ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-433132

Τότε και τώρα   

Επί υπουργικής θητείας της Φάνης Πάλλη – Πετραλιά  που η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ είχε βγει και πάλι στο δρόμο για το ασφαλιστικό, κλιμάκιο από το τοπικό ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφτεί τους απεργούς του Βόλου στην οδό Λαρίσης για να εκφράσει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις. Εδώ και μία εβδομάδα που και πάλι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ βρίσκονται στο δρόμο…  κανείς δεν ξεμύτισε στην οδό Λαρίσης από το τοπικό ΠΑΣΟΚ. Η παρατήρηση ανήκει σε Πασκίτες της ΔΕΗ…  και έχει το νόημά της.

Β.Κ

Προ των ευθυνών
«Η Αξιωματική Αντιπολίτευση αρνείται δεμένη στο Γόρδιο Δεσμό της δικής της κομματικής εμμονής, στο στόχο μιας ενδεχόμενης κομματικής της επικυριαρχίας και σταματά στη διαπίστωση των πραγμάτων, χωρίς να κατανοεί ότι η οικονομική και πολιτική κρίση και η παθογένεια του συστήματος χρειάζονται υπέρβαση, παρέμβαση με το νυστέρι της αλλαγής-ανατροπής. Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, πως θα κάνουμε την υπέρβαση στη βαρύτατη ασθένεια της πολιτικής ύπαρξής μας, τον κομματικό εγωκεντρισμό;» αναρωτήθηκε η Ροδούλα μιλώντας στη συνεδρίαση για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση θέτοντας όπως έλεγαν οι συνεργάτες της ουσιαστικά προ των ευθυνών τους αυτούς που κυβερνούσαν πριν από δύο χρόνια και εάν μη τι άλλο δεν είναι άμοιροι της σημερινής κατάστασης.
Β.Κ
 
Γκάφες
Δεν ξέρω εάν στο ράβε – ξήλωνε είναι καλοί στην κυβέρνηση, στο να βάζουν όμως αυτογκόλ αναδεικνύονται σε πρωταθλητές… Δεν φτάνει που το Μεσοπρόθεσμο είναι από μόνο του «κόλαση» με τα μέτρα που περιλαμβάνει, κάνουν και απίστευτες γκάφες -βλέπε αποδείξεις- που είναι πλέον να αναρωτιέται κανείς μέχρι πού θα φτάσουν έτσι…
Β.Κ
 
Εγκλημα καθοσιώσεως  
Φαίνεται ότι το να προσπαθείς να ενεργοποιηθούν τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και να εκταμιευθούν κοινοτικά κονδύλια, ιδίως τέτοιες εποχές, αποτελεί σφάλμα αριστερής καθοσιώσεως. Γι’ αυτό και ο Β. Μπούτας εγκαλεί τον Κ. Πουλάκη, που ζήτησε εγρήγορση και αποτελεσματικότητα από τον Περιφερειάρχη. Προφανώς τα κοινοτικά χρήματα είναι μέσον εκμαυλισμού αριστερών συνειδήσεων. Ίσως πλην των ευρωβουλευτικών αποζημιώσεων.
Μ.Μ.
 
Ηταν μέρα για συνεδρίαση;
Από τη μια είναι θετικό που ο Κ. Αγοραστός ανταποκρίθηκε αμέσως στο αίτημα του Κ. Πουλάκη για ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου προς ορισμό των προβλεπόμενων από τον Κώδικα επιτροπών.
Από την άλλη παρ’ ολίγον να δημιουργήσει αρνητικές εντυπώσεις διότι είχε ορίσει αυτή τη συνεδρίαση τη μέρα της πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 29 Ιουνίου. Του το επισήμανε ο αιτών σύμβουλος και η συνεδρίαση πήγε για την επόμενη μέρα. Άσε που μπορεί να απεργούν και οι… πρακτικογράφοι και να έμεναν χωρίς πρακτικά της συνεδρίασης.
Μ.Μ.
   
Απόδειξη απάτης
Δικαιώνεται το ΚΚΕ και το σύνθημά του περί φορολογικής ανυπακοής. Δυστυχώς, κύριοι της κυβέρνησης. Όταν υποχρεώνεις τον φορολογούμενο πολίτη επί ένα χρόνο να μαζεύει αποδείξεις και έρχεσαι 1,5 χρόνο μετά να του πεις κατάμουτρα ότι τον κορόιδεψες, αγγίζει την ανηθικότητα διότι δεν είσαι αλητάκος της γειτονιάς αλλά νόμιμη κυβέρνηση της χώρας. Η περίπτωση μπορεί αντικειμενικά να ονομαστεί πολιτική απάτη!
Ο κρυπτογράφος 
 
Ο υγιής κι ο άρρωστος
Υγιής ο οικονομικός απολογισμός του Νοσοκομείου Βόλου για πρώτη φορά μετά από δεκατέσσερα χρόνια.
Ο πολίτης της Μαγνησίας… άρρωστος στην ιδέα ότι πληρώνει είσοδο κι εξετάσεις προκειμένου το Νοσοκομείο να είναι υγιές.
Φ.Τ.
 
Ο λύκος…
Το πραγματικό νόημα της επιχειρούμενης από το πολιτικό σύστημα κάθαρσης στο ποδόσφαιρο είναι το ακόλουθο: Αυτό το ίδιο το σύστημα μένει έξω από την κάθαρση, αν και παραγωγός της διαφθοράς ως κατ’ εξοχήν διεφθαρμένο.
Ή άλλως πώς ανέλαβε ο λύκος να φυλάει τα πρόβατα.
Φ.Τ.
 
Πολιτική ανηθικότητα
Ας μας συγχωρήσει η κυβέρνηση για το ατόπημά μας να διαμαρτυρόμαστε έντονα και να αγανακτούμε, αλλά το χτεσινό φορολογικό χαράτσι με το ψαλίδι στην επιστροφή φόρου είναι απάτη της Πολιτείας εις βάρος του πολίτη που δεν την ανεχόμαστε.
Φ.Τ.
 
Ολοι Αγανακτισμένοι
Η πολιτική αυτή ανηθικότητα ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Αναμενόμενο είναι να βουλιάξουν οι πλατείες της χώρας. Γιατί τώρα πια όλοι ανεξαιρέτως είναι Αγανακτισμένοι.
Φ.Τ.
 
Πολιτική γελοιότητα
Μετά τις 9 μ.μ. ο Βενιζέλος πήρε… πίσω το μέτρο, έπειτα από τις ουρανομήκεις αντιδράσεις. Η πολιτική ανηθικότητα συνυφασμένη με την πολιτική γελοιότητα είναι ο συνδυασμός που σκοτώνει.
Φ.Τ.
 
Με θέατρο και μουσική      
Ποικίλες μουσικές και θεατρικές προτάσεις θα φιλοξενηθούν στη διάρκεια του καλοκαιριού στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου, δίνοντας τον πολιτιστικό παλμό του καλοκαιριού. Οι λάτρεις των θεαμάτων θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν βραδιές γεμάτες από ποικίλα χρώματα και καλλιτεχνικές παρουσίες. Οι προτάσεις που έχουν καταγραφεί, αποτελούν ευχάριστα διαλείμματα σε εποχές κατήφειας, προς τέρψη των φίλων του θεάματος κάθε ηλικίας και προτρέπουν κατ’ ουσίαν τους υπέρμαχους της ίδιας άποψης, να ενστερνιστούν την πρόσκληση συμμετοχής – περιήγησης σε εκφραστικά μονοπάτια.

Γ.Υ.

 
Αμεση επέμβαση
Από χθες συνεργείο της Περιφέρειας Θεσσαλίας ήταν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου «Αγριόλευκες» και κατέβαζε τα καρεκλάκια που καλοκαιριάτικα κρέμονταν ακόμα πάνω στα λιφτ… Μία μέρα μετά το δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ η επέμβαση ήταν άμεση!
Α.Φ.
 
Ηρεμη δύναμη
Μπορεί την «παράσταση» στο χθεσινό απολογισμό για τα πεπραγμένα της Διοίκησης του Νοσοκομείου Βόλου να έκλεψε ο Διοικητής κ. Αριστείδης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος μίλησε για όλες τις πρακτικές που ακολουθούνταν στο παρελθόν, όμως ο αναπληρωτής Διοικητής κ. Γιάννης Ντόκος εντυπωσίασε με τη συγκέντρωση και κωδικοποίηση όλων των οικονομικών του Νοσοκομείου, παρουσιάζοντας αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί αλλά και την εικόνα που επικρατούσε επί δεκαετίες στο Αχιλλοπούλειο. Ο κ. Ντόκος κρατά ένα χαμηλό προφίλ και η δουλειά του είναι αθόρυβη, όμως αποτελεσματική. Πάντως οι συντονισμένες προσπάθειες της Διοίκησης αλλά και του προσωπικού κατάφεραν να φέρουν πρώτο στην Ελλάδα το Νοσοκομείο μας.
Δ.Π
 
Επαιρναν δώρα…εφημερίες και υπερωρίες!
Ασύλληπτα στοιχεία δημοσιοποίησε ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου για την παθογένεια του Αχιλλοπουλείου. Μεταξύ άλλων τόνισε πως οι εφημερίες και οι υπερωρίες ήταν στα ύψη και μάλιστα οι υπερωρίες μπορεί να ήταν και το «δώρο» διαπροσωπικών σχέσεων! Δηλαδή εργαζόμενοι -και δεν μιλάμε για την πλειοψηφία που πασχίζει νυχθημερόν στο Νοσοκομείο- έδιναν δώρα, εξτρά υπερωρίες σε φίλους και φίλες με αποτέλεσμα ο προϋπολογισμός τα προηγούμενα έτη να τιναχτεί στον αέρα.
Δ.Π
 
Τα πληρώναμε όλοι
Οι Έλληνες φορολογούμενοι πλήρωναν επί χρόνια τη σπατάλη του Νοσοκομείου Βόλου, το μαριναρισμένο με κρασί κρέας που σιτίζονταν οι ασθενείς, τις δοσοληψίες με τις φαρμακευτικές και άλλες εταιρίες, το καρτέλ υλικών, μιας και δεν γίνονταν διαγωνισμοί και γενικά πλήρωναν και πλήρωναν για ένα Νοσοκομείο που απ’ έξω ήταν κούκλα κι από μέσα ένα χάος.
Δ.Π
 
Επίθεση στον Ιατρικό
Εντονη ήταν η επίθεση του κ. Ζαχαρόπουλου στον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας σε ό,τι αφορά το ζήτημα του Τμήματος Χημειοθεραπειών. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βόλου ανέφερε πως έγινε προσπάθεια αναβάθμισης του χώρου των χημειοθεραπειών και εξήγησε πως οι καρκινοπαθείς δεν θα πρέπει να ανησυχούν καθώς οι χημειοθεραπείες θα συνεχιστούν κανονικά. Τα βέλη του στράφηκαν στον Ιατρικό Σύλλογο, μιας και σύμφωνα με τον Διοικητή τα λεγόμενά του ήταν αναληθή και προκάλεσαν πανικό χωρίς λόγο. Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Ζαχαρόπουλος τα βάζει με τον Ιατρικό Σύλλογο.
Δ.Π
 
Επίσκεψη στο λιμάνι    
 Ολους τους χώρους του εμπορικού και επιβατικού λιμένα Βόλου επιθεώρησε χθες το πρωί αξιωματούχος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Ο Ρώσος αξιωματούχος επισκέφθηκε τον ΟΛΒ μετά από προτροπή του ελληνικού Υπουργείου Ανάπτυξης – Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και ενόψει της επίσκεψης του Ρώσου Υπουργού Μεταφορών στην Ελλάδα το ερχόμενο φθινόπωρο προκειμένου να έχει επαφές με τον Έλληνα ομόλογό του σε θέματα οδικών και θαλασσίων μεταφορών.
 
 Εικόνα  εξαθλίωσης
 Οταν υπάρχουν γυναίκες που τρέχουν στο Δήμο για να κάνουν αίτηση για απασχόληση οκτώ μηνών ως εργάτριες ταφών – εκταφών στο Κοιμητήριο, τότε ο καθένας αντιλαμβάνεται σε ποια εικόνα εξαθλίωσης βρίσκονται τα περισσότερα νοικοκυριά…
 
 Δεν έχουν  καταλάβει  τίποτα;
…Την ίδια ώρα βέβαια κάποιοι επιτήδειοι που κατέχουν θέσεις εξουσίας προστατεύουν τα δικά τους παιδιά. Το κακό είναι ότι κωφεύουν στις προτροπές των Διευθυντών και συνεχίζουν απτόητοι. Δεν ορρωδούν προ ουδενός. Κρίμα που συμμετέχουν σε ένα σχήμα που άλλα υποσχέθηκε…
 
 Το κράτος  πρόνοιας
Οταν βλέπεις 15χρονα παιδιά να πρωταγωνιστούν σε κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, σαν αυτό που συνελήφθη προχθές στο Ελικοδρόμιο της Νέας Ιωνίας, ή αυτή την τραγωδία με τη μάνα που άφησε μόνα τους τα πέντε ανήλικα παιδιά, επίσης στη Νέα Ιωνία, τότε καταλαβαίνεις ότι σε λίγο τέτοια περιστατικά θα αυξάνονται λόγω οικονομικής ανέχειας. Το χειρότερο όμως είναι άλλο. Ότι θα έχουν καταργηθεί οι δομές και το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, έτσι όπως αυτό το γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, θα ανήκει στο μακρινό παρελθόν…
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου