ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-431348

Βασικό ζητούμενο

Αίτημα ετών αποτελεί για τα νησιά των Βορείων Σποράδων η ακτοπλοϊκή σύνδεση με την Θεσσαλονίκη, η οποία θεωρείται μείζονος σημασίας προτεραιότητα που θα αποφέρει προφανή τουριστικά οφέλη. Η αύξηση των Ελλήνων τουριστών είναι, κατά πολλούς, ευθέως ανάλογη με την ανάπτυξη θαλάσσιου διαύλου επικοινωνίας με την Θεσσαλονίκη, η οποία συγκαταλέγεται στις περιοχές που επιλέγουν κατά πλειοψηφία τις Βόρειες Σποράδες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Όπως υπογραμμίζουν μάλιστα αρκετοί, μεγάλο κύμα Θεσσαλονικέων αναμένεται να κινηθεί εντός του καλοκαιριού προς τα τρία νησιά, ενισχύοντας την τοπική αγορά, με αφορμή την έναρξη των καλοκαιρινών δρομολογίων στην συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή. Το ζητούμενο της μόνιμης σύνδεσης παραμένει, ωστόσο, και στόχος των ιθυνόντων είναι η διερεύνηση του συγκεκριμένου πεδίου, μετά την λήξη της σεζόν.

Γ. Υ.

Περί ανάπτυξης  
Για το νέο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλίας θα συζητήσουν σήμερα στο ΠΑΣΟΚ στη συνδιάσκεψη που γίνεται στις 6 το απόγευμα στη Λάρισα. Τέσσερις υπουργοί έχουν προσκληθεί και θα παραβρεθούν για να δώσουν τα «φώτα τους» μαζί με τα τοπικά στελέχη της Θεσσαλίας που θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις ανά Νομό. Τις τελευταίες μέρες έγινε μεγάλη προσπάθεια να κινητοποιηθούν άπαντες από τους τέσσερις θεσσαλικούς νομούς. Από sms μέχρι τηλέφωνα σε προσωπικό επίπεδο στα μέλη και τα στελέχη του κόμματος. Ειδικά από όσους σπεύδουν να πιάσουν σειρά για τα επόμενα ψηφοδέλτια.
Β.Κ
 
Κόντρα…
 Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια γιγαντώνεται και τόσο σκληρά η κόντρα μεταξύ ΕΚΒ και ΠΑΜΕ Μαγνησίας. Ο πρόεδρος του ΕΚΒ Θαν. Παπαδημόπουλος έλεγε χθες στη στήλη ότι «η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, διότι ερμηνεύεται και ως αδυναμία…» γι’ αυτό και πλέον δεν πρόκειται να αφήνεται τίποτα αναπάντητο, ειδικά όσον αφορά στα δρώμενα σε τοπικό επίπεδο και το τι γίνεται σε κάθε εργασιακό χώρο. «Άναψαν τα αίματα»…
Β.Κ
 
Για λίστα 
Στη Νέα Δημοκρατία τοπικά άρχισαν καλοκαιρινές περιοδείες στα «κεφαλοχώρια» με ομιλίες για τις πολιτικές εξελίξεις και κυρίως για την οικονομία. Προετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο, αφού δεν αποκλείεται ο εκλογικός αιφνιδιασμός αρχές φθινοπώρου και όλοι προσπαθούν να είναι έτοιμοι. Άσε που μαθαίνω ότι αρχίζουν και ξεσκονίζουν λίστες με ονόματα και διευθύνσεις. Με Αντώνη Σαμαρά είναι η πρώτη φορά που θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές, οπότε μην ποντάρετε ότι δεν θα υπάρχουν εκπλήξεις πρώτου μεγέθους.
Β.Κ
 
Ισα βάρκα, ίσα γιαλό…
 Ισα βάρκα, ίσα γιαλό θα είναι ο πληθυσμός του Βόλου και της Νέας Ιωνίας, λένε όσοι έχουν ενημέρωση για τα στοιχεία που επεξεργάζεται η Στατιστική Υπηρεσία. Το περίεργο όμως εστιάζεται σε άλλο επίπεδο. Ότι οι περισσότεροι αλλοδαποί της πόλης απογράφηκαν, όπως λένε, σε αντίθεση με τους Έλληνες που είτε από άγνοια είτε συνειδητά αρνήθηκαν να απογραφούν. Σε κάθε περίπτωση ωστόσο κοντός ψαλμός αλληλούια,καθώς αναμένονται οσονούπω τα πρώτα επίσημα στοιχεία από τα κεντρικά της ΕΣΥΕ.
 
Πορεία στην παραλία
 Από το γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΝ Μαγνησίας Μιχ. Καστρινάκη δόθηκε η παρακάτω αιτιολόγηση για τη χθεσινή μας αναφορά ότι τα στελέχη του Συνασπισμού Πουλάκης, Πατσιαντάς και Καστρινάκης αντιτάχθηκαν την περασμένη Πέμπτη στη συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων» για την πορεία προς τα γραφεία των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. «Θεωρήσαμε, σημειώνει ο κ. Καστρινάκης, άσκοπη την πορεία προς τα γραφεία των βουλευτών, σε ένα σημείο και σε μία διαδρομή όπου δεν θα υπήρχε κανείς για να μας ακούσει. Γι΄ αυτό το λόγο προτείναμε, όπως προσθέτει, η πορεία να κινηθεί προς την παραλία, όπου ήταν τα μαγαζιά ανοικτά, καθώς έχουμε την πολιτική λογική της μέγιστης δυνατής προβολής των θέσεων του κινήματος των «Αγανακτισμένων» στο σύνολο των μελών της τοπικής κοινωνίας».
 
Ερώτημα
 Ερώτημα: Στη ΔΕΥΑΜΒ το πρόβλημα είναι ότι συνδέθηκαν επιχειρήσεις της Πορταριάς με το δίκτυο της Διαδημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, γιατί διαφορετικά δεν θα έπαιρναν άδεια λειτουργίας από τη Διεύθυνση Υγείας ή ότι συνεχίζουν τα στελέχη του να λειτουργούν ανταγωνιστικά όπως ομολογούν ανεπίσημα οι ίδιοι στους δημοσιογράφους;
 
Εμείς και η Τουρκία
 Πού ήμασταν και πού φτάσαμε. Πριν οκτώ χρόνια η Τουρκία ήταν στο ΔΝΤ και σήμερα είναι μέλος του G 20. Όπως έλεγε χθες στην Επιτροπή Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου και ο Π. Σκοτινιώτης στην αγορά του Ροστώβ, όπου μετέβη τον περασμένο Μάιο δημοτική αντιπροσωπεία, κυριαρχούν τα προϊόντα της Τουρκίας. Την ίδια στιγμή στο λιμάνι υποστηρίζουν ότι η θαλάσσια σύνδεση Βόλου – Σμύρνης θα λειτουργήσει μόνον αν εκδηλωθεί ενδιαφέρον από Τούρκους εξαγωγείς, γιατί αν περιμένουμε, όπως λένε χαρακτηριστικά, να εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς, τότε σωθήκαμε…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Ανάσα από την παράταση    
Εκδόθηκε η ΚΥΑ που καθορίζει τις διατάξεις για τη νομιμοποίηση των αρδευτικών γεωτρήσεων των αγροτών. Μεταξύ αυτών η πιο σημαντική η παράταση πληρωμής του προστίμου στις 31 Δεκεμβρίου από την 31η Αυγούστου, μια σημαντική ανάσα για τους αγρότες.
Α.Φ.
 
Σε δημόσια διαβούλευση…
…Εως και την ερχόμενη Δευτέρα 11 Ιουλίου έχει τεθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα, μεταξύ αυτών η νιτρορύπανση καθώς και βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία που τόσο καιρό περιμένουν οι αγρότες.
Α.Φ.
 
Τους έπιασε το καλοκαίρι
Δεν κατάφεραν να έχουν απαρτία χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού καθώς το… απουσιολόγιο γέμισε! Έπιασε καλοκαιράκι στον Αλμυρό και τα δημοτικά συμβούλια έχουν τις πρώτες απώλειες. Πού να μην ήταν και στις 8.00 το απόγευμα η συνεδρίαση που είχε δροσούλα;
Α.Φ.
 
Ο… καλός Θεός της Ελλάδας
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βόλου Μπ. Τσαμπάζη για τουλάχιστον ένα μήνα ακόμα όλος ο Δήμος θα είναι μία πυριτιδαποθήκη.
Αυτή τη φορά οι ευθύνες δεν ανήκουν στο Δήμο Βόλου αλλά στην κυβέρνηση.
Μόνη μας ελπίδα ο… καλός Θεός της Ελλάδας…
Φ.Τ.
 
Η σύσκεψη
Από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ της 7ης Ιουλίου 1981: «Μεγάλη σύσκεψη την Τρίτη στην Αθήνα για τα προβλήματα του Λιμένα Βόλου – Θα συμμετάσχουν τοπικοί παράγοντες»…
Από τότε πέρασαν ακριβώς τριάντα χρόνια. Κι ακόμα η σύσκεψη διαρκεί…
Φ.Τ.
 
Περί εκτροπής
Ο πρωθυπουργός χτες έκανε λόγο για καταστάσεις που «…παροτρύνονται και υποκινούνται… από διαμορφωτές της κοινής γνώμης που σιτίζονται από ορισμένα μέσα ενημέρωσης»…
Κανείς δεν δέχεται, κ. πρωθυπουργέ, τις απειλές που εκτοξεύετε κατά της έκφρασης ελεύθερης γνώμης, κάνοντας τον αγώνα του κυβερνήτη που φοβάται το λαό και που για να εξακολουθήσει να κυβερνά εναντίον του πρέπει πρώτα να ελέγξει κάθε ελεύθερη φωνή.
Φ.Τ.
 
Η συνταγή
Το να εξαθλιώνεις το λαό και να ξεπουλάς τη χώρα για να επωφεληθεί μια μικρή ομάδα πλουτοκρατών, ντόπιων και ξένων, είναι δημοκρατικό και πατριωτικό.

Το να αντιδρά αυτός ο λαός στην εξαθλίωσή του και στο ξεπούλημα της χώρας του, είναι αντιδημοκρατικό και ανθελληνικό.

Μια διαχρονική συνταγή που πάντα φέρνει αποτελέσματα.

 

Φ.Τ.
 
 
«Το πατριωτικό καθήκον και οι προκλήσεις»      
Παρότι κατηγορήθηκε από τον Κώστα Καρτάλη ότι έφτιαξε έναν άχρηστο δρόμο (το δρόμο Χάνια – Κισσός!), ο Απόστολος Παπατόλιας δηλώνει αποφασισμένος να μη δώσει συνέχεια στις προκλήσεις του βουλευτή. «Σε μία περίοδο που όλοι οφείλουμε να προτάξουμε το πατριωτικό και συλλογικό μας καθήκον, οι πολίτες έχουν μάθει ν’ αναγνωρίζουν και την πολιτική ιδιοτέλεια και την αγωνία για προσωπική διάσωση», δήλωσε ο επικεφαλής της «Θεσσαλών Δύναμη». «Όσον αφορά δε το δρόμο Χάνια – Κισσός ο πιο αξιόπιστος μάρτυρας για τη χρησιμότητά του είναι οι χιλιάδες Πηλιορείτες και επισκέπτες που τον χρησιμοποιούν καθημερινά…». Η εκλογική ανασφάλεια τελικά δεν έχει όρια, σχολιάζουν πολιτικοί κύκλοι και προσθέτουν: Σε λίγο ο βουλευτής, από το φόβο μη χάσει την έδρα, θα αμφισβητήσει και τη χρησιμότητα του Αεροδρομίου ή των αντιπλημμυρικών έργων, μόνο και μόνο επειδή συνδέονται με τις παρεμβάσεις του Παπατόλια…
Ν.Τ.
 
Σε επίπεδο φτώχειας…
Αρχισε πάλι το δούλεμα ο Πετσάλνικος. Για να δείξει τη συμμετοχή των βουλευτών στη γέμισμα του εθνικού «κουμπαρά» της κρίσης, ανακοίνωσε ότι η αμοιβή τους για τις συνεδριάσεις επιτροπών πάει από τα 245 στα 200 ευρώ ανά συνεδρίαση. Πρόκειται για τις επιτροπές που με μαγικό τρόπο διπλασιάστηκαν οι συνεδριάσεις τους, προστέθηκαν μάλιστα μέχρι και Σάββατα, μόλις είχε παρθεί απόφαση να μειωθεί ο βασικό μισθός των βουλευτών.
Την ίδια στιγμή που ανακοινώνεται η μείωση στην αμοιβή για τις επιτροπές, ανακοινώνεται και ότι κάποιες συνεδριάσεις, όπως για τα εξοπλιστικά, θα γίνονται δύο την ημέρα, τέσσερις φορές τη βδομάδα. Δηλαδή οκτώ συνεδριάσεις τη βδομάδα, 1.600 ευρώ τη βδομάδα, 6.400 ευρώ το μήνα επιπλέον της βασικής βουλευτικής αποζημίωσης.
Έκτακτο…
Μ.Μ.  
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου