ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-432749

Απαξιωμένη η εκπαίδευση στην Ελλάδα  

Ο διακεκριμένος σ’ όλο τον κόσμο Βολιώτης Καθηγητής Πυρηνικής Τεχνολογίας κ. Αχιλλέας Αδαμαντιάδης βρέθηκε χθες στο Βόλο και μίλησε για την πυρηνική ενέργεια. Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί. Σχολίασε και την κατάσταση στη χώρα μας η οποία οδηγεί τους νέους στο εξωτερικό. «Γίνεται αφαίμαξη των νέων μας. Χωρίς αυτούς τους χαρισματικούς ανθρώπους πώς θα πάει η κοινωνία μπροστά; Όμως γιατί να μείνουν στην Ελλάδα; Να αυτοθυσιαστούν για ποιο λόγο;», είπε ο διάσημος Καθηγητής. Ο ίδιος πρότεινε να γίνουν πρότυπα τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και να ανοίξουν τις πύλες τους σε όλο τον κόσμο. Βέβαια αυτό για να γίνει χρειάζεται σχεδιασμός και δουλειά. Και τώρα που τα Πανεπιστήμια είναι υποβαθμισμένα, οι δυσκολίες είναι εντονότερες…

 
Θέλουν δεύτερη ευκαιρία
Η παρουσίαση των δράσεων της χρονιάς που μόλις ολοκληρώνεται του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου πραγματοποιήθηκε χθες, δίνοντας ελπίδα σε δεκάδες ανθρώπους που είτε ντρέπονται είτε φοβούνται να επιστρέψουν στα θρανία. Αυτό το σχολείο με το έμψυχο δυναμικό του και τα ποικίλα προγράμματα που υλοποιεί μπορεί να δεχτεί τους ενήλικες που δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τη βασική τους εκπαίδευση, να τους αγκαλιάσει και να τους προσφέρει ένα διαφορετικό μέλλον.
Δ.Π
 
Οι επιπτώσεις των διακοπών ρεύματος!
Δεν φτάνει που έλιωσαν τα παγωτά στα περίπτερα και χάλασαν ηλεκτρικές συσκευές, αλλά οι συνεχείς διακοπές ρεύματος έφεραν τρεις Βολιώτες στο Νοσοκομείο! Οι άνθρωποι γλίστρησαν στα νερά που έβγαλαν τα ψυγεία τους εξαιτίας της διακοπής ρεύματος και έσπευσαν στα Επείγοντα με χτυπήματα σε χέρια και πόδια! Τι άλλο πια θα πάθουμε σ’ αυτή τη χώρα;
Δ.Π
 
«Πόλεμο» με το παρεμπόριο
«Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά για να αντιμετωπίσουμε τη μάστιγα του παρεμπορίου», διαβεβαίωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει χθες ευρεία σύσκεψη για το θέμα στη Λάρισα.
Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται σε μόνιμη βάση κλιμάκιο ελέγχων για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου με τη συμμετοχή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας καθώς και εξειδικευμένων στελεχών της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.
«Παρά τις εγγενείς δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί, εμείς στην Περιφέρεια Θεσσαλίας βάζουμε τα δυνατά μας ώστε να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της μάστιγας – διότι περί μάστιγας πρόκειται – του παρεμπορίου. Βασιζόμαστε στην προθυμία και την καλή θέληση του υπάρχοντος προσωπικού και όλοι μαζί είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά», υπογράμμισε ο Κώστας Αγοραστός.
Β.Σ.
 
Νέα αγορά για Αλόννησο
Στην αγορά καταδυτικού τουρισμού εισέρχεται η Αλόννησος, ανακοίνωσε με ιδιαίτερη ικανοποίηση ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κ. Αγοραστός, ο οποίος είχε παρέμβει προσωπικά στον Π. Γερουλάνο, ώστε με απόφασή του να αναοριοθετηθεί ο ενάλιος αρχαιολογικός χώρος Βορείων Σποράδων ως προς 14 περιοχές στις ακτογραμμές των νήσων Αλοννήσου, Περιστέρας, Μικρού και Μεγάλου Αδελφιού.
Όπως δήλωσε, «δίνεται επιτέλους η δυνατότητα σε μία από τις πιο όμορφες περιοχές του τόπου μας να εισέλθει δυναμικά στη διαρκώς αναπτυσσόμενη αγορά του καταδυτικού τουρισμού σε μια χρονική στιγμή που οι προοπτικές είναι ευοίωνες λόγω των εξελίξεων στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Βόρεια Αφρική».
Β.Σ.
 
Αντιδράσεις
Εντονες διαμαρτυρίες προκαλεί η στάση του Θανάση Ζηλιασκόπουλου, διευθύνοντα συμβούλου στον ΟΣΕ. Ο καθηγητής του Παν. Θεσσαλίας θα είναι αυτός που εισηγείται τον κατακερματισμό του σιδηρόδρομου, που μεταξύ άλλων προβλέπει τον σιδηροδρομικό αποκλεισμό της Μαγνησίας. Οι τοπικοί φορείς μάλιστα δηλώνουν απογοητευμένοι, διότι εάν μη τι άλλο δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη.
Β.Κ
 
Φωνή διαμαρτυρίας
Δυναμικό κάλεσμα συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις στέλνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ-ΤΣΑ) της περιοχής μας, καλώντας τα μέλη του, αλλά και τα μέλη των αδελφών σωματείων, να υψώσουν φωνή διαμαρτυρίας, για τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης. Όπως υπογραμμίζουν «δεν ζητάμε από το κράτος να μας βοηθήσει, αλλά από τα λεφτά μας, που καταθέσαμε όλα αυτά τα χρόνια στα ασφαλιστικά μας ταμεία». Οι συνταξιούχοι παρακολουθούν με έκδηλη αγωνία τα τεκταινόμενα, βλέποντας τους κόπους μιας ζωής να συνθλίβονται υπό το βάρος του μνημονίου και γι’ αυτό τον λόγο θα δώσουν δυναμικό παρών στην σημερινή κινητοποίηση, κάνοντας γνωστά σε κάθε κατεύθυνση, τα κοινά αιτήματά τους.
Γ.Υ.
  
Σαμποτάζ 1
Δηλαδή αν σπεύσουν οι μικροκαταθέτες φοβούμενοι… τα τανκς να αποσύρουν και το υπόλοιπο των καταθέσεών τους από τις ελληνικές τράπεζες, ποιος θα φταίει; Πάντως όχι οι φήμες και τα ΜΜΕ. Θα φταίει το θωρηκτό της κυβέρνησης, το οποίο εξόκειλε εδώ και καιρό!
Χ.Μ.
 
Σαμποτάζ 2
Την πιο δύσκολη δουλειά στον πόλεμο δεν την κάνουν όσοι πολεμούν στην πρώτη γραμμή κατά μέτωπο τον εχθρό. Την πιο χρήσιμη και επικίνδυνη δουλειά κάνουν αυτοί που πολεμούν πίσω από τις γραμμές του εχθρού. Οι γνωστοί σε όλους κομάντος-κατάσκοποι. Τέτοιο ρόλο και φυσικά τηρουμένων των αναλογιών, παρά το γεγονός ότι το σώμα της δεν την βοηθάει, έχει αυτή την ώρα πίσω από τις γραμμές της Ν.Δ. η βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου. Τόσο απλά…
Χ.Μ.
 
Τα δίνουν όλα στη Γερμανία…
Είδαμε χθες τα νέα απορριμματοφόρα που παρέλαβαν οι Δήμοι της Μαγνησίας. Βεβαίως ο Δήμαρχος Βόλου λειτουργώντας δίκαια και αντικειμενικά επεσήμανε τη συμβολή του πρώην υφυπουργού Θαν. Νάκου και του πρώην προέδρου του ΦΟΔΣΑ Γιάννη Κουρτίνα στην υλοποίηση του προγράμματος. Εμείς πάλι εκείνο που προσέξαμε ήταν ότι όλα τα οχήματα ήταν γερμανικής κατασκευής (ΜΑΝ). Έτσι για να ξέρουμε γιατί μας δανείζουν τόσα χρόνια οι φίλοι μας οι Γερμανοί.
Χ.Μ.
 
Συμφέρουσα αντίληψη
Ο Αντιδήμαρχος Βόλου Γιάννης Καουνάς δήλωσε ότι θα ζητήσει να αποσυρθεί το ΦΕΚ (ισχύ νόμου) του πρώην Περιφερειάρχη Θεσσαλίας σύμφωνα με το οποίο υπεύθυνος για τη συντήρηση του Περιφερειακού είναι ο Δήμος Βόλου. Μήπως εγώ δεν θα ζητήσω να αποσυρθεί ο κεφαλικός φόρος του Βενιζέλου; Λέτε να μ’ ακούσει;
Χ.Μ.
 
Οικονομικός βανδαλισμός
 Διαβάστε το παρακάτω σημείωμα που φιλοξένησαν οι Financial Times και ίσως λύσετε κάποιες από τις απορίες σας: Οι Ελληνες βουλευτές τίθενται ενώπιον ενός διλήμματος που συνιστά «πολιτική πρόκληση» και δεν θα έπρεπε ποτέ να τεθεί από την ΕΕ και το ΔΝΤ, καθώς η υπερψήφιση του Μεσοπρόθεσμου δεν θα επιφέρει τη σωτηρία της Ελλάδας, υποστηρίζει…

αναλυτής της βρετανικής εφημερίδας, επισημαίνοντας ότι τα νέα μέτρα συνιστούν «οικονομικό βανδαλισμό». Με τον τίτλο «ίσως οι Έλληνες βουλευτές πρέπει να ψηφίσουν «όχι», ο επιφανής αναλυτής των Financial Times, Βόλφγκανγκ Μουνχάου, υποστηρίζει στο χθεσινό φύλλο της βρετανικής εφημερίδας ότι η ελληνική βουλή, στην ιστορικότερη ψηφοφορία της σύγχρονης ιστορίας της, τίθεται αυτή την εβδομάδα ενώπιον ενός διλήμματος στο οποίο δεν θα έπρεπε να την έχει θέσει ποτέ η ΕΕ και το ΔΝΤ. Διότι, υποστηρίζει ο αναλυτής, το δίλημμα που τίθεται είναι, ή θα ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο και θα διασωθεί η χώρα, ή θα καταψηφιστεί και η χώρα θα οδηγηθεί στην χρεοκοπία. Ομως, ο Βόλφγκανγκ Μουνχάου υποστηρίζει ότι ακόμη και να ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο η σωτηρία της χώρας δεν επιτυγχάνεται, και ως εκ τούτου, οι βουλευτές δεν θα έχουν απαντήσει στο δίλημμα εκπληρώνοντας το πατριωτικό τους καθήκον. Μεταξύ άλλων, ο αναλυτής σημειώνει ότι, τα νέα πρόσθετα μέτρα που επιβλήθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την ΕΕ και το ΔΝΤ, και τα οποία προκάλεσαν την οργή των πολιτών, αποτελούν «μια πολιτική πρόκληση και μια πράξη οικονομικού βανδαλισμού και θα εκτροχιάσουν ολόκληρη τη διαδικασία επίλυσης της κρίσης».

Αυτά γράφει η εγκυρότερη οικονομική επιθεώρηση του κόσμου για να μην λέμε ο καθένας το… μακρύ του και το κοντό του!
Ο κρυπτογράφος
 
Αναμενόμενη η λαϊκή αντίδραση
Τα αισθήματα οργής που διακατείχαν μέχρι τώρα το λαό αντικαταστάθηκαν από τη σχετική επίγνωση της δεινής θέσης στην οποία τον βάζει η υπερψήφιση του μεσοπρόθεσμου.
Καθώς οι τρομερές συνέπειες αυτής της υπερψήφισης ξεπερνούν τα χρονικά όρια του παρόντος και επεκτείνονται βαθιά στο μέλλον, ανάλογη ως προς την ένταση και το βάθος θα είναι κι η λαϊκή αντίδραση.
Φ.Τ.
 
Μόνη ελπίδα ο λαός 
Η επιβολή του μεσοπρόθεσμου προδίδει εκ μέρους των «φίλων μας και συμμάχων» περιφρόνηση για τον ελληνικό λαό, τερατώδη λαφυραγωγία της χώρας, προσήνεια για τους ντόπιους συνεργάτες τους και σκληρότητα για όλους τους υπόλοιπους, γνώση των αδυναμιών του λαού και υπόθαλψή τους δια της προπαγάνδας και του ψεύδους, που αν σ’ αυτά προσθέσουμε ιδιότητες όπως η επιμονή τους στη αποικιοκρατική πολιτική, η ετοιμότητα επιβολής νέων τιμωριών σε κάθε λαϊκή αντίδραση και άλλες, η κατοχή της χώρας και η συντριβή του λαού καθίστανται πλέον κάτι παραπάνω από πιθανές.
Δεν προσδοκούμε λοιπόν από αυτούς τίποτε το καλό. Η μόνη ελπίδα για το λαό είναι ο ίδιος ο λαός.
Φ.Τ.
 
Με τους «Αγανακτισμένους»  
Ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας σήμερα, μετά την απεργιακή συγκέντρωση στο ΕΚΒ, θα συναντηθεί με τους Αγανακτισμένους στην Παραλία.
Ο λαός συντρίβεται, η χώρα ξεπουλιέται και στο Βόλο μέχρι τώρα υπέρ του παλλαϊκού, ακηδεμόνευτου, ανεξάρτητου, ειρηνικού κινήματος των «Αγανακτισμένων» έχουν ταχθεί μόνον η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι της «ΔΩΔΩΝΗΣ», ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Μ. Πατσιαντάς, η Παρέμβαση Μηχανικών Μαγνησίας, η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας «Δεν πληρώνω», ο Σύλλογος Εργαζομένων Επισιτισμού και ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας;
Όλοι οι υπόλοιποι πού είναι;
Φ.Τ.
 
Απεργούν την Τετάρτη και οι φαρμακοποιοί 
Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία όλης της χώρας την Τετάρτη 29
Ιουνίου (8.30 – 14.30), ημέρα γενικής απεργίας κατά της ψήφισης του
μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προωθεί η κυβέρνηση, μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.
Οι ασφαλισμένοι μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις απογευματινές ώρες
από τα εφημερεύοντα και από τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία. Το ίδιο θα ισχύσει και στη Μαγνησία, με τους φαρμακοποιούς να τονίζουν πως η εξυπηρέτηση των πολιτών θα διεξαχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Δ.Π
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου