ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-432397

Η πεμπτουσία της κυβερνητικής πολιτικής

Ποια είναι η ευοίωνη προοπτική που διανοίγει για τη χώρα και το λαό το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα; Όσο κι αν ψάχνει κανείς, δεν τη βρίσκει. Ακόμη μια φορά λοιπόν καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η καταστροφή της χώρας και του λαού είναι η πεμπτουσία της πολιτικής που η κυβέρνηση επέλεξε κι ακολουθεί, γιατί εξυπηρετεί αυτήν και τους ντόπιους και ξένους συμμάχους της.

Φ.Τ.
 
Ερινύες και ψηφοφόροι
Δεν χρειάζεται να ασχοληθούμε σήμερα με τους ντόπιους βουλευτές Κ. Καρτάλη και Ρ. Ζήση που υπερψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Τους κυνηγούν ήδη οι Ερινύες της Ιστορίας κι οι ψηφοφόροι τους.
Φ.Τ.
 
Ενας τυφλός είδε την αλήθεια…
Από τους κυβερνητικούς βουλευτές χτες μονάχα ένας τυφλός διασώθηκε, σώζοντας την τιμή του. Όλοι οι υπόλοιποι, με ζωγραφισμένο στο πρόσωπο το τίποτα, από αύριο θα περιφέρονται στα κανάλια και με γελοία επιχειρήματα θα ζητούν να τους στηρίξεις με μια άνεση που ξαφνιάζει, με ένα υφάκι σα να μην τρέχει τίποτα, λες και δεν είναι αυτοί που ψήφισαν για την καταστροφή της χώρας…
Φ.Τ.
 
Τελειώστε την πλατεία…
…Είναι η αποστολή που έχουν αναλάβει να φέρουν εις πέρας η αστυνομία κι οι προβοκάτορες με την κουκούλα. Ανεξέλεγκτη βία, τραυματισμένοι διαδηλωτές κι αν χρειαστεί θα υπάρξουν και νεκροί, όπως ζήτησε προχτές κορυφαίος πολιτικός, γνωστός για την εθελοδουλεία του. Η Δημοκρατία έχει καταλυθεί στο κέντρο της Αθήνας από το κράτος…
Φ.Τ.
 
Η πλατεία δεν τελειώνει
Η πλατεία όμως δεν τελειώνει όταν σύσσωμος ο λαός απαιτεί να φύγει πλέον το παλιό, το διεφθαρμένο και το σάπιο, όταν απαιτεί μια νέα πολιτική, ανθρώπινη, βασισμένη στην κοινωνική συνείδηση και την αλληλεγγύη, όταν απαιτεί ψωμί, κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα, ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία. Τα δικαιούται, τα απαιτεί και τα θέλει τώρα…
Φ.Τ.  
 
Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού
Συμμετείχαν, συγκέντρωσαν τα απαραίτητα κουπόνια και τελικά κέρδισαν ένα πενθήμερο σε πέντε αστέρων ξενοδοχείο στην Αγία Άννα, προσφορά του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ. Οι επιτυχόντες του διαγωνισμού κ.κ. Καρβέλης Βάιος, Κουφιδάκη Μυροφόρα, Αλεξογιάννης Ευθύμιος, Μαντάνη Ιωάννα, Βλασίδου Ελένη και Πάσχος Απόστολος βρέθηκαν στα γραφεία της εφημερίδας και παρέλαβαν τα εισιτήριά τους. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ τους εύχεται καλές διακοπές και πάντα η τύχη να είναι με το μέρος τους.
 
Επιχείρηση το Πανεπιστήμιο; 
Ο νέος Νόμος-Πλαίσιο που έρχεται όχι μόνο αλλάζει την εικόνα των Πανεπιστημίων αλλά θα μετατρέπει τα ΑΕΙ σε επιχειρήσεις, οι οποίες θα τρέχουν κυριολεκτικά πίσω από τα χρήματα. Θα ψάχνουν να βρουν χρηματοδότες για να ενισχύσουν την κρατική χρηματοδότηση, ενώ οι καλύτεροι θα παίρνουν μπόνους! Τα υπόλοιπα Πανεπιστήμια δηλαδή θα υπολειτουργούν; Μπορεί το ελληνικό Πανεπιστήμιο με τη σημερινή του μορφή να χρειάζεται παρεμβάσεις, όμως παρεμβάσεις οι οποίες θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους τους νέους να σπουδάσουν ελεύθερα και δωρεάν κι όχι να αγχώνονται εάν θα βρεθούν λεφτά…
Δ.Π
 
Στους μεγάλους του πνεύματος 
Εξαιρετικά δημοφιλείς είναι οι κορυφαίοι Έλληνες λογοτέχνες, οι οποίοι ανοίγουν πάντα μονοπάτια γνώσης στους φίλους του βιβλίου κάθε ηλικίας. Μεγάλοι λογοτέχνες όπως ο Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, δίνουν το έναυσμα στους νεότερους αλλά και τους μεγαλύτερους να οδηγηθούν νοερά σε διαδρομές γεμάτες από έμπνευση και δημιουργικά μηνύματα. Η παραπάνω διαπίστωση, που επιβεβαιώνεται στην πράξη μέσω των πολυάριθμων αφιερωμάτων που έχουν διοργανωθεί στη διάρκεια της φετινής χρονιάς, αποτυπώνει την ανάγκη αρκετών να ξεφύγουν από τα πεζά και τετριμμένα, με οδηγό τα έργα των μεγάλων του πνεύματος.
Γ.Υ.
 
Ψυχρολουσία  με τριάντα βαθμούς  
 Το Μεσοπρόθεσμο ψηφίστηκε. Ψυχρολουσία με θερμοκρασία τριάντα βαθμούς Κελσίου…
 
Ασορτί με τον καιρό
Η πραγματική ψυχρολουσία όμως θα είναι τον ερχόμενο χειμώνα. Τότε που οι τιμές του πετρελαίου θέρμανσης και του φυσικού αερίου θα είναι απλησίαστες. Ασορτί με το καιρό…
 
Δημοτικός  μπονομάς
…Και δεν μας έφταναν όλα τα άλλα, έρχεται και ο… μπονομάς από το Δήμο Βόλου. Καθ΄ υπόδειξη του αρμόδιου υπουργείου φυσικά…
 
Στην Αθήνα
 Στην Αθήνα βρέθηκε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου Δημήτρης Θεοδώρου, ο οποίος είχε συναντήσεις τόσο με το μελετητή της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Λιμένος, όσο και με το μελετητή του master plan του ΟΛΒ. Στόχος να αναζητηθούν εκείνοι οι τρόποι που θα καταστήσουν εφικτή και χωρίς νομοθετικά προσκόμματα την υλοποίηση των έργων στην προβλήτα 3 και από την άλλη τη διερεύνηση των δυνατοτήτων για τη χωροθέτηση σε άλλες περιοχές εκτός της ανατολικής πλευράς της κεντρικής παραλίας.
 
Το λιμάνι
…Τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης στο Βόλο σηκώθηκε μεγάλος κουρνιαχτός όταν ιδιώτες ήθελαν να επενδύσουν στο λιμάνι της πόλης. Τώρα που τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας συμφωνούν ότι πρέπει να παραχωρηθούν, θα εκποιηθούν λένε κάποιοι άλλοι, σε ιδιώτες για τα επόμενα χρόνια όλα τα περιφερειακά λιμάνια και αεροδρόμια, άρα και αυτά του Βόλου και της Νέας Αγχιάλου, τι;
 
Οι Αγανακτισμένοι  του Βόλου
Δεν ήταν μόνο η Αθήνα που έγινε πεδίο μάχης. Το ίδιο συνέβη και σε άλλες μεγάλες ελληνικές πόλεις όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο. Στο Βόλο πολλοί απόρησαν πού ήταν χθες οι Αγανακτισμένοι. Η απάντηση ήταν ότι οι πολλοί από αυτούς βρέθηκαν χθες το πρωί στην Αθήνα, απ΄ όπου αναμένονταν αργά χθες το βράδυ. Πάντως έστω και έτσι από νωρίς το απόγευμα ήταν στην παραλία πάνω από 400 – 500 άτομα.
 
Οι οφειλέτες  του Δήμου
 Πήραμε στα χέρια μας την κατάσταση με τους προμηθευτές και με τους εργολάβους που θα πληρωθούν από το Δήμο Βόλου, εάν και εφόσον ο τελευταίος πάρει το δάνειο των 4.950.000 ευρώ που επιδιώκει από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ποσά που κυμαίνονται από 4.000 ευρώ και φτάνουν μέχρι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ (αποζημιώσεις για την Πλατεία Πανεπιστημίου). Προκαλεί εντύπωση ότι από τον πίνακα απουσιάζουν παντελώς οι τοπικές εφημερίδες για νόμιμες καταχωρήσεις όλων των υπηρεσιών του Δήμου που χρονολογούνται όχι από το 2011 αλλά από τον περασμένο χρόνο. Αντιλαμβανόμαστε ότι ο πίνακας των οφειλετών δεν εξαντλείται στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, καθώς το ποσό των συνολικών υποχρεώσεων του Δήμου είναι πολύ μεγαλύτερο, ωστόσο προκαλεί εντύπωση ότι οι εφημερίδες δεν είναι πουθενά. Δύο μέτρα και δύο σταθμά με τις λοιπές επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα; Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει υιοθετηθεί μία τέτοια πρακτική με θύματα επιχειρήσεις που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και με την ποιότητα της τοπικής δημοκρατίας.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
Εμειναν…
Τους πρόλαβε στο Βόλο… η ψηφοφορία τους συνδικαλιστές του Βόλου που δεν πρόκαμαν καν να ξεκινήσουν για το Σύνταγμα. Αρχικά είχε αποφασιστεί η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου να γίνει απόγευμα, όμως τελικά επισπεύστηκε και έτσι έμειναν με την όρεξη όσοι ήθελαν να φτάσουν Αθήνα για να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και στην περικύκλωση της Βουλής.
Β.Κ
 
Πρωτιά
Επιβραβεύτηκε για μία ακόμη φορά ο Στάθης Πλαστάρας. Στις χθεσινές εκλογές της Μαγνησιακής Πίστης εκλέχτηκε πρώτος και μάλιστα με διαφορά 100 ψήφων από το δεύτερο, επιβεβαιώνοντας για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη που έχει από τους συναδέλφους του. Ο ίδιος βέβαια χθες στη στήλη δεν άνοιξε τα χαρτιά του, αν και θεωρείται σίγουρο ότι θα προταθεί εκ νέου από τα υπόλοιπα μέλη για την προεδρία.
Β.Κ
 
Ηθελαν κάποιον νεκρό;  
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μειδίαζε από τα έδρανα ακούγοντας ομιλίες διαφωνούντων με το Μεσοπρόθεσμο. Δεν μπορούσε να ασχοληθεί με το κύριο καθήκον του. Ο πρωθυπουργός μάζευε συγχαρητήρια για τις 155 ψήφους. Η Βουλή, το προεδρείο της δηλαδή, είχε να προετοιμαστεί για τη δεύτερη «μάχη» τής ψήφισης σήμερα του εφαρμοστικού νόμου.
Απ’ έξω η Αστυνομία παρέα με τους αφανείς – εμφανείς συνεργάτες της κουκουλοφόρους, άνοιγε κεφάλια, χτυπούσε μέχρι και γιατρούς που πρόσφεραν βοήθεια, άδειαζε τις αποθήκες της ΕΛ.ΑΣ. από χημικά κάθε είδους, δημιουργούσε σκηνικό κόλασης και σκληρής βίας στο Σύνταγμα. Όπου δεν έμπαινε η τηλεοπτική κάμερα, σάπιζε και στο ξύλο όποιον έπιανε.
Η πατρίδα εξασφάλισε χθες το μέλλον της…
Μ.Μ.
 
Ακλόνητος…
Ο Κουρουμπλής καταψήφισε και παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ. Η Παπαδημητρίου υπερψήφισε και παραιτήθηκε από τη Ν.Δ. Ο Παπουτσής πάλι παρέμεινε στη θέση του. Έχει να σκεφθεί και την επόμενη μέρα του ΠΑΣΟΚ.
Μ.Μ.
 
Αν ήταν δικά τους παιδιά;  
Γράφαμε σχόλιο στο οποίο αναφερόμασταν σε περιστατικό που συνέβη με οδηγό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στον Άι-Γιάννη και ο οποίος αρνήθηκε να περιμένει μερικά λεπτά οκτώ 15χρονα κορίτσια, εκ των οποίων τα δύο είχαν λιγάκι καθυστερήσει. Μετά από ενημέρωση από τον ίδιο τον οδηγό μαθαίνουμε ότι εξαιτίας πεσμένων κλαδιών που βρήκε στο δρόμο καθυστέρησε να φτάσει στον Άι-Γιάννη και αντί για 7.15 το πρωί που ήταν προγραμματισμένο έφτασε περίπου ένα τέταρτο μετά. Όπως ο ίδιος είπε είχε όλη την καλή πρόθεση να περιμένει, ωστόσο διαμαρτυρήθηκαν οι επιβάτες και αναγκάστηκε να φύγει χωρίς να πάρει μαζί του τα κορίτσια. Μάλιστα πρόσθεσε ότι και οι συνάδελφοί του αυτό που θα σκέφτονταν θα ήταν ότι καθυστέρησε για να αποφύγει να κάνει το επόμενο δρομολόγιο. Και αναρωτιέμαι, αν τα παιδιά ήταν των επιβατών θα ήθελαν να τα αφήσουν εκεί να μείνουν μόνα τους; Πρέπει να καταλάβουν άπαντες και ειδικά η διοίκηση του ΚΤΕΛ ότι άμεσα, όχι σήμερα αλλά χτες, πρέπει να γίνει σύσταση στους οδηγούς των λεωφορείων –οι οποίοι εντολές εκτελούν– ότι μπροστά σε υπερήλικες, ανάπηρους και παιδιά σταματάνε νόμοι και αστυνόμοι!!! Πόσο μάλλον το ΚΤΕΛ!!!
Α.Φ.
 
Δεν συναντήθηκαν ποτέ
Μετά τις απαντήσεις του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας Ν. Μόσχου για το ποιες κινήσεις έγιναν για την παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στην οδό Ανακασιάς-Λουντέμη στην συνοικία Χρυσοχοΐδη και ότι ουδέποτε είχε ραντεβού με επιτροπή κατοίκων ο κ. Κυρμάς Βασίλης κάτοικος της περιοχής διευκρινίζει ότι επιτροπή κατοίκων οκτώ ατόμων όταν ξεκίνησε η υπόθεση επισκέφτηκε την πολεοδομία ένα πρωί στις 7.30 με σκοπό να συναντηθούν με τον Αντιδήμαρχο και περίμεναν μέχρι τις 9.00. Τότε ένας εκ των κατοίκων ήρθε σε επικοινωνία μαζί με τον κ. Μόσχο, ο οποίος του απάντησε ότι δεν ήξερε ακριβώς σε πόση ώρα θα επέστρεφε στο γραφείο του με αποτέλεσμα η επιτροπή να φύγει.
Α.Φ.
 
Ανήσυχος…
… Δήλωνε χθες ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Χ. Ζάχος αναφορικά με τα όσα ακούστηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για χρήση του κτηρίου της Παιδόπολης για φιλοξενία μεταναστών. «Το κτήριο από την πρώην Δημοτική Αρχή Αγριάς ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες και όχι μετανάστες και αυτή θα πρέπει να είναι η χρήση του», έλεγε ο κ. Ζάχος επισημαίνοντας ότι θα αντιδράσει έντονα σε περίπτωση που υλοποιηθούν τα όσα ακούγονται.
Α.Φ.
 
Πολιτική οικονομία
Στην Πολιτική Οικονομία από μόνο του μεσοπρόθεσμο δεν υπάρχει. Οι κανόνες λένε ότι προηγείται το βραχυπρόθεσμο και ακολουθεί το μακροπρόθεσμο ή στρατηγικό σχέδιο. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Το Μνημόνιο αποδείχθηκε βραχυπρόθεσμο, το Μεσοπρόθεσμο μάς ήρθε από χθες. Οπότε ας ετοιμαζόμαστε για το τρίτο και… μακροπρόθεσμο! Πάντα με όρους Πολιτικής Οικονομίας φυσικά… Με την καλή έννοια που λέμε…
Ο κρυπτογράφος

Χιούμορ χρειάζεται

Η (κάθε) κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με χιούμορ. Το ’δαμε κι αυτό γραμμένο σε τοίχο: «Κάτω τα χέρια από τη Volara» με υπογραφή «ΚΕΛΙ 33»
Β.Ν.
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου