ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-432227

Δίνουν ραντεβού!!!

Ακόμη και ραντεβού διαμαρτυρίας δίνουν καθηγητές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που θέλουν να βρεθούν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων και κυρίως τη στιγμή της έλευσης της Υπουργού Παιδείας. Διάφορα πηγαδάκια στήνονται στο χώρο του Πανεπιστημίου με ακαδημαϊκούς να προετοιμάζονται για τη στάση που θα κρατήσουν, τι θα της πουν, ενώ αναμένεται πλήθος κόσμου να βρεθεί στην Αγριά, μιας και η Υπουργός θα δεχτεί απ’ ό,τι φαίνεται όχι μόνο τα παράπονα των ακαδημαϊκών, αλλά και των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των πολιτών που αντιδρούν στα μέτρα της κυβέρνησης.

Δ.Π

Περιφερειακές κόντρες…
Τελικά δεν είναι μεμονωμένη ούτε εντοπίζεται μόνο στο Κοινοβούλιο η αντιπαράθεση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ για το ποιος ευθύνεται και ποιος κρύβεται πίσω από τα επεισόδια που μονίμως πλέον αμαυρώνουν κάθε διαδήλωση και κινητοποίηση. Το ίδιο περίπου κλίμα και χθες στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Με πρόταση του Κ. Πουλάκη, του ΣΥΝ, έγινε ειδική συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο και όσα επιφυλάσσει για τους πολίτες αλλά και για τα επεισόδια στην Αθήνα.
Ο Απ. Παπατόλιας, ΠΑΣΟΚ, αναφέρεται στα επεισόδια, στην ενδεχόμενη σχέση κράτους – παρακράτους και καταλήγει: «Οφείλω να επισημάνω ότι υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που αρέσκονται στα επεισόδια».
«Να κατονομάσει τις πολιτικές δυνάμεις», πετάγεται ο Κ. Πουλάκης. «Να γραφτεί στα πρακτικά, κάτι που θα είναι χρήσιμο στο βιογραφικό του κ. Παπατόλια για να διεκδικήσει βουλευτική υποψηφιότητα στη Μαγνησία».
Κατόπιν συμβουλής του Δ. Μεργιαλή ο Α. Παπατόλιας δεν συνέχισε…
Μ.Μ.
 
Από την έδρα στο σανίδι
Πρωτοποριακή πρωτοβουλία είναι η θεατρική ομάδα που δημιούργησαν συμπολίτες καθηγητές, προκειμένου να καταθέσουν τις καλλιτεχνικές τους ευαισθησίες στο σανίδι. Η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, άνοιξε νέους δρόμους και νέο κεφάλαιο στα πολιτιστικά τεκταινόμενα της περιοχής μας. Οι εκπαιδευτικοί που απαρτίζουν την συγκεκριμένη ομάδα, άφησαν για λίγο την έδρα, προκειμένου να αποδώσουν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα κείμενα των μεγάλων συγγραφέων, που φωτίζουν την σκέψη του θεατρόφιλου κοινού. Η ένθερμη αποδοχή του κοινού, αποτελεί το πιο ενθαρρυντικό μήνυμα για συνέχιση της προσπάθειας, που σίγουρα θα επιφέρει και νέους θεατρικούς καρπούς στο μέλλον.
Γ.Υ.
  
Το κερασάκι
 Τώρα τι ήταν αυτό το… κερασάκι με τη δεύτερη ιδιωτική μαρίνα; Για να ανάψει μεγαλύτερες φωτιές ανάμεσα στο Δήμο και στο Λιμάνι;
 
Απορία
Απορία από τη χθεσινή σύσκεψη στον ΟΛΒ που έγινε στα γραφεία του Οργανισμού Λιμένος όπου συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν μία σειρά από μέτρα για τη βελτίωση της υποδοχής των επιβατών από τα κρουαζιερόπλοια. Γιατί έπρεπε να γίνει τώρα που έχουν έλθει τουλάχιστον τα μισά από τα κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι του Βόλου για τη φετινή τουριστική περίοδο;
 
Πού πήγαν;
 Με αφορμή τη χθεσινή ποδηλατάδα των ποδηλατιστών στο Βόλο. Τα πενήντα ποδήλατα του Παπατόλια που είναι άραγε ;
 
Δίκη
 Την ερχόμενη Τετάρτη είναι η δίκη του πρώην Δημάρχου Αγριάς Θ. Παπαευθυμίου για τα κτήρια που έγιναν σε χώρο που προέκυψε μετά από εφαρμογή του Νόμου 1337/83.
 
Η Παιδόπολη
…Στην Αγριά πάντως εξακολουθεί να υπάρχει έντονη ανησυχία για τις προθέσεις της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας αναφορικά με τις μελλοντικές χρήσεις των εγκαταστάσεων της Παιδόπολης, εκεί όπου σήμερα φιλοξενούνται 30 περίπου νεαροί Πακιστανοί.
 
Η Ζέττα
Με οξύτητα που δεν μας είχε συνηθίσει μέχρι τώρα επιτίθεται η Ζέττα Μακρή για την απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει το ΙΚΑ Αγριάς. Η δήλωσή της δημοσιεύεται σε άλλες στήλες…
 
Διακόσιες  χιλιάδες
Διακόσιες χιλιάδες μπαίνουν μέσα κάθε χρόνο τα Δημοτικά Σφαγεία Βόλου. Ποσό υπέρμετρα μεγάλο για τις οικονομικές… στριμούρες που έχει αυτές τις εποχές ο Δήμος. Γι’ αυτό και θέλει άρον – άρον να τα δώσουν σε ιδιώτη.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 
Στο στόχαστρο το αγροτικό πετρέλαιο
Στο μάτι έβαλε ο Υπουργός Οικονομικών Βαγγέλης Βενιζέλος και το αγροτικό πετρέλαιο, καθώς στον Εφαρμοστικό Νόμο του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου προβλέπεται η εξίσωση του ειδικού φόρου για το αγροτικό πετρέλαιο με το 80% του ειδικού φόρου που ισχύει σήμερα. Σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής θα ισχύσουν και για το αγροτικό πετρέλαιο οι αλλαγές που θα ισχύσουν για το πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Με απλά λόγια έρχονται δυσβάσταχτες αυξήσεις…
Α.Φ.
 
Συχαρίκια!
Ηρθαν τα πρώτα επτά απορριμματοφόρα που πέντε χρόνια τώρα περίμενε ο ΦΟΔΣΑ και τα συχαρίκια πήγαν σύννεφο… Ο ένας ευχαριστούσε τον άλλο, όλοι κάνανε δηλώσεις και η χαρά «έτρεχε από τα μπατζάκια»! Δεν λέω, ένα απορριμματοφόρο παραπάνω χρειάζεται σε όλους τους Δήμους της Μαγνησίας, αλλά φανταστείτε να έρθουν και τα υπόλοιπα 17 τι θα γίνει!
Α.Φ.
 
Αποχώρηση
Καταθέτει την ταυτότητά του από μέλος του ΠΑΣΟΚ ο συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ και πρόεδρος των εργαζομένων στον επισιτισμό Βαγγέλης Σταθαράκος. Ο ίδιος μιλώντας στη στήλη γνωστοποίησε την πρόθεσή του, φανερά δυσαρεστημένος όπως είπε για «την εξαθλίωση στην οποία υποχρεώνει τους πολίτες το Μεσοπρόθεσμο. Η ανεργία μαστίζει τον κλάδο μας και η αδυναμία να ζήσουμε τις οικογένειές μας είναι πλέον αισθητή. Δεν είναι δυνατόν να κλείνουμε τα μάτια σε όλα αυτά όπως και στα έκτροπα που έγιναν στην Αθήνα με τα επεισόδια» σημείωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος, βάζοντας πλέον διαχωριστική γραμμή σε ό,τι τον συνέδεε τουλάχιστον οργανωτικά με το κυβερνών κόμμα.
Β.Κ
 
Περί υποδείξεων
Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας με την οποία ζητείται η παραίτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία απηχεί μία λογική ιδιαίτερα σκληρή, που εάν μη τι άλλο ξεφεύγει από τον πολιτικό συμβολισμό που μπορεί να θέλει κανείς να προσδώσει στα πολιτικά δρώμενα των ημερών. Η υπόδειξη «περί παραίτησης» αλλά και το ύφος της ανακοίνωσης ήταν ιδιαίτερα εμπρηστικό… και οι μέρες είναι δύσκολες. Δεν χρειάζεται να ρίχνεται λάδι στη φωτιά.
Β.Κ
 
Πρεμούρα
Από σήμερα η διαχείριση του ΕΣΠΑ περνάει στην ευθύνη της αιρετής Περιφέρειας. Χθες, τελευταία μέρα της δικής της αρμοδιότητας, η διορισμένη Περιφερειάρχης ενέταξε έργα ύψους 2,7 εκατομμυρίων ευρώ και ανέθεσε και κάποια σημαντικά προγράμματα. Υποθέτουμε ότι οι χθεσινές ανακοινώσεις ήταν προϊόν μακράς προεργασίας και όχι… στην τούρλα του Σαββάτου, δηλαδή την τελευταία στιγμή. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι απλά συνέπεσε η αλλαγή σκυτάλης με αυτές τις ανακοινώσεις και ότι δεν εξυπηρετήθηκαν άλλες… νεοελληνικές καταστάσεις.
Ν.Τ.
 
Το βίντεο
Δεν έδειξε τίποτα καινούργιο. Απλά αυτή τη φορά έδειξε αυτά που άλλες φορές έκρυβε ή έκοβε το μοντάζ. Προς τι η έκπληξη λοιπόν;
Ο κρυπτογράφος
 
Ανυποληψία
Νέες δηλώσεις… Μαγκριώτη για τον Περιφερειακό!… Πολιτικός τρις ψευδόμενος, αεί ψευδόμενος…
Φ.Τ.
 
Τι έκανε ακριβώς;
Προχτές ο Στρατός διαμήνυσε ότι δεν προσφέρεται για αντισυνταγματικές εκτροπές.
Η Αστυνομία όμως τι ακριβώς έκανε στο κέντρο της Αθήνας;
Φ.Τ.
 
Ο εχθρός λαός
Το κράτος και το παρακράτος σφαγίασαν το λαό στο κέντρο της Αθήνας, ναι, αυτή είναι η σωστή λέξη, τον σφαγίασαν, αυτό είναι, τον ξεκοίλιασαν, πήραν τη σάρκα του και το αίμα και τα ξέραναν στα χημικά και τα δακρυγόνα σαν κρέας. Και η ελληνική κυβέρνηση αγαλλίαζε που το σχέδιο πετυχαίνει και πέφτουν τα εμπόδια στις επιδιώξεις των «προστατών» μας και φίλων της.
Φ.Τ.
 
Οι πειθήνιοι
Κάνουν μεγάλο λάθος κάποιοι, αν νομίζουν ότι ο λαός εναντιώνεται από αντίδραση στην κυβέρνηση. Ποτέ ο λαός δεν ήταν τυφλά εναντίον κάποιου, ούτε στο παρελθόν ούτε και τώρα. Απλώς τώρα πιστεύει ότι αν αυτός ήταν λιγότερο πειθήνιος στην κυβέρνηση και η κυβέρνηση ήταν λιγότερο πειθήνια στους ξένους, σήμερα και για τους δυο τα πράγματα θα ήταν καλύτερα.
Φ.Τ.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου