ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-417908

Φίλοι του σινεμά  

Ουκ ολίγοι συμπολίτες δηλώνουν υπέρμαχοι της κινηματογραφικής δημιουργίας και ιδιαιτέρως του «Σινέ Μεσόγειος» που αποτελεί πλέον θεσμό σε πολιτιστικό επίπεδο. Αρκετοί σινεφίλ διερωτώνται, κατά συνέπεια, πότε θα ξεκινήσουν οι χειμερινές προβολές στην αίθουσα του Αχίλλειου, σύμφωνα με τα δεδομένα των προηγούμενων ετών.

Γ.Υ.

Αρχισε το φυλλορρόημα  
Το πρώτο γκάλοπ στην μετα-Παπανδρέου εποχή, δηλαδή υπό τον αστερισμό Παπαδήμου, (Real News), δίνει απογοητευτικά στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ. Μόλις το 11,9% δηλώνει ότι θα το ψηφίσει έναντι 18,6% πριν δύο μήνες. Πεσμένα όμως τα ποσοστά και για τον Α. Σαμαρά. Χάνει 1,9% από την προηγούμενη δημοσκόπηση. Αποτελέσματα της συγκυβέρνησης, που θα παίξουν ρόλο τις επόμενες βδομάδες στη στάση των κομμάτων.
Μ.Μ,
 
Μάλλον άνοιξε το θέμα
Για να καταλάβουμε, ο Πάγκαλος το έκλεισε ή το άνοιξε το θέμα της διαδοχής του Γιώργου στο ΠΑΣΟΚ; Διότι όταν στο ερώτημα απαντά «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θέμα διαδοχής», το θέμα ανοίγει διάπλατα για την… επόμενη στιγμή.
Μ.Μ.
 
Τηλε-αναλύσεις Αμυνας
Δεν ξέρω τι θα γίνει στα άλλα υπουργεία με Βορίδη ή με Άδωνι, αλλά η χοντρή πλάκα θα γίνει στο πολυπληθές πλέον υπουργείο Άμυνας με τους τέσσερις υπουργούς-υφυπουργούς. Όταν ο Γεωργίου του ΛΑΟΣ θα αρχίσει να κάνει τον έξυπνο και παντογνώστη στον Αβραμόπουλο, επαναλαβάνοντας όσα λέει στην τηλεεκπομπή του στο κανάλι του Καρατζαφέρη.
Μ.Μ.
 
Τα φώτα άναψαν, αλλά…  
Τα φώτα  στο Μουσείο της Πόλης άναψαν, νέος επιβλέπων του έργου τοποθετήθηκε μετά τη συνταξιοδότηση  του συναδέλφου του, ωστόσο  το έργο  δεν παραδίδεται στο Δήμο καθώς οι εργασίες που έχουν πιστοποιηθεί από τον εργολάβο είναι επταψήφιο νούμερο…
 
 Εμπλοκή;
 Εμπλοκή  του Οργανισμού  Εσωτερικής Υπηρεσίας έχουμε εδώ και ένα μήνα, καθώς  η απόφαση  του Δημοτικού  Συμβουλίου έχει παραπεμφθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Επιτροπή του  άρθρου  152, αφού στην απόφαση δεν υπάρχει πρόβλεψη για τη δυνατότητα  των αποφοίτων Τεχνολογικής Εκπαίδευσης  να καταλαμβάνουν  θέσεις Διευθυντών  στις Διευθύνσεις Προγραμματισμού και Πολεοδομίας.
 
Το γκαράζ  της Φιλελλήνων
Μπορεί ο Δήμος Βόλου να  υποστηρίζει  ότι  η  διορία  που δίνεται στον επιχειρηματία  για το γκαράζ  της Φιλελλήνων είναι τα τέλη Δεκεμβρίου του 2011, ο επιχειρηματίας ωστόσο υποστηρίζει ότι έχει ένα ακόμη χρόνο περιθώριο, βασιζόμενος στη σχετική νομοθεσία που  του παρέχει, όπως ισχυρίζεται, τη συγκεκριμένη δυνατότητα.
 
Υπάρχουν  ικανοί…
Οταν η διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ αφήνει  να διαρρεύσει ότι θα αναζητήσει  τη θέση  του Γενικού Διευθυντή και από τον ιδιωτικό τομέα, αυτό  δεν σημαίνει ότι δεν θα πρέπει να κοιτάξει και στο δικό  του πολύπειρο προσωπικό, ορισμένοι από τους  οποίους μέχρι τώρα, επειδή δε συμμετείχαν σε ίντριγκες και  σε  δημοσιοσχετίστικες  εκδηλώσεις, δε  συνεπάγεται  ότι  δεν έχουν… φτύσει αίμα  για την προκοπή της Επιχείρησης και ότι δεν πληρούν όλες τις τυπικές και ουσιαστικές  προϋποθέσεις  για να πάει η Επιχείρηση μπροστά.
 
 Φεστιβαλικές  
Στις  αρχές Δεκεμβρίου θα προβληθούν τελικά οκτώ  ταινίες, ελληνικές  και ξένες, από το φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης. Οι προβολές  θα γίνουν στη μεγάλη αίθουσα  του Αχίλλειου, ενώ  προτείνεται πολύ προσιτή τιμή για  δύο  ταινίες  που θα προβάλλονται  κάθε μέρα. Μόλις 3,5 ευρώ…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Εμείς να δεις… 
Καλό κι αυτό. Διψούν διαβάζω για ρευστότητα οι Τράπεζες. Εμείς να δεις… Οι τραπεζίτες ευελπιστούν ότι η έντονη πίεση στη ρευστότητα που εμφανίστηκε τις τελευταίες εβδομάδες λόγω της πολιτικής αστάθειας θα αμβλυνθεί μετά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και θα αντιμετωπιστεί επί της ουσίας με την εκταμίευση της έκτης δόσης της δανειακής σύμβασης. Για εμάς τους απλούς πολίτες παιδιά έχει τίποτα;
Β.Κ
 
Κουραστήκαμε
Σύμφωνα με τον κ. Θ. Πάγκαλο «η κοινωνία αλλάζει, το ίδιο και τα κόμματα». Ως συλλογισμός χωρίς καμία αμφιβολία είναι σωστός… αλλά όταν η επισήμανση έρχεται από τα χείλη ενός πολιτικού που δεν έχει αλλάξει χρόνια ολόκληρα, κουράστηκε και αυτός, κουραστήκαμε και εμείς να τον βλέπουμε να βαριέται ακόμη και να περπατήσει… τότε μάλλον πρόκειται να επισήμανση χωρίς καμία ουσία, αφού αφορά τους άλλους και όχι τον κ. Πάγκαλο. Έχουν πλέον εγκαινιάσει το σύστημα «τα λέω της νύφης… για να τα ακούσει η πεθερά…».
Β.Κ
 
Τους είχαμε ξεχάσει 
Καλά που έγινε αυτή η ιστορία με την κυβέρνηση «εθνικής ενότητας» και θυμηθήκαμε τα ονόματα κάποιων υφυπουργών που για δυο χρόνια ζέσταιναν τις καρέκλες τους χωρίς να κάνουν το παραμικρό. Διακοσμητικές γλάστρες ήταν, διακοσμητικές γλάστρες παρέμειναν και στη νέα κυβέρνηση συνεργασίας. Απολογισμός δουλειάς σε μονόστηλο εφημερίδας για τους περισσότερους.
Μ.Μ.
 
Χρειαζούμενοι…
Γιατί παρέμειναν αυτοί οι ανύπαρκτοι και χωρίς πολιτική εμβέλεια υφυπουργοί; Κολλητάρια του Γιώργου ή δήθεν εκπρόσωποι εσωτερικών ομάδων (όπως η Γεννηματά), του χρειάζονται για την επόμενη μέρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειάζεται να τους ρωτάνε για να παίρνονται αποφάσεις.
Μ.Μ.
 
Ούτε με ωτοασπίδες
Ολα μπορώ να τα αντέξω, αλλά αν πρέπει να ακούσω ανάλυση της ναυτιλιακής πολιτικής για καμιά ώρα από το βήμα της Βουλής από τον αρμόδιο υφυπουργό Άδωνι Γεωργιάδη με την αγριοφωνάρα του, θα χρειαστώ ενέσεις.
Μ.Μ.
  

Μπερδέματα

Αν είναι αλήθεια ότι οι εβραϊκές κοινότητες της Γερμανίας βάζουν θέμα στη Μέρκελ για τη συνεργασία της με την ελληνική κυβέρνηση εξαιτίας της συμμετοχής στελεχών του ΛΑΟΣ, μπορούμε να πούμε ότι ξεκίνησαν μπερδέματα που δεν είχε υπολογίσει η νέα κυβέρνηση. Η κουμπαριά Βορίδη με τον Λεπέν και το περιεχόμενο κάποιων βιβλίων που προωθεί ο Άδωνις Γεωργιάδης αποτελούν κιόλας κόκκινη γραμμή για τους πολέμιους του αντισημιτισμού. Με δεδομένο ότι στη Γερμανία υπάρχουν σημαντικές ευαισθησίες για το θέμα, μην το υποτιμάτε καθόλου…
Ο Κρυπτογράφος
 
Η πλειοψηφία
Στη νέα κυβέρνηση μετέχουν 36 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, 6 της Ν.Δ., 4 του ΛΑΟΣ και δύο υπουργοί του Παπαδήμου…
Ποιος έχει την πλειοψηφία; Μα οι… Βαρδινογιάννηδες!
Φ.Τ.
 
Ν.Δ. και σουρεαλισμός
Σαμαράς: «Η Νέα Δημοκρατία πήρε δύο κρίσιμα υπουργεία με ουσιαστικό ρόλο και βαρείς εθνικούς συμβολισμούς: Το Άμυνας και των Εξωτερικών. Και στέλνει τα μηνύματα που πρέπει να στείλει εκεί που πρέπει να τα στείλει…».
Σουρεαλιστική η Ν.Δ. Μας λέει πως κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση που στηρίζει με δυο κρίσιμα υπουργεία!
Φ.Τ.
 
Οταν πάψουν τα όργανα
«Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν οχτώ εν δυνάμει αρχηγοί»!!! δήλωσε ο Πάγκαλος χτες, απαντώντας στο αν πρέπει να φύγει ο Παπανδρέου από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και άνοιξαν οι πύλες της Κολάσεως!
…Δεν χωρεί αμφιβολία ότι άρχισαν τα όργανα και παίζουν δυνατά. Το θέμα είναι όταν θα πάψουν πόσα ΠΑΣΟΚ θα υπάρχουν.
Φ.Τ.
 
Το σάπιο σύστημα αναδιατάσσεται
Συγκυβέρνηση Παπαδήμου, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Βορίδη μέσα από την οποία περνά η λεηλασία της χώρας και η εξαθλίωση του λαού. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., το ένα μετά το άλλο, ομνύουν στις κυβερνήσεις συνεργασίας που θα συνεχίσουν το έργο της συγκυβέρνησης. Τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ άρχισαν την χωρίς αρχές επίθεση κατά του Παπανδρέου, πιέζοντάς τον να εγκαταλείψει και το ΠΑΣΟΚ κι αυτός αμύνεται του πατρώου κόμματος. Ο ξένος παράγοντας αλωνίζει. Η χώρα πνέει τα λοίσθια. Ο κόσμος φτωχαίνει, πεινάει, πεθαίνει…
Πίσω από αυτό το σκηνικό το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα αναδιατάσσεται, θέτοντας την ιδεολογία και τις πολιτικές του εκφράσεις στην υπηρεσία των πιο σκοτεινών κύκλων του χρηματιστικού κεφαλαίου. Όπως γινόταν πάντοτε στην Ελλάδα.
Φ.Τ.
 
Καρτάλης, Ροδούλα, Νάκος, Μαρκάκης
Οι περί πολλά τυρβάζοντες και πάντοτε λαλίστατοι Καρτάλης, Ροδούλα, Νάκος, Μαρκάκης ούτε και χτες προέβησαν σε δηλώσεις στηρίξεως της εθνοσωτηρίου ημών κυβερνήσεως! Υπάρχει λόγος που αρνούνται να πάρουν το δρόμο που πρώτοι χάραξαν στην περιοχή οι Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας Μαγνησίας;
Φ.Τ.
 
Φώτης + Κολυνδρίνης love for ever
Πάμε στοίχημα ότι οι μόνοι στη Μαγνησία που δίνουν περίοδο χάριτος στη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ είναι ο… Φώτης κι ο Κολυνδρίνης;
Φ.Τ.
 
 

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου