ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-433328

Εμπνευσμένες δημιουργίες

Εμπνευσμένες δημιουργίες των σπουδαστών του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου περιλαμβάνει η έκθεση που εγκαινιάστηκε χθες παρουσία πολλών φίλων του πολιτισμού. Η πρόεδρος του Δημοτικού ΙΕΚ Βόλου κ. Κερασία Μπαρτζιώκα εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία προόδου των σπουδαστών αλλά και των αποφοίτων της Σχολής, υπογραμμίζοντας πως οι διακρίσεις που αποσπούν, αποτελούν απτή απόδειξη του ποιοτικού εκπαιδευτικού έργου που επιτελείται επί δύο και πλέον δεκαετίες.

Γ.Υ.

Με θετική σκέψη
Παιδικές φωνές θα ακουστούν απόψε στον χώρο της γιορτής βιβλίου, με τους μικρούς φίλους της Πειραματικής Σκηνής να αφηγούνται, με οδηγό την φαντασία τους, ιστορίες με αυτοσχεδιαστική διάθεση. Το ανοιχτό εργαστήρι θεάτρου σκιών για παιδιά που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 το απόγευμα, ανοίγει δρόμους αισιοδοξίας σε εποχές γενικής κατήφειας, οδηγώντας νοερά τους έντονα προβληματισμένους ενήλικες σε μονοπάτια ψυχικής ανάτασης και θετικής σκέψης, που είναι ζητούμενο για πολλούς.
Γ.Υ.
 
Μύθος η καλοκαιρινή άδεια;
Καθαρίστρια σχολείου στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου αιτήθηκε να λάβει άδεια τον Ιούλιο και ο Δήμος της απέρριψε το αίτημα με τη δικαιολογία πως οι καθαρίστριες των σχολείων το καλοκαίρι θα χρησιμοποιηθούν στους Δήμους. Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Καθαριστριών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με την πρόεδρό του κ. Κουρτέση να μιλά για απαράδεκτη συμπεριφορά. Η ίδια τονίζει πως οι καθαρίστριες πρέπει να παίρνουν την προβλεπόμενη άδειά τους τον Ιούλιο, μιας και τον Αύγουστο κάνουν γενικές καθαριότητες σε όλα τα σχολεία. Ο Σύλλογος καταγγέλλει το γεγονός και ζητά άμεσα να ληφθούν μέτρα υπέρ των καθαριστριών.
Δ.Π
 
Παράταση παραμονής(;)
Ο υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ – Πιλότος κ. Γιάννης Μίλτος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου δεν δίστασε να ζητήσει δημόσια από τον Αντιδήμαρχο κ. Παντσά την ανανέωση παραμονής του Συμβουλευτικού Σταθμού στη Ν. Ιωνία, φέρνοντας σε αμηχανία τον κ. Παντσά. Ο Αντιδήμαρχος αν και αρχικά δεν θέλησε να τοποθετηθεί για το τι θα γίνει, σημείωσε πως η πρόταση εξετάζεται σοβαρά, θα σταθμιστούν οι ανάγκες και με αίσθηση ευθύνης θα δουν τι ταιριάζει να στεγαστεί στο χώρο. Τονίστηκε δε πως η Δημοτική Αρχή επιθυμεί τη συνέχιση της συνεργασίας… Ελπίζουμε να μη δούμε άστεγο τον Συμβουλευτικό Σταθμό, τη στιγμή που η μάστιγα των ναρκωτικών ολοένα και μεγαλώνει.
Δ.Π
 
Το Αντάμωμα
 Mπορεί να έχει κάνει τις τελευταίες μέρες τη διαδρομή Αθήνα – Βρυξέλες σαν τη διαδρομή Βόλος – Λάρισα, ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, ο Αντ. Σαμαράς θα βρει λίγες ώρες για να παραστεί την ερχόμενη Κυριακή στο Αντάμωμα των Απανταχού Σαρακατσαναίων που γίνεται στο Περτούλι Τρικάλων, προς τέρψιν, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη…
 
 Δεν ξέρει  μόνο γκολφ
 …Κοίτα να δεις που ο πρίγκιπας ασχολείται τελικά με επιτυχία και με την παράγκα του ποδοσφαίρου. Και εμείς που ξέραμε ότι ήταν καλός μόνο στο γκολφ…
 
Οι μισθοί
 Δεν ξέρω πόσο οι φίλοι του Μίμη Ανδρουλάκη προς Δημαρχείο μεριά άκουσαν την προτροπή του στο ΚΤΕ Οικονομικών να μην αυξάνονται μόνον οι φόροι, αλλά να περικόπτονται και οι δαπάνες και κυρίως, όπως είπε, οι προκλητικοί μισθοί των 6.000 ευρώ. Και μπορεί οι περισσότεροι μισθοί στο Δήμο να είναι μεταξύ 1.000 – 1.700 ευρώ, ωστόσο υπάρχουν και δημοτικές επιχειρήσεις που σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην Δημάρχου παίρνουν μηνιαίο μισθό περισσότερο και από τον ίδιο. Επιχειρήσεις που σύμφωνα με στοιχεία που έχει στα χέρια του ο σημερινός Δήμαρχος το μισθολογικό κόστος είναι τα 2/3 των συνολικών εξόδων. Να περιμένουμε κάτι;
 
Οι εργαζόμενοι στην ΙΩΝΙΑ
Λόγω καθυστέρησης στην καταβολή της 5ης δόσης έχουν… φρενάρει στο Εθνικό Τυπογραφείο όλα τα ΦΕΚ για τις υπό σύσταση Δημοτικές Επιχειρήσεις που προβλέπονται στους νέους Δήμους. Τα παραπάνω υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Επιχείρησης «ΙΩΝΙΑ» ότι ήταν η δικαιολογία της Δημοτικής Αρχής όταν χθες έσπευσαν στο γραφείο της Αντιδημάρχου Οικονομικών για να ρωτήσουν πότε θα δουν το χρώμα του χρήματος, καθώς είναι απλήρωτοι για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο, ενώ σε λίγες μέρες εκπνέει και ο Ιούνιος. Η Αντιδήμαρχος είπε ότι από το Διετές των 500.000 ευρώ υπάρχει ένα υπόλοιπο 110.000 από τα οποία μόνον τα 65.000 ευρώ προορίζονται για μισθοδοσία. Ποσό που επαρκεί μόνο για τη μισθοδοσία του μηνός Απριλίου. Τα υπόλοιπα χρήματα προορίζονται για την Εφορία και τις ασφαλιστικές εισφορές.. Δεσμεύσεις για την κανονική ροή της μισθοδοσίας τους δεν δόθηκαν αφού αυτή, όπως τους επισημάνθηκε, είναι συνάρτηση με τη λειτουργία του ενιαίου Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης. Σημειώνεται πως οι εργαζόμενοι στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών περίπου είναι 80 περίπου εργαζόμενοι.
ΑΝΤ. ΤΣΕΛ.
 
 
Στον ίδιο παρονομαστή
Βιάστηκαν να χαρούν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Άκουσαν τον Ευάγγελο να λέει ότι «υπάρχει πρόβλημα ηθικής ισορροπίας των μέτρων και κοινωνικής δικαιοσύνης», πήραν μία βαθιά ανάσα, νόμιζαν ότι ανακουφίστηκαν, όμως αποδείχτηκε άνθρακες ο θησαυρός. Μπορεί ο νέος Υπουργός να ήθελε, όμως ούτε περιθώρια υπήρχαν , ούτε οι Ευρωπαίοι δείχνουν διατεθειμένοι να ρίξουν νερό στο κρασί τους. Φάνηκε αυτό χθες με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο. Οπότε επιστρέφουμε στον ίδιο παρονομαστή…
Β.Κ
 
Το Μεσοπρόθεσμο
Το Μεσοπρόθεσμο συζήτησαν στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΣΥ στο Βόλο, καθώς αύριο Σάββατο θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή στην Αθήνα με αποκλειστικό θέμα τη στάση που θα κρατήσει η Δημοκρατική Συμμαχία στη Βουλή και στην οποία έχουν εκλεγεί Γ. Μπουρούνης και Σ. Μαυραντζά. Πάντως από τη Μαγνησία η πλειοψηφία των μελών τάχθηκε κατά του μεσοπρόθεσμου, εφόσον δεν υιοθετηθούν και οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμμαχίας.
Β.Κ
 
Περί ρεπορτάζ
Νομίζω ότι οι βουλευτές όταν κάνουν επερωτήσεις μετά από αποκαλύψεις εφημερίδων και ζητούν στο πλαίσιο των κοινοβουλευτικών ελέγχων να γίνει παρέμβαση καλό θα είναι να αναφέρονται και στις εφημερίδες που έκαναν την έρευνα. Δεν θέλουμε να ευλογήσουμε τα γένια μας, όμως ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ ήταν αυτός που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα ορθοπαιδικά στο ΙΚΑ και επειδή το θέμα είναι σοβαρό, την επόμενη φορά παρακαλώ οι γενικές και αόριστες αναφορές να λείπουν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά όποιος θέλει να ασκήσει κοινοβουλευτικό έλεγχο με βάση δημοσιογραφικές έρευνες θα πρέπει να κάνει αναφορά και στην πηγή.
Β.Κ
 
Νέα παρέμβαση
Επανεξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία του ΟΣΕ στο Βόλο ζητά για μία ακόμη φορά η Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση, που κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τις επεμβάσεις που σχεδιάζονται το τελευταίο διάστημα και επηρεάζουν άμεσα το επιβατικό και εμπορευματικό έργο του ΟΣΕ. Μετά το σωματείο των σιδηροδρομικών, το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας αλλά και ο Δήμος Βόλου έχουν καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για να μην απομονωθεί ο Βόλος σιδηροδρομικά, με τη Ροδούλα να προσπαθεί να πετύχει μία επαναθεώρηση του σχεδιασμού του ΟΣΕ. Εάν καρποφορήσει η προσπάθεια, θα πρόκειται πράγματι για μεγάλο άθλο.
Β.Κ
 
Ανεβαίνει το θερμόμετρο
Εχετε καύσωνα στον Περβανά; Στον υπόλοιπο νομό, κ. Αντιπεριφερειάρχη, ο καιρός για το τριήμερο προβλέπεται αίθριος με θερμοκρασίες έως 33 βαθμούς Κελσίου. Αν διαφορετικές καιρικές προβλέψεις υπάρχουν για το Διοικητήριο, τότε κατανοητή η ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο σας για την πρόληψη επιπτώσεων από τον καύσωνα… Πρόκειται για το τρίτο – τέταρτο δελτίου Τύπου που εκδίδει στη διάρκεια των έξι μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων του ο Δ. Αλεξόπουλος. Που σημαίνει ή ότι δεν θεωρεί την ενημέρωση των πολιτών αναγκαία ή δεν έχει να ενημερώσει.
Β.Σ.
 
Νέο
Για να μην υπάρχει αδικία, δύο δελτία Τύπου (!) εκδόθηκαν χθες από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας. Το δεύτερο αφορούσε στη διεξαγωγή του Πανελλήνιου Συνεδρίου Αιρετών Γυναικών στην Αλεξανδρούπολη στις 16-19 Ιουνίου και την εκπροσώπηση της Μαγνησίας από την περιφερειακή σύμβουλο Δωροθέα Κολυνδρίνη. Και ο μήνας έχει… 23.
Β.Σ.
 
15 παράξενοι άνθρωποι
Τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό χρησιμοποίησε ο Χρήστος Δεληστάθης πλειοψηφών σύμβουλος Αλμυρού, και προσέξτε το αυτό για τη συνέχεια, πρώην αντιπολίτευση στον πρώην Δήμο Πτελεού, για να περιγράψει την ομάδα των πολιτών που από την πρώτη στιγμή λειτουργίας του βιολογικού Πτελεού προχώρησαν σε καταγγελία για παράνομη και παράτυπη λειτουργία του. Παράξενοι; Αν δεν με απατά η μνήμη μου ως αντιπολίτευση δεν αναφερόταν στους συγκεκριμένους πολίτες ως παράξενους ούτε και άφηνε αιχμές για «δόντια» στο Συνήγορο του Πολίτη όπως και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού… Μάλλον τότε όμως η συγκεκριμένη στάση τον εξυπηρετούσε για να βάλει στην γωνία τον τότε Δήμαρχο Πτελεού Πανταζή Παπαστεργίου. Φαίνεται όμως πως ο κ. Δεληστάθης ξεχνά γρήγορα και εύκολα!!
Α.Φ.
 
Για να ξεσπάνε;
Αναρωτιέμαι αν οι δημοτικοί σύμβουλοι στον Αλμυρό πάνε στο συμβούλιο για να κάνουν κάποιες εποικοδομητικές συζητήσεις ή να ξεσπάσουν τα νεύρα τους… Φωνές, φασαρίες και αλληλοκατηγορίες μετέτρεψαν για άλλη μια φορά την προχθεσινή συνεδρίαση σε «καφενείο». Κανένας δεν άκουγε κανέναν και όλοι λέγανε τα δικά τους… Αν αυτό νομίζουν πως είναι Δημοτικό Συμβούλιο, τότε μάλλον εμείς έχουμε αντιληφθεί λάθος τη λειτουργία του συγκεκριμένου οργάνου…
Α.Φ.
 
 
Για να ξέρουμε τι λέμε
Βλέπουμε τις λίστες με τους κατηγορούμενους για το κύκλωμα του ποδοσφαίρου να μεγαλώνουν συνεχώς. Παράγοντες και… παραπαράγοντες οι μέχρι τώρα εμπλεκόμενοι. Όμως για να στηθεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. Διαιτητές και ποδοσφαιριστές είναι αυτοί που υλοποιούν το στήσιμο. Ο ένας ή και οι δύο μαζί. Ό,τι και να σχεδιάζουν οι απέξω, αν δεν συνεργαστούν αυτοί που είναι μέσα στον αγωνιστικό χώρο «στήσιμο» δεν γίνεται. Ίδια και μεγαλύτερη λοιπόν η ευθύνη τους…
Ο κρυπτογράφος
 
Περί προτεραιοτήτων
Προτεραιότητα, όπως λέει η κυβέρνηση, είναι να τα υποστούμε όλα, προκειμένου να σωθεί η χώρα… Έχω τη γνώμη ότι ο ισχυρισμός της κυβέρνησης περί προτεραιοτήτων είναι γι’ αυτήν το απόλυτο μέσο για να ασκεί άτεγκτα την κυριαρχία της. Πάντα συγχέει σκόπιμα το θέμα της σωτηρίας της χώρας με το λαό που το ανακινεί κι αντί να σώζει τη χώρα, εφορμά εναντίον του λαού.
Εφόρμηση εναντίον του λαού μήπως δεν είναι τα αδιέξοδα, κοινωνικά ανάλγητα φορομπηχτικά μέτρα που εξήγγειλε ο νέος υπουργός Οικονομικών, φέρελπις κ. Βενιζέλος;
Φ.Τ.
 
Πέρα από την ξεφτίλα
Αφησαν 5,5 ολόκληρες ώρες 17χρονη αθλήτρια των Special Olympics από τον Άγιο Μαυρίκιο να περιμένει στο Νοσοκομείο Βόλου, επειδή έπρεπε να πληρωθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ και οι ιατρικές εξετάσεις!!!
Εδώ φαίνεται πολύ καθαρά -πέρα από την ξεφτίλα- πόσο λίγο υπολογίζεται η υγεία του λαού σήμερα.
Φ.Τ.
 
Ως και ο… ΟΗΕ!
Ως και ο… ΟΗΕ μάς καλεί να αντισταθούμε στη λαίλαπα των μνημονίων!!! Κι όμως στο Βόλο μέχρι τώρα υπέρ του παλλαϊκού, ακηδεμόνευτου, ανεξάρτητου, ειρηνικού κινήματος των «Αγανακτισμένων» έχουν ταχθεί μόνον η Ένωση Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, οι εργαζόμενοι της «ΔΩΔΩΝΗΣ», ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων Βόλου και Ν. Ιωνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Βόλου, ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Μ. Πατσιαντάς και ο Σύλλογος Εργαζομένων Επισιτισμού.
Όλοι οι άλλοι πού έχουν κρυφτεί;
Φ.Τ.
 
 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου