ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-418368

 

Άι σαπέρα, όλοι σας…
Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Μας πρήζανε για Παπαδήμο και ο Παπαδήμος δεν είχε καν βολιδοσκοπηθεί. Μας το γύριζαν για Διαμαντούρο και ο Διαμαντούρος ακόμη περιμένει τηλεφώνημα. Μας διαβεβαίωναν για νέο πρωθυπουργό εγνωσμένου κύρους και έγκυρο συνομιλητή των Ευρωπαίων, γνώστη των θεμάτων και των μηχανισμών και μας έβγαλαν από την πρασιά τον Πετσάλνικο; Δεν πάνε να πνιγούνε όλοι μαζί; Στην πισίνα του Πετσάλνικου. Την παράνομη.
Μ.Μ.
 
Με άποψη
Το θερμό χειροκρότημα πολλών παιδιών συντρόφευσε την παράσταση που παρουσίασε πρόσφατα η Εκπολιτιστική Κίνηση Κάτω Λεχωνίων, στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Αγριάς και Κάτω Λεχωνίων. Οι μικροί πρωταγωνιστές αναφέρθηκαν στην εξουσία μέσω του «Ματία του πρώτου» σχολιάζοντας με τον αυθορμητισμό και την σοφία της νιότης τους, τα έργα και τις ημέρες των «μεγάλων». Για μια ακόμη φορά οι μικροί πρωταγωνιστές έθεσαν προβληματισμούς και εύλογα ερωτήματα, απευθύνοντας παραινέσεις για δημιουργικότερο διάλογο με τα παιδιά, που διαθέτουν άποψη και προτίθενται να την καταθέσουν προς όφελος των «μεγάλων», εφόσον τους ζητηθεί.
Γ.Υ.
 
Πήραν τα  κομπιουτεράκια  
 Πάλι τα… κομπιουτεράκια έχουν πάρει στο Δήμο Βόλου και εξετάζουν τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τη χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που τους απεστάλη για μείωση κατά 20 % των μισθωμάτων που έχουν ενοικιαστεί σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το «πάγωμα», σύμφωνα με την εγκύκλιο, ισχύει μέχρι τα μέσα του 2013.
 
 Εσπασε χαμόγελο
 Σε διπλανό γραφείο του α΄ ορόφου του Δημαρχείου ήταν ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης, όταν χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο γραφείο του οι οικολόγοι με τους κορμούς των δέντρων. Όταν επανήλθε στο γραφείο του, βλέποντας τους οικολόγους… έσπασε ένα χαμόγελο, κάνοντας μάλιστα και σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους. Άλλωστε είναι γνωστό ότι ορισμένοι εξ αυτών στήριξαν την υποψηφιότητά του.
 
 Σύσκεψη  για τις γιορτές
Σύσκεψη για όλα όσα πρέπει να κάνει τις φετινές γιορτές ο Δήμος Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Και όλοι οι συμμετέχοντες που έμπαιναν ένας – ένας στην αίθουσα συνεδριάσεων για να συμμετάσχουν στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου είχαν νόημα να είναι μέσα. Εκείνο που δεν καταλάβαμε ήταν η παρουσία του Ν. Μόσχου που έφτασε ασθμαίνων την τελευταία στιγμή. Θα πει κάποιος ότι ίσως η συμμετοχή του αφορούσε στις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο κέντρο της πόλης την περίοδο των εορτών…
 
 Τα συνθήματα  στους τοίχους
…Ισως όμως θα ήταν πιο χρήσιμο ο κ. Μόσχος μαζί με τον ομόλογό του στις Τεχνικές Υπηρεσίες Φ. Λαμπρινίδη να καταγράψουν τους δημόσιους χώρους ή τουλάχιστον τα δημοτικά κτήρια τα οποία είναι γεμάτα από κάθε είδους συνθήματα και ρυπαρογραφήματα και που αλλοιώνουν την αισθητική εμφάνιση της πόλης. Το επισημαίνω γιατί ήταν ένα από τα θέματα που έκαναν αλγεινή εντύπωση σε ανώτατο στέλεχος της Carribean Seas, μίας από τις δύο – τρεις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας και που πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στο Βόλο, προκειμένου να προετοιμάσει τις αφίξεις της στην περιοχή μας το 2012.
 
 Βλέπεις  πολλά…
 Δεν ξέρω πόσο πειστικά είναι τα επιχειρήματα των δημοτικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη μεταστέγασή τους στο κτήριο του Σπίρερ. Ένα πάντως είναι βέβαιο, ότι μέσα από τα υαλοπετάσματα μπορεί κάποιος να διακρίνει ποιος υπάλληλος είναι στη θέση του και ποιος όχι. Μπορεί επίσης να διακρίνει κανείς και τις αντιδράσεις του πολιτικού προϊσταμένου ή και των διευθυντικών στελεχών της υπηρεσίας. Ιδιαίτερα τα τελευταία φαίνεται να διακατέχονται από μία έκδηλη ανησυχία τις τελευταίες μέρες. Τρέχει άραγε κάτι με συγκεκριμένη άδεια οικοδομής από γνωστό πρόσωπο της περιοχής μας, όπως έσπευσε να μας ενημερώσει παλιά καραβάνα της υπηρεσίας, που γνωρίζει όλα τα ντεσού;
 
Παράπονα
Πολλοί συμπολίτες δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι πήραν μόλις προχθές από τα ΕΛΤΑ τα σημειώματα για την πληρωμή της τρίτης δόσης για την πληρωμή του τέλους της έκτακτης εισφοράς, που έληγε στις 31 Οκτωβρίου, όπως και για τη διακοπή της τηλεφωνικής τους συσκευής και του ίντερνετ, χωρίς να έχουν παραλάβει, όπως ισχυρίζονται σχετική ειδοποίηση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Πήραν τα  κομπιουτεράκια  
 Πάλι τα … κομπιουτεράκια έχουν πάρει στο Δήμο Βόλου και εξετάζουν τα χρήματα που θα εξοικονομήσουν από τη χθεσινή εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που τους απεστάλη για μείωση κατά 20 % των μισθωμάτων που έχουν ενοικιαστεί σε Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Το «πάγωμα», σύμφωνα με την εγκύκλιο, ισχύει μέχρι τα μέσα του 2013.
 
 Εσπασε  χαμόγελο
 Σε διπλανό γραφείο του α΄ορόφου του Δημαρχείου ήταν ο Δήμαρχος Βόλου Π. Σκοτινιώτης όταν χθες το μεσημέρι εισέβαλαν στο γραφείο του οι οικολόγοι με τους κορμούς των δέντρων . Όταν επανήλθε στο γραφείο του, βλέποντας τους οικολόγους, …έσπασε ένα χαμόγελο, κάνοντας μάλιστα και σχετικές δηλώσεις στους δημοσιογράφους . Άλλωστε είναι γνωστό ότι ορισμένοι εξ αυτών, στήριξαν την υποψηφιότητά του
 
 Σύσκεψη  για τις γιορτές
Σύσκεψη για όλα όσα πρέπει να κάνει τις φετινές γιορτές ο Δήμος Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι. Και όλοι οι συμμετέχοντες που έμπαιναν ένας – ένας στην αίθουσα συνεδριάσεων για να συμμετάσχουν στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Δημάρχου είχαν νόημα να είναι μέσα. Εκείνο που δεν καταλάβαμε ήταν η παρουσία του Ν.Μόσχου που έφτασε ασθμαίνων την τελευταία στιγμή. Θα πει κάποιος ότι ίσως η συμμετοχή του αφορούσε τις κυκλοφοριακές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο κέντρο της πόλης την περίοδο των εορτών…
 
 Τα συνθήματα  στους τοίχους
…ίσως όμως θα ήταν πιο χρήσιμο, ο κ. Μόσχος μαζί με τον ομόλογό του στις Τεχνικές Υπηρεσίες Φ. Λαμπρινίδη, να καταγράψουν τους δημόσιους χώρους ή τουλάχιστον τα δημοτικά κτίρια τα οποία είναι γεμάτα από κάθε είδους συνθήματα και ρυπαρογραφήματα και που αλλοιώνουν την αισθητική εμφάνιση της πόλης. Το επισημαίνω γιατί ήταν ένα από τα θέματα που έκαναν αλγεινή εντύπωση σε ανώτατο στέλεχος της Carribean Seas, μία από τις δύο – τρεις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο που δραστηριοποιούνται στο χώρο της κρουαζιέρας και που πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκε στο Βόλο, προκειμένου να προετοιμάσει τις αφίξεις της στην περιοχή μας το 2012.
 
 Βλέπεις  πολλά …
 Δεν ξέρω πόσο πειστικά είναι τα επιχειρήματα των δημοτικών υπαλλήλων που αντιδρούν στη μεταστέγασή τους στο κτίριο του Σπήρερ. Ένα πάντως είναι βέβαιο, ότι μέσα από τα υαλοπετάσματα μπορεί κάποιος να διακρίνει ποιος υπάλληλος είναι στη θέση του και ποιος όχι. Μπορεί επίσης να διακρίνει κανείς και τις αντιδράσεις του πολιτικού προϊσταμένου ή και των διευθυντικών στελεχών της υπηρεσίας.. Ιδιαίτερα τα τελευταία φαίνεται να διακατέχονται από μία έκδηλη ανησυχία τις τελευταίες μέρες. Τρέχει άραγε κάτι με συγκεκριμένη άδεια οικοδομής από γνωστό πρόσωπο της περιοχής μας, όπως έσπευσε να μας ενημερώσει παλιά καραβάνα της υπηρεσίας, που γνωρίζει όλα τα ντεσού ;
 
Παράπονα
Πολλοί συμπολίτες δεν κρύβουν την ενόχλησή τους για το γεγονός ότι πήραν μόλις προχθές από τα ΕΛΤΑ τα σημειώματα για την πληρωμή της τρίτης δόσης για την πληρωμή του τέλους της έκτακτης εισφοράς, που έληγε στις 31 Οκτωβρίου, όπως και για τη διακοπή της τηλεφωνικής τους συσκευής και του ίντερνετ, χωρίς να έχουν παραλάβει, όπως ισχυρίζονται σχετική ειδοποίηση από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία .
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Σόου
Αλλο που δεν ήθελε ο Καρατζαφέρης. Έκανε το σόου του μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, τον ακολούθησαν οι κάμερες και πέτυχε το πεντάλεπτο που ήθελε. Και λέμε πέτυχε, διότι όπως αποκαλύφθηκε το είχε προαναγγείλει δύο ώρες νωρίτερα από το ΤΗΛΕΑΣΤΥ. Επειδή τους ξέρει τους κανόνες της επικοινωνίας… ξέρει και πότε να χτυπήσει. Για αυτό και άρχισε να μιλά για Παπαδήμο πρωθυπουργό… ποντάροντας ότι θα του βγει. Λέτε;
Β.Κ
 
Πονηράδες
Πονηρός ο Γιώργος… Βλέποντας χθες το βράδυ ότι αποκαλύφτηκαν τα ψέματα περί διαβουλεύσεων που δεν είχαν γίνει ποτέ με τον Λουκά Παπαδήμο από το Μέγαρο Μαξίμου με τις γνωστές διαρροές προσπαθούν να φορτώσουν στη Ν.Δ. το ναυάγιο… παρουσιάζοντας τον πρώην Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος να θέτει συγκεκριμένους όρους που εκ των προτέρων η Ν.Δ. έχει απορρίψει δημοσίως τις τελευταίες μέρες. Καλό το «παιχνίδι» των διαρροών αλλά πλέον τους έχουν πάρει όλοι χαμπάρι. Έλεος πια, δεν είναι δυνατόν τη χώρα να την παίζουν… σε μία ζαριά μόνο και μόνο για μικροκομματικά οφέλη.
Β.Κ
 
Φλας μπακ
-Ο Παπανδρέου αποφάσισε Πετσάλνικο για πρωθυπουργό και ο Σαμαράς το δέχθηκε

– Κίνημα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. απείλησε με καταψήφιση και έτσι η σύσκεψη των αρχηγών δεν έγινε ποτέ

– Οργισμένη αποχώρηση Καρατζαφέρη από το Προεδρικό Μέγαρο

– Νωρίτερα ο Παπανδρέου είχε κάνει και διάγγελμα που προανήγγειλε τη νέα κυβέρνηση που δεν σχημάτισε ποτέ

– Κυβέρνηση σήμερα και βλέπουμε – Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στις 10:00. Όχι δεν πρόκειται για τρέιλερ… αλλά και για το φλας μπακ της χθεσινής μέρας. Αντοχές πάντως άλλες δεν έχουμε.

Β.Κ
 
Ανακριβείς πληροφορίες
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε από πολύ αξιόπιστες πηγές ότι ο Μάκης Ψωμιάδης που συνελήφθη χθες στα Σκόπια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να μεταφερθεί στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να… αναλάβει.
Χ.Μ.
 
Δεν ανέδειξε τον άνδρα…
Οταν ακόμη και αυτή η πρωτοφανής πολιτική και οικονομική κρίση δεν ανέδειξε τον άνδρα που θα επηρεάσει τις εξελίξεις, όταν η εξουσία βρίσκεται πληγωμένη και ταπεινωμένη καταγής και δεν εμφανίζονται τα δυνατά χέρια που θα την αρπάξουν και θα την ανορθώσουν, τότε τα πράγματα είναι σκούρα για την πατρίδα. Αφού δεν αναδείχθηκε ο άνδρας δε θα φανεί και η λύση…
Ο Κρυπτογράφος
 
Ο Παπανδρέου
Τι είπε χτες ο Παπανδρέου στο «κύκνειο» άσμα του; «Το να είσαι Έλληνας είναι επιλογή»(!!!), ότι η Ελλάδα διαθέτει την «ομορφιά της φύσης», «τον πλούτο του πολιτισμού μας», «τη δημιουργικότητα των ανθρώπων της»!!!
…Τίποτε για τη χώρα που παρέδωσε στους ξένους. Τίποτε για τον λαό που εξαθλίωσε. Κι είναι σαν να τα είπε όλα για τις «αξίες» της υποταγής των δυνάμεων του σύγχρονου δωσιλογισμού στους νέους ηγεμόνες της Ε.Ε.
Φ.Τ.
 
Ο Σαμαράς και το Σύνταγμα
Η τήρηση του Συντάγματος, κύριε Σαμαρά, επαφίεται στον πατριωτισμό και του τελευταίου Έλληνα.
…Η υποχρέωση ισχύει ακόμα περισσότερο για εκείνον που είναι αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Φ.Τ.
 
Ο κηπουρός Πετσάλνικος
Η θεωρία του κηπουρού επιβεβαιώθηκε και χτες. Ο «κηπουρός» του Παπανδρέου πρωθυπουργός της χώρας!!!
Ο αποτρόπαια κωμικός εφιάλτης για τη χώρα και το λαό που άρχισε με το πρώτο μνημόνιο, συνεχίστηκε με όλη τη φρικτή νομοτέλεια κάθε εφιάλτη με την… ανάκληση του Πετσάλνικου.
Φ.Τ.
 
Από το ΠΑΣΟΚ στο χειρότερο!!!
Η επιλογή… Πετσάλνικου της μηχανορραφικής ολιγαρχίας των Αθηνών και η ανάκλησή της αποδεικνύει για άλλη μια φορά πως το σάπιο πολιτικοοικονομικό σύστημα θεωρεί τους ανθρώπους του λαού όχι απλώς θύματα, αλλά «λούζερς», πατημένες τσίχλες!
Και μ’ όλα αυτά από το ΠΑΣΟΚ πάμε στο χειρότερο ΠΑΣΟΚ…
Φ.Τ.
 
Ο Παπαδήμος
Αργά το βράδυ ο Παπαδήμος επανήλθε στο προσκήνιο ως διαρροή, θέτοντας… όρους.
…Μέχρι τώρα οι τραπεζίτες κυβερνούσαν μέσω πολιτικών. Από τούδε και στο εξής θα κυβερνούν, άραγε, μέσω τραπεζιτών;
Φ.Τ.
 
Εκλογές τώρα
Ο Παπανδρέου παραμένει γαντζωμένος στην εξουσία και… γαία πυρί μιχθήτω. Το πολιτικό προσωπικό των μνημονιακών κομμάτων κωλυσιεργεί και μηχανορραφεί. Μόνη λύση η παραίτηση Παπούλια προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
Φ.Τ.
 
Γίνε κι εσύ πρωθυπουργός!
Κι ενώ παλιά όλοι ήθελαν να γίνουν για μία ημέρα πρωθυπουργοί, τώρα δυσκολευόμαστε να βρούμε έναν άνθρωπο της προκοπής. Αφού οι τεχνοκράτες, οι πολιτικοί, οι ακαδημαϊκοί δεν θέλουν ή τα κόμματα δεν τους επιλέγουν γιατί δεν βάζουν πρωθυπουργό κάποιο απλό πολίτη. Κάποιον που θα ξέρει τι ζόρι τραβάμε εμείς οι Έλληνες και τουλάχιστον δεν θα τον ενδιαφέρει και η καρέκλα. Αφού το ορίζει και το Σύνταγμα πως όλοι έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, τώρα θα κολλήσουμε που η θέση είναι κατόπιν διορισμού; Ξεκινήστε τις δηλώσεις συμμετοχής. Σήμερα κληρώνει!
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου