ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418022

Εσταξε η ουρά του γαϊδάρου

Εσταξε η… ουρά του γαϊδάρου για το Δήμο Βόλου με αφορμή την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που ζητά να μειωθούν κατά 20% και μέχρι τα μέσα του 2013 τα ενοίκια που εκμισθώνουν οι ΟΤΑ. Ούτε 50.000 ευρώ το χρόνο δεν θα είναι το όφελος για τα δημοτικά ταμεία.

Μία εβδομάδα  προθεσμία…
Προθεσμία μίας εβδομάδας έδωσαν οι άντρες της Δημοτικής Αστυνομίας στους καταστηματάρχες της οδού Κονταράτου να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά τους μέσα στα όρια που αναγράφει η άδειά τους από το Τμήμα Προσόδων. Χθες εξάλλου η Δημοτική Αστυνομία έκανε συστάσεις σε καταστηματάρχες στο κέντρο του Βόλου να απομακρύνουν τα πάσης φύσεως stands που έχουν τοποθετήσει μπροστά από τα καταστήματά τους, εμποδίζοντας ωστόσο την απρόσκοπτη διέλευση των πεζών από τα πεζοδρόμια και τους πεζόδρομους της πόλης.
 
Το ΚΗΦΗ της Αγριάς
 Στη δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων στην Αγριά έχει εστιάσει την προσοχή του τις τελευταίες μέρες ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Βασίλης Κοντορίζος. Ο «πατριάρχης» τις τελευταίες μέρες πρέπει να βάλει ένα… χεράκι παραπάνω καθώς το…δεξί του χέρι στα κοινωνικά θέματα, η Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, είναι τα τελευταία 24ωρα στο προσκέφαλο της μητέρας της που νοσηλεύεται στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας του Νοσοκομείου.
 
 Σε απόγνωση
Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Παύλος Μαβίδης είναι κυριολεκτικά σε απόγνωση αφού η άρνηση της Πολιτείας να εγκρίνει την πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οδηγεί σε μαρασμό τα Δημοτικά Ωδεία στο Βόλο και στη Νέα Ιωνία. Ο πρώην Δήμαρχος αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Ακόμη και το ενδεχόμενο να παραχωρηθούν πολιτιστικοί και αθλητικοί χώροι σε ιδιώτες, που θα δεχθούν να πληρώνουν στο Δήμο πέρα από τα λειτουργικά έξοδα και ένα μικρό τίμημα για τη χρήση των εγκαταστάσεων.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Επίκαιρο 
Επίκαιρο όσο ποτέ για έναν πολιτικό του Βόλου που σήμερα τιμάται η μνήμη του με μνημόσυνο που θα τελεστεί στο Βόλο. Παλαιός δικαστικός στην παντοκρατορία του αείμνηστου Νίκου Μπρισίμη, υπουργού τότε, έχει αναλάβει μία σοβαρή υπόθεση στο Βόλο. Είναι μεσημέρι και όπως διηγήθηκε ο ίδιος στη στήλη δέχεται τηλεφώνημα από το γραφείο του τότε Υπουργού. Ο Νίκος Μπρισίμης είναι στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής. Ο δικαστικός έκπληκτος ακούει τον αείμνηστο Βολιώτη πολιτικό να του λέει: «Πληροφορήθηκα ότι στο Βόλο κυκλοφορούν φήμες ότι είμαι υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς σε υπόθεση που χειρίζεστε προσωπικά. Σας ενημερώνω ότι το θέμα δεν με αφορά και σας καλώ να πράξετε το καθήκον σας…». Αυτός ήταν ο Νίκος Μπρισίμης… μονολογούσε με νοσταλγία χθες στη στήλη ο συνταξιούχος δικαστικός, μεταφέροντας αυτό το περιστατικό και κλίνοντας «γόνυ» στη μνήμη του.
Β.Κ
 
Αχαρακτήριστο
Με μια αχαρακτήριστη πολιτικά ενέργεια σφράγισε προχθές την πορεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης. Ώρες μετά το αίτημα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου «οι υπουργοί να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους» και ενώ ο πρωθυπουργός υπέβαλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη δική του παραίτηση, ο κ. Μπεγλίτης ξήλωσε 300 αξιωματικούς ανακληθέντες εξ εφέδρων, που στελέχωναν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε διάφορα πόστα. Μάλλον έτσι ήθελε να εκδικηθεί για την απομάκρυνσή του , την οποία περίμενε. Είχε προκαλέσει πολύ, καιρός ήταν ξεκουραστεί.
Β.Κ
 
Αλλη αίσθηση του χρόνου 
Στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στην ομώνυμη περιοχή στις Αηδονοφωλιές υπάρχουν δύο βρύσες με πόσιμο νερό. Εδώ και 15 μέρες η μία βρύση τρέχει συνεχώς με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές ποσότητες νερού. Πολίτης ενημέρωσε την ΔΕΥΑΜΒ η οποία τον διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα επισκευάσει την ζημιά. Ωστόσο 15 μέρες μετά η ζημιά παραμένει ακόμα. Αναρωτιέμαι αν έχουμε νερό για πέταμα – μπορεί να μας περισσεύει και να μην το ξέρουμε – ή αν απλά η ΔΕΥΑΜΒ έχει άλλη αίσθηση του χρόνου και διαφορετική ερμηνεία για την λέξη «άμεσα»…
Α.Φ.
 
Εκανε μουτράκια…
…Ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης Αλμυρού Βασίλης Μαμούρας ο οποίος νευρίασε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και έφυγε. Ο κ. Μαμούρας τα έβαλε με τον Πρόεδρο του Σώματος Φώτη Χατζηδημητρίου όταν εκτός ημερησίας διάταξης και στην διάρκεια συζήτησης για το ειδικό τέλος ακινήτου ο κ. Μαμούρας ζήτησε το λόγο και ο Πρόεδρος δεν του τον έδωσε, λέγοντάς του ότι έχει περάσει πολύ ο χρόνος και πρέπει να μπούνε στα θέματα της ημερήσιας με αποτέλεσμα ο κ. Μαμούρας να τον χαρακτηρίσει «απαράδεκτο» και να του πει ότι δεν κάνει για την θέση που έχει και να αποχωρήσει. Πάντως αν δεν με απατά η μνήμη μου, ο κ. Μαμούρας δεν θα έπρεπε να έχει παράπονο για τον χρόνο που του δίνεται για να τοποθετηθεί στις συνεδριάσεις… Το 10λεπτάκι του, και λίγο λέμε, το τρώει σε κάθε θέμα.
Α.Φ.
 
Να μην πληρώσουν το τέλος ακινήτου
Το ζήτημα της μη πληρωμής έκτακτου τέλους ακίνητης περιουσίας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ έθεσε ο πρόεδρος της Εθελοντικής Ομάδας «ΑΙΟΛΙΣ» που έχει συσταθεί στον Πτελεό Κωνσταντίνος Ρούτσιας στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού. Συγκεκριμένα με αφορμή την πρόταση του Αντιδημάρχου κ. Τσούτσα για διόρθωση των καταλόγων της ΔΕΗ ως προς τα επιπλέον τετραγωνικά μέτρα που χρεώνονται οι δημότες, ο κ. Ρούτσιας ζήτησε ο Δήμος Αλμυρού να μην μείνει μόνο σε αυτές τις ενέργειες, αλλά να συντονίσει τη δράση του και με άλλους Δήμους που αντιδρούν στο μέτρο αυτό και να πάρει πρωτοβουλίες για τη μη πληρωμή του από τους δημότες. Ο Δήμαρχος πάντως Βαγγέλης Χατζηκυριάκος επιφυλάχθηκε να απαντήσει και ζήτησε να υπάρξει αναμονή την απόφαση του ΣΤΕ.
Α.Φ.
 
Πού να έκανε και… τουρ!
Ικανοποιημένος από τη συμμετοχή στην κινητοποίηση που διοργανώθηκε κατά των LIDL για την απαξίωση των τοπικών προϊόντων δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Βόλου Νικήτας Πρίντζος. Η ικανοποίησή του ήταν διπλή γιατί ανταποκρίθηκαν όχι μόνο οι τοπικοί φορείς και όλα τα κόμματα αλλά επειδή υπήρξε ανταπόκριση από τον απλό κόσμο. Μάλιστα όπως είπε χαρακτηριστικά «έχουμε τόσο κόσμο και χωρίς να έχω πάει και στα χωριά»! Πού να έκανε και τουρ δηλαδή… Χαμός!
Α.Φ.
  
Φουσκοθαλασσιές
Τον πλέον ακμάζοντα τομέα της οικονομίας μας, την Ελληνική Ναυτιλία, θα τη διαχειρίζεται το επόμενο τετράμηνο ο Άδωνις Γεωργιάδης. Χωρίς σχόλια…
Χ.Μ.
 
Μπορεί να λειτουργήσει
Το ερώτημα είναι αν μπορεί να λειτουργήσει η νέα κυβέρνηση; Ο προκαθορισμένος και σύντομος βίος της καθώς και η ετερόκλητη σύστασή της αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες. Οι συγκεκριμένοι στόχοι για τους οποίους δημιουργήθηκε η κυβέρνηση ξεκαθαρίζουν, διευκολύνουν και οριοθετούν τα πράγματα. Η καθημερινότητα μπορεί να περιμένει;
Ο Κρυπτογράφος
 
Ο… Κύριος
Μας τηλεφώνησε ο αναγνώστης του «Τ» Γιάννης Μ. «Άκουσα, είπε, τους παπάδες κατά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης να ψάλλουν ‘…ο πανσόφους, τους αλιείς αναδείξας…’ και σκέφτηκα: Τι τα ’θελε τόσα λαμόγια μαζεμένα στη νέα κυβέρνηση ο Παπαδήμος; Χάθηκε ο κόσμος να βάλει απλούς ανθρώπους του λαού; Στο κάτω κάτω -και με τη χάρη του Κυρίου που ανέδειξε τους απλούς ψαράδες- όλο και κάτι καλό θα πετύχαιναν για το λαό, ενώ αυτοί που μας έφεραν ως εδώ…».
Ο… Κύριος να βάλει το χέρι του.
Φ.Τ.
 
Κυβέρνηση Παπαδήμου
Υπό τη σκέπη των Προστάτιδων Δυνάμεων ορκίστηκε η κυβέρνηση Παπαδήμου. Στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για κυβέρνηση αλλά για πολιτικό σχήμα που προεικονίζει τις «κυβερνήσεις» συνεργασίας μετά τις εκλογές. Οι προγραμματικές δηλώσεις της θα διδάσκονται στα σχολεία του μέλλοντος ως δηλώσεις νομιμοφροσύνης και μνημεία υποταγής στον ξένο παράγοντα. Κατά τη διάρκεια της ζωής της η δημοκρατία θα υπάρχει μόνον εφ’ όσον υπακούει στους ξένους. Κουμάντο στο σπίτι του δεν θα κάνει ο ελληνικός λαός αλλά οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις κατοχής…
Φ.Τ.
 
Το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.
Σαμαράς: «Δεν θέλησα συγκυβέρνηση…».
Βενιζέλος: «Νέα σελίδα στον πολιτικό μας πολιτισμό…».
Δεν σβήνεται με κάτι τέτοια, Αντώνη μας, η πολιτική στήριξη της Ν.Δ. στον Παπαδήμο.
Κι εσύ, Βαγγέλη μας, για την πολιτική όσμωση ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ θα πανηγυρίζεις!
Φ.Τ.
 
Πολιτικός θάνατος
ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. με τη στήριξή τους στην κυβέρνηση Παπαδήμου σηματοδοτούν τον πολιτικό τους θάνατο. Το ΝΑΙ στη χώρα-προτεκτοράτο και την εξαθλίωση του λαού αποδεικνύει ότι έχουν μετατραπεί σε εργαλεία χειραγώγησης που χρησιμοποιεί ο ξένος παράγοντας προκειμένου να επιβάλει την ηγεμονία του στη χώρα. Η διάσπασή τους και η ανασύνθεση του λεγόμενου κεντροδεξιού και κεντροαριστερού χώρου πλέον καθίσταται αναγκαίος όρος για την επιβίωση του σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος…
Φ.Τ.
 
Φώτης και … Κολυνδρίνης!
Μετά τις δηλώσεις Φώτη και Κολυνδρίνη υπέρ της κυβέρνησης Παπαδήμου, για την ιδεολογική και πολιτική σύσφιγξη των σχέσεων των μελών των κομμάτων-πυλώνων της νέας μνημονιακής κυβέρνησης το επόμενο βήμα προτείνουμε να είναι η από κοινού διοργάνωση των Νομαρχιακών Επιτροπών ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ μιας εκδήλωσης – συνεστίασης με ομιλητές τους βουλευτές Καρτάλη, Ροδούλα, Νάκο, Μαρκάκη…
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου