ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-431171

Ως πότε;

Ισως για πολλούς να γινόμαστε γραφικοί όταν λέμε και γράφουμε για το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της συνοικίας του Παλιού Λιμεναρχείου εξαιτίας του σκραπ που αυξάνει τα μικροσωματίδια. Οι άνθρωποι δεν μπορούν ούτε στις αυλές και τα μπαλκόνια τους να βγουν μιας και η σκόνη είναι παντού. Τι κι αν βγήκαν με μαύρες σημαίες πριν από μερικά χρόνια, τι κι αν συνεχίζουν τις διαμαρτυρίες τους, λύση στο πρόβλημα δεν δίνεται. Ως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση;
Δ.Π
 
Ανάδειξη των μνημείων 
Η ανάδειξη του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής μας αλλά και ευρύτερα εντάσσεται στο επίκεντρο του ΕΣΠΑ, που σύμφωνα με τους επαΐοντες θα συμβάλει αποφασιστικά στην αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Το βασικό ζητούμενο είναι η διάθεση κονδυλίων για την ανάδειξη του αρχαιολογικού μας πλούτου και στην προκειμένη περίπτωση είναι ουσιαστικής σημασίας οι πόροι που θα διατεθούν μέσω του προαναφερθέντος προγράμματος σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης της Μαγνησίας, προκειμένου να αναδειχθούν τα μνημεία και οι χώροι που τα περιβάλλουν.
Γ.Υ.
 
 Η επιλογή Διευθυντή  
 Εχει ενδιαφέρον ποιος θα επιλεγεί τελικά Διευθυντής στην Κοινωφελή Επιχείρηση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου. Ο επί σειράν ετών Διευθυντής του ΔΟΥΚ ή τα στελέχη της ΙΩΝΙΑ Αντωνάκης και Ιατρόπουλος που ήταν στην περίφημη Ομάδα Προγραμματισμού για την οποία καυχιόταν όλη την προηγούμενη τετραετία ο πρώην Δήμαρχος της πόλης Π. Μαβίδης;
 
 Περισσότεροι  του ενός…
 Στην αρχή της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής Βόλου ο Βασίλης Κοντορίζος είχε κατηγορηθεί ότι ως Δήμαρχος Πορταριάς είχε δώσει τη σύνταξη νομικής γνωμάτευσης σε στενό συγγενικό του πρόσωπο. Το θυμηθήκαμε όταν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου κατά τη συζήτηση του θέματος για τον ορισμό του νομικού εκπροσώπου της Επιχείρησης στον πρώην δικηγόρο του ΔΟΥΚ Στέφανο Καραγιώργο, αντέτεινε την άποψη ότι οι διάφορες υποθέσεις θα πρέπει να ανατίθενται σε περισσότερους του ενός δικηγόρους της πόλης…
 
Το Κοινωνικό  Παντοπωλείο
Σημαντικές πρέπει να είναι οι χορηγίες εταιριών και φυσικών προσώπων σε τρόφιμα και προϊόντα οικιακής χρήσης για τους άπορους προς το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου. Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι το χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης ενέκρινε την πρόσληψη ενός ατόμου από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ με την ειδικότητα Γενικών Καθηκόντων. Να είναι άντρας, πετάχτηκε η Αντιπρόεδρος της Επιχείρησης Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, για να μας βοηθάει στις φορτοεκφορτώσεις…
 
 Απουσίες
 Είδαμε την πρόσκληση για την πρώτη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ την ερχόμενη Δευτέρα και θυμηθήκαμε την απουσία του Β. Κοντορίζου από το Διοικητικό της Συμβούλιο. Αν είχε επιλεγεί θα είχαμε την ευκαιρία να ανεβαίνει πού και πού το πολιτικό θερμόμετρο στο Δ.Σ., όταν συζητούνται θέματα κυρίως τιμολογιακής πολιτικής των όμορων ΟΤΑ που συνενώθηκαν στη Διαδημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.
Μήπως γι΄ αυτό τελικά δεν προτιμήθηκε;
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Πρόκες…  
«Η Ελλάδα ανήκει στους δανειστές της» επισημαίνει η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑΣΟΚ, παραφράζοντας την ιστορική ρήση του ιδρυτή του Κινήματος Ανδρέα Παπανδρέου.

Σχολιάζοντας σε ανακοίνωση που εξέδωσε τα περί μείωσης της κυριαρχίας της Ελλάδας που ανέφερε ο Ζ.Κ. Γιούνκερ, η πρωτοβουλία του Γιώργου Παναγιωτακόπουλου κάνει λόγο για «τρίτους», οι οποίοι θα ελέγχουν τα πεπραγμένα της χώρας «εν είδει στρατιωτικών επιτρόπων», ενώ χαρακτηρίζεται «εθνικά επικίνδυνη» η ακολουθούμενη τακτική.

Αναφέρει επίσης ότι υπάρχουν τεράστιες ευθύνες για τους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής, η οποία, όπως τονίζεται, δεν έχει «καμία κομματική νομιμοποίηση» και επαναλαμβάνεται το αίτημα για τη διεξαγωγή Συνεδρίου του Κινήματος, που θα αποφασίσει για όλα. Μην μου πείτε τώρα ότι και ο Παναγιωτακόπουλος δεν είναι ΠΑΣΟΚ…

Β.Κ
 
Πονήρεψε
Πονηρός ο Καστανίδης. Βλέποντας το κλίμα κατά των πολιτικών επιχείρησε χθες να πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Σε ερωτήσεις που δέχτηκε για την κριτική που ασκείται στο πολιτικό προσωπικό της χώρας απάντησε λέγοντας πως «δε μου είναι κατανοητή η συζήτηση που στρέφεται σε μια περιοχή της δημόσιας ζωής και όχι σε άλλες, εξίσου κρίσιμες περιοχές». Ανέφερε δε ως παράδειγμα τους στρατιωτικούς, οι οποίοι, όπως είπε, χρησιμοποιούν από τους στρατηγούς μέχρι τους συνταγματάρχες κρατικά αυτοκίνητα με πληρωμένη βενζίνη από το Δημόσιο. Επίσης ανέφερε ένα δεύτερο παράδειγμα, αυτό των διοικητών των κρατικών τραπεζών. Συγνώμη, αυτές οι επισημάνσεις του Υπουργού προς ποια κατεύθυνση γίνονται; Μήπως νομοθετούσαμε τόσα χρόνια εμείς οι πολίτες και δεν το ξέραμε, γιατί μας έχουν χορτάσει στις διαπιστώσεις. Μιλάνε ορισμένοι λες και αναμίχθηκαν χθες με την πολιτική… Φοβερό.
Β.Κ
 
Αλλα λόγια να αγαπιόμαστε
Ε, βέβαια, κύριε Παπαϊωάννου, οι σκηνές των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα σας φαίνονται τσαντίρια που χαλάνε τη μόστρα… στο κέντρο της πόλης και κακοφημίζουν την Αθήνα στους τουρίστες. Ξέρετε τι μου θυμίζει αυτό; «Ψωμί δεν είχαμε να φάμε… τυροκομείο θέλαμε να αποκτήσουμε…». Έτσι και του Υπουργού Δικαιοσύνης… του φταίνε τα αντίσκηνα των διαδηλωτών όχι η αιτία που παρακινεί τους πολίτες να παραμένουν στην Πλ. Συντάγματος 40 και πλέον μέρες…
Β.Κ
 
Ε ρε γλέντια
Εάν υποψιαστώ ότι ο κατά τα άλλα συμπαθής Χρήστος Μαγκούφης είχε γνώση του αγγλικού κειμένου του τέταρτου επικαιροποιημένου μνημονίου και έτσι πείστηκε και ήταν τόσο σίγουρος για τη θετική του ψήφο στο Μεσοπρόθεσμο μέχρι που υπόσχομαι ότι δεν θα ξαναγράψω τίποτα κακό… για το μνημόνιο. Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί μόλις χθες το Υπουργείο Οικονομικών στις 9.30 το βράδυ έδωσε στη δημοσιότητα το μεταφρασμένο στα ελληνικά κείμενο που περιλαμβάνει μέτρα φωτιά, αγγλόφωνοι της Βουλής…
Β.Κ
 
Δυσαρέσκεια
Μαθαίνουμε από κύκλους προσκείμενους στον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό ότι δεν ένιωσε και απέραντη ευτυχία όταν πληροφορήθηκε τις διεκδικήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Αλεξόπουλου από το Δήμο Βόλου ύψους 450.000 ευρώ! Για την ακρίβεια οι συνεργάτες του Περιφερειάρχη μιλούν για έντονη δυσαρέσκεια, αφού η κίνηση Αλεξόπουλου έγινε εν αγνοία του Περιφερειάρχη! Γιατί, κύριε Αγοραστέ; Εσείς καλά αποκατασταθήκατε. Ο Αντιπεριφερειάρχης είναι ελεύθερο παιδί και έχει δικαίωμα να φτιάξει την προίκα του… Άλλωστε είναι δύσκολες οι εποχές…
Ν.Τ.
 
Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας…
Αυτό το deal του Βενιζέλου για την έλευση Γερμανών επιχειρηματιών καλό ακούγεται μέσα στην απελπισία μας. Λέτε να μας συμπόνεσαν ξαφνικά και θέλουν να μας σώσουν;
Ο κρυπτογράφος
 
Απάντηση σε σχόλιο για τα επιδόματα
Κύριε Διευθυντά,
Προκαλεί εντύπωση το δημοσίευμα της εφημερίδας σας και μάλιστα εμάς που εργαζόμαστε στο σιδηρόδρομο μας προκαλεί αλγεινή εντύπωση.
Αν δεν είναι αναπαραγωγή παλαιών δημοσιευμάτων άλλων «εφημερίδων» οι οποίες εκτέλεσαν διατεταγμένη υπηρεσία για να βάλουν στο στόχαστρο τους σιδηροδρομικούς – και δυστυχώς τα κατάφεραν – τότε οφείλετε να δημοσιεύσετε την πηγή πληροφόρησής σας.
Σε κάθε περίπτωση, η πληροφορία που δημοσιεύετε είναι ψευδέστατη, όσον αφορά στο επίδομα πλυσίματος των χεριών στον ΟΣΕ, και θα πρέπει να γνωρίζετε ότι οι σιδηροδρομικοί εκτός από την μείωση των αποδοχών μας κατά 50% από το 2010 έως σήμερα, αντιμετωπίζουμε και την απειλή της απόλυσης από την βάρβαρη πολιτική της Σοσιαλιστικής Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.
Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα δημοσιεύματά σας, ώστε να μην προωθούν -άθελά σας φαντάζομαι- τον κοινωνικό αυτοματισμό και την αντίδραση των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.
Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.
Ν. Κιουτσούκης
Πρώην Πρόεδρος Π.Ο.Σιδηροδρομικών
 
Η… πρώτη
Κι ενώ η φτώχεια και η ανεργία τσακίζουν κόκαλα στο Βόλο κι εκατοντάδες συμπολίτες ζητούν απεγνωσμένα ένα πιάτο φαγητό ή λίγα χρήματα, με έξι και πλέον μήνες καθυστέρηση έγινε η πρώτη συνεδρίαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Βόλου, με αρκετές μάλιστα… απουσίες!
Το ενδιαφέρον, φαίνεται, ξεχειλίζει…
Φ.Τ.
 
Αξεπέραστοι
Κ. Καρτάλης, Ρ. Ζήση. Κλασικοί χαρακτήρες, αξεπέραστοι από το χρόνο, που ξέρουν τι θέλουν και το ξέρουν σωστά, χώρια που ο ψηφοφόρος γνωρίζει ότι η ψήφος του αντιστοιχεί σε ένα ολόκληρο… οπλοστάσιο ιδεών, ιερό κι απαραβίαστο.
Η ικανότητα των πολιτικών ελιγμών τους παροιμιώδης. Σήμερα, για παράδειγμα, αρχίζουν τον εξωραϊσμό της οφειλόμενης και στους ίδιους ανυπαρξίας ή υστέρησης έργων στη Μαγνησία με… κοινή επιστολή στον Ραγκούση για τον ΟΣΕ και τα οδικά έργα της Μαγνησίας!!!  
Φ.Τ.
 
Ο «νερουλάς»  
Να μην αδικήσουμε βέβαια και τον «νερουλά» Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας κ. Αλεξόπουλο, η απαίτηση του οποίου από το Δήμο Βόλου ξεχωρίζει για τη θαυμαστή της πρωτοτυπία και ευρηματικότητα. Άδικα θα ψάξει κανείς αλλού την ποιότητα και τη λογική που χαρακτηρίζουν το διάβημά του.
Φ.Τ.
 
Προσδοκίες
Ο ελληνικός λαός δεν έχει να προσδοκά τίποτε από την εφαρμοζόμενη πολιτική και είναι βέβαιο ότι όσο πιο επιτυχημένη είναι, τόσο το βάρος για τους απλούς ανθρώπους και τη χώρα θα είναι μεγαλύτερο.
Φ.Τ.
 
 
Το ελληνικό παράδοξο
 Η πολιτική που εφαρμόζεται έναντι του λαού συμβαίνει να είναι η πιο σκληρή, η πιο άτεγκτη, η ικανότερη να τον στραγγαλίσει. Παρ’ όλα αυτά ο λαός δεν έχει πάψει να ενδιαφέρεται για την πατρίδα του. Τούτο το ενδιαφέρον τον βοηθά να δει τα αποτελέσματα της εφαρμοζόμενης πολιτικής ως μια συμφορά όχι μόνο για τον ίδιο αλλά και για τη χώρα μας. Αυτό είναι κάτι που δεν περίμεναν ούτε μπορούν να εξηγήσουν οι «προστάτες» μας και, κυρίως, δεν μπορούν να φανταστούν τις συνέπειες.
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου