ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-430554

Αφησε τη Σύνοδο και ήρθε για το γάμο

Πληροφορίες θέλουν πως το σαββατοκύριακο στην Πορταριά βρέθηκε η Υπουργός Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου προκειμένου να παραστεί στο γάμο συνεργάτη της. Τόσο σημαντικός ήταν ο γάμος για να έρθει η κ. Διαμαντοπούλου και η Σύνοδος των Πρυτάνεων που διεξάγονταν στην Αγριά ήταν άνευ σημασίας; Ή μήπως η Υπουργός προτίμησε τα ευχάριστα γλέντια ενός γάμου αντί τις διαμαρτυρίες των φοιτητών; Πάντως η απουσία της από τη Σύνοδο και η παρουσία της σε γάμο χτύπησε πολύ άσχημα τη στιγμή που όλη η πανεπιστημιακή κοινότητα βρίσκεται στο πόδι για τις αλλαγές που θέλει να κάνει η κ. Διαμαντοπούλου στα ΑΕΙ έτσι ώστε να τα κάνει όλα Χάρβαρντ.

Δ.Π

Αποφθέγματα…
Μπορεί το facebook να κατηγορείται από κάποιους, όμως τα σλόγκαν και οι απόψεις που διακινούνται διαμέσου της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης πολλές φορές είναι άκρως διασκεδαστικές και κρύβουν και μεγάλες αλήθειες. Για παράδειγμα κάποιος χρήστης του facebookέγραψε τη σημασία ορισμένων Δημοσίων Υπηρεσιών και Οργανισμών «ΔΕΗ = Δεν έχουμε ηλεκτρισμό, ΟΤΕ = Ούτε τηλέφωνο έχουμε, EOT = Έχουμε όμως τρέλα, OAEΔ = Όταν Αποτύχεις έλα δω»!
Δ.Π
 
Αλμα εις ύψος
Με τη φράση «έκανε άλμα εις ύψος» χαρακτήρισε τις πολιτικές κινήσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ κ. Ηλία Μόσιαλου το κεντρικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Βούτσης, αποκαλύπτοντας πως πριν ενταχθεί στο ΠΑΣΟΚ βρισκόταν στην ΑΚΟΑ, συνιστώσα πλέον του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Βούτσης σημείωσε πως η μετάβασή του στο κυβερνών κόμμα αποτέλεσε για τον ίδιο έκπληξη μιας και έγινε πολύ ξαφνικά, σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα και χωρίς να υπάρχουν ενδιάμεσα στάδια.
Δ.Π
 
Χτύπησε ο Δαίμων
Στο ρεπορτάζ του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ της Κυριακής για τους «Αγανακτισμένους νέους» επέλεξε να εισβάλει ο Δαίμων του Τυπογραφείου. Η μαθήτρια της Γ’ τάξης του 1ου Γυμνασίου Βόλου που «έπεσε» θύμα του, ήταν η Ευγενία Καζοπίδη, που γράφτηκε Καρυπίδη. Η Ευγενία συνέγραψε μαζί με τους υπόλοιπους συμμαθητές εκθέσεις με θέμα το Κοινοβούλιο και όλοι οι μαθητές με σκληρή γλώσσα μίλησαν για τους βουλευτές. Τελικά η νέα γενιά και κρίση έχει και αντίληψη και μαχητικότητα, αν και μερικοί προσπαθούν να την υποτιμήσουν.
Δ.Π
 
Μπλοκάκι… 
Δεν προλαβαίνει να καταγράφει διαμαρτυρίες και καταγγελίες ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος από διάφορους εργασιακούς χώρους για τα προβλήματα που πλέον ξεφυτρώνουν σε όλους τους εργασιακούς χώρους. «Η κατάσταση είναι απερίγραπτη, έλεγε χθες στη στήλη περιγράφοντας το όλο σκηνικό και προβλέποντας ότι από το φθινόπωρο τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμη περισσότερο.
Β.Κ
Ορισμός
Ο πρώην νομάρχης Πειραιά και υποψήφιος στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές με το κυβερνών κόμμα για τη δημαρχία του πρώτου λιμανιού της χώρας τοποθετήθηκε στην κεφαλή του… Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ). Αντικαθιστά τον παραιτηθέντα Γ. Ι. Νυχά. Σύμφωνα με το βιογραφικό που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, ο Γ. Μίχας επελέγη για τη θέση καθώς την οκταετία 2003 – 2010 πραγματοποιήθηκαν περισσότεροι από 175.000 έλεγχοι από τη νομαρχία Πειραιά, με αποτέλεσμα την κατάσχεση ή την απαγόρευση εισόδου στην χώρα περισσότερων από 7 εκατομμύρια τόνων ακατάλληλων τροφίμων. Έτσι η αλλιώς κάποια στέγη θα βρισκόταν για τον άνεργο… πλέον πρώην Νομάρχη του ΠΑΣΟΚ.
Β.Κ
 
Χωρίς προγραμματισμό  
Διόλου ενθαρρυντικά ήταν τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε χθες ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΚΕ σχετικά με την εξέλιξη των έργων. Δημοπράτηση έργων που δεν είχαν ωριμότητα, έναρξη άλλων χωρίς να υπάρχει μέριμνα για τις απαλλοτριώσεις, εμπόδια που δημιουργεί η αδυναμία εργολάβων να καταθέσουν εγγυητικές επιστολές, ήταν ορισμένα από όσα διαπίστωσε ο Περιφερειάρχης στην προσπάθειά του να δημιουργήσει ξεκάθαρη εικόνα σχετικά με την πορεία των έργων, που πέρασαν πρόσφατα στην αρμοδιότητα της αιρετής Περιφέρειας.
Υπάρχει πολλή δουλειά, όπως προέκυψε, από σοβαρές αδυναμίες που δημιούργησαν η έλλειψη προγραμματισμού και ο συνολικός έλεγχός τους.
Β.Σ.
 
Πληρώνονται
Τους μεταφορείς μαθητών από και προς τα σχολεία τους ξεκίνησε να πληρώνει στο 100% για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο η αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η πληρωμή σε ποσοστό 75% ξεκίνησε για τις κοινωνικές δομές, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι, αλλά όπως διευκρινίζεται μόνο σε εκείνους τους Δήμους που προσκόμισαν πλήρεις φακέλους.
Β.Σ.
 
Επικοινωνιακά
Για τον Κ. Αγοραστό το θέμα της γεώτρησης του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και της αποζημίωσης που ζήτησε μέσω αγωγής από το Δήμο Βόλου δείχνει ότι είναι θέμα ουσίας. Για τον Αντιπεριφερειάρχη Δημ. Αλεξόπουλο, ο οποίος βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να κληθεί από τον επικεφαλής του σε παραίτηση, επρόκειτο για… επικοινωνιακό λάθος, ούτε καν λάθος. Είναι από ποια οπτική γωνιά το βλέπει κανείς. Πάντως, τα ήξεις – αφήξεις του Δημ. Αλεξόπουλου φαίνεται ότι δεν έπεισαν.
Β.Σ.
 
Λίστα με τοπικά
Σε μία νέα πρωτοβουλία προχωρούν ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη» Απ. Παπατόλιας και ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Βόλου Αλ. Κουτσελίνη γύρω από τις προσπάθειες του κινήματος «Καταναλώνουμε ότι παράγουμε».
Ξεκινούν επαφές με εγχώριες παραγωγικές μονάδες ειδών κατοικίας, τροφίμων, ποτών και δώρων, προκειμένου να δημιουργηθεί λίστα με τα τελικά προϊόντα που παράγονται, τα οποία και θα κατηγοριοποιηθούν. Υπολογίζεται ότι η λίστα θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 150 προϊόντα. Η λίστα θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδες του «Καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε» και της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου, προτρέποντας τους καταναλωτές σε αγορές των ντόπιων προϊόντων.
Β.Σ.
 
Τα γραφόμενα μένουν!  
Θα έπρεπε να το ξέρει αυτό ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Βόλου Χ. Τσαμπάζης όταν χθες έπαιρνε πίσω όλα όσα δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ για λευκές απεργίες και κοπάνες υπαλλήλων. Όταν λέμε κάποια πράγματα θα πρέπει και να τα υποστηρίζουμε, αλλά και να αναλαμβάνουμε το κόστος των δηλώσεών μας, όχι να τα ανακαλούμε στην πρώτη δυσκολία!!! Άλλωστε ο Αντιδήμαρχος έχει κάθε δικαίωμα να «σφίξει τα λουριά» αν και όποτε χρειάζεται…
Α.Φ.
 
Παράδειγμα προς μίμηση
Την ώρα που οι Έλληνες ιδιωτεύουν και τα κοινά τούς απογοητεύουν οι μετανάστες δείχνουν διάθεση συμμετοχής. Ενώ στην Ελλάδα τα πάντα απομαζικοποιούνται στον Αλμυρό για πέντε θέσεις, τιμητικές και άμισθες στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, πήγαν 100 μετανάστες… Ας παραδειγματιστούμε!
Α.Φ.
 
Θύμισες
Εποχές δημοτικών συμβουλίων Νέας Ιωνίας μας θύμισε χθες ο Γιάννης Μολοχίδης, μεοψηφών σύμβουλος Δήμου Βόλου και μέλος στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ. Λέξη δεν άφηνε να πέσει κάτω χωρίς να ρωτήσει και να ζητήσει διευκρινίσεις… Βέβαια τις παλιές καλές εντάσεις δεν τις έκανε, αλλά ήταν και η πρώτη συνεδρίαση! Έχει ακόμα χρόνο μπροστά του να ξεδιπλώσει το «εύφλεκτο» ταμπεραμέντο του!
Α.Φ.
 
Καλοκαιρινοί ρυθμοί 
Πολλοί φίλοι του χορού συμμετείχαν με κέφι και ενθουσιασμό στο ολοήμερο beach party που πραγματοποιήθηκε προχθές στο Αργοναυτικό Πάρκο στην Καλλιφτέρη, κλείνοντας πανηγυρικά έναν κύκλο εκδηλώσεων με σάλσα χρώμα. Οι διοργανωτές του σάλσα πάρτι, που φιλοξενήθηκε στην περιοχή μας με χορηγό επικοινωνίας τον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ», απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους φίλους του χορού με απολύτως καλοκαιρινή διάθεση. Εν μέσω υψηλών θερμοκρασιών οι συμμετέχοντες αναζήτησαν ανάσες δροσιάς δίπλα από το κύμα, αποβάλλοντας κάθε αρνητική σκέψη. Οι λάτρεις των σάλσα ρυθμών απόλαυσαν μια ξεχωριστή εκδήλωση με καλοκαιρινό χρώμα, πραγματοποιώντας ένα ευχάριστο διάλειμμα στα πεζά και τετριμμένα της καθημερινότητας.
Γ. Υ.
 
Τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΜΒ
Στην πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ δεν δόθηκε κανένα μήνυμα για μείωση των τιμολογίων. Ελπίζουμε κάτι να γίνει στις επόμενες συνεδριάσεις. Θέτουμε όμως ευθέως το ερώτημα στον πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ και Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη: Δεν είναι άδικο οι Λαρισαίοι να πληρώνουν για καλύτερης ποιότητας νερό όλο το χρόνο τη μισή τιμή σε σχέση με τους Βολιώτες; Ευθύνονται οι πολίτες για τα «αμαρτήματα» των διοικήσεων τα προηγούμενα έτη;
Χ.Μ.
 
Επιστροφή στα πάτρια εδάφη
Ο γνωστός Βολιώτης αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας Απόστολος Αλαμάνας μετά από τριετή θητεία στα κεντρικά γραφεία της EUROPOL στη Χάγη της Ολλανδίας επέστρεψε στα πάτρια εδάφη. Ευχόμαστε οι εμπειρίες που αποκόμισε να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της καλπάζουσας εγκληματικότητας.
Χ.Μ.
 
Μεγάλο deal
Μαθαίνουμε ότι πολύ μεγάλος ισραηλινός όμιλος διαπραγματεύεται εκτάσεις στη Νοτιοδυτική Μαγνησία (περιοχή Αλμυρού) για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων. Ενημερωμένοι για τις συγκεκριμένες επιχειρηματικές κινήσεις μιλούν για αναζήτηση 5.000 στρεμμάτων! Αν υλοποιηθεί, θα πρόκειται για μεγάλη επένδυση.
Χ.Μ.
 
Ντόμινο
Βεβαίως η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα. Είναι μέλος της G8 και άσχετα με το δημόσιο χρέος της πρόκειται για μία από τις ισχυρότερες οικονομίες του κόσμου! Κι όμως οι οίκοι αξιολόγησης δεν καταλαβαίνουν τίποτα και επιτίθενται με δριμύτητα. Έχουμε πόλεμο και η Ευρώπη δείχνει να πιστεύει ότι παίζουμε… μπριτζ!
Ο κρυπτογράφος
 
Δεν δικαιολογείται
Η Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου επισημαίνει ότι απειλείται η οικολογική ισορροπία της περιοχής λόγω του ότι δεν αντιμετωπίζεται άμεσα η ρύπανση της λίμνης Κάρλας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος ή κωφεύει ή δεν καταλαβαίνει ελληνικά ή έχει άλλες προτεραιότητες.
Εν πάση περιπτώσει ας αλλάξει επωνυμία, δεδομένου πως με την πολιτική του στην περίπτωση της Κάρλας δεν τη δικαιολογεί.
Φ.Τ.
 
Τέλος στα προνόμια
Τα κάθε είδους προνόμια σε κάθε εποχή, ιδιαίτερα όμως σήμερα, δεν είναι νοητά σε μια ευνομούμενη πολιτεία. Κατά τούτο βρίσκουμε ενθαρρυντική την εκπεφρασμένη πρόθεση του Δημάρχου Βόλου κ. Σκοτινιώτη να βάλει τέλος στα προνόμια των υπαλλήλων της ΔΕΥΑΜΒ.
Φ.Τ.
 
Τι τους ενόχλησε;
Κάποιοι ντόπιοι πολιτικοί εξέφρασαν την ενόχλησή τους από το άρθρο μας της Κυριακής με τίτλο «Η πολιτική της καλτσοδέτας – Το σάπιο παράδειγμα της Μαγνησίας». Επειδή ασφαλώς δεν αναφερόμαστε συλλήβδην σε όλους τους πολιτικούς της Μαγνησίας, πράγμα που και στο άρθρο είναι σαφές, η ενόχλησή τους από πού ακριβώς πηγάζει;
Φ.Τ.
 
«Δεν πληρώνω»
Μόνον ο ίδιος ο λαός μπορεί να αναστρέψει την πλημμυρίδα των αντιλαϊκών πολιτικών που ξεδιπλώνονται καθημερινά μπροστά στα μάτια μας. Υπό την έννοια αυτή καλοδεχούμενη είναι η πορεία διαμαρτυρίας του κινήματος «Δεν πληρώνω» αύριο στις 7 το απόγευμα από το ύψος του Πανεπιστημίου έως το Νοσοκομείο Βόλου, ως απάντηση στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου που προωθεί το Υπουργείο Υγείας.
Φ.Τ.
 
Μας ρώτησαν;
Ωστε οικειοθελής η εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας κατά τον υπουργό Π. Οικονόμου!!!
Τον ελληνικό λαό τον ρώτησαν;
Φ.Τ.
 
Οχι για πολύ
Η κυβέρνηση ξόδεψε μέχρι τώρα πολύ χρόνο και πολλή φαιά ουσία για να εξωραΐσει τις συνέπειες που προκύπτουν από το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, με συνακόλουθο η αντίληψη της οδυνηρής πραγματικότητας να βρίσκεται για πολλούς σε επίπεδο σχεδόν αξιοθρήνητο.
Όχι όμως για πολύ. Ήδη και μέλη της κυβερνήσεως, όπως ο Π. Οικονόμου, δεν μπορούν πλέον να το κρύψουν. Άλλωστε το φθινόπωρο είναι κοντά.
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου