστολος Ριζόπουλος, δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη Λαϊκή Συσπείρωση, εκπαιδευτικός που δραστηριοποιείται έντονα με το ΠΑΜΕ, ανέλαβε πρωτοβουλίες να συγκροτήσει Επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων στη Χιλιαδού και τον Άγιο Βασίλειο για τα χαράτσια. Οι κάτοικοι της Χιλιαδούς – Αγ. Βασιλείου σήμερα Τρίτη 15 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους συγκέντρωση στην Πλατεία της Χιλιαδούς και αναμένεται να συστήσουν Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα. Τον περιμένει πολύ τρέξιμο τον Απόστολο, το κάνει όμως αγόγγυστα, όπως παραδέχονται όσοι τον ξέρουν χρόνια τώρα.
Β.Κ
 
Αόρατοι
Το ΔΝΤ εξέφρασε χθες με γραπτή ανακοίνωση την ανησυχία του ότι επιπλέον 23 εκατομμύρια άνθρωποι θα προστεθούν -στην Αφρική, στην Ασία, στην περιοχή του Ειρηνικού- στον συνολικό αριθμό των φτωχών πολιτών, εφόσον ξεσπάσει άμεσα μια οικονομική κρίση ικανή να πλήξει και τις πλούσιες οικονομίες του πλανήτη. Καλά, θα μας τρελάνουν αυτοί. Λες και δεν είναι οι ίδιοι που επιβάλλουν αυτά τα μέτρα που εξαθλιώνουν τους λαούς αλλά κάποιοι αόρατοι.
Β.Κ
 
Στα έδρανα
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ μία ανακούφιση μετά την επιστροφή της Έλενας Κουντουρά στα βουλευτικά έδρανα την έχω… Τόσο καιρό έμεινε το κορίτσι εκτός, όπως και να το κάνεις ομόρφυναν τα έδρανα. Τώρα για παρεμβάσεις μην περιμένετε και πολλά πράγματα. Στο καιρό της παράνοιας ζούμε ούτως ή άλλως, οπότε δεν περιμένουμε πολλά.
Β.Κ
 
Δεν πάει πουθενά
Δεν ξέρω τι λέει η Καϊλή και ορισμένοι άλλοι, ο ΓΑΠ πάντως είναι αμετακίνητος. Χθες συγκάλεσε υπουργικό συμβούλιο υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση συνεργασίας… και όπως λένε οι συνεργάτες του θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα. Κόβει τη φόρα… στους ονειροπόλους που έφτιαχναν μπαϊράκι με το μυαλό τους. Πολύ σκληρός… για να φαγωθεί… θα μπορούσε να είναι ο τίτλος.
Β.Κ
 
Δεν έχασαν χρόνο 
Δεν πέρασε μια εβδομάδα που συζήτησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Νοτίου Πηλίου το θέμα της εκμίσθωσης για τουριστική εκμετάλλευση της νήσου Πρασούδας και ο Δήμος χθες ανακοίνωσε την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Δεν χάνουν χρόνο από ό,τι φαίνεται στο Δήμο, αν και το πιο βασικό από όλα είναι να υπάρξει τελικά ενδιαφέρον.
Α.Φ.
 
Χωρίς εκπλήξεις
Η χθεσινή ομιλία του νέου πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου δεν περιείχε εκπλήξεις. Κινήθηκε στον άξονα μεταξύ σοβαρότητας και λογικής. Έδειξε ότι είναι ο κατάλληλος για τη δουλειά που ανέλαβε…
Ο Κρυπτογράφος
 
Πανζουρλισμός στη ΔΕΗ για το έκτακτο χαράτσι
Ουρές που έφταναν μέχρι το πεζοδρόμιο χθες στο κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ στο Βόλο. Οι καταναλωτές, άλλοι πανικόβλητοι και άλλοι οργισμένοι, προσήλθαν στα γραφεία της ΔΕΗ για να πληρώσουν το έκτακτο χαράτσι, προκαλώντας νέα αφαίμαξη στον οικογενειακό κορβανά. Οι υπάλληλοι της ΔΕΗ προσπαθούσαν να εξυπηρετήσουν τους συναλλασσόμενους όσο το δυνατόν γρηγορότερα, σε αρκετές ωστόσο περιπτώσεις και όπου υπήρχαν λάθη κατά τη δήλωση του καταναλωτή η διαδικασία ήταν χρονοβόρα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εκνευρισμό που πολλοί είχαν περιμένοντας στην ουρά για να τακτοποιήσουν το θέμα τους.
 

Ο… νεκροθάφτης  

Σωτήρης Χατζηγάκης: «Ορισμένα ακροδεξιά στοιχεία της Ν.Δ. με την ταμπέλα της λαϊκής δεξιάς, πάνε να αλλοιώσουν την ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος» διαπίστωσε. Και… διεγράφη αυθωρεί!

…Πρόλαβε όμως να ρίξει την πρώτη φτυαριά στο πολιτικό φέρετρο της Ν.Δ., η οποία ως σχηματισμός ετελεύτησε μετά την πολιτική της όσμωση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ! 

Φ.Τ.

Παίζει για το UEFA
Τα ίδια και χειρότερα στο ΠΑΣΟΚ, που ενώ οδεύει για πολυδιάσπαση… δίνει τιτάνιο αγώνα για τη δεύτερη θέση με το ΚΚΕ!
Φ.Τ.
 
Αλυσοδεμένοι
Ανάγνωση προγραμματικών δηλώσεων. Σαν διάλεξη σε τραπεζικά στελέχη. Οι κατευθύνσεις, ως προειλημμένες από ξένα κέντρα αποφάσεων, γνωστές: Η χώρα υποτελής και ο λαός στην εξαθλίωση. Κανένα χειροκρότημα. Αμηχανία. Παγωμάρα. Και σκύψιμο κεφαλής και υπερψήφιση από τους βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ…
Απέναντι στον απελπισμένο πληθυσμό της χώρας δεν τηρήθηκαν ούτε τα προσχήματα: Ο Παπαδήμος απαίτησε η υποταγή να φέρει την υπογραφή των αρχηγών των κομμάτων.
Φ.Τ.
 
Ισχύς μου η δύναμη της προπαγάνδας
Το νέο γκάλοπ για τον Παπαδήμο που θα παίξει απόψε το MEGA και τα λοιπά αξιόπιστα μνημονιακά ΜΜΕ έχει ως ακολούθως:
Καλός 87%
Θαυμάσιος 92%
Υπέροχος 99%
Κούκλος 107%
Μέγας 116%
Φώτης – Κολυνδρίνης: Θεός 3.322%
Καρτάλης, Ροδούλα, Νάκος, Μαρκάκης: Δεν ξέρω, δεν απαντώ 7.708%.
Φ.Τ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου